STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, położna można wybrać od 20 albo 21 tygodnia nie pamiętam dokładnie ale jakoś w tych tygodniach przysługuje o czym nikt nie informuje a warto skorzystać. Jedne przychodzą do domu, inne chcą żeby do nich przychodzić. Wydaje mi się że przychodnia do której się należy nie ma nic do tego bo ja wybrałam położna z polecenia, która nie jest z mojego rejonu, nawet dojeżdża za miasto do niektórych kobiet, oczywiście nic nie płacę za jej odwiedziny:) chyba jak się nie wybierze samemu położnej to po prostu przychodnia do której się należy sama narzuca swoją która przychodzi po porodzie. Warto wybrać samemu bo przynajmniej później przyjdzie do dziecka już poznania osoba, wydaje mi się że to zawsze trochę raźniej, potrafi dużo doradzić odnośnie pediatrow, opowie o porodzie, szpitalach, zazwyczaj zna lekarzy, bo jednak obracają się w jednym kręgu, pokieruje na szkole rodzenia, zawsze można się dopytać coś o czym zapomni się u ginekologa. W razie pytań np moja zawsze odbiera telefon albo oddzwania/odpisuje. Podpowie jakie badania zrobić, na prawdę warto
i wiem że przychodzi jakoś do 4-5 tygodnia po porodzie, chyba że coś się dzieje to później też
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 21:01
Cześć czy któraś z Was męczyła się w drugim trymestrze z nawracajaca candida i udało Wam się w końcu zaleczyc? Stosowalyscie jakieś diety? Eliminowalyscie cukier i owoce chleb coś? Będę wdzięczna za porady:) -
Hej, zbieram sie na wizyte
mlody cala noc i ranek sie wiercil w takich pozach, ze ja nie mam juz nadziei, ze po porodzie bedzie grzeczny :p Ale te nocne nie byly nieprzyjemne.
Ciekawa jestem co mi powie na te bole... Są promieniujące na krzyż i skurcze szyjki... Troche mam stracha. -
Seli wrote:Hej, zbieram sie na wizyte
mlody cala noc i ranek sie wiercil w takich pozach, ze ja nie mam juz nadziei, ze po porodzie bedzie grzeczny :p Ale te nocne nie byly nieprzyjemne.
Ciekawa jestem co mi powie na te bole... Są promieniujące na krzyż i skurcze szyjki... Troche mam stracha.
Seli, będzie dobrze. Trzymam kciuki.
-
Seli trzymam kciuki za Was.
Ja u siebie też zauważyłam zmiany w ruchacj dziecka, mniej kopniaków a więcej ruchów typu przesuwanie,wiercenie itd, brzuch bardzo mocno faluje.
Dzisiaj idziemy wybrac fotelik:)
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy wrote:A ja witam się w 30 tygodniu. Do terminu zostało 77 dnia:)
-
czarnaiwi wrote:Seli trzymam kciuki za Was.
Ja u siebie też zauważyłam zmiany w ruchacj dziecka, mniej kopniaków a więcej ruchów typu przesuwanie,wiercenie itd, brzuch bardzo mocno faluje.
Dzisiaj idziemy wybrac fotelik:)
O takfaluje zauwazalnie a mniej jest kopniakow, czasem mam wrazenie, ze lekko sie rozciaga raczkami
Wybraliscie jakas firme? -
Seli wrote:O tak
faluje zauwazalnie a mniej jest kopniakow, czasem mam wrazenie, ze lekko sie rozciaga raczkami
Wybraliscie jakas firme?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:Nie wybralismy, liczymy, ze dobiorą nam dobrze do samochodów, na pewno fotelik z bazą, tak by kolejny fotelik mogl byc montowany tylem do kierunku jazdy. Sama wizyta ma trwac ok 1-1,5 godz, ponoc sa najlepsi w moim województwie- zobaczymy
Ooo a co to za sklep? U nas niby 8 gwiazdek jeat takie super. -
O tym nie slyszalam
ale fajnie, ze sa takie miejsca.
Czekam pod gabinetem, mlody sie wierci a mnie bolinie sadzilam, ze dojazd mnie tak wykonczy
-
Mój to napewno nie będzie grzeczny po urodzeniu;) te ruchy są cudowne, ale już bym chciała żeby to się wszystko skończyło i żeby.mozna było już utulic malucha:) A to jeszcze prawie 3 miesiące.
Pół nocy nie spałam i buszowalam w necie za tkaninami, bo chce jeszcze rożek i jakiś kocyk do fotelika sprawić młodemu... Ale nic nie mogę wybrać, tzn wszystko jest takie śliczne...
A co do fotelików, macie jakieś śpiworki do fotelika czy zwykły kocyk?Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
My razem z wózkiem kupiliśmy fotelik używany, ale postanowiliśmy że kupimy nowy, bo to nasze pierwsze dziecko i chcemy żeby było bezpieczne. Na warsztatach Bezpieczny Maluch dostaliśmy zniżkę 20% na foteliki Maxi Cosi i tam właśnie kupiliśmy. Wybraliśmy model Peeble. Fotelik z bazą to super sprawa, bo łatwo i szybko się wpina, ale bazy są niestety drogie... No i trzeba mieć isofix w aucie. Jednak baza nie zwiększa bezpieczeństwa, więc fotelik dobrze zapiety pasami też będzie spełniał zadanie
Moja mała też teraz bardziej się rozciąga. Cały brzuch faluje. Fajnie to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 09:45
-
Seli wrote:A na kiedy masz termin? Moze te apki z owulacji wyznaczaja? Ja mialam dosc pozno i niby pokazuje 3.01