STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli coś u nas pokręcone. Ty jesteś dzień do przodu. Ty dziś zaczęłaś 30 tydzień a ja jutro a ty do porodu masz o 1 dzień więcej niż ja. Którejś z nas aplikacja oszukuje:)
Dziś mega zgaga powróciła...ale wczoraj placki,dziś krokiety...pewnie za dużo smażonego,jutro delikatna zupka.
I zauważyłam,że coraz ciężej mi się oddycha w pozycji półsiedzącej i znowu więcej snu potrzebuje. Jak w pierwszym trymestrze.Mega lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Termin porodu mam na 11.01,to moja pierwsza ciąża po 3 latach starań, udało się po ivf, i teraz czekamy na synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 17:12
Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:ostatnio na szkole rodzenia położna mówiła nam, żebyśmy już rozejrzały się za poradnią pediatryczną i to taką w której są też położne, bo jak położna na wizytach zauważy coś u malucha to może od razu skonsultować to z lekarzem.
Spotkania z położnymi są już przed porodem. Od razu w poradni trzeba zapytać się czy są wizyty domowe i ile razy. Jesli nie ma lub są tylko raz to wybrać inną poradnię.
4-5 razy po porodzie to jest norma.
U mnie 75 dni do terminuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 17:32
-
Kendy wrote:Seli coś u nas pokręcone. Ty jesteś dzień do przodu. Ty dziś zaczęłaś 30 tydzień a ja jutro a ty do porodu masz o 1 dzień więcej niż ja. Którejś z nas aplikacja oszukuje:)
Dziś mega zgaga powróciła...ale wczoraj placki,dziś krokiety...pewnie za dużo smażonego,jutro delikatna zupka.
I zauważyłam,że coraz ciężej mi się oddycha w pozycji półsiedzącej i znowu więcej snu potrzebuje. Jak w pierwszym trymestrze.
No wlasnie cos mi sie nie zgadzalo
Ja zgage mialam od rana... Zjadlam dopiero o 17 pierwszy posilek. Jakos tak dzis... ;p -
Rubi27 wrote:Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Termin porodu mam na 11.01,to moja pierwsza ciąża po 3 latach starań, udało się po ivf, i teraz czekamy na synka
Witaj -
olkakarolka wrote:Lecicie z tymi tygodniami
Ja chyba przegięłam trochę, zachciało mi się okno ogarnąć z firanką i zasłonami.. ;x idę się położyć, może poczytam -
Kendy wrote:Seli
Jak się czujesz, lepiej jest?
Zrobilam sobie maly spacer z mezem i na nowo mnie boli ale juz nie tak jak wtedy. Ale mlody dzis wysoko buszuje to tez roznica. I prawie caly dzien w lozku spedzilam. -
Marin wrote:Z racji wspaniałego samopoczucia i przypływu energii też wpadłam na pomysł porządków i mycia okien. Było to 2 tyg temu i od tamtej pory już energia mnie nie rozpiera, przeforsowałam sie. 4 dni później miałam wizytę okazało się ze szyjka zaczęła się skracać. A zawsze kiedy na forum był temat mycia okien to mówiłam że to głupi pomysł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:14
-
Rubi27 wrote:Hej dziewczyny, czy mogę do was dołączyć? Termin porodu mam na 11.01,to moja pierwsza ciąża po 3 latach starań, udało się po ivf, i teraz czekamy na synka
Hej;) ja termin mam też na 11.01 i też synek:)
Masz już imię?
U mnie będzie Maks;)