STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Dzisiaj przyszły moje zakupy z Aliexpres, wzięłam tylko 2 rzeczy, bo się obawiałam o jakość, ale polecam, bo super jakość. Mogę wrzuć linki jakby się spodobało
Ja czekam na pieluche muslinową z Ali. Wzięłam jedną na próbę.
-
No raczej nie ma wielkiego znaczenia... A boje sie szczerze przeforsowac. Moze szyjka tylko boli... Ale wole chyba odlezec. Zlozylam pare rzeczy z prania i to na raty i boli
mam wrazenie, ze to sie nasila tylko.
-
Ja właśnie zaraz jadę do endokrynologa. Tsh mam 0,61 a ft4 1,36. Biorę Euthyrox 75.
Może muszę otworzyć ten link na kompie... -
Ja brałam euthyrox 150. Teraz jak wyszło niskie ft3 to biorę 100 euthyrox i 50 novothyral. Ciekawe jak będzie po następnych wynikach.
Co do Aliexoress to już trochę zamawiam. Ale wg mnie ubranka nie są tanie. Ogólnie porzadne rzeczy nie są tańsze. Taniej tam wychodzi elektronika to na pewno i jakieś pierdoly jakie zamawiam do robienia zdjęć : kupiłam jakieś skrzydelka, futerko , teraz czekam na 3 misieNo i czekam już 2 miesiąc na pokrowiec na telefon. Chinol napisał że jak za kilka dni nie dotrze to wyśle ponownie.
-
Kendy wrote:Aliexpres też oblukałam ceny dużo niższe,nie wiem jak z jakością i czas oczekiwania na towar mnie przeraża. Ile czekałaś elmuszka?
Czekam jeszcze na taką lampkę-misia:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1_Cn9RXXXXXb4XVXXq6xXFXXXx.jpg?size=542196&height=900&width=900&hash=fa6f771a4843613abd42a5a03978e983
Paulina_2603 - mam nadzieję, że Ci się otworzą te linki. Pochwal się pieluszką jak przybędzie do Ciebie.
Ja też euthyroxowa jestem, biorę naprzemian 50 i 62,5 a TSH mam zazwyczaj koło 2, FT4 - 1,3, Twoje dawki Olkakarolka są dla mnie kosmiczne
-
Elmuszka
No jeśli można poczekać,nic pilnego czemu nie .
Ja pilnuje by moje TSH było między 1-2 ,bo wg mojego endokrynologa jest wtedy optymalne . Teraz mam ok 2,07 więc lekko zbijam jeszcze.
Wymęczył mnie dziś ten spacerek. W drodze powrotnej nazbierałam córce liści do szkoły i siadłam na ławęczke. Jeden przystanek musiał być. Teraz odpoczynek i kawka. Robota potem
kto pije ze mną kawkę? Olejcie robotę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:07
-
Ja kawkuje, smacznego!
Dziewczyny, a macie już wybraną położną środowiskową, tą co przychodzi po porodzie do mamy i dziecka?
Bo ja zgłupiałam- w jednej przychodni mi powiedzieli, że to ja wybieram przychodnię i położną dla siebie, po porodzie zgłaszałam, że już urodziłam i przychodzi położna.
W drugiej- że położna jest przypisana to dziecka, więc mogę je zapisać dopiero jak się urodzi.
Mam akurat wybór wśród 3 miejsc, więc chciałabym wybrać takie, gdzie położna rzeczywiście mi pomoże w razie potrzeby, a nie odklepie wizytę... -
Kendy wrote:Ja jeszcze takie cudeńko kupiłam na allegro , mysle że w fajnej cenie ,będzie na wiosnę :)firmy George,zestaw 3 częściowy z ocieplana kamizelka 3-6 m-cy za 59,90:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87bc167465e2.jpg
Co do położnej właśnie nie pamiętam jak to było. Czy po porodzie to się załatwia,czy przed? Chyba po porodzie musiałam się zgłosić do przychodni. Miałam świetną położną,uratowała mnie przy nawale pokarmu...umierałam,chce tą samą.ja jeszcze tak daleko w przód nie wychodzę
w ten weekend jadę do rodziców, będę grzebać w ciuszkach po kuzynce i bratanicy. Dopiero wtedy się określę czego jeszcze potrzebuję.
Kombinezon też super, mi się wydaje że wystarczy- jeszcze jakiś kocyk + śpiworek od wózka- to moze być już nawet za dużo
Muszę na szybko kupić jakiś prezent dla chrześnicy na roczek, właściwie ma już14 miesięcy, ale jeszcze się z nią nie widziałam... Rowerek już kupił chrzestny, no a brat i bratowa standardowo mówią, ze nic nie potrzebująWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:38
-
Elmuszka
Ja mam narazie temat ciuszków ogarnięty do rozmiaru 68,no sporadycznie cos 74,resztę na bieżąco będę kupować. Moja córka np startowała od rozmiaru 62 czyli na ok3 m-ce, więc w moim przypadku to nie takie dalekie wybieganie
A co do prezentu. Może jeździk, bujaczek np konik na biegunach,może fajny nocnik Fischer Price grający, albo jakaś edukacyjna czy interaktywna zabawka.Jest w czym wybieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:45
-
Ja chyba kawki tez sie napije ;p odlezalam swoje, jak leze jest super. A synus sobie lagodnie buszuje i nie jest to bolesne. Za to wypycha sie smiesznie przez skore
Didi90 lubi tę wiadomość
-
Położną środowiskową można wybrać przed lub po porodzie, jak kto woli. Dodatkowo wybierajac sobie przed może Ci poprowadzic edukacje przedporodową na nfz ja uwazam ze warto
mało kto jednak o tym wie
Jeszcze ani razu przy młodym nie użyłam kamizelki, mimo ze mialampoprostu bylo już za cieplo na kamizelke i byl na samej bluzie albo jeszcze za zimno i mial kurtke. Takie te wiosny odrazu cieple sie robią ostatnio :p