X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli spoko komu masz marudzić jak nie nam ? :)
    Kendy ja też bym chciała z mężem ale on nie jest przekonany położna mówi że można spokojnie "wymieniać" osoby więc przy 2 fazie porodu chyba zawołam mamę bo mi jeszcze chłop po nocach nie będzie mógł spać :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja patrzyłam na alie i powiem Wam, że ceny... Powalają :P to jak mam zamawiać i czekać to wolę kupić gdzieś tutaj... Patrzyłam np. na figurki to schleis wychodzi tanio, maty, też bardzo drogo a nie wiadomo w sumie jak grube, grzechotki i tym podobne też taniej bywają w sklepach niż tam. A ciuszki? spodobały mi się spodenki a w przeliczeniu na złotówki 70 zł... To już u nas taniej, a przynajmniej dotykasz, możesz wybrać i nie czekasz :P Zabawki pluszowe też słabo cenowo wychodzą. Ja chyba nie potrafię szukać :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam sobie ostateczną listę zakupów z rozeznaniem co nam jeszcze potrzeba dla dziecka . Sporo tego :)jakieś trzy tysie trzeba szykować. Ale temat ogarnięty. Jestem gotowa na ostatnie zakupy. Listopad i początek grudnia totalnie zakupowe.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A ja patrzyłam na alie i powiem Wam, że ceny... Powalają :P to jak mam zamawiać i czekać to wolę kupić gdzieś tutaj... Patrzyłam np. na figurki to schleis wychodzi tanio, maty, też bardzo drogo a nie wiadomo w sumie jak grube, grzechotki i tym podobne też taniej bywają w sklepach niż tam. A ciuszki? spodobały mi się spodenki a w przeliczeniu na złotówki 70 zł... To już u nas taniej, a przynajmniej dotykasz, możesz wybrać i nie czekasz :P Zabawki pluszowe też słabo cenowo wychodzą. Ja chyba nie potrafię szukać :P
    No ja ciuszków bym nie kupowała, bo dziwna to rozmiarówka :P I ceny też nie jakieś super niskie, ale akurat te produkty poleciła mi znajoma.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy, wizyta dopiero jutro, dziś muszę podjechać na morfologię, miałam na spokojnie to zrobić w czwartek albo piątek, bo wizytę normalnie miałam mieć w poniedziałek, ale gin stwierdził, że nie będziemy zwlekać bo to niepokojące.
    I dobrze,zrób sobie dziś badania jutro bedziesz miała wyniki i omowisz je z lekarzem. Do jutra na spokojnie,musisz wytrwać wiem ,że wolałabyś dziś polecieć do lekarza ja pewnie też,no ale jak trzeba czekać to trzeba. Chyba że dziś będziesz miała wyniki i uda ci się prywatną wizytę na dziś załatwić. U mnie np wyniki mam popołudniu ,gin prywatnie wieczorem przyjmuje,codziennie wiec mogę lecieć jak trzeba.
    Jak się nie uda ,odpoczywaj dziś dużo. Resztę olej.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 16 października 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dzisiaj przyszły moje zakupy z Aliexpres, wzięłam tylko 2 rzeczy, bo się obawiałam o jakość, ale polecam, bo super jakość. Mogę wrzuć linki jakby się spodobało
    Dawaj linki, zawsze można wrzucić do koszyka i może czekać ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli spoko komu masz marudzić jak nie nam ? :)
    Kendy ja też bym chciała z mężem ale on nie jest przekonany położna mówi że można spokojnie "wymieniać" osoby więc przy 2 fazie porodu chyba zawołam mamę bo mi jeszcze chłop po nocach nie będzie mógł spać :P
    Taki wrażliwy :) mój pewnie byłby przerażony może widokiem i moim bólem ale wiem ,że baaardzo by mi pomógł i nikogo innego sobie nie wyobrażam. Chciałabym mieć porównanie zobaczyć jak jest po naturalnym jak można od razu dzieckiem się zająć. Po cesarce trudno jest,długo się dochodzi do siebie. No ale coś za coś każdy poród ma swoje plusy i minusy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    I dobrze,zrób sobie dziś badania jutro bedziesz miała wyniki i omowisz je z lekarzem. Do jutra na spokojnie,musisz wytrwać wiem ,że wolałabyś dziś polecieć do lekarza ja pewnie też,no ale jak trzeba czekać to trzeba. Chyba że dziś będziesz miała wyniki i uda ci się prywatną wizytę na dziś załatwić. U mnie np wyniki mam popołudniu ,gin prywatnie wieczorem przyjmuje,codziennie wiec mogę lecieć jak trzeba.
    Jak się nie uda ,odpoczywaj dziś dużo. Resztę olej.

Ja chodzę tylko prywatnie :) zarówno badania jak i gina mam prywatnie, ale on przyjmuje tylko dwa razy w tygodniu - poniedziałki i środy.

Problem polega na tym, że mnie boli i źle się czuje... Więc nie wiem jak ja dojadę do labo nawet albo jutro na tą wizytę ;/ od dwóch dni z domu nie wychodzę tylko leżę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    A możesz morfologię zrobić nie naczczo ? Czy ty jeszcze bez śniadania?
    Ja byłam w piątek na TSH ,bo musiałam ustalić dawkę euthyroxu a w czwartek robię morfo,mocz i hbs

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z reguły prywatnie. To twój rzadko przyjmuje. Jeśli dasz radę wytrwać to spokojnie czekaj do jutra ale jak piszesz ,że tak cie bardzo boli to może rozważ wycieczkę na IP.
    Czekanie w nerwach chyba najgorsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:50

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IP raczej mi nie pomoże, skoro on odradzał to poczekam. Przynajmniej mnie zbada bez łaski i zleci co trzeba a tam to nie wiadomo nigdy ;/

Morfologie można robić nie na czczo.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka daj linki, podobają mi się :)
    Seli chyba serio nie umiesz szukać duuuzo dzeczy jest o wiele taniej. :p

Ja na 2 okres mezowi powiedzialam ze ma isc na fajke, wrocil idealnie jak mlody sie urodził :D teraz zobaczymy jak będzie ;)

Toż morfologie można naczczo robic, chociaż akurat przy dolegliwosciach Seli morfologia duzo nie powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:53

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba nie potrafię :P

A morfologię + tsh, ft4 robię raz w miesiącu ;) i nadszedł ten czas po prostu. Choć cholernie nie chce mi się iść...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też morfologie,mocz i TSH co miesiąc. A też bierzesz leki na TSH?
    A co jakiś czas zleca coś dodatkowego glukoza,hbs,wr itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 10:02

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, biorę euthyrox 25mg :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, dawkuje w zależności od wyniki 50,25...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały czas trzyma się dawka 25 na razie.

Kurdę, nie wiem czy nie olać tych badań, może zrobię je w czwartek i mu wyślę...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio robie tsh ft3 i ft4 co chwile :/ jutro musze zrobić, ja biore letrox 75, czasem mam brać 105..

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkakarolka, Katepr:
    https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Muslin-Blankets-Swaddling-100-Cotton-Swaddle-Wrap-for-Newborn-Babies-6-Layer-Character-Floral-Printed/32818485176.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5fa85c0fMh4YR8
    https://pl.aliexpress.com/item/Four-Layer-100-Bamboo-FIber-Blanket-Newborn-Baby-Swaddling-Super-Comfy-Bedding-Blankets-Swaddle-Wrap-Babies/32824905329.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5fa85c0fMh4YR8

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja ostatnio robie tsh ft3 i ft4 co chwile :/ jutro musze zrobić, ja biore letrox 75, czasem mam brać 105..
    Spora dawka. To jakie ci wychodzi TSH?

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ