X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy zostalo Ci jeszcze placków? Ale bym zjadła :p
    Tez uwazam ze te gadzety to dobry interes a teraz jeszcze celebryci tak nakrecają to macierzynstwo i w ogole :D

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało zostało Zapraszam :)
    Ja w ciąży plackowa jestem ziemniaczane, z dyni,z cukini. Pycha.

Dlatego trzeba mieć się na baczności i nie dać wkręcać w różne gadżety,bo tego jest mnóstwo a każda mama lubi poszaleć z zakupami dla swojego dzidziusia i to wykorzystują :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam za modą nie idę :D Te gadżety to głównie mają nacieszyć nasze oko, a są zbędne dla dziecka. Marketing, marketing i jeszcze raz marketing. A szum to można puścić np. z Youtuba :) Ale każdy robi jak uważa. Mi szkoda kasy na takie bajery.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Oooo...placki ziemniaczane.. ! Jutro koniecznie zrobię :D Dziś już sobie odpuszczę.
    Miałam wizytę u endo i wszystko jest ok ;) w piątek do ginekologa podejrzeć mojego akrobatę <3 dalej się chowa jak tata chce poczuć kopniaki :D co za wstydliwe dziecko :D
    Super :) Doczeka się i tatuś. U mnie też to trwało trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy ja tez chyba bym się nie odważyła ;) no chyba ze byłoby to wesele brata/siostry i się dobrze czuła. Chociaż nie byli długo bo do ok. 21.

Ja myślałam o tym ale powiedzieli nam w rodzinie żebyśmy się tak nie wykosztowywali bo im podbieramy wszystkie pomysły na prezenty :P

To też fakt:). Ale są rzeczy ,z którymi nie chce czekać, bo są mi potrzebne na już po porodzie. Nie będę czekać na prezenty. A jak ktoś coś będzie chciał kupić to już ja coś napewno wymyślę:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja tam za modą nie idę :D Te gadżety to głównie mają nacieszyć nasze oko, a są zbędne dla dziecka. Marketing, marketing i jeszcze raz marketing. A szum to można puścić np. z Youtuba :) Ale każdy robi jak uważa. Mi szkoda kasy na takie bajery.
    To prawda. Mi też. Z resztą u mnie obeszło się bez szumu. Nawet tego nie probowałam. Moje dziecko uczyłam zasypiać w normalnych domowych warunkach . Nie chodziłam na paluszkach gdy spało. Przyzwyczajałam do codziennych dźwięków. Dzięki temu mogłam posprzatac chatkę gdy mała spała.W szoku jestem ile tych gadżetów nowych pojawiło się na przełomie tych 7 lat. Od urodzenia córki do teraz. Niektóre rzeczy musiałam wygooglowac:) Piękne to wszystko ale w większości naprawdę zbędne :) Trzeba samemu ocenić co dla nas będzie praktyczne a bez czego można się obyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:48

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie inwestuje w szumisia u mojej siostry szumiś nie działał przy żadnym dziecku i absolutnie nie będziemy chodzić na paluszkach chociaż mała i tak będzie miała w miarę cicho bo ma swój pokój.
    Apropo ruchów moja też się bardzo uspokoiła, są długie przerwy w ruchach

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam ale już nie nadrobie tego wszystkiego :)
    Co do Aniołków - ja mam 2. Jeden miałby 5 lat a drugi 3,5 roku. Też czasem myślę jak by to było. I tych strat nie da się wykazać z pamięci. Nawet wczoraj w filmie jak babka poronila to się poplakalam. Myślę że jak się na świecie pojawi Mała to już te wspomnienia nie będą tak bolesne.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Przykro mi, że wiele z Was przeżyło stratę... Nikogo nie powinno to spotkać...

Ja dziś jakoś się wyspałam, wczoraj było z nocą i w ogóle funkcjonowaniem w dzień kiepsko. Myślałam nad ip ale napisałam do swojego gina i ściągnął mnie na jutro na wizytę.

Niby w czwartek powinnam kończyć antybiotyk a czuje się gorzej niż lepiej ;/

Witam się w rozpoczętym 30 tc :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej :)

Przykro mi, że wiele z Was przeżyło stratę... Nikogo nie powinno to spotkać...

Ja dziś jakoś się wyspałam, wczoraj było z nocą i w ogóle funkcjonowaniem w dzień kiepsko. Myślałam nad ip ale napisałam do swojego gina i ściągnął mnie na jutro na wizytę.

Niby w czwartek powinnam kończyć antybiotyk a czuje się gorzej niż lepiej ;/

Witam się w rozpoczętym 30 tc :)
    Seli trzymam kciuki że będzie dobrze.. może antybiotyk po prostu nie działa? Dobrze że idziesz niech Ci szyjkę sprawdzi. My właśnie ze strachu przed tymi infekcjami to prezerwatyw używamy, ostatnio zapomnieliśmy to lactovaginal brałam przez 2 dni. Nic mi nie dokucza na szczęście i upławy mam przyzwoite zobaczymy jak mi wyjdzie mocz i cytologia w czwartek wyniki.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jakiś objawów, dopiero po wymazie kilka dni zaczęła boleć mnie szyjka... Nigdy bym nie pomyślała, że tak można złapać coś... Nigdy nie miałam infekcji.
    A tu mnie mocno boli brzuch, dół ciągnie jak po operacji... I najgorzej jak młody zejdzie nisko i kopie... I myślałam,że może przesadzam, ale lekarz mówi, że nie i jest to niepokojące... Zrobimy wymaz mężowi, zobaczymy czy on musi też się przeleczyć, wtedy będę spokojniejsza przy stosunku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli trzymamy kciuki, żeby udało się ustalić przyczynę i żeby było ok! Odezwij się po wizycie

a ja dzisiaj "sprzedam" trochę fajnych rzeczy i pocieszających dla nas ;) że poród może być fajny, nie tylko straszne opowieści...
    moja przyjaciółka urodziła wczoraj córeczkę :) 4 kg i 56 cm. Poród marzenie! Zaznaczę, że to pierworódka.
    Pierwsze skurcze o 14, o 15:30 rozmawiałam z nią jeszcze przez telefon, bo dzwoniła i między skurczami prowadziłyśmy sobie jeszcze pogawędkę ;) a o 17:15 Córa przyszła na świat. Całkiem spora :)

olkakarolka, Paulina_2603, MonaLiza lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Seli trzymamy kciuki, żeby udało się ustalić przyczynę i żeby było ok! Odezwij się po wizycie

a ja dzisiaj "sprzedam" trochę fajnych rzeczy i pocieszających dla nas ;) że poród może być fajny, nie tylko straszne opowieści...
    moja przyjaciółka urodziła wczoraj córeczkę :) 4 kg i 56 cm. Poród marzenie! Zaznaczę, że to pierworódka.
    Pierwsze skurcze o 14, o 15:30 rozmawiałam z nią jeszcze przez telefon, bo dzwoniła i między skurczami prowadziłyśmy sobie jeszcze pogawędkę ;) a o 17:15 Córa przyszła na świat. Całkiem spora :)

A popękała? nacięta? :P Jak się teraz czuje?

Przyczynę znam, bo mam 3 bakterie, w tym jedna jest grzybem :/ w antybiogramie mam dwa antybiotyki no i jeden nie działa, więc pewnie przepisze drugi ;/

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla przyjaciółki :) różne są porody ale to też zależy kto kiedy na ip sie zjawi jak ktoś przyjeżdza po pierwszych skurczach i tkwi na porodówce caly dzien to potem opowiada że rodził 18h :p

Seli pewnie zmieni ten antybiotyk :/ eh żeby chociaż szyjka Twoja wytrzymała te ataki

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie boje się najbardziej szyjki... Jak mocniej się skróciła a te skurcze mam... To panikuje.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Właśnie boje się najbardziej szyjki... Jak mocniej się skróciła a te skurcze mam... To panikuje.
    Nie denerwuj się możliwe że się nie skróciła a nawet jak to wyleczysz infekcję będziesz dużo leżeć i z tego co wiem szyjka jeszcze może się wydłużyć

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Nie denerwuj się możliwe że się nie skróciła a nawet jak to wyleczysz infekcję będziesz dużo leżeć i z tego co wiem szyjka jeszcze może się wydłużyć

Problem w tym, że infekcje leczę od początku sierpnia ;/ A mamy połowę października i czuję,że jest tylko gorzej...

Dziś będę marudzić bo mam naprawdę dosyć... Od dwóch dni to ja leżę w domu i prawie nic nie robię bo jak położę się bokiem to jest w miarę dobrze ale jak chodzę, cokolwiek to boli niesamowicie ;/ A młody dokazuje też nieźle...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Seli
    Powodzenia na wizycie. Daj znać. Dobrze,że to skonsultujesz,bo do wizyty długoby czekać skoro tak ci to dokucza fizycznie i psychicznie.

Agnuka
    Gratulacje dla przyjaciółki. Widać nie ma reguły. Mi się marzy poród naturalny z mężem ale zdam się na gina. Jeśli zdecyduje,że cesarka będzie dla mnie lepsza zgodzę się z tym:)

Ja też dostaje wieści z porodówki. Wczoraj jedna koleżanka urodziła córeczkę,dziś o północy druga...strasznie emocjonalnie na to reaguje...przeżycie...jeszcze ponad dwa miesiące i ja:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:29

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, wizyta dopiero jutro, dziś muszę podjechać na morfologię, miałam na spokojnie to zrobić w czwartek albo piątek, bo wizytę normalnie miałam mieć w poniedziałek, ale gin stwierdził, że nie będziemy zwlekać bo to niepokojące.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszły moje zakupy z Aliexpres, wzięłam tylko 2 rzeczy, bo się obawiałam o jakość, ale polecam, bo super jakość. Mogę wrzuć linki jakby się spodobało

2edv5fs.jpg
    3342f6e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 09:31

olkakarolka, Kendy lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ