X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Wstaje szykować córe do szkoły a Wam życzę powodzenia na wiztach. :)
    Bezsenność mnie dopada...do 2 nie spałam i zgaga meeega:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkalam z tesciami rok... nigdy wiecej ;p najlepiej na swoim :)
    Moze nie bylo tragicznie na poczatku bo tesciowa zachwycona byla przez moment, duzo tez wyjezdzali, ja praca i studia... Ale i tak nie bylo chwil spokoju.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też samemu o niebo lepiej:) Z teściami nie mieszkałam ale z dziadkami. Jednak młodzi powinni mieć trochę swobody i prywatności...lepiej dla związku,dla wychowania dzieci,dla atmosfery w domu i dla świętego spokoju :)
    Choćby nie wiadomo jak cudowni byi teście..dalej zawsze lepiej.
    No ale różnie w życiu bywa..

Seli na którą wizyta?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zaczynam 34 tydzień. :)
    Seli kiedy pakujemy walizy? Ja chyba już w okolicy wizyty pod koniec listopada.
    Chociaż jak czytałam opisy w necie do 34 tygodnia to gdzieś się natknęłam na ifo że do porodu zostały tygodnie a może dni ...jakos mnie to na równe nogi postawiło.
    Wyczytałam też,że dziecko ma już wykształcone płuca,potrafi samodzielnie oddychac( czy napewno już?) I podobno maluch będzie już trochę mniej przybierał na wadze.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega
    Zdrówka życzę,zdrowiej szybko! A remontu nie zazdroszczę...sama ich trochę w życiu miałam.
    Noi pewnie się denerwujesz. Na tym etapie ciąży chciałoby się miec już wszystko gotowe. Ja już gotowa ,drobiazgi zostały,czekam sobie odpoczywając.Powodzenia Tobie życzę z remontem.

Jakieś od wczoraj mam skurcze częstsze i bardziej bolesne. Zwiększe magnez i odpoczywam dziś dużo.

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja to powinnam byc juz spakowana :D

Wizyta o 16.40, z malym pewnie opoznieniem.
    Czuje sie lepiej po drzemce, nastawilam pralke z recznikami do szpitala wlasnie. Brakuje mi pare rzeczy do torby...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dzień dobry :) Ja już na nogach. Muszę zjeść śniadanie i idę na KTG. Nie chce mi się, ale wiem że muszę.
    Mój mąż w domu rodzinnym też nie był dopuszczany do kuchni i wielu rzeczy nie robił. Teraz zrobi wszystko o co poproszę, gorzej z własną inicjatywą, ale to jest raczej normalne ;)

Wczoraj odwiedziła nas koleżanka. Ostatnio widzieliśmy się jakoś w wakacje. Pierwsze co powiedziała po słowie "część", nawet nie przestępując progu mieszkania, to "Paula, ale ty masz mały brzuch!!!". Mi się on wydaje wielki :P I w ogóle usłyszałam, że tak ładnie wyglądam. Bardzo to miłe, bo czasami czuję się jak kupa...

Ja dziś już od 4 osob uslyszalam jaką to mam piękną cerę :D to bardzo mile faktycznie :) A brzuch mi ostatnio wypalił w przod ale nadal uwazam, że jest zgrabny jak na ten miesiąc. Choc nie ukrywam, że coraz ciezej jest i proste czynnosci jak zalozenie butow jest wyzwaniem ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dzień dobry. Wstaje szykować córe do szkoły a Wam życzę powodzenia na wiztach. :)
    Bezsenność mnie dopada...do 2 nie spałam i zgaga meeega:/

Zgaga mnie też nie opuszcza nawet na moment...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana odwiedzilam labodatorium, potem położną i na końcu Rossmana i Pepco. Kupiłam kosmetyki miniaturki do szpitala, a w Pepco koszule znów, ale teraz z dlugim rękawkiem. Także kosmetyczke juze moge calkowicie spakowac, koszule wypiore i jestem gotowa :)
    Potem tylko małego spakuje w inna torbe na wyjscie.
    O matko, to już za chwilę... <3

Kendy lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zgaga daje popalić. Ale ostatnio rzadziej i wieczorami/nocami bardziej.

Zośka Ty masz planowane CC,prawda? Kiedy dokładnie ? 20 grudnia ? A termin z om? Który będziesz miała tydzień dokładnie.

Seli
    Pakuj pakuj:)
    Właśnie ręczniki mam nowe chyba tez wypiore będą bardziej chłonne. Jeszcze musze szare mydło do rany kupić i majtki poporodowe ale w przypadku CC mi się nie sprawdziły. Ta gumka.. może uwierać ranę i rana powinna nie być niczym zasłaniana .podkład między nogi i heja.
    Nie wiem jak jest teraz.
    Zośka
    Kupujesz majtki poporodowe po CC?

Katepr
    Dobrze mieć?

A Tobie Seli co jeszcze brakuje ?

Jak ktoś chce używać pampersy z Rossmana babydream to dostałam info na maila ze jest promocja. Z 25zl na19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:14

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciagle słyszę jak to pięknie wyglądam i jak to ciąża mi służy..ale tak się mówi tak wypada. Na ile to szczere nie wiem .Ale coś w tym jest bo cera jak nigdy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    A Gbs robisz? Masz zalecone. ?
    Się zastanawiam czy do CC jest wymagane ale pewnie tez.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę atomizer kupić bo podobno dobrze mieć takie psiukadełko do tantum rosa, brakuje mi kremu na sutki, ogólnie takich pierdułek, muszę sobie listę uaktualnić :)

Ja ręczniki po prostu odświeżę jedne, miałam kupić nowe ale nie mam jak łazić już, zamawiać nie chce bo wolę dotknąć akurat.

Wczoraj robiłam zamówienie rossmana ale nie mieli wszystkiego ;/ mąż odebrał i dizś może wracając z wizyty dokupimy resztę i wsio.

Ja wczoraj miałam mega bolesne skurcze a dziś jest dość dobrze... Tylko tak myślę... Wczoraj śmiałam się mega :P bo wpadły do nas jakieś sąsiadki pożyczyć korkociąg, mąż rzucił głupim tekstem i nie mogłam się przestać śmiać... A po jakimś czasie od tego skurczy dostałam. Pewnie wytrząsłam brzuch... :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez miałam napad śmiechu jak z mężem graliśmy z dziećmi w "5 sekund". Masakra uśmiałam się jak głupia. I też się martwiłam o brzuch. Niby śmiech to zdrowie ale po takim mocnym brzuch się napinał a dziecko pewnie w szoku.

Na sutki też nie mam kremum uznałam że jak coś mąż mi dokupi. Nie będę zakładać,że coś będzie nie tak a w razie co mam.oslonki na sutki w pięknym etui..wezmę do szpitala. sporo rzeczy będzie można doniesc. Teraz będę rodzić na miejscu więc wygoda. Córkę rodziłam 50 km od domu.Chyba że cesarkę wyznacza na okres świąteczny wtedy wszystko w domu w pogotowiu byc musi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam ;) mi ciąża nie za bardzo służy :( cera okropna, cały czas coś mi wyłazi i do tego okropne zaskórniki się zrobiły ;( tyłek urósł mimo, ze waga nie urosła jakoś bardzo :P włosy wcale nie zgestnialy, ale to może akurat dobrze bo swoje mam już bardzo gęste wiec byłaby niezła szczota :P rozstępy jak grzyby po deszczu.. ale to na początku ciąży, teraz nawet lepiej (odpukać) no i używam kremu na rozstępy z musteli i dużo mi poschodzilo całkowicie, przynajmniej te na których mi najbardziej zależało czyli cycki i tyłek :P brzuch narazie czysty na szczęście (odpukać 10000 razy). Do tego chodzę spuchnięta jak bańka, dłonie mam jak serdelki :P cienie pod oczami. Mam nadzieje, ze druga ciąże (jak się uda:)) przejdę kwitnąco :P ale wiadomo, najważniejsze jest żeby dzidzius był zdrowy :)) a jeśli mała mi tą urodę zabiera to mam nadzieje, ze chociaż dobrze wykorzysta :D chociaż dla mnie i tak będzie najsłodsza na świecie :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy raczej prawda opowiadałam że koleżanka urodziła w 34 tygodniu chłopca który był całkowicie zdrowy no oprócz żółtaczki ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy cc ustalasz na następnej wizycie ?;) kiedy ją masz??

My idziemy dzisiaj na 14.40, nie mogę się już doczekać, najchętniej stałabym pod tym gabinetem od godziny już

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w szpitalu teraz to powiedzieli mi, ze do 34-35 tyg mam się kierować do jednego z dwóch szpitalu, które mają oddział wcześniaków, a po tym 34-35 tyg mogę już do nich.. a niby to dalej wcześniaki :P tez się zdziwiłam, ale to pewnie o płuca właśnie chodzi
    I pewnie chodziło o pełny skończony 34 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:29

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ładą cerę, z włosami... No trochę wypadały ale w sumie źle nie jest :)
    i w sumie... Nie poszło mi nic w uda ani tyłek i mam wrażenie, że w tych partiach schudłam :P bo przed ciążą nosiłam spodnie 38 a teraz 36 i są na mnie ciągle luźne :P

Kendy, niby można dokupić, ale też nie wiem co bym mu kazała kupić... W sensie teraz mogę na spokojnie poczytać co jest ok a co nie i sobie to zamówić/kupić i mieć pod ręką. Mam też w domu takie "sety" by w razie czego doniósł mi. Bo nie będę brać za dużo podkładów, wkładek do cyckonosza itp. :)

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Zazdroszczę Wam ;) mi ciąża nie za bardzo służy :( cera okropna, cały czas coś mi wyłazi i do tego okropne zaskórniki się zrobiły ;( tyłek urósł mimo, ze waga nie urosła jakoś bardzo :P włosy wcale nie zgestnialy, ale to może akurat dobrze bo swoje mam już bardzo gęste wiec byłaby niezła szczota :P rozstępy jak grzyby po deszczu.. ale to na początku ciąży, teraz nawet lepiej (odpukać) no i używam kremu na rozstępy z musteli i dużo mi poschodzilo całkowicie, przynajmniej te na których mi najbardziej zależało czyli cycki i tyłek :P brzuch narazie czysty na szczęście (odpukać 10000 razy). Do tego chodzę spuchnięta jak bańka, dłonie mam jak serdelki :P cienie pod oczami. Mam nadzieje, ze druga ciąże (jak się uda:)) przejdę kwitnąco :P ale wiadomo, najważniejsze jest żeby dzidzius był zdrowy :)) a jeśli mała mi tą urodę zabiera to mam nadzieje, ze chociaż dobrze wykorzysta :D chociaż dla mnie i tak będzie najsłodsza na świecie :))
    Lisa ty czekasz na Córkę. Co się dziwisz. Dziel się uroda,nie ma wyjścia :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ