Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi i kuzynostwo meza sie odzywa, napisza, odwiedza... Zaoferuja samochod, fotelik bedziemy mieli od kogo pozyczyc - fajne to ;)

Tak, oferowala pomoc za kase - sama z siebie :D hahaha a imie?... ehhh dostalismy liste na maila imion z ktorych MAMY WYBRAC, bo Gabriel to dla dziewczynki i co druga kur... w burdelu ma przezwisko Gabi ;p takze... ten. Jak maz na to sie mega wkurzyl i oddzwonil do tescia to ten odparl jedynie "a tak mi sie napisalo" ;p mieszkamy w jednym miescie ale malo sie widujemy. Nie bedziemy raczej sie spotykac i synus dziadkow od strony meza raczej miec nie bedzie. Moi rodzice za to mieszkaja 500 km stad i tez latwo nie bedzie. Ale liczylam sie z tym. Bedzie miec za to ciocie i wujkow ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Dobrze chciałaś by dzieciaczka metki nie drapały ...ale dobre:) brawo Ty:)

Paulina
    Fakt pieluchy zawsze się przydadzą. Ale jakbym była babcią chciałabym by mój wnuk miał coś ekstra ode mnie.Cos co mu posłuży dłuższy czas a nie coś co obsika i się wyrzuci :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja olewam tesciowa juz. Bylo ok do momentu az nie dowiedziala sie, ze to chlopak bo ona chciala wnuczke. Najlepiej Natalie :p potem slyszalam, ze szkoda, ze chlopak, ze oni nam grosza do niczego nie doloza, nie dadza nic... I dzwonila i mowila to mojej mamie - jakbysmy o cos prosili albo nie wiem. Teraz tez dzwonila do mojej i mowila, ze nie ma mowy o prezentach i ze moze powinnismy pomyslec o dziewczynce :p moja mame zatkalo. A jak ostatni raz widzialam tesciowa to uslyszalam, ze jestem mega gruba... i ze pewnie zaluje, ze bede miec syna a nie corke... zamknelam szybko za nia drzwi :D i sie juz wtedy do niej nie odzywalam. A teraz taka akcje mailem zrobili. Bo w sumie moja mama im powiedziala o imieniu bo oni sami nie zadzwonia i nie zapytaja a potem maja pretensje, ze sie nie mowi nic. A zamiast np. wydzwaniac do mojej mamy moglaby zapytac mnie czy meza.

Dziwni ludzie. Co zrobisz ;)

Moj maz robil pranie wczoraj do szpitala, zostalo prasowanko ;D metek nie obcinalam w ogole.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie znajomi i kuzynostwo meza sie odzywa, napisza, odwiedza... Zaoferuja samochod, fotelik bedziemy mieli od kogo pozyczyc - fajne to ;)

Tak, oferowala pomoc za kase - sama z siebie :D hahaha a imie?... ehhh dostalismy liste na maila imion z ktorych MAMY WYBRAC, bo Gabriel to dla dziewczynki i co druga kur... w burdelu ma przezwisko Gabi ;p takze... ten. Jak maz na to sie mega wkurzyl i oddzwonil do tescia to ten odparl jedynie "a tak mi sie napisalo" ;p mieszkamy w jednym miescie ale malo sie widujemy. Nie bedziemy raczej sie spotykac i synus dziadkow od strony meza raczej miec nie bedzie. Moi rodzice za to mieszkaja 500 km stad i tez latwo nie bedzie. Ale liczylam sie z tym. Bedzie miec za to ciocie i wujkow ;p
    Listę imion wam przysłali ??? Żartujesz??? Cyrki dosłownie z teściami masz.
    My przy corce mieliśmy rodzinna spine odnośnie jej imienia. Nie spodobał im się nasz wybór i rodzeństwo męża zaczęlo sobie żarty stroić i wymyślać zdrobnienia przesmiewczo. Oboje z mężem się wtedy bardzo wkurzylismy i nie kryliśmy tego. Dlatego przy imieniu dla synka nie było już głupich komentarzy .Nasze dziecko,masz wybór i w dupie mam co ktoś o tym sobie myśli.

Seli, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Listę imion wam przysłali ??? Żartujesz??? Cyrki dosłownie z teściami masz.
    My przy corce mieliśmy rodzinna spine odnośnie jej imienia. Nie spodobał im się nasz wybór i rodzeństwo męża zaczęlo sobie żarty stroić i wymyślać zdrobnienia przesmiewczo. Oboje z mężem się wtedy bardzo wkurzylismy i nie kryliśmy tego. Dlatego przy imieniu dla synka nie było już głupich komentarzy .Nasze dziecko,masz wybór i w dupie mam co ktoś o tym sobie myśli.

Dokladnie, ale narzucanie i obrazanie... To przesada. Mozna wyrazic swoje zdanie, ok. Ale obrazac? I "macie wybrac z tych co nam sie podobaja" o nie, nie!

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie rozumiem w ogóle tego komentowania imion.. przecież jakby każdy miał taki sam gust i wszystkim się te same imiona podobały to by były same Ewy i Adamy jak w Rrrrr :) przecież to bez sensu. Nigdy nie komentuje zle imion, które ktoś wybrał. W sumie z tego co zauważyłam, to nawet jak mi się któreś nie podobało na początku, to potem się szybko przyzwyczaiłam i wydawało mi die bardzo fajne i udane ;) rodzice zawsze chcą dla dziecka najlepiej i jeśli wybiera jakieś imię to na pewno nie po to, żeby zrobić mu na złość.. i każdy każde imię powinien uszanować.

U nas z Hanią raz tylko usłyszałam, ze bardzo popularne teraz i same Hanki, powiedziałam,ze czytałam o tym ze teraz popularne ale żadnej jeszcze nie widziałam i nie poznałam z bliskich czy dalszych mi osób :) zreszta jednemu przeszkadza popularne imię i specjalnie szuka mało popularnego a drugiemu nie. . Aaaa i moja babcia cały czas mówi na Hanię Ania i ma nadzieje, ze zmienimy na Anie :) to, ze Ani jest już 3 w rodzinie wcale jej nie zniechęca :)

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja olewam tesciowa juz. Bylo ok do momentu az nie dowiedziala sie, ze to chlopak bo ona chciala wnuczke. Najlepiej Natalie :p potem slyszalam, ze szkoda, ze chlopak, ze oni nam grosza do niczego nie doloza, nie dadza nic... I dzwonila i mowila to mojej mamie - jakbysmy o cos prosili albo nie wiem. Teraz tez dzwonila do mojej i mowila, ze nie ma mowy o prezentach i ze moze powinnismy pomyslec o dziewczynce :p moja mame zatkalo. A jak ostatni raz widzialam tesciowa to uslyszalam, ze jestem mega gruba... i ze pewnie zaluje, ze bede miec syna a nie corke... zamknelam szybko za nia drzwi :D i sie juz wtedy do niej nie odzywalam. A teraz taka akcje mailem zrobili. Bo w sumie moja mama im powiedziala o imieniu bo oni sami nie zadzwonia i nie zapytaja a potem maja pretensje, ze sie nie mowi nic. A zamiast np. wydzwaniac do mojej mamy moglaby zapytac mnie czy meza.

Dziwni ludzie. Co zrobisz ;)

Moj maz robil pranie wczoraj do szpitala, zostalo prasowanko ;D metek nie obcinalam w ogole.
    Seli z takimi to lepiej jak najdalej...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dokladnie, ale narzucanie i obrazanie... To przesada. Mozna wyrazic swoje zdanie, ok. Ale obrazac? I "macie wybrac z tych co nam sie podobaja" o nie, nie!
    No chore. Nie daj się !:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli masakra. Ta tesciowa to jak tesciowa z kawalow,doslownie. Dobrze,ze sie tym nie przejmujesz i swoje robisz. No masakra, co za tupet!!

Ja na olx kupuje tylko albo tanie rzeczy do 50 zl a jak drozsze to tylko z odbiorem osobistym,lozeczko licytowalam na allegro :) co prawda chcialam inny kolor ale nie bylo ofert a za kolor nie bede doplacac 400 zl , wiec nasza Malutka bedzie spac w niebieskim :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14110251eec5.jpg

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kurczę nie rozumiem w ogóle tego komentowania imion.. przecież jakby każdy miał taki sam gust i wszystkim się te same imiona podobały to by były same Ewy i Adamy jak w Rrrrr :) przecież to bez sensu. Nigdy nie komentuje zle imion, które ktoś wybrał. W sumie z tego co zauważyłam, to nawet jak mi się któreś nie podobało na początku, to potem się szybko przyzwyczaiłam i wydawało mi die bardzo fajne i udane ;) rodzice zawsze chcą dla dziecka najlepiej i jeśli wybiera jakieś imię to na pewno nie po to, żeby zrobić mu na złość.. i każdy każde imię powinien uszanować.

U nas z Hanią raz tylko usłyszałam, ze bardzo popularne teraz i same Hanki, powiedziałam,ze czytałam o tym ze teraz popularne ale żadnej jeszcze nie widziałam i nie poznałam z bliskich czy dalszych mi osób :) zreszta jednemu przeszkadza popularne imię i specjalnie szuka mało popularnego a drugiemu nie. . Aaaa i moja babcia cały czas mówi na Hanię Ania i ma nadzieje, ze zmienimy na Anie :) to, ze Ani jest już 3 w rodzinie wcale jej nie zniechęca :)
    Ja też nie komententuje imion jak mi się nie podobają. Każdy rodzic dla swojego dziecka wybiera takie jak jemu się podoba. Każdy ma inny gust. O gustach się nie dyskutuje. Jeszcze jeśli chodzi o rzecz uważam,że można nieraz wyrazić swoje zdanie jednak jeśli chodzi o imię dla dziecka jest to na tyle delikatny temat ,że uwagi każdy powinien zachować dla siebie. Każdy ma prawo do swojego wyboru

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    I jak Ty biedna poorasujesz. Na leżąco ..na siedząco albo mąż:)
    Ja dziś prasowałam córce ubranie do szkoły i wzięłam wyprane pieluszki i machnełam ta dokupioną dyszke...momencik 5 min i po sprawie. Ciuszki na odbiór ze szpitala wyprasuje przed samym spakowaniem do torby a pościel do łóżeczka przed samym powleczeniem tuż przed porodem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Seli masakra. Ta tesciowa to jak tesciowa z kawalow,doslownie. Dobrze,ze sie tym nie przejmujesz i swoje robisz. No masakra, co za tupet!!

Ja na olx kupuje tylko albo tanie rzeczy do 50 zl a jak drozsze to tylko z odbiorem osobistym,lozeczko licytowalam na allegro :) co prawda chcialam inny kolor ale nie bylo ofert a za kolor nie bede doplacac 400 zl , wiec nasza Malutka bedzie spac w niebieskim :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14110251eec5.jpg
    Błękitny ładny,dla dziewczynki też. O ile niebieski dla dziewczynki spoko z różowym dla chłopca byłoby gorzej. :)
    Łóżeczko super. Jaka cena?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Błękitny ładny,dla dziewczynki też. O ile niebieski dla dziewczynki spoko z różowym dla chłopca byłoby gorzej. :)
    Łóżeczko super. Jaka cena?
    No z tym rozem dla chlopaka to faktycznie. Choc jeszcze ilestamdziesiat lat wstecz wlasnie chlopcow ubierana na rozowo w Polsce :)
    Lozeczko kosztowalo 500 zl, nowe 849

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko maz ;p mialam plan mieso zrobic, pokroic, porcje zrobic, zmielic i do mrozu. Schab, szynka, drob, wolowina... I on wszystko porobi. Ja nie dam rady. A ostatnie dni to nie wiem co sie dzieje ;p moze stres przed wizyta na mnie tak dziala? Nie wiem :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:

Dziewczynce to kazdy kolor pasuje, utarlo sie ze chlopcom roz nie wypada i jakies takie rozopodobne ;) a lozko fajne.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    No z tym rozem dla chlopaka to faktycznie. Choc jeszcze ilestamdziesiat lat wstecz wlasnie chlopcow ubierana na rozowo w Polsce :)
    Lozeczko kosztowalo 500 zl, nowe 849
    Noi fajna cena.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała będzie mieć błękitny śpiworek do fotelika i uważam.ze jest bardzo dziewczęcy :)

My nic od nikogo nie dostalismy, ale też nie uważam.ze ktos powinien mi prezenty dawać z okazji rozmnożenia się :p bo i z jakiej racji :p swiadomie chcielismy miec 2 dziecko, pracujemy, mamy kasę żeby mu wszystko kupić. Wiadomo że mama kupi jakiś ciuszek/pierdółke ale pytać co chcemy czy potrzebujemy? Nie nie nie caritasu nie potrzebujemy :p kojarzy mi sie to tylko z robieniem listy prezentow na wesele :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 21:46

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wszystko maz ;p mialam plan mieso zrobic, pokroic, porcje zrobic, zmielic i do mrozu. Schab, szynka, drob, wolowina... I on wszystko porobi. Ja nie dam rady. A ostatnie dni to nie wiem co sie dzieje ;p moze stres przed wizyta na mnie tak dziala? Nie wiem :)
    Dobrze mieć męża ogarniętego co?Jakie to ważne. Ja gdy wypadam z obiegu z przyczyn niezależnych ode mnie też na mojego mogę liczyc. Wszystko potrafi i wszystko w domu zrobi. Zakupy,ugotuje,posprząta a i jest wspaniałym troskliwym i bardzo zaangażowanym ojcem. To ważne,bo różnie w życiu bywa. Jak szykowałam się do pierwszego porodu też byłam na forum i dziewczyny tam pisały ,że chwilę przed porodem męczą się w kuchni robią kotlety,gołąbki,mrożą by mężowie mieli co jeść ma czas ich pobytu w szpitalu by mieli co dzieciom dać. Ja nie miałam takich problemów. Mój mąż radzi sobie ze wszystkim i dzięki Bogu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 21:46

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Moja mała będzie mieć błękitny śpiworek do fotelika i uważam.ze jest bardzo dziewczęcy :)

My nic od nikogo nie dostalismy, ale też nie uważam.ze ktos powinien mi prezenty dawać z okazji rozmnożenia się :p bo i z jakiej racji :p swiadomie chcielismy miec 2 dziecko, pracujemy, mamy kasę żeby mu wszystko kupić. Wiadomo że mama kupi jakiś ciuszek/pierdółke ale pytać co chcemy czy potrzebujemy? Nie nie nie caritasu nie potrzebujemy :p
    A jeszcze jak dziewczynka ma niebieski oczy. Moja córka miała jak była mała i ślicznie wyglądała w błękitnych ubrankach ,opaskach,cudnie a jeszcze miała taką burzę loków .urocza była i jest:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również uwielbiam niebieskie dla dziewczynki. łóżeczko komoda jest w szarym kolorze za to kołdra i wszystkie dodatki do łóżeczka są niebieskie firanka też. pokoik jest fioletowy i wózek również jest w odcieniach fioletu. nie lubię wściekłego różu, tony kokardek serduszek i tiulu więc tego będę unikać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ