STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie znajomi i kuzynostwo meza sie odzywa, napisza, odwiedza... Zaoferuja samochod, fotelik bedziemy mieli od kogo pozyczyc - fajne to
Tak, oferowala pomoc za kase - sama z siebiehahaha a imie?... ehhh dostalismy liste na maila imion z ktorych MAMY WYBRAC, bo Gabriel to dla dziewczynki i co druga kur... w burdelu ma przezwisko Gabi ;p takze... ten. Jak maz na to sie mega wkurzyl i oddzwonil do tescia to ten odparl jedynie "a tak mi sie napisalo" ;p mieszkamy w jednym miescie ale malo sie widujemy. Nie bedziemy raczej sie spotykac i synus dziadkow od strony meza raczej miec nie bedzie. Moi rodzice za to mieszkaja 500 km stad i tez latwo nie bedzie. Ale liczylam sie z tym. Bedzie miec za to ciocie i wujkow ;p
-
Lisa24
Dobrze chciałaś by dzieciaczka metki nie drapały ...ale dobre:) brawo Ty:)
Paulina
Fakt pieluchy zawsze się przydadzą. Ale jakbym była babcią chciałabym by mój wnuk miał coś ekstra ode mnie.Cos co mu posłuży dłuższy czas a nie coś co obsika i się wyrzuciLisa24 lubi tę wiadomość
-
Ja olewam tesciowa juz. Bylo ok do momentu az nie dowiedziala sie, ze to chlopak bo ona chciala wnuczke. Najlepiej Natalie :p potem slyszalam, ze szkoda, ze chlopak, ze oni nam grosza do niczego nie doloza, nie dadza nic... I dzwonila i mowila to mojej mamie - jakbysmy o cos prosili albo nie wiem. Teraz tez dzwonila do mojej i mowila, ze nie ma mowy o prezentach i ze moze powinnismy pomyslec o dziewczynce :p moja mame zatkalo. A jak ostatni raz widzialam tesciowa to uslyszalam, ze jestem mega gruba... i ze pewnie zaluje, ze bede miec syna a nie corke... zamknelam szybko za nia drzwi
i sie juz wtedy do niej nie odzywalam. A teraz taka akcje mailem zrobili. Bo w sumie moja mama im powiedziala o imieniu bo oni sami nie zadzwonia i nie zapytaja a potem maja pretensje, ze sie nie mowi nic. A zamiast np. wydzwaniac do mojej mamy moglaby zapytac mnie czy meza.
Dziwni ludzie. Co zrobisz
Moj maz robil pranie wczoraj do szpitala, zostalo prasowankometek nie obcinalam w ogole.
-
Seli wrote:U mnie znajomi i kuzynostwo meza sie odzywa, napisza, odwiedza... Zaoferuja samochod, fotelik bedziemy mieli od kogo pozyczyc - fajne to
Tak, oferowala pomoc za kase - sama z siebiehahaha a imie?... ehhh dostalismy liste na maila imion z ktorych MAMY WYBRAC, bo Gabriel to dla dziewczynki i co druga kur... w burdelu ma przezwisko Gabi ;p takze... ten. Jak maz na to sie mega wkurzyl i oddzwonil do tescia to ten odparl jedynie "a tak mi sie napisalo" ;p mieszkamy w jednym miescie ale malo sie widujemy. Nie bedziemy raczej sie spotykac i synus dziadkow od strony meza raczej miec nie bedzie. Moi rodzice za to mieszkaja 500 km stad i tez latwo nie bedzie. Ale liczylam sie z tym. Bedzie miec za to ciocie i wujkow ;p
My przy corce mieliśmy rodzinna spine odnośnie jej imienia. Nie spodobał im się nasz wybór i rodzeństwo męża zaczęlo sobie żarty stroić i wymyślać zdrobnienia przesmiewczo. Oboje z mężem się wtedy bardzo wkurzylismy i nie kryliśmy tego. Dlatego przy imieniu dla synka nie było już głupich komentarzy .Nasze dziecko,masz wybór i w dupie mam co ktoś o tym sobie myśli.Seli, Paulina_2603 lubią tę wiadomość
-
Kendy wrote:Listę imion wam przysłali ??? Żartujesz??? Cyrki dosłownie z teściami masz.
My przy corce mieliśmy rodzinna spine odnośnie jej imienia. Nie spodobał im się nasz wybór i rodzeństwo męża zaczęlo sobie żarty stroić i wymyślać zdrobnienia przesmiewczo. Oboje z mężem się wtedy bardzo wkurzylismy i nie kryliśmy tego. Dlatego przy imieniu dla synka nie było już głupich komentarzy .Nasze dziecko,masz wybór i w dupie mam co ktoś o tym sobie myśli.
Dokladnie, ale narzucanie i obrazanie... To przesada. Mozna wyrazic swoje zdanie, ok. Ale obrazac? I "macie wybrac z tych co nam sie podobaja" o nie, nie! -
Kurczę nie rozumiem w ogóle tego komentowania imion.. przecież jakby każdy miał taki sam gust i wszystkim się te same imiona podobały to by były same Ewy i Adamy jak w Rrrrr
przecież to bez sensu. Nigdy nie komentuje zle imion, które ktoś wybrał. W sumie z tego co zauważyłam, to nawet jak mi się któreś nie podobało na początku, to potem się szybko przyzwyczaiłam i wydawało mi die bardzo fajne i udane
rodzice zawsze chcą dla dziecka najlepiej i jeśli wybiera jakieś imię to na pewno nie po to, żeby zrobić mu na złość.. i każdy każde imię powinien uszanować.
U nas z Hanią raz tylko usłyszałam, ze bardzo popularne teraz i same Hanki, powiedziałam,ze czytałam o tym ze teraz popularne ale żadnej jeszcze nie widziałam i nie poznałam z bliskich czy dalszych mi osóbzreszta jednemu przeszkadza popularne imię i specjalnie szuka mało popularnego a drugiemu nie. . Aaaa i moja babcia cały czas mówi na Hanię Ania i ma nadzieje, ze zmienimy na Anie
to, ze Ani jest już 3 w rodzinie wcale jej nie zniechęca
Seli lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Ja olewam tesciowa juz. Bylo ok do momentu az nie dowiedziala sie, ze to chlopak bo ona chciala wnuczke. Najlepiej Natalie :p potem slyszalam, ze szkoda, ze chlopak, ze oni nam grosza do niczego nie doloza, nie dadza nic... I dzwonila i mowila to mojej mamie - jakbysmy o cos prosili albo nie wiem. Teraz tez dzwonila do mojej i mowila, ze nie ma mowy o prezentach i ze moze powinnismy pomyslec o dziewczynce :p moja mame zatkalo. A jak ostatni raz widzialam tesciowa to uslyszalam, ze jestem mega gruba... i ze pewnie zaluje, ze bede miec syna a nie corke... zamknelam szybko za nia drzwi
i sie juz wtedy do niej nie odzywalam. A teraz taka akcje mailem zrobili. Bo w sumie moja mama im powiedziala o imieniu bo oni sami nie zadzwonia i nie zapytaja a potem maja pretensje, ze sie nie mowi nic. A zamiast np. wydzwaniac do mojej mamy moglaby zapytac mnie czy meza.
Dziwni ludzie. Co zrobisz
Moj maz robil pranie wczoraj do szpitala, zostalo prasowankometek nie obcinalam w ogole.
-
Seli masakra. Ta tesciowa to jak tesciowa z kawalow,doslownie. Dobrze,ze sie tym nie przejmujesz i swoje robisz. No masakra, co za tupet!!
Ja na olx kupuje tylko albo tanie rzeczy do 50 zl a jak drozsze to tylko z odbiorem osobistym,lozeczko licytowalam na allegroco prawda chcialam inny kolor ale nie bylo ofert a za kolor nie bede doplacac 400 zl , wiec nasza Malutka bedzie spac w niebieskim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14110251eec5.jpg
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Lisa24 wrote:Kurczę nie rozumiem w ogóle tego komentowania imion.. przecież jakby każdy miał taki sam gust i wszystkim się te same imiona podobały to by były same Ewy i Adamy jak w Rrrrr
przecież to bez sensu. Nigdy nie komentuje zle imion, które ktoś wybrał. W sumie z tego co zauważyłam, to nawet jak mi się któreś nie podobało na początku, to potem się szybko przyzwyczaiłam i wydawało mi die bardzo fajne i udane
rodzice zawsze chcą dla dziecka najlepiej i jeśli wybiera jakieś imię to na pewno nie po to, żeby zrobić mu na złość.. i każdy każde imię powinien uszanować.
U nas z Hanią raz tylko usłyszałam, ze bardzo popularne teraz i same Hanki, powiedziałam,ze czytałam o tym ze teraz popularne ale żadnej jeszcze nie widziałam i nie poznałam z bliskich czy dalszych mi osóbzreszta jednemu przeszkadza popularne imię i specjalnie szuka mało popularnego a drugiemu nie. . Aaaa i moja babcia cały czas mówi na Hanię Ania i ma nadzieje, ze zmienimy na Anie
to, ze Ani jest już 3 w rodzinie wcale jej nie zniechęca
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Seli
I jak Ty biedna poorasujesz. Na leżąco ..na siedząco albo mąż
Ja dziś prasowałam córce ubranie do szkoły i wzięłam wyprane pieluszki i machnełam ta dokupioną dyszke...momencik 5 min i po sprawie. Ciuszki na odbiór ze szpitala wyprasuje przed samym spakowaniem do torby a pościel do łóżeczka przed samym powleczeniem tuż przed porodem. -
czarnaiwi wrote:Seli masakra. Ta tesciowa to jak tesciowa z kawalow,doslownie. Dobrze,ze sie tym nie przejmujesz i swoje robisz. No masakra, co za tupet!!
Ja na olx kupuje tylko albo tanie rzeczy do 50 zl a jak drozsze to tylko z odbiorem osobistym,lozeczko licytowalam na allegroco prawda chcialam inny kolor ale nie bylo ofert a za kolor nie bede doplacac 400 zl , wiec nasza Malutka bedzie spac w niebieskim
Łóżeczko super. Jaka cena? -
Kendy wrote:Błękitny ładny,dla dziewczynki też. O ile niebieski dla dziewczynki spoko z różowym dla chłopca byłoby gorzej.
Łóżeczko super. Jaka cena?
Lozeczko kosztowalo 500 zl, nowe 849
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Wszystko maz ;p mialam plan mieso zrobic, pokroic, porcje zrobic, zmielic i do mrozu. Schab, szynka, drob, wolowina... I on wszystko porobi. Ja nie dam rady. A ostatnie dni to nie wiem co sie dzieje ;p moze stres przed wizyta na mnie tak dziala? Nie wiem
-
czarnaiwi wrote:Seli masakra. Ta tesciowa to jak tesciowa z kawalow,doslownie. Dobrze,ze sie tym nie przejmujesz i swoje robisz. No masakra, co za tupet!!
Dziewczynce to kazdy kolor pasuje, utarlo sie ze chlopcom roz nie wypada i jakies takie rozopodobnea lozko fajne.
-
Moja mała będzie mieć błękitny śpiworek do fotelika i uważam.ze jest bardzo dziewczęcy
My nic od nikogo nie dostalismy, ale też nie uważam.ze ktos powinien mi prezenty dawać z okazji rozmnożenia się :p bo i z jakiej racji :p swiadomie chcielismy miec 2 dziecko, pracujemy, mamy kasę żeby mu wszystko kupić. Wiadomo że mama kupi jakiś ciuszek/pierdółke ale pytać co chcemy czy potrzebujemy? Nie nie nie caritasu nie potrzebujemy :p kojarzy mi sie to tylko z robieniem listy prezentow na weseleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 21:46
-
Seli wrote:Wszystko maz ;p mialam plan mieso zrobic, pokroic, porcje zrobic, zmielic i do mrozu. Schab, szynka, drob, wolowina... I on wszystko porobi. Ja nie dam rady. A ostatnie dni to nie wiem co sie dzieje ;p moze stres przed wizyta na mnie tak dziala? Nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 21:46
-
katepr wrote:Moja mała będzie mieć błękitny śpiworek do fotelika i uważam.ze jest bardzo dziewczęcy
My nic od nikogo nie dostalismy, ale też nie uważam.ze ktos powinien mi prezenty dawać z okazji rozmnożenia się :p bo i z jakiej racji :p swiadomie chcielismy miec 2 dziecko, pracujemy, mamy kasę żeby mu wszystko kupić. Wiadomo że mama kupi jakiś ciuszek/pierdółke ale pytać co chcemy czy potrzebujemy? Nie nie nie caritasu nie potrzebujemy :p -
ja również uwielbiam niebieskie dla dziewczynki. łóżeczko komoda jest w szarym kolorze za to kołdra i wszystkie dodatki do łóżeczka są niebieskie firanka też. pokoik jest fioletowy i wózek również jest w odcieniach fioletu. nie lubię wściekłego różu, tony kokardek serduszek i tiulu więc tego będę unikać
11.2017 - aniołek 8tc