X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia super, że wody płodowe ok :) A co do terminu, to na tym etapie nie bierze się z usg. Najbardziej wiarygodny termin jest z pierwszego usg prenatalnego. Jaki miałaś wtedy termin? U mnie np. pokrywał się termin z usg z OM. Ciekawe jak to będzie w realu :D

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia
    Super wieści :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas trzymamy się 11.01 z on i pierwszych usg tak wychodzi:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy leżaczek wyglada ekstra ;) a jeszcze za ta cenę to już miód malina ;)

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moje kolorki:) zadowolona jestem z zakupu. Mieliśmy kupić pod choinkę małemu nowy ale trafiła się okazja.
    Mamy już wszystko:) Jak ktoś z rodziny będzie chciał nam coś zprezentować dla dziecka będę miała problem by coś wymyślić. :)Ale uznaliśmy,że nie będę na to patrzeć noi mąż się śmieje ,że jakoś do tej pory drzwiami i oknami się nie pchają :) i bez łaski... Umiesz liczyć licz na siebie :)Chodź z drugiej strony dziecko się jeszcze nie urodziło...:)
    Ale w razie czego coś się znajdzie na później : krzesełko do karmienia,czy mata do zabawy..jakis chodzik,stolik edukacyjny . A to co jest mi potrzebne od początku już mam .
    A jak u Was? Obsypani prezentami ??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:34

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa hahahhahaha ;D choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi :) ale to tylko ona szaleje. Nikt inny :) ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.

Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialym :D my mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy bardzo fajny lezaczek.

Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam :P. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...

A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:43

Seli lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Taaa hahahhahaha ;D choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi :) ale to tylko ona szaleje. Nikt inny :) ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.

Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialym :D my mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal ;)
    No twoja mama chyba zakochana we wnuku:)Szumis chyba też od niej.:)wspominałaś .
    Jasne ja też mam frajde z kupowania..i wybierania takiego jakie nam się podoba.
    Ten mój leżaczek też ma daszek składany. No kolorki jasne:) ale takie lubie będziemy prac:)

A jak się czujesz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, szumis, jakies inne grzechotki, ciuszki... ma tez w domu juz srebrne rzeczy na pamiatke, klocki, rysowanki hahaha :D juz jest na etapie kupowania dla dwulatka ;p szalenstwo... Nie wiem juz jak ja powstrzymac... Nawet slodziaki z biedronki uzbierala hahaha :D jutro idzie do pracy po dlugiej przerwie zdrowotnej to moze sie uspokoi.

A ja... czuje sie jako tako po japonsku :) napina mi sie brzuch i mam chyba te slynne skurcze BH - ale bezbolesne to uznaje za norme. Za to Gabrys... uh. Jak wstaje na chwile chocby napiera mocno na szyjke, jak siedze tez, leze... To zgaga, refluks i wymiotuje od wczoraj... Malo jej bo mnie meczy to, a i jak nie mam podane pod nos to podgrzanie zupy okazuje sie wyczynem... Nie sadzilam, ze tyle zalezy od ulozenia dziecka...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez moja mama obdarowuje :) chyba pół wyprawki zakupiła.. a to w sumie jej 9 wnuk i jeszcze 10 tez w drodze, tylko bratowa ma termin na miesiące później :) już mi nawet głupio i mówię jej, żeby już nic nie kupowała bo naprawdę nam nie brakuje.. ale zabronić siła nie mogę. A ona w sumie taka jest i lubi robić prezenty, zwłaszcza wnukom :)

Czarnaiwi super Ci się trafiło ;) na czym wylicytowalas?? Allegro, olx?? My tak kupiliśmy przewijak drewniany na kółkach, nowy tylko chyba z wystawy i lekko ubity jeden róg, ale od wewnętrznej strony i nawet nie ma sensu zamalowywać bo nie widać. Nowy normalnie 300 zł a my daliśmy niecałe 140 chyba

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy bardzo fajny lezaczek.

Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam :P. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...

A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjsc

Oooo no to też fajna okazja, za pół ceny i jeszcze z gwarancją?To pochwal się jak przyjdzie.

No niby tak. Prezenty kupuje się po porodzie ale czekać czy ktoś coś ..bezsensu. Nikt nie zapytał co by nam było trzeba więc nie liczę i nie czekam.:)
    A są rzeczy,które miec muszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Babcie poszalały u was:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to pierwszy wnuk ;) za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.

Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze ten ;) juz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Fajne można nieraz trafić okazję.
    Ja jutro męża też wysyłam po piżamkę pingwina z czapeczka rozm 62. Na olx upatrzyłam . Nowa z metką z f&f . Za 10zl a cena z metki 49.
    A ,że mam pomysł na Mikołajki całej naszej piątce kupić piżamy z motywem pingwina i do tego ocieplane świąteczne skarpetki to dla małego też będzie jak znalazł:)Mąż będzie komicznie wyglądał ...już go widzę...i jego minę :) hehe

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    opv1q8.jpg

My już odpoczelismy po wizycie. Wszystko jest ok, młody wygląda zdrowo, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Buźka cały czas zasłanial albo rączka albo nóżkami:) ponad 30minut Usg, a po miałam taki bolały brzuch że jak wróciłam to poszłam spac;)
    Wody płodówe na szczęście w normie, 2 tyg temu Afi 7 dzisiaj już Afi 9.3 także jest dobrze:) teraz dwa tyg i wizyta u prowadzacego;)
    Mały już ma 1698g. Wg usg termin z 11 na 1.01.19 wyszedł i mam nadzieję że synek poczeka do tego planowego 11;)
    Jakoś mi lżej tak trochę teraz;)
    to mamy podobny termin u mnie termin z pierwszego usg to był 8 styczeń i tego się trzymamy pomimo terminu z om na sylwestra.
    Patrzyłaś na którym centylu synek ? :D Bo aż się przeraziłam bo moja ponoć tyle ważyła na usg 2 tygodnie temu :D Ale to było usg na nfz więc ślepawy dziadek mógł źle zmierzyć a i sprzęt swoje lata ma. Idę prywatnie za tydzień się przekonam czy mi się taka wielka baba szykuje czy to był błąd pomiaru :D No i też zobaczę wody bo ponoć na pograniczu mam
    Zdjęcie super udało się buźkę uchwycić :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mojej to pierwszy wnuk ;) za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.

Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze ten ;) juz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.
    Chciała ci pomóc za pieniądze ??? Ot teściówka:) masakra :)
    Moi teście są ok. Nie wtrącają się za dużo. Spokój mamy. Ale jakoś ostatnio czuje,że trochę i za mało się angażuja. Może jeszcze dadzą coś od siebie ...i słabo odwiedzaja. Wolę w sumie tak niż mieliby za często bywać ale trochę to przykre,bo odkąd ja zwolniłam i już nigdzie nie jeżdżę tak im widzę też ciężko nas odwiedzić a są często w mieście. Szkoda trochę,że słabo sie angażuja ,bo z mojej strony dziadkow dzieci nie mają. Tu w ogóle nie można liczyć na nic..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli.
    A na zmianę imienia jak zareagowali?

Mnie moja teściowa trochę zirytowała ostatnio. Wysłałam jej zdjęcie łóżeczka i wózka. Chciałam pokazać,pochwalić się...to tak prześmiewczo zaoytała "już???" Że nie za szybko ...ja na to że to już 8 miesiąc. Na co to czekać ?Na ostatnią chwilę. Różnie może być ...a potem na wariata? Kiedyś się czekało z kupnem wyprawki jak dziecko się urodziło. Ja sobie nie wyobrażam,że ,,ja w szpitalu a mąż na wariata sam zakupy robi ...ehhh inne czasy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 20:32

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siostry dostałam cała masę ciuszkow i innych rzeczy dla dziecka po jej córkach. Wczoraj teściowie pytali się co jeszcze potrzebujemy, to nie wiedziałam co powiedzieć... Praktycznie wszystko mamy. Myślę nad śpiworkiem do nosidełka...
    A zawsze dobrym prezentem są pieluchy, bo to pójdzie jak woda.

Seli "fajną" masz teściową...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuje :/ teściowa ma tupet....

Wzięłam się dzisiaj w końcu za pranie ubranek ;) jak je przeglądam to normalnie pękam, już nie mogę się doczekać malutkiej jak ją będę tulić. :)))
    Poobcinałam wszystkie możliwe metki jakie były, a teraz nie wiem które jaki mają rozmiar, brawo ja :D

Seli, Marin lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Niezłe ziółko z tej Twojej teściowej masakra

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ