STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mammamia super, że wody płodowe ok
A co do terminu, to na tym etapie nie bierze się z usg. Najbardziej wiarygodny termin jest z pierwszego usg prenatalnego. Jaki miałaś wtedy termin? U mnie np. pokrywał się termin z usg z OM. Ciekawe jak to będzie w realu
-
No, moje kolorki:) zadowolona jestem z zakupu. Mieliśmy kupić pod choinkę małemu nowy ale trafiła się okazja.
Mamy już wszystko:) Jak ktoś z rodziny będzie chciał nam coś zprezentować dla dziecka będę miała problem by coś wymyślić. :)Ale uznaliśmy,że nie będę na to patrzeć noi mąż się śmieje ,że jakoś do tej pory drzwiami i oknami się nie pchająi bez łaski... Umiesz liczyć licz na siebie :)Chodź z drugiej strony dziecko się jeszcze nie urodziło...
Ale w razie czego coś się znajdzie na później : krzesełko do karmienia,czy mata do zabawy..jakis chodzik,stolik edukacyjny . A to co jest mi potrzebne od początku już mam .
A jak u Was? Obsypani prezentami ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:34
-
Taaa hahahhahaha
choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi
ale to tylko ona szaleje. Nikt inny
ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.
Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialymmy mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal
-
Kendy bardzo fajny lezaczek.
Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...
A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjscWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:43
Seli lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Seli wrote:Taaa hahahhahaha
choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi
ale to tylko ona szaleje. Nikt inny
ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.
Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialymmy mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal
Jasne ja też mam frajde z kupowania..i wybierania takiego jakie nam się podoba.
Ten mój leżaczek też ma daszek składany. No kolorki jasne:) ale takie lubie będziemy prac:)
A jak się czujesz? -
Tak, szumis, jakies inne grzechotki, ciuszki... ma tez w domu juz srebrne rzeczy na pamiatke, klocki, rysowanki hahaha
juz jest na etapie kupowania dla dwulatka ;p szalenstwo... Nie wiem juz jak ja powstrzymac... Nawet slodziaki z biedronki uzbierala hahaha
jutro idzie do pracy po dlugiej przerwie zdrowotnej to moze sie uspokoi.
A ja... czuje sie jako tako po japonskunapina mi sie brzuch i mam chyba te slynne skurcze BH - ale bezbolesne to uznaje za norme. Za to Gabrys... uh. Jak wstaje na chwile chocby napiera mocno na szyjke, jak siedze tez, leze... To zgaga, refluks i wymiotuje od wczoraj... Malo jej bo mnie meczy to, a i jak nie mam podane pod nos to podgrzanie zupy okazuje sie wyczynem... Nie sadzilam, ze tyle zalezy od ulozenia dziecka...
-
U nas tez moja mama obdarowuje
chyba pół wyprawki zakupiła.. a to w sumie jej 9 wnuk i jeszcze 10 tez w drodze, tylko bratowa ma termin na miesiące później
już mi nawet głupio i mówię jej, żeby już nic nie kupowała bo naprawdę nam nie brakuje.. ale zabronić siła nie mogę. A ona w sumie taka jest i lubi robić prezenty, zwłaszcza wnukom
Czarnaiwi super Ci się trafiłona czym wylicytowalas?? Allegro, olx?? My tak kupiliśmy przewijak drewniany na kółkach, nowy tylko chyba z wystawy i lekko ubity jeden róg, ale od wewnętrznej strony i nawet nie ma sensu zamalowywać bo nie widać. Nowy normalnie 300 zł a my daliśmy niecałe 140 chyba
-
czarnaiwi wrote:Kendy bardzo fajny lezaczek.
Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...
A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjsc
Oooo no to też fajna okazja, za pół ceny i jeszcze z gwarancją?To pochwal się jak przyjdzie.
No niby tak. Prezenty kupuje się po porodzie ale czekać czy ktoś coś ..bezsensu. Nikt nie zapytał co by nam było trzeba więc nie liczę i nie czekam.
A są rzeczy,które miec muszęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:59
-
Mojej to pierwszy wnuk
za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.
Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze tenjuz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.
-
Lisa24
Fajne można nieraz trafić okazję.
Ja jutro męża też wysyłam po piżamkę pingwina z czapeczka rozm 62. Na olx upatrzyłam . Nowa z metką z f&f . Za 10zl a cena z metki 49.
A ,że mam pomysł na Mikołajki całej naszej piątce kupić piżamy z motywem pingwina i do tego ocieplane świąteczne skarpetki to dla małego też będzie jak znalazł:)Mąż będzie komicznie wyglądał ...już go widzę...i jego minęhehe
Seli lubi tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:
My już odpoczelismy po wizycie. Wszystko jest ok, młody wygląda zdrowo, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Buźka cały czas zasłanial albo rączka albo nóżkami:) ponad 30minut Usg, a po miałam taki bolały brzuch że jak wróciłam to poszłam spac;)
Wody płodówe na szczęście w normie, 2 tyg temu Afi 7 dzisiaj już Afi 9.3 także jest dobrze:) teraz dwa tyg i wizyta u prowadzacego;)
Mały już ma 1698g. Wg usg termin z 11 na 1.01.19 wyszedł i mam nadzieję że synek poczeka do tego planowego 11;)
Jakoś mi lżej tak trochę teraz;)
Patrzyłaś na którym centylu synek ?Bo aż się przeraziłam bo moja ponoć tyle ważyła na usg 2 tygodnie temu
Ale to było usg na nfz więc ślepawy dziadek mógł źle zmierzyć a i sprzęt swoje lata ma. Idę prywatnie za tydzień się przekonam czy mi się taka wielka baba szykuje czy to był błąd pomiaru
No i też zobaczę wody bo ponoć na pograniczu mam
Zdjęcie super udało się buźkę uchwycić
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli wrote:Mojej to pierwszy wnuk
za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.
Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze tenjuz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.
Moi teście są ok. Nie wtrącają się za dużo. Spokój mamy. Ale jakoś ostatnio czuje,że trochę i za mało się angażuja. Może jeszcze dadzą coś od siebie ...i słabo odwiedzaja. Wolę w sumie tak niż mieliby za często bywać ale trochę to przykre,bo odkąd ja zwolniłam i już nigdzie nie jeżdżę tak im widzę też ciężko nas odwiedzić a są często w mieście. Szkoda trochę,że słabo sie angażuja ,bo z mojej strony dziadkow dzieci nie mają. Tu w ogóle nie można liczyć na nic.. -
Seli.
A na zmianę imienia jak zareagowali?
Mnie moja teściowa trochę zirytowała ostatnio. Wysłałam jej zdjęcie łóżeczka i wózka. Chciałam pokazać,pochwalić się...to tak prześmiewczo zaoytała "już???" Że nie za szybko ...ja na to że to już 8 miesiąc. Na co to czekać ?Na ostatnią chwilę. Różnie może być ...a potem na wariata? Kiedyś się czekało z kupnem wyprawki jak dziecko się urodziło. Ja sobie nie wyobrażam,że ,,ja w szpitalu a mąż na wariata sam zakupy robi ...ehhh inne czasy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 20:32
-
Ja od siostry dostałam cała masę ciuszkow i innych rzeczy dla dziecka po jej córkach. Wczoraj teściowie pytali się co jeszcze potrzebujemy, to nie wiedziałam co powiedzieć... Praktycznie wszystko mamy. Myślę nad śpiworkiem do nosidełka...
A zawsze dobrym prezentem są pieluchy, bo to pójdzie jak woda.
Seli "fajną" masz teściową... -
Seli współczuje
teściowa ma tupet....
Wzięłam się dzisiaj w końcu za pranie ubranekjak je przeglądam to normalnie pękam, już nie mogę się doczekać malutkiej jak ją będę tulić.
))
Poobcinałam wszystkie możliwe metki jakie były, a teraz nie wiem które jaki mają rozmiar, brawo jaSeli, Marin lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Mojej to pierwszy wnuk
11.2017 - aniołek 8tc