X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia super, że wody płodowe ok :) A co do terminu, to na tym etapie nie bierze się z usg. Najbardziej wiarygodny termin jest z pierwszego usg prenatalnego. Jaki miałaś wtedy termin? U mnie np. pokrywał się termin z usg z OM. Ciekawe jak to będzie w realu :D

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia
    Super wieści :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas trzymamy się 11.01 z on i pierwszych usg tak wychodzi:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy leżaczek wyglada ekstra ;) a jeszcze za ta cenę to już miód malina ;)

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, moje kolorki:) zadowolona jestem z zakupu. Mieliśmy kupić pod choinkę małemu nowy ale trafiła się okazja.
    Mamy już wszystko:) Jak ktoś z rodziny będzie chciał nam coś zprezentować dla dziecka będę miała problem by coś wymyślić. :)Ale uznaliśmy,że nie będę na to patrzeć noi mąż się śmieje ,że jakoś do tej pory drzwiami i oknami się nie pchają :) i bez łaski... Umiesz liczyć licz na siebie :)Chodź z drugiej strony dziecko się jeszcze nie urodziło...:)
    Ale w razie czego coś się znajdzie na później : krzesełko do karmienia,czy mata do zabawy..jakis chodzik,stolik edukacyjny . A to co jest mi potrzebne od początku już mam .
    A jak u Was? Obsypani prezentami ??:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:34

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa hahahhahaha ;D choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi :) ale to tylko ona szaleje. Nikt inny :) ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.

Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialym :D my mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy bardzo fajny lezaczek.

Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam :P. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...

A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:43

Seli lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Taaa hahahhahaha ;D choc moja mama co chwila by cos kupowala. Juz jej z glowy wybilam rowerek drewniany... Ale nie mam pewnosci czy go w sumie nie kupi :) ale to tylko ona szaleje. Nikt inny :) ale w sumie... Ryba mi. Stac nas i sami mamy frajde z kupowania.

Kendy fajny lezaczek, kolory tez ale nie na moje warunki, ja juz widze jak biale nie jest bialym :D my mamy tiny love z budka by na lato bylo na balkon tez. Kot juz przetestowal ;)
    No twoja mama chyba zakochana we wnuku:)Szumis chyba też od niej.:)wspominałaś .
    Jasne ja też mam frajde z kupowania..i wybierania takiego jakie nam się podoba.
    Ten mój leżaczek też ma daszek składany. No kolorki jasne:) ale takie lubie będziemy prac:)

A jak się czujesz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, szumis, jakies inne grzechotki, ciuszki... ma tez w domu juz srebrne rzeczy na pamiatke, klocki, rysowanki hahaha :D juz jest na etapie kupowania dla dwulatka ;p szalenstwo... Nie wiem juz jak ja powstrzymac... Nawet slodziaki z biedronki uzbierala hahaha :D jutro idzie do pracy po dlugiej przerwie zdrowotnej to moze sie uspokoi.

A ja... czuje sie jako tako po japonsku :) napina mi sie brzuch i mam chyba te slynne skurcze BH - ale bezbolesne to uznaje za norme. Za to Gabrys... uh. Jak wstaje na chwile chocby napiera mocno na szyjke, jak siedze tez, leze... To zgaga, refluks i wymiotuje od wczoraj... Malo jej bo mnie meczy to, a i jak nie mam podane pod nos to podgrzanie zupy okazuje sie wyczynem... Nie sadzilam, ze tyle zalezy od ulozenia dziecka...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez moja mama obdarowuje :) chyba pół wyprawki zakupiła.. a to w sumie jej 9 wnuk i jeszcze 10 tez w drodze, tylko bratowa ma termin na miesiące później :) już mi nawet głupio i mówię jej, żeby już nic nie kupowała bo naprawdę nam nie brakuje.. ale zabronić siła nie mogę. A ona w sumie taka jest i lubi robić prezenty, zwłaszcza wnukom :)

Czarnaiwi super Ci się trafiło ;) na czym wylicytowalas?? Allegro, olx?? My tak kupiliśmy przewijak drewniany na kółkach, nowy tylko chyba z wystawy i lekko ubity jeden róg, ale od wewnętrznej strony i nawet nie ma sensu zamalowywać bo nie widać. Nowy normalnie 300 zł a my daliśmy niecałe 140 chyba

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy bardzo fajny lezaczek.

Ja na razie zadnych prezentow dla dziecka nie dostalam :P. W sumie ja sama tez innym raczej po porodzie kupuję...

A mi udalo sie wylicytowac uzywane lozeczko chicco next2me wersja dream za polowe ceny nowego a gwarancje ma keszcze do 10.2019:) jutro ma przyjsc

Oooo no to też fajna okazja, za pół ceny i jeszcze z gwarancją?To pochwal się jak przyjdzie.

No niby tak. Prezenty kupuje się po porodzie ale czekać czy ktoś coś ..bezsensu. Nikt nie zapytał co by nam było trzeba więc nie liczę i nie czekam.:)
    A są rzeczy,które miec muszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 19:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Babcie poszalały u was:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej to pierwszy wnuk ;) za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.

Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze ten ;) juz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Fajne można nieraz trafić okazję.
    Ja jutro męża też wysyłam po piżamkę pingwina z czapeczka rozm 62. Na olx upatrzyłam . Nowa z metką z f&f . Za 10zl a cena z metki 49.
    A ,że mam pomysł na Mikołajki całej naszej piątce kupić piżamy z motywem pingwina i do tego ocieplane świąteczne skarpetki to dla małego też będzie jak znalazł:)Mąż będzie komicznie wyglądał ...już go widzę...i jego minę :) hehe

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    opv1q8.jpg

My już odpoczelismy po wizycie. Wszystko jest ok, młody wygląda zdrowo, żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Buźka cały czas zasłanial albo rączka albo nóżkami:) ponad 30minut Usg, a po miałam taki bolały brzuch że jak wróciłam to poszłam spac;)
    Wody płodówe na szczęście w normie, 2 tyg temu Afi 7 dzisiaj już Afi 9.3 także jest dobrze:) teraz dwa tyg i wizyta u prowadzacego;)
    Mały już ma 1698g. Wg usg termin z 11 na 1.01.19 wyszedł i mam nadzieję że synek poczeka do tego planowego 11;)
    Jakoś mi lżej tak trochę teraz;)
    to mamy podobny termin u mnie termin z pierwszego usg to był 8 styczeń i tego się trzymamy pomimo terminu z om na sylwestra.
    Patrzyłaś na którym centylu synek ? :D Bo aż się przeraziłam bo moja ponoć tyle ważyła na usg 2 tygodnie temu :D Ale to było usg na nfz więc ślepawy dziadek mógł źle zmierzyć a i sprzęt swoje lata ma. Idę prywatnie za tydzień się przekonam czy mi się taka wielka baba szykuje czy to był błąd pomiaru :D No i też zobaczę wody bo ponoć na pograniczu mam
    Zdjęcie super udało się buźkę uchwycić :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mojej to pierwszy wnuk ;) za to tesciow tez pierwszy i... jazdy robia niesamowite ;p i nawet nie o prezenty chodzi ale o plec, imie... wszystko w sumie.

Jakos 2 tygodnie temu cos zalatwilam dla tescia, byl na chwile odebrac zakup, zamarudzil na lozeczko i w ogole, potem mailowo byla scysja a pare dni temu nagle tesciowa zadzwonila do meza, ze skoro ja taka lezaca to moze ona by nam posprzatala ale nie za darmo ;p takze ten ;) juz nerwy na nich zjadlam, maz sie jeszcze wkurza ale ja juz z nich zaczynam sie smiac.
    Chciała ci pomóc za pieniądze ??? Ot teściówka:) masakra :)
    Moi teście są ok. Nie wtrącają się za dużo. Spokój mamy. Ale jakoś ostatnio czuje,że trochę i za mało się angażuja. Może jeszcze dadzą coś od siebie ...i słabo odwiedzaja. Wolę w sumie tak niż mieliby za często bywać ale trochę to przykre,bo odkąd ja zwolniłam i już nigdzie nie jeżdżę tak im widzę też ciężko nas odwiedzić a są często w mieście. Szkoda trochę,że słabo sie angażuja ,bo z mojej strony dziadkow dzieci nie mają. Tu w ogóle nie można liczyć na nic..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli.
    A na zmianę imienia jak zareagowali?

Mnie moja teściowa trochę zirytowała ostatnio. Wysłałam jej zdjęcie łóżeczka i wózka. Chciałam pokazać,pochwalić się...to tak prześmiewczo zaoytała "już???" Że nie za szybko ...ja na to że to już 8 miesiąc. Na co to czekać ?Na ostatnią chwilę. Różnie może być ...a potem na wariata? Kiedyś się czekało z kupnem wyprawki jak dziecko się urodziło. Ja sobie nie wyobrażam,że ,,ja w szpitalu a mąż na wariata sam zakupy robi ...ehhh inne czasy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 20:32

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od siostry dostałam cała masę ciuszkow i innych rzeczy dla dziecka po jej córkach. Wczoraj teściowie pytali się co jeszcze potrzebujemy, to nie wiedziałam co powiedzieć... Praktycznie wszystko mamy. Myślę nad śpiworkiem do nosidełka...
    A zawsze dobrym prezentem są pieluchy, bo to pójdzie jak woda.

Seli "fajną" masz teściową...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuje :/ teściowa ma tupet....

Wzięłam się dzisiaj w końcu za pranie ubranek ;) jak je przeglądam to normalnie pękam, już nie mogę się doczekać malutkiej jak ją będę tulić. :)))
    Poobcinałam wszystkie możliwe metki jakie były, a teraz nie wiem które jaki mają rozmiar, brawo ja :D

Seli, Marin lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Niezłe ziółko z tej Twojej teściowej masakra

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ