X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy gdzie tam, normalnie ibuprom można. Ja wręcz biore opakowanie swojego 400mg do szpitala zeby miec pod reka i brac regularnie :p

Ale macie mało dni do terminów...zazdroszcze.

A brzuch bedzie taki twardy, w.srodku jest dziecko a nie gąbka no i macica tez jest dosc twarda, nie t tłuszczykiem. Ja chwile poodkurzam i brzuch jak skała :p a jak sie stoi to wiadomo grawitacja działa i dodatkowo ciąży

O wlasnie. Bo mi kuzynka mowila by wziac i brac bo w szpitalu nie daja i boli... A lepiej wziac cos i dzieckiem sie zajac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dają ale łaź za każdym razem do dyżurki po głupią tabletke :p wole mieć przy sobie

Kendy niewiem hehe belly mi pokazuje 66 dni, ale on liczy wg om prawdziwej bo mialam 12.04. A z ginem sie umowilismy na 1 wizycie ze ustalamy om 14.04 bo tak usg pokazywalo :) z tym że teraz ciagle mała jest około 10 dni do przodu, ja też się czuje bardziej na 32 tydzien niż 30 szczerze mówiąc, no i ta jej waga... także mam nadzieje że urodze koło 10 stycznia..oby bo oszaleje :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 13:27

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam M do apteki po aspargin. No to wrócił z opakowaniem jakiegoś suplementu Magnezin :'( ręce opadają. Bo Pani w aptece powiedziała że to jest lepsze. No wszystko temu mojemu wcisną. Ale dzięki Wam jestem już i tak spokojniejsza.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin sprawdź ile jest substancji czynnej jeżeli powyżej 100 to spoko

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie siedzi jak Hanka w kartonach odpakował łóżeczko i komodę spojrzał na 5 stron instrukcji składania, podrapał się po głowie i stwierdził że on chyba sobie fort z kartonów zrobi :)

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin to moze byc to samo tylko z inna nazwa handlowa, porownaj sobie na necie.

Moj komode wczoraj składal :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Wysłałam M do apteki po aspargin. No to wrócił z opakowaniem jakiegoś suplementu Magnezin :'( ręce opadają. Bo Pani w aptece powiedziała że to jest lepsze. No wszystko temu mojemu wcisną. Ale dzięki Wam jestem już i tak spokojniejsza.

Ja ostatnio dałam też się nabrać i sprzedano mi "niby" lepszy asparaginian extra, przy czym on ma inne substancje pochodne magnezu i potasu od Asparginu, no i jest suplementem a nie lekiem, czyli nawet nie wiadomo, czy się wchłania, a jak już to w jakiej ilości... i męczyłam się z nerwotikami jak skacząca powieka/ oko, skurczami nóg nagłymi. Wiec powróciłam do Asparginu, i powoli jest lepiej, przynajmniej nie mam skurczy nóg.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mąż właśnie siedzi jak Hanka w kartonach odpakował łóżeczko i komodę spojrzał na 5 stron instrukcji składania, podrapał się po głowie i stwierdził że on chyba sobie fort z kartonów zrobi :)
    Hehe:)
    Mam nadzieję że jednak da radę i pochwalisz się zdjęciami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:45

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Marin to moze byc to samo tylko z inna nazwa handlowa, porownaj sobie na necie.

Moj komode wczoraj składal :D
    Super:) czyli możesz szykować ubranka. Czy jeszcze nie twoja pora?
    Mi naszczescie już tylko do prania zostały pościele i do prasowania jeszcze oprócz pościeli reszta dokupionych pieluch i wyprawka do szpitala i koniec. I całe szczęście bo już bym nie dała rady gdybym miała dopiero zaczynać...ale wiem ty nie prasujesz:) a łóżeczko już masz?

Ale mam jeszcze ciuszki po córeczce śliczne do wyprania i wyprasowania i wystawie do sprzedania. Mi się już raczej nie przydadzą. A trzymałam jeszcze w razie gdyby z synka córka się zrobiła ale taka opcja nigdy nie padła na USG więc już chyba synek synkiem zostanie. Mam nadzieję bo wyprawka męska kupiona:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na liczniku zostało 48 dni do terminu i 27 do donoszonej :)
    Też mam czasami napięty brzuch i pewnie już teraz tak bedzie. A brzuch obniża się po 36 tygodniu, tak mi ginka mówiła.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się pewnie zdaje :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu czuje ruchy tak baaaardzoo nisko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy już dziś kolorowe wyprałam, duzo nie mam wiec tylko 1 pralka :D pozostalo biale wyprac i potem kocyki/tetry. Lozeczko mam po starszym synku, nawet nie skladalismy tylko wstawilismy do sypialni :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak zaglądam na listopadowe mamusie i powiem Wam że nie wiele z nich się już rozpakowało. a ja miałam nadzieję że mi się wcześniej uda :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ja bym bardzo chciała ale szanse są nikłe :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :/ siostry dzieci wszystkie 3 na siłę wywołane po terminie mimo tego że my obie z siostrą wcześniaki 36 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:02

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was dzisiaj pytanie, może dziwne, ale co myślicie o kąpieli malucha w umywalkę? W Internecie to wyczytałam teraz, i tak myślę, bo umywalkę w łazience mam prawie taką jak wanienki rozmiarem... głupi pomysł?

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kran masz bardzo wysoko?? Bo jak nie, to kiepski pomysł. No i taki sposób może na pierwszy miesiąc :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no dość wysoko:) ale to tylko chciałam tak ooo znać opinie żeby wiedziec czy to dziwne nie będzie. Wanienke mamy kupiona:)

Ja już nie śpię od 5. Zaraz musze się zbierać, mamy dzisiaj badania prenatalne że względu na te wody płodów których jest ZA mało. Stresa mam... WGL 32tydzien i sama muszę jechać tyle km bo mąż nie dostał wolnego... mamuske biorę do towarzystwa. Mam nadzieję że wszystko ok i nie potrzebnie mnie Pani doktor nastraszyla;) ostatnio afi wynosiło 7(z tego co wyczytałam to mało ale jeszcz3 w normie) zobaczymy jak jest dzisiaj.

Proszę trzymajcie kciuki za maleństwo.

WGL wieczorem koleżanka dzwoniła, po 7 latach zaszła w ciążę po wielkich bojach, chodziła do tego lekarza co ja do tej pory... i 5 miesiąc trafiła że stanem zapalnym do szpitala A nasz lekarz nie zauważył nic... stwierdziłam się tylko w przekonaniu że dobrze zrobiłam że się przeniosłam do innej Pani doktor:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia, powodzenia!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ