X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy gdzie tam, normalnie ibuprom można. Ja wręcz biore opakowanie swojego 400mg do szpitala zeby miec pod reka i brac regularnie :p

Ale macie mało dni do terminów...zazdroszcze.

A brzuch bedzie taki twardy, w.srodku jest dziecko a nie gąbka no i macica tez jest dosc twarda, nie t tłuszczykiem. Ja chwile poodkurzam i brzuch jak skała :p a jak sie stoi to wiadomo grawitacja działa i dodatkowo ciąży

O wlasnie. Bo mi kuzynka mowila by wziac i brac bo w szpitalu nie daja i boli... A lepiej wziac cos i dzieckiem sie zajac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dają ale łaź za każdym razem do dyżurki po głupią tabletke :p wole mieć przy sobie

Kendy niewiem hehe belly mi pokazuje 66 dni, ale on liczy wg om prawdziwej bo mialam 12.04. A z ginem sie umowilismy na 1 wizycie ze ustalamy om 14.04 bo tak usg pokazywalo :) z tym że teraz ciagle mała jest około 10 dni do przodu, ja też się czuje bardziej na 32 tydzien niż 30 szczerze mówiąc, no i ta jej waga... także mam nadzieje że urodze koło 10 stycznia..oby bo oszaleje :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 13:27

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam M do apteki po aspargin. No to wrócił z opakowaniem jakiegoś suplementu Magnezin :'( ręce opadają. Bo Pani w aptece powiedziała że to jest lepsze. No wszystko temu mojemu wcisną. Ale dzięki Wam jestem już i tak spokojniejsza.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin sprawdź ile jest substancji czynnej jeżeli powyżej 100 to spoko

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie siedzi jak Hanka w kartonach odpakował łóżeczko i komodę spojrzał na 5 stron instrukcji składania, podrapał się po głowie i stwierdził że on chyba sobie fort z kartonów zrobi :)

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin to moze byc to samo tylko z inna nazwa handlowa, porownaj sobie na necie.

Moj komode wczoraj składal :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Wysłałam M do apteki po aspargin. No to wrócił z opakowaniem jakiegoś suplementu Magnezin :'( ręce opadają. Bo Pani w aptece powiedziała że to jest lepsze. No wszystko temu mojemu wcisną. Ale dzięki Wam jestem już i tak spokojniejsza.

Ja ostatnio dałam też się nabrać i sprzedano mi "niby" lepszy asparaginian extra, przy czym on ma inne substancje pochodne magnezu i potasu od Asparginu, no i jest suplementem a nie lekiem, czyli nawet nie wiadomo, czy się wchłania, a jak już to w jakiej ilości... i męczyłam się z nerwotikami jak skacząca powieka/ oko, skurczami nóg nagłymi. Wiec powróciłam do Asparginu, i powoli jest lepiej, przynajmniej nie mam skurczy nóg.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mąż właśnie siedzi jak Hanka w kartonach odpakował łóżeczko i komodę spojrzał na 5 stron instrukcji składania, podrapał się po głowie i stwierdził że on chyba sobie fort z kartonów zrobi :)
    Hehe:)
    Mam nadzieję że jednak da radę i pochwalisz się zdjęciami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:45

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Marin to moze byc to samo tylko z inna nazwa handlowa, porownaj sobie na necie.

Moj komode wczoraj składal :D
    Super:) czyli możesz szykować ubranka. Czy jeszcze nie twoja pora?
    Mi naszczescie już tylko do prania zostały pościele i do prasowania jeszcze oprócz pościeli reszta dokupionych pieluch i wyprawka do szpitala i koniec. I całe szczęście bo już bym nie dała rady gdybym miała dopiero zaczynać...ale wiem ty nie prasujesz:) a łóżeczko już masz?

Ale mam jeszcze ciuszki po córeczce śliczne do wyprania i wyprasowania i wystawie do sprzedania. Mi się już raczej nie przydadzą. A trzymałam jeszcze w razie gdyby z synka córka się zrobiła ale taka opcja nigdy nie padła na USG więc już chyba synek synkiem zostanie. Mam nadzieję bo wyprawka męska kupiona:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na liczniku zostało 48 dni do terminu i 27 do donoszonej :)
    Też mam czasami napięty brzuch i pewnie już teraz tak bedzie. A brzuch obniża się po 36 tygodniu, tak mi ginka mówiła.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się pewnie zdaje :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu czuje ruchy tak baaaardzoo nisko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy już dziś kolorowe wyprałam, duzo nie mam wiec tylko 1 pralka :D pozostalo biale wyprac i potem kocyki/tetry. Lozeczko mam po starszym synku, nawet nie skladalismy tylko wstawilismy do sypialni :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak zaglądam na listopadowe mamusie i powiem Wam że nie wiele z nich się już rozpakowało. a ja miałam nadzieję że mi się wcześniej uda :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ja bym bardzo chciała ale szanse są nikłe :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :/ siostry dzieci wszystkie 3 na siłę wywołane po terminie mimo tego że my obie z siostrą wcześniaki 36 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:02

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was dzisiaj pytanie, może dziwne, ale co myślicie o kąpieli malucha w umywalkę? W Internecie to wyczytałam teraz, i tak myślę, bo umywalkę w łazience mam prawie taką jak wanienki rozmiarem... głupi pomysł?

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kran masz bardzo wysoko?? Bo jak nie, to kiepski pomysł. No i taki sposób może na pierwszy miesiąc :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no dość wysoko:) ale to tylko chciałam tak ooo znać opinie żeby wiedziec czy to dziwne nie będzie. Wanienke mamy kupiona:)

Ja już nie śpię od 5. Zaraz musze się zbierać, mamy dzisiaj badania prenatalne że względu na te wody płodów których jest ZA mało. Stresa mam... WGL 32tydzien i sama muszę jechać tyle km bo mąż nie dostał wolnego... mamuske biorę do towarzystwa. Mam nadzieję że wszystko ok i nie potrzebnie mnie Pani doktor nastraszyla;) ostatnio afi wynosiło 7(z tego co wyczytałam to mało ale jeszcz3 w normie) zobaczymy jak jest dzisiaj.

Proszę trzymajcie kciuki za maleństwo.

WGL wieczorem koleżanka dzwoniła, po 7 latach zaszła w ciążę po wielkich bojach, chodziła do tego lekarza co ja do tej pory... i 5 miesiąc trafiła że stanem zapalnym do szpitala A nasz lekarz nie zauważył nic... stwierdziłam się tylko w przekonaniu że dobrze zrobiłam że się przeniosłam do innej Pani doktor:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia, powodzenia!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ