STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Kendy gdzie tam, normalnie ibuprom można. Ja wręcz biore opakowanie swojego 400mg do szpitala zeby miec pod reka i brac regularnie :p
Ale macie mało dni do terminów...zazdroszcze.
A brzuch bedzie taki twardy, w.srodku jest dziecko a nie gąbka no i macica tez jest dosc twarda, nie t tłuszczykiem. Ja chwile poodkurzam i brzuch jak skała :p a jak sie stoi to wiadomo grawitacja działa i dodatkowo ciąży
O wlasnie. Bo mi kuzynka mowila by wziac i brac bo w szpitalu nie daja i boli... A lepiej wziac cos i dzieckiem sie zajac. -
U nas dają ale łaź za każdym razem do dyżurki po głupią tabletke :p wole mieć przy sobie
Kendy niewiem hehe belly mi pokazuje 66 dni, ale on liczy wg om prawdziwej bo mialam 12.04. A z ginem sie umowilismy na 1 wizycie ze ustalamy om 14.04 bo tak usg pokazywaloz tym że teraz ciagle mała jest około 10 dni do przodu, ja też się czuje bardziej na 32 tydzien niż 30 szczerze mówiąc, no i ta jej waga... także mam nadzieje że urodze koło 10 stycznia..oby bo oszaleje :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 13:27
Kendy lubi tę wiadomość
-
Marin wrote:Wysłałam M do apteki po aspargin. No to wrócił z opakowaniem jakiegoś suplementu Magnezin :'( ręce opadają. Bo Pani w aptece powiedziała że to jest lepsze. No wszystko temu mojemu wcisną. Ale dzięki Wam jestem już i tak spokojniejsza.
Ja ostatnio dałam też się nabrać i sprzedano mi "niby" lepszy asparaginian extra, przy czym on ma inne substancje pochodne magnezu i potasu od Asparginu, no i jest suplementem a nie lekiem, czyli nawet nie wiadomo, czy się wchłania, a jak już to w jakiej ilości... i męczyłam się z nerwotikami jak skacząca powieka/ oko, skurczami nóg nagłymi. Wiec powróciłam do Asparginu, i powoli jest lepiej, przynajmniej nie mam skurczy nóg.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
spaceangel wrote:Mąż właśnie siedzi jak Hanka w kartonach odpakował łóżeczko i komodę spojrzał na 5 stron instrukcji składania, podrapał się po głowie i stwierdził że on chyba sobie fort z kartonów zrobi
Mam nadzieję że jednak da radę i pochwalisz się zdjęciami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:45
-
katepr wrote:Marin to moze byc to samo tylko z inna nazwa handlowa, porownaj sobie na necie.
Moj komode wczoraj składal
Mi naszczescie już tylko do prania zostały pościele i do prasowania jeszcze oprócz pościeli reszta dokupionych pieluch i wyprawka do szpitala i koniec. I całe szczęście bo już bym nie dała rady gdybym miała dopiero zaczynać...ale wiem ty nie prasujesz:) a łóżeczko już masz?
Ale mam jeszcze ciuszki po córeczce śliczne do wyprania i wyprasowania i wystawie do sprzedania. Mi się już raczej nie przydadzą. A trzymałam jeszcze w razie gdyby z synka córka się zrobiła ale taka opcja nigdy nie padła na USG więc już chyba synek synkiem zostanie. Mam nadzieję bo wyprawka męska kupiona:) -
Mi na liczniku zostało 48 dni do terminu i 27 do donoszonej
Też mam czasami napięty brzuch i pewnie już teraz tak bedzie. A brzuch obniża się po 36 tygodniu, tak mi ginka mówiła. -
A no dość wysoko:) ale to tylko chciałam tak ooo znać opinie żeby wiedziec czy to dziwne nie będzie. Wanienke mamy kupiona:)
Ja już nie śpię od 5. Zaraz musze się zbierać, mamy dzisiaj badania prenatalne że względu na te wody płodów których jest ZA mało. Stresa mam... WGL 32tydzien i sama muszę jechać tyle km bo mąż nie dostał wolnego... mamuske biorę do towarzystwa. Mam nadzieję że wszystko ok i nie potrzebnie mnie Pani doktor nastraszyla;) ostatnio afi wynosiło 7(z tego co wyczytałam to mało ale jeszcz3 w normie) zobaczymy jak jest dzisiaj.
Proszę trzymajcie kciuki za maleństwo.
WGL wieczorem koleżanka dzwoniła, po 7 latach zaszła w ciążę po wielkich bojach, chodziła do tego lekarza co ja do tej pory... i 5 miesiąc trafiła że stanem zapalnym do szpitala A nasz lekarz nie zauważył nic... stwierdziłam się tylko w przekonaniu że dobrze zrobiłam że się przeniosłam do innej Pani doktor:)