X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zrobiłam sałatkę dziś - kurczak wędzony, makaron, kukurydza. ananas i orzechy włoskie do tego majonez. Pycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2018, 23:20

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z imprezy która miała być andrzejkowa ale nie mieli terminu i zrobili wcześniej :P my już bez tańczenia :( bardziej statycznie na krześle.

Ja się urodziłam 5kg a mąż ponad 4kg, ale podobno nasza malutka narazie nie zapowiada się na duże dziecko ;) zobaczymy bliżej porodu.

Tez mam spory brzuch :P z góry wydaje mi się fajny, taki spoko alle w lustrze to już inna bajka :P sle cieszę się, ze jest taki typowo ciążowy :P bo u mnie w rodzinie kobiety w ciąży maja tendecje do tycia całą sobą i zawsze wyglądały bardziej jak grube niż w ciąży :P w sumie dzisiaj tez była jedna kobieta pod koniec 8 miesiąca i na pierwszy rzut oka w ogóle nie zauważyłam ze jest w ciąży :P ale tak to bywa z tymi brzuszkami - nie znajdzie się dwóch takich samych ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj akcja z okazji 11 listopada na aliexpress, mozna sporo rzeczy taniej kupic. Zamowilam otulacz, opaski na glowe,mate do zdjec.
    Dzis pobudka o 4- kopniaki przez godzine, nie moglam spac, ale nie powiem, zebym byla zla ;)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi juz od wczoraj te promocje byly, w tym roku dzien wczesniej zaczeli. Ja tez sie obkupilam. Najbardziej sie oplaca kupic z kuponami buty sportowe oryginalne, okolo 150zl ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane zdjęcie brzucholka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39f5e359fb8.png

Zośkaaa, Lisa24, Seli, Magdoczka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Dzisiaj akcja z okazji 11 listopada na aliexpress, mozna sporo rzeczy taniej kupic. Zamowilam otulacz, opaski na glowe,mate do zdjec.
    Dzis pobudka o 4- kopniaki przez godzine, nie moglam spac, ale nie powiem, zebym byla zla ;)
    Podzielisz się linkiem do maty do zdjęć? Też chcę właśnie zamówić :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Podzielisz się linkiem do maty do zdjęć? Też chcę właśnie zamówić :)
    tych mat jest bardzo dużo, ja wzięłam tę:

https://pl.aliexpress.com/item/Milestone-PUDCOCO-Najnowszy-Niemowl-Dziecko-Dorywczo-Mody-Koc-Zdj-cie-Fotografia-Prop-List-T-o-Tkaniny/32833209758.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5c5b5c0fTMHmOp

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A my dzis mieliśmy imprezke z naszymi przyjaciółmi i dzieciakami. I ciotka się uparła i pół nocy szyła sowy dla całej czwórki :) ale było warto. Dzieciaczki zachwycone :) super było się spotkać . Zawsze się z nimi tak naśmieje,że mam zakwasy policzków :)a poza tym kość ogonowa mega boli od siedzenia dłuższy czas na krześle.
    Weszliśmy do domku i od razu się wyłożyłam i leże:)

Paulina
    Super brzucholek ale masz fajnie bo Ty ogólnie szczuplutka.

Lisa24
    Jak twoja kość ogonowa po imprezie statycznej na krześle? :) moja odczuła to dość znacznie :)

Spaceangel
    Ja jestem bardzo sałatkowa i myślałam,że jadłam już wszystkie ale twoja mnie zaskoczyła,ciekawe połączenie,muszę spróbować.

A ja nie kupuje maty do zdjęć mam swój patent :) kupiłam śliczny koc (praktyczne bo przyda się ogólnie) i sama zrobiłam gadżety do zdjec:)

Zgaga mnie męczy ...

Czas na moją herbatkę. Ostatnio mi bardzo smakuje herbata z miodem,cytryną i cynamonem. Pycha,polecam .
    Jak Wam mija długi weekend ? Dzieci szaleją? Mój był bardzo spokojny caly dzień już się martwiłam ale teraz się rozszalał skarbuś mój kochany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2018, 20:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było ale wszystko z powodu braku czasu.
    Mikołaj przechodził bunt wcześniej niż powinien być.ale udało się przeszliśmy najgorszy okres.
    Teraz czekamy na braciszka tak dobrze czytacie będzie drugi chłopiec Rafałek;)
    W wtorek mam kolejną wizytę.
    Szyjka ostatnio była delikatnie skrócona ale tragedii nie było.

Ale ten czas leci zaraz każda z nas będzie trzymać swoje maleństwa pierwsze lub kolejne :))

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy mnie kość ogonowa nie boli (przynajmniej narazie :P) ale za to odcinek lędźwiowy i piersiowy na zmianę :( co jakiś czas ok 30 min muszę wstać z krzesła pochodzić 5-10 min i nawet przechodzi ale różnie bywa ;) na dłuższym siedzeniu, jak wczoraj, mąż zawsze siedzi obok i służy pomocą :D czyli masuje mi kręgosłup jedną ręka, zawsze pomaga ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezsenna noc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 00:33

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... I ja jakąś ciężką noc miałam. W sobotę się pochwaliłam,że czuje się super no i się zaczęło. Zgaga na maska, że syropek trzeba było brać, zawroty głowy, ale jeszcze przespałam noc... z soboty na niedzielę Gabryś się tak ułożył, że... Jestem przerażona.
    Przez moment pomyślałam "super, pionowo główką w dół" inaczej ruchy czuje ale... Zapodając luteinę sobie wyczuć go można palcem i to wcale nie głęboko i gmera mi tam :/ jestem tym przerażona... czuje go wewnątrz jak i na zewnątrz w majtkach. Do tego czuje jak napiera na szyjkę :( najgorzej jak stoję albo próbuje chodzić. Głównie leżę bo mam mega zawroty głowy jak na początku ciąży. Identycznie jest. A nagle mnie wzięło, zdążyłam wyjść w sobotę spod prysznica.

A dziś noc? tak się rozpychał, wiercił, że bolało mnie i miałam lekkie skurcze i nie mogłam spać.

Cholernie boje się w środę wizyty :(

i mój brzuchol 32+6, jutro już rozpoczynam 34 tc :O bliżej niż dalej...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12ad56fb44ce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 08:57

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka też taka sobie. Obudziłam się po 4 na siusiu i długo nie mogłam zasnąć. Synek się rozszalał i nie dawał spać. Już wiem ,że będzie dawał popalić około 23/24 i ok 4 rano. To jego pory aktywności napewno :)

Seli
    Ja ostatnio tez poczułam go przez chwilę bardzo nisko pod brzuchem nad spojeniem łonowym.To już nie był brzuch a okolice bikini. Tez się przestraszyłam ,że jest tak nisko .I też byłam w szoku jak tu aplikować luteinę i jak tu seks ma być dozwolony jak dziecko czuć już tak niziutko. Ale chilowe było. Za to wydaje mi się,że brzuch mi się obniża.Nie za szybko?

Naprawdę poczułaś go aplikując luteinę? Przecież dziecko chyba jest dobrze zabezpieczone i jest czop śluzowy blokujący wejście do szyjki. Pewnie niepotrzebnie się martwisz.Badzie dobrze. Trzymam kciuki i życzę pozytywnych wieści na wizycie.A jak bardzo się martwisz ,moze idź szybciej jak się da.W twojej sytuacji lepiej dmuchac na zimne .
    Brzuszek bardzo zgrabniutki w porównaniu do mojego :)

Dziś dzień lenia u mnie. Obijam się. Ostatnio dużo pichcilam w kuchni,sporo szyłam dziś leżymy:)

Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 10:57

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Kolejna bezsenna noc...
    Odespałas?
    Ja spałam do 10.30:),więc odespane:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy mnie kość ogonowa nie boli (przynajmniej narazie :P) ale za to odcinek lędźwiowy i piersiowy na zmianę :( co jakiś czas ok 30 min muszę wstać z krzesła pochodzić 5-10 min i nawet przechodzi ale różnie bywa ;) na dłuższym siedzeniu, jak wczoraj, mąż zawsze siedzi obok i służy pomocą :D czyli masuje mi kręgosłup jedną ręka, zawsze pomaga ;)
    Mi niestety po dłuższym siedzeniu ciężko się ruszyc tak boli kość ogonowa.Jednak spore obciążenie a niej . Od początku ciąży mam z tym problem ale to muszę dłużej posiedzieć na twardym . Po odpoczynku ból mija naszczescie .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    U mnie nocka też taka sobie. Obudziłam się po 4 na siusiu i długo nie mogłam zasnąć. Synek się rozszalał i nie dawał spać. Już wiem ,że będzie dawał popalić około 23/24 i ok 4 rano. To jego pory aktywności napewno :)

Seli
    Ja ostatnio tez poczułam go przez chwilę bardzo nisko pod brzuchem nad spojeniem łonowym.To już nie był brzuch a okolice bikini. Tez się przestraszyłam ,że jest tak nisko .I też byłam w szoku jak tu aplikować luteinę i jak tu seks ma być dozwolony jak dziecko czuć już tak niziutko. Ale chilowe było. Za to wydaje mi się,że brzuch mi się obniża.Nie za szybko?

Naprawdę poczułaś go aplikując luteinę? Przecież dziecko chyba jest dobrze zabezpieczone i jest czop śluzowy blokujący wejście do szyjki. Pewnie niepotrzebnie się martwisz.Badzie dobrze. Trzymam kciuki i życzę pozytywnych wieści na wizycie.A jak bardzo się martwisz ,moze idź szybciej jak się da.W twojej sytuacji lepiej dmuchac na zimne .
    Brzuszek bardzo zgrabniutki w porównaniu do mojego :)

Dziś dzień lenia u mnie. Obijam się. Ostatnio dużo pichcilam w kuchni,sporo szyłam dziś leżymy:)

Miłego dnia wszystkim

Tak, jestem pewna... I wlasnie tez pomyslalam o seksie, ze nawet jakby mozna bylo to czujac go nie chcialabym. I sie zastanawiam czy szyjka sie na tyle nie skrocila,albo moze mam tam w srodku ulozenie, ze szyjka jest i macica sie odgina? No nie wiem jak to wyjasnic... tak czy siak go czuc. To sa mocne ruchy a nie lekkie i tam smyranie. Tym bardziej, ze widac to bylo nad wzgorkiem z zewnatrz. Leze i mysle co robic. Raczej nie mam jak isc wczesniej do gina.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że to już było orzerabiane Ale nie chcę mi się szukać. Jaki magnez bierzecie?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak go aż tak nisko wyczułaś to ja bym jednak dla świętego spokoju pojechała do szpitala.. Ja mojej nigdy nie wyczułam a często sprawdzam sama stan szyjki często czuje drgania szyjki i wiem że jest bardzo nisko i sobie tam grzebie ale żeby ją wyczuć to nie. Oczywiście nie zamierzam Cię straszyć tylko tłumaczę co ja bym zrobiła, ty znasz swoją sytuację lepiej i zadecydujesz sama

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Dziewczyny wiem że to już było orzerabiane Ale nie chcę mi się szukać. Jaki magnez bierzecie?
    Magne b6 forte 4 x dziennie, jeżeli nie wypiję kawy to skurcze mnie nie łapią. Do tego w codziennej dawce każdych prenatalnych witamin jest dawka magnezu więc nie zwiększam bo mi starczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 11:19

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aspargin 3xoprocz mama Dha.2x

Seli przy skracajacej szyjce lepiej by bylo gdyby sobie Gabryś poprzecznie leżał..a do środy dwa dni. To nie strasznie długo. Leż i z wyrka się nie ruszaj a jak coś się poważnego zadzieje zawsze możesz na izbę jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 11:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ