STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:Ejjj jak to się odwracać przez brzuch Anię plecy? Ja odwracam się etapami...z boku powoli na plecy i z pleców powoli na drugi bok. To źle? A jak to zrobić przez brzuch ?
-
WSeli wrote:A na siku to i mnie cisnie, najgorzej jak tak sie ulozy, ze chce mi sie a nie leci albo tak wolno i ciezko. Nie wiem jak on to robi
wstaje to mam wrażenie, ze zaraz się posikam i nogi zaciskam, usiądę na wc i przechodzi albo czuje parcie tylko zanim poleci to mija minuta
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
Marin wrote:No leżysz na boku, unosisz się trochę, tak jakby na łokciu, przedramieniu (na zgiętej ręce), i tak jakby przekładasz się na drugą rękę, przedramię. Do tego wiadomo że Nie turlamy się na brzuchu tylko tak na kolanach trochę ten ciężar się wspiera. Ale naprawdę nie wiem dlaczego tak.
-
Lisa u mnie potrafi dużo dłużej albo tak mega powoli, kropelkami i czuje ucisk.
Przekręciłam się tak jak piszecie "brzuchem" i jakiś mięsień mnie zabolał, wystraszyłam sie mega ;/ wolę już plecy i nie kombinować.Kendy lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki i dziwnie TSH zamiast mi spadać to urosło. Jestem na dawce 50 i do tej pory fajnie mi malało. Może coś z czymś się wyklucza,bo odkąd biorę żelazo to TSH zaczęło rosnac. Ale biorę jak pisałyscie. Rano euthyrox na czczo, potem po śniadaniu aspargin i mama Dha, potem odczekuje min 2 godziny i dopiero biorę zelazo i znowu min 2 h i znowu aspargin i wieczorem aspargin i mama Dha przy kolacji i przed samym snem oo 23 żelazo znowu .
Żelazo urosło więc ok. -
Kendy a jak ft4? ft3? Bo samo TSH niewiele mówi.
-
Kendy a ile masz TSH teraz?? I jaki był wcześniejszy ?? Ja tak miałam ze najpierw spadł drastycznie, potem cały czas rósł, potem raz spadł, poszłam do innego endo na NFZ i mi odstawiła euthyrox i tsh zaczęło rosnąć od razu i ft4 spadać poniżej normy wiec wróciłam do tego euthyroxu i chyba znowu wrócę do endo prywatnego
.
Może musisz zwiększyć dawkę?? A idziesz teraz jakoś do endo?? -
Marin wrote:No to mój Maluch waży 2500. Trochę duży jest, chyba musimy przejść na dietę
Ogólnie wszystko ok, wody w odpowiedniej ilości, przepływy dobre. Szyjka twarda, zamknięta i dalej się nie skraca. A na twardnienia magne b6.
Też czuje od dwóch dni znowu synka niziutko .też jakby mnie gmerał po szyjce boli nieraz i zakuje i pęcherz też uciska czuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:27
-
Marin wrote:No leżysz na boku, unosisz się trochę, tak jakby na łokciu, przedramieniu (na zgiętej ręce), i tak jakby przekładasz się na drugą rękę, przedramię. Do tego wiadomo że Nie turlamy się na brzuchu tylko tak na kolanach trochę ten ciężar się wspiera. Ale naprawdę nie wiem dlaczego tak.
-
Kendy wrote:Wydaje mi się to trudniejsze i cięższe do wykonania .
-
Seli wrote:Lisa u mnie potrafi dużo dłużej albo tak mega powoli, kropelkami i czuje ucisk.
Przekręciłam się tak jak piszecie "brzuchem" i jakiś mięsień mnie zabolał, wystraszyłam sie mega ;/ wolę już plecy i nie kombinować. -
Seli wrote:Kendy a jak ft4? ft3? Bo samo TSH niewiele mówi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:54
-
Ale TSH samo nic nie mówi, i nie bada się go samego
trzeba patrzeć jakie jest ft4 też, nigdy nie badam samego tsh, bo lepiej oddaje ft4 jaki ma stan.
-
Lisa24 wrote:Kendy a ile masz TSH teraz?? I jaki był wcześniejszy ?? Ja tak miałam ze najpierw spadł drastycznie, potem cały czas rósł, potem raz spadł, poszłam do innego endo na NFZ i mi odstawiła euthyrox i tsh zaczęło rosnąć od razu i ft4 spadać poniżej normy wiec wróciłam do tego euthyroxu i chyba znowu wrócę do endo prywatnego
.
Może musisz zwiększyć dawkę?? A idziesz teraz jakoś do endo??
Jak bierzecie euthyrox z żelazem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:44
-
Ja zawsze badam tsh i ft4, bo samo tsh nie ma sensu. We wtorek mam ostatnią wizytę u endokrynologa. Następna będzie dopiero w kwietniu. Cieszę się, bo 130 zł miesięcznie zostanie w portfelu.
-
Ale żeby ustalić dawkę moze wystarczy samo TSH, skoro tak mi kazali badać. W przypadku dostosowania euthyroxu może ft4 nie ma takiego znaczenia.No nie wiem zapytam o to a wizycie napewno skoro tak mówicie.
Ale mój maluch dziś się wierci boleśnie. Brzuch rozniaste kształty przybiera..akrobata normalnie