X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj jak to się odwracać przez brzuch a nie plecy? Ja odwracam się etapami...z boku powoli na plecy i z pleców powoli na drugi bok. To źle? A jak to zrobić przez brzuch ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:28

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ejjj jak to się odwracać przez brzuch Anię plecy? Ja odwracam się etapami...z boku powoli na plecy i z pleców powoli na drugi bok. To źle? A jak to zrobić przez brzuch ?
    No leżysz na boku, unosisz się trochę, tak jakby na łokciu, przedramieniu (na zgiętej ręce), i tak jakby przekładasz się na drugą rękę, przedramię. Do tego wiadomo że Nie turlamy się na brzuchu tylko tak na kolanach trochę ten ciężar się wspiera. Ale naprawdę nie wiem dlaczego tak.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W
    Seli wrote:
    A na siku to i mnie cisnie, najgorzej jak tak sie ulozy, ze chce mi sie a nie leci albo tak wolno i ciezko. Nie wiem jak on to robi :D
    No właśnie tez tak mam :P wstaje to mam wrażenie, ze zaraz się posikam i nogi zaciskam, usiądę na wc i przechodzi albo czuje parcie tylko zanim poleci to mija minuta :O

olkakarolka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    No leżysz na boku, unosisz się trochę, tak jakby na łokciu, przedramieniu (na zgiętej ręce), i tak jakby przekładasz się na drugą rękę, przedramię. Do tego wiadomo że Nie turlamy się na brzuchu tylko tak na kolanach trochę ten ciężar się wspiera. Ale naprawdę nie wiem dlaczego tak.
    hmmm.. ja tak próbowałam, bo przez plecy jakoś tak dłuugo mi schodzi. Ale bolą mnie wtedy mięśnie brzucha. Wydaje mi się, że na dłuższą metę mogłoby takie przewracanie doprowadzić do rozejścia mięśni prostych brzucha... ale może się mylę :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa u mnie potrafi dużo dłużej albo tak mega powoli, kropelkami i czuje ucisk.

Przekręciłam się tak jak piszecie "brzuchem" i jakiś mięsień mnie zabolał, wystraszyłam sie mega ;/ wolę już plecy i nie kombinować.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i dziwnie TSH zamiast mi spadać to urosło. Jestem na dawce 50 i do tej pory fajnie mi malało. Może coś z czymś się wyklucza,bo odkąd biorę żelazo to TSH zaczęło rosnac. Ale biorę jak pisałyscie. Rano euthyrox na czczo, potem po śniadaniu aspargin i mama Dha, potem odczekuje min 2 godziny i dopiero biorę zelazo i znowu min 2 h i znowu aspargin i wieczorem aspargin i mama Dha przy kolacji i przed samym snem oo 23 żelazo znowu .
    Żelazo urosło więc ok.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a jak ft4? ft3? Bo samo TSH niewiele mówi.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a ile masz TSH teraz?? I jaki był wcześniejszy ?? Ja tak miałam ze najpierw spadł drastycznie, potem cały czas rósł, potem raz spadł, poszłam do innego endo na NFZ i mi odstawiła euthyrox i tsh zaczęło rosnąć od razu i ft4 spadać poniżej normy wiec wróciłam do tego euthyroxu i chyba znowu wrócę do endo prywatnego :/.
    Może musisz zwiększyć dawkę?? A idziesz teraz jakoś do endo??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    No to mój Maluch waży 2500. Trochę duży jest, chyba musimy przejść na dietę ;) Ogólnie wszystko ok, wody w odpowiedniej ilości, przepływy dobre. Szyjka twarda, zamknięta i dalej się nie skraca. A na twardnienia magne b6.
    Czyli po wizycie wszystko ok. A synuś klocuszek chyba się szykuje:) lekarz coś komentował ta wagę? Ja podejrzewam ,że mój podobnie może ważyć .Najważniejsze,że wszystko jest ok:)

Też czuje od dwóch dni znowu synka niziutko .też jakby mnie gmerał po szyjce boli nieraz i zakuje i pęcherz też uciska czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ft4 w ciąży niby najważniejsze :) i prywatna endo zawsze chciała wyniki tsh i ft4 a tą na NFZ tylko TSH interesowało i ft4 nie potrzebowała.. nie ufam tej lekarce już :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Wydaje mi się to trudniejsze i cięższe do wykonania .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Wydaje mi się to trudniejsze i cięższe do wykonania .
    Tylko napisałam co nam powiedziała. Na początku też mi tak było gorzej, miałam wrażenie ze dziecko mi się turla po pępku, ale powiem Wam że już się przyuczyłam i jest mi bez różnicy.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja endo mam za tydzień. Dziś odebrałam wyniki. Zobaczymy co na to powie. Ostatnio było wszystko ok i mówił ze po listopadowej wizycie, jeśli nadal wszystko będzie ok, spotkamy się pewnie dopiero po porodzie.

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Lisa u mnie potrafi dużo dłużej albo tak mega powoli, kropelkami i czuje ucisk.

Przekręciłam się tak jak piszecie "brzuchem" i jakiś mięsień mnie zabolał, wystraszyłam sie mega ;/ wolę już plecy i nie kombinować.
    Ja tez. Ja mam taki bebzolek że obracanie tego typu rozwali mi kręgosłup , nic nie robię na kolanach bo brzuch ciągnie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy a jak ft4? ft3? Bo samo TSH niewiele mówi.
    No nie zleca mi tego do badania. Na początku miałam badane było ok i teraz robię samo TSH i sama dobieram dawkę zgodnie z zaleceniem endokrynologa +/-25 euthyrox. Endokrynolog też nic nie mówił na temat konieczności badania ft4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale TSH samo nic nie mówi, i nie bada się go samego ;) trzeba patrzeć jakie jest ft4 też, nigdy nie badam samego tsh, bo lepiej oddaje ft4 jaki ma stan.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy a ile masz TSH teraz?? I jaki był wcześniejszy ?? Ja tak miałam ze najpierw spadł drastycznie, potem cały czas rósł, potem raz spadł, poszłam do innego endo na NFZ i mi odstawiła euthyrox i tsh zaczęło rosnąć od razu i ft4 spadać poniżej normy wiec wróciłam do tego euthyroxu i chyba znowu wrócę do endo prywatnego :/.
    Może musisz zwiększyć dawkę?? A idziesz teraz jakoś do endo??
    Tak ja sobie zwiększe,nie ma problemu. Jestem przygotowana i wiem jak zwiekszyc. Tylko mnie to zdziwiło ,bo ostatnio miałam 2,07 o dalej brałam 50 która zawsze mi stopniowo obniża a urosło do 2,88.Spodziewałam się raczej teraz TSh niskiego i zmniejszenia dawki a nie zwiększenia. Dlatego myślę czy żelazo nie namieszało.
    Jak bierzecie euthyrox z żelazem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 16:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem zbadam i TSH i ft4 .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze badam tsh i ft4, bo samo tsh nie ma sensu. We wtorek mam ostatnią wizytę u endokrynologa. Następna będzie dopiero w kwietniu. Cieszę się, bo 130 zł miesięcznie zostanie w portfelu.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby ustalić dawkę moze wystarczy samo TSH, skoro tak mi kazali badać. W przypadku dostosowania euthyroxu może ft4 nie ma takiego znaczenia.No nie wiem zapytam o to a wizycie napewno skoro tak mówicie.

Ale mój maluch dziś się wierci boleśnie. Brzuch rozniaste kształty przybiera..akrobata normalnie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ