X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO u mnie Mała nie lubi czasami jak leżę na prawym boku.. zaczyna się wtedy strasznie kręcić, może nie wpada w wielki popłoch ale kopie dopóki się nie przekręcę :P nie wiem czym to idzie. Często siedzi po dolnej prawej stronie, wiec może ją coś tam uciska jak się na nim kładę. Może u Ciebie jest tak samo

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i często zaczyna się odzywać jak leze na plecach, ale nie wiem czy przez to, ze się niby nie powinno.. chociaż ja nic nie czuje a jakby dochodziło do niedotlenienia to najpierw ja powinnam mieć jakieś objawy.. czy poprostu pod wpływem grawitacji brzuch opada w dol i ją lepiej czuć przez to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:11

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak tak mam czasami, zaczyna tak szybko kopac,uczucie jakby ptak machal skrzydlami, w sensie takie szybkie ruchy-kopniecia.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trochę dodrzemałam,potem miałam gości ...

Marin i olkakarolka powodzenia na wizytach!

Lisa24
    Fajnie z zastrzyki masz za sobą ,mniej fajnie,że za to trzeba płacić samemu.no ale wiadomo nie majątek a trzeba i że immunoglobulinę masz. A pytałaś czy możesz wziąć zastrzyk razem ze sterydami? Ta immunoglobulina najlepiej do 30tygodia chyba.

Ja czytałam,że ten plyn z piersi to już siara ale niewiem. Ja już dłuższy czas mam.Tez jakoś od 5 czy6 miesiąca.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO
    Mój może w popłoch nie wpada ale boleśnie dostosowuje się do nowej pozycji.Troche boli zanim się dopasuje do mojego nowego ułożenia. I nieraz jak leże na lewym boku mnie kopię i szturcha po lewej stronie wtedy zmieniam bok na prawy i się uspokaja .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 13:13

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://beatameinguer.com/naturalne-sposoby-na-wywolanie-i-wspomaganie-porodu/?fbclid=IwAR1Vr_oFXZcrMGdB8NTzBrCbEhmpCnvzHyxNz_83rXBAsllsJlxNNVItqRw

tutaj link do artykułu :P

Mam nadzieję, że z tymi bananami to nie przesada bo lubię je jeść w ciąży :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO, U nas w szkole rodzenia położna mówiła ze jak się przekrecamy to brzuchem do dołu, nie przez plecy bo właśnie coś tam się z dzieckiem dzieje (ale już nie wiem co :) ) i może to faktycznie prawda... Ja od tamtej pory przekrecam się "przez brzuch".

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin o tym nie słyszałam, ja plecami, brzuchem mi jest ciężko bardzo.

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy właśnie wczoraj miałam równy 30 tyg ale ginekolog mi napisała, ze lepiej odczekać po sterydach chociaż do poniedziałku i nic się nie stanie jak wezmę immunoglobuline kilka dni później :)) zreszta nie mam już wyboru a lepszy rydz niż nic.

Tez nie słyszałam o tym obracaniu :D i tez zawsze przez plecy się obracam. I właśnie wszędzie czytałam ze to może już siara lecieć ale pewnie położna tez wie co mówi :D

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa a jak się czujesz? W sensie masz jakieś twardnienia, skurcze? Czujesz jakoś szyjkę? Czy totalnie nic?

Zastanawiam się czy jakiekolwiek są objawy jej skracania bo ja nic nie czuje... Miałam te dwa dni skurcze i twardnienia ale to pewnie stres i może coś wpłynęło na to jeszcze, a odkąd Gabryś jest nisko główką to wiem kiedy szturcha w szyjkę :P ale wtedy unoszę bardziej pośladki i przestaje :D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleżalam sobie trochę w ciszy, myślałam że się zdrzemnę ale jakoś nie wyszło. Teraz zjem obiad i dalej idę leżeć. To mi ostatnio najlepiej wychodzi :P

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przekrecaniem się to nigdzie nie sprawdzałam, pierwszy raz słyszałam to od niej. No i jak mamy jakieś ćwiczenia to jak któraś się obraca przez plecy to zwraca uwagę cały czas.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ile ważył Gabryś jak byłaś teraz na wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 14:57

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli szyjki nie czuje w ogóle.. przy sikaniu tylko takie rozpierania w kroczu ale pisałyśmy kiedyś o tym. Ogólnie czuje się dobrze, twardnienia miałam przez jakieś 2-3 dni ale minęły ;) tylko jak wstaje to czuje przez chwile nieprzyjemny ucisk bardzo nisko w podbrzuszu i od razu chce mi się sikać ale to chyba dzidzius uciska. Mam dzisiaj lekkie zawroty głowy, jak robiłam sobie kanapki na przykład ale to może przez te sterydy taki skutek uboczny, ale ogólnie jest dobrze przez co ciężko mi tak leżeć :P jeszcze jak widzę naszą łazienkę.... dobrze ze mąż będzie jutro sprzątać :P a Ty jak tam??? Przestało Cię wymiotować w ostatnim czasie?? Dalej masz zawroty głowy??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Seli, ile ważył Gabryś jak byłaś teraz na wizycie?

Tak 1900-2000 ale to tak nie dokladnie bo pomiar ciezko bylo zlapac przez to, ze glowka tak nisko i nie mogl jej zmierzyc

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej mam zawroty glowy, wymioty to tak roznie, od dwoch dni cisza ;p
    A na siku to i mnie cisnie, najgorzej jak tak sie ulozy, ze chce mi sie a nie leci albo tak wolno i ciezko. Nie wiem jak on to robi :D

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój Maluch waży 2500. Trochę duży jest, chyba musimy przejść na dietę ;) Ogólnie wszystko ok, wody w odpowiedniej ilości, przepływy dobre. Szyjka twarda, zamknięta i dalej się nie skraca. A na twardnienia magne b6.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz kawal dziecia :D moj tyle powinien miec za dwa tygodnie :) w 35+1 bedzie wtedy.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To juz kawal dziecia :D moj tyle powinien miec za dwa tygodnie :) w 35+1 bedzie wtedy.
    Tak, zastanawiam się kto go urodzi, jeśli dalej będzie tak rósł ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Tak, zastanawiam się kto go urodzi, jeśli dalej będzie tak rósł ;)

Zrob transwer na meza :D hahaha ja mowie mojemu od kilku dni, ze mu oddam jak tak chce ;p

dZhdp1.png

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ