STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy nie wystarczy... Bo może się okazać, że TSH "pamięta" inną dawkę i pokazuje jakby stary stan rzeczy a ft4 jest niskie, i może nie potrzebnie sobie zwiększasz albo coś.
A mój właśnie dziś spokojnie, wczoraj też... hmmm...
-
To kolejny raz mi się potwierdza że wszystkiego trzeba pilnować i o wszystko sie dopominac.Ale i gin i endokrynolog kazali badac samo tsh wiec stosowałam sie do tego.Juz i tak uważam siebie za upierdliwa pacjentkę. Ale trudno zapytam dlaczego nie każe mi badać ft4. TSH i tak badam co miesiąc prywatnie więc dodatkowo bym sobie wykopowala to nie problem ...tylko dobrze by było wiedzieć że trzeba
-
Kendy... Od razu się wkurzam gdy widzę jak lekarze patrza tylko na TSH. TSH reaguje nawet z 4-tygodniowym opoznieniem na dana dawke leku. Czyli robiac badanie dziś otrzymujesz wartosc np.z 4 tygodni.wczesniej. TSH to hormon przysadki mozgowej, ktory odbiera sygnal z tarczycy. A hormonami.pokazujacymi prace tarczycy są ft4 i ft3 i to na.ich podstawie powinno się dobierac dawke leku. Ja zrezygnowalam z mojej endokrynolog bo.tylko patrzyla na tsh. A teraz wyniki konsultuje z ginekolog bo sama mowi, że ją TSH nie interesuje bo wazniejsze w ciąży jest Ft4. U mnie ostatnio tsh bylo ponizej normy bo 0,348, a ft4 0.95 w.normie od 0,7. Zostałam na tej dawce, na.ktorej jestem. Nie daj sobie wmowic, ze tsh jest najwazniejsze.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ok:) nabuntowałyście mnie...zrobię porządek ze wszystkimi moimi lekarzami
A tak serio...dzięki:) nie wiedziałam,zaufałam i się nie kłóciłam .
Zośka
Ale powiem ci ,że do tej pory TSH ładnie reagowało na dawkę euthyroxu ,zgodnie z zamierzeniem i co miesiąc wynik był inny zmieniał się adekwatnie do dawki leku więc nic nie wzbudzało jakiś moich dziwnych podejrzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 17:38
-
Kendy wrote:Ok:) nabuntowałyście mnie...zrobię porządek ze wszystkimi moimi lekarzami
A tak serio...dzięki:) nie wiedziałam,zaufałam i się nie kłóciłam .
Zośka
Ale powiem ci ,że do tej pory TSH ładnie reagowało na dawkę euthyroxu ,zgodnie z zamierzeniem i co miesiąc wynik był inny zmieniał się adekwatnie do dawki leku więc nic nie wzbudzało jakiś moich dziwnych podejrzeń.
Ale nie wiesz jakie reaguje Twoje ft4. Może teraz.dawka dla Ciebie est za mala i dlatego tsh idzie w gore.Moje TSH reaguje ale w druga stroneft4 pokazuje bardziej niedoczynnosc a tsh nadczynnosc. Dlatego tak wazne jest właśnie ft4.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:No nie zleca mi tego do badania. Na początku miałam badane było ok i teraz robię samo TSH i sama dobieram dawkę zgodnie z zaleceniem endokrynologa +/-25 euthyrox. Endokrynolog też nic nie mówił na temat konieczności badania ft4.
To tak jak ta moja na NFZ.. tylko ze teraz TSH mimo ze wzrosło to dalej jest w normie, a ft4 które dla dzidziusia jest ważne jest poniżej normy i to wydaje mi się, ze sporo. Nie wiem dlaczego niektórzy lekarze mają taką polityke:/ ale chyba tez wiedza co robią, w końcu są po specjalizacji.. albo mają wyrypaneWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 18:24
-
tak jak opisałyście takie gwałtowne ruchy to mi się to bardzo często zdarza. ja to odczuwam jak wierzganie małego konika i też się zastanawiam czy jakieś krzywdy jej nie robię. zmiana pozycji nie pomaga więc myślę że ona po prostu szaleje. najbardziej w nocy jak właśnie taki dziki konik albo ptak zamknięty w klatce
to chyba nasze dzieci takie żywotne a miejsca mało więc walczą. moja albo właśnie wierzga albo pływa pod skóra jak wielka ryba przeciąga się kopie puka często mnie budzi albo zaczyna wariować jak wstanę na siku i nie mogę zasnąć no ale cóż
Kendy lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
My po wizycie, Grześ waży 1700g, wszystko ok. Jestem po szczepionce, ale jak mi lekarz powiedział ile dziewczyny płaciły za nią jeszcze w zeszłym miesiącu to myślałam, że zejdę z krzesła.. 280zł.. Jaja sobie robią z ludzi ;/
No i ze względu na tą cukrzyce mówił, że rozwiązanie będzie tydzień wcześniej, czyli koło 13 stycznia o ile maluch sam wcześniej nie będzie chciał przyjść na światLisa24, Elmuszka lubią tę wiadomość
-
spaceangel wrote:tak jak opisałyście takie gwałtowne ruchy to mi się to bardzo często zdarza. ja to odczuwam jak wierzganie małego konika i też się zastanawiam czy jakieś krzywdy jej nie robię. zmiana pozycji nie pomaga więc myślę że ona po prostu szaleje. najbardziej w nocy jak właśnie taki dziki konik albo ptak zamknięty w klatce
to chyba nasze dzieci takie żywotne a miejsca mało więc walczą. moja albo właśnie wierzga albo pływa pod skóra jak wielka ryba przeciąga się kopie puka często mnie budzi albo zaczyna wariować jak wstanę na siku i nie mogę zasnąć no ale cóż
-
Dziewczyny a w lidlu kosmetyki hipp sa chyba w dobrych cenach
maz byl to dokupil.
Dumna jestem z niego, ze ogarnal ;p hahaha a i klocuszki kupilbiedak chcial wszystkie zestawy...
Kendy lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Dziewczyny a w lidlu kosmetyki hipp sa chyba w dobrych cenach
maz byl to dokupil.
Dumna jestem z niego, ze ogarnal ;p hahaha a i klocuszki kupilbiedak chcial wszystkie zestawy...
an1315 lubi tę wiadomość
-
A i przyszedl mi effik tuliś... nie wart ceny. W sensie jakościowo jest ok ale przesada.
-
olkakarolka wrote:My po wizycie, Grześ waży 1700g, wszystko ok. Jestem po szczepionce, ale jak mi lekarz powiedział ile dziewczyny płaciły za nią jeszcze w zeszłym miesiącu to myślałam, że zejdę z krzesła.. 280zł.. Jaja sobie robią z ludzi ;/
No i ze względu na tą cukrzyce mówił, że rozwiązanie będzie tydzień wcześniej, czyli koło 13 stycznia o ile maluch sam wcześniej nie będzie chciał przyjść na świat -
katepr wrote:Ja w lidlu musialam starszakowi kupić kaczuszke z piankowym mydłem i żel do kapieli co barwi wode na zielono
bedzie dziś zabawa
A na mikołaja kupiłam też moim dziewczynom do prezentów mydełka ziaji fajna seria świąteczna ..zapach np. piernik,imbir,cynamon albo czekolada pomarańcza czy bąbelkowa cola.
Ogarnęłam sobie dziś temat prezentów mikołajkowych. W przyszłym tygodniu przyjdą paczki i pozostanie tylko dobrze schować a potem zapakować i z głowy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 19:32
-
Seli a wiesz ze ten sam effik jest na aliexpress
ja malej nie kupuje narazie pluszakow. Synal dopiero teraz sie zainteresowal tak naprawde
od niemowlaka tylko ma jednego takiego piszczka z ktorym spi, oczywiscie piszczalke usunelam
takie male gowienko ale od malego z nim spi:) zasypial trzymajac go w rece i krecac metke i tak jest nadal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:21
Seli lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Super ,że wszystko ok. A Ty masz planowana cesarkę ? No zastrzyk daje po kieszeni ale co zrobisz jak nic nie zrobisz..
No nic, ale rozbieżność cenowa jest tak ogromna, że to zwykłe naciągactwo jest.. -
katepr wrote:Seli a wiesz ze ten sam effik jest na aliexpress
ja malej nie kupuje narazie pluszakow. Synal dopiero teraz sie zainteresowal tak naprawde
od niemowlaka tylko ma jednego takiego piszczka z ktorym spi, oczywiscie piszczalke usunelam
takie male gowienko ale od malego z nim spi:) zasypial trzymajac go w rece i krecac metke i tak jest nadal
Za to przytulankę kupiłam już jakiś czas temu i chce kupić jakąś jeszcze jedną żeby w razie czego można było wyprać bez płaczu
Bo wiem jak to u przyjaciółki wygląda