X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja mam tych dinozaurow z ktorym maly spi 2 szt w domu, osobny jest tez u babci. Na zas kupilam bo wlasnie jak pralam to byl placz, w przedszkolu tez ma jednego do spania :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Właśnie nie mam planowanej cesarki i nie ukrywam, że wolałabym rodzić naturalnie.. więc zobaczymy co powie przy kolejnej wizycie po diabetologu.
    No nic, ale rozbieżność cenowa jest tak ogromna, że to zwykłe naciągactwo jest..
    Jeżeli dziecko będzie miało 4 kg to będzie cc. Tak mówiła moja diabetolog. Pewnie będą Tobie wywoływać poród oksytocyną. Moja diabetolog i ginekolog powiedziały, że ja mogę spokojnie czekać do terminu, bo moje cukry są unormowane (i to bez diety), nie mam insuliny, a dziecko też nie będzie duże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:44

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli a wiesz ze ten sam effik jest na aliexpress :D ja malej nie kupuje narazie pluszakow. Synal dopiero teraz sie zainteresowal tak naprawde :) od niemowlaka tylko ma jednego takiego piszczka z ktorym spi, oczywiscie piszczalke usunelam :D takie male gowienko ale od malego z nim spi:) zasypial trzymajac go w rece i krecac metke i tak jest nadal :D

Ale tuliś czy taki zwykly krolik? Ten mam z imieniem, kocyko przytulanka ale to nawet nie haft... polecieli po bandzie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz dawno nie robią cc od 4kg :p przy 4500 nawet czasem nie robią :p zalezy tez od przeszlosci porodowej mamy :D

Seli myslalam ze o zwyklym tulisiu/effiku piszesz, nie znam.ich wszystkich rodzajów xD kocykoprzytulanka zadna nam.sie nie sprawdzila trudno to dziecku chwycic, najlepsze na poczatek takie do reki :D
    To jak to imie, naklejone jest? Zazwyczaj haftowane widzialam na pluszakach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:51

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bardziej jako bajer... Ale szczerze zaluje :p
    Ja tez myslalam, ze haft. A to taka naklejanka zamszowa...

Podobaja mi sie rzeczy z moms care i tanie, takie szeleszczace, pileczka, plaskie. U kuzynki sie sprawdzilo bo jej mlody bawi sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 20:54

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateper i to się też tyczy ciężarnych z cukrzycą ciążową?

17CDp1.png lcZRp1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat przy cc ze wzgledu na dużą wage nie ma roznicy czy cukrzyca czy nie :) cukrzyca to nie jest wskazanie do cc. No i nie zawsze dzieci przy cukrzycy są duże, ja nie mam cukrzycy a moje dziecko jak narazie największe :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że cukrzyca nie jest wskazaniem do cc. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne mówi, że przy dużej wadze dziecka, o ile się nie mylę 4200 g, u ciężarnej z cukrzycą ciążową, należy rozważyć poród przez cięcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 22:17

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu dzisiaj nici ze spania i pobudka o 4.30:O mam nadzieje, ze to przejściowe i nie będę tak wstawać z kurami już do końca ciąży :P albo o zgrozo przez najbliższy rok jeśli Hani się tak uwidzi :P

Kurczę, chyba zamknęłam wyprawkowe zakupy. Jeszcze tylko jakieś klapki do szpitala.. i wymyśliłam sobie organizer taki przenośny na pieluszki i akcesoria do przewijania i koniec bo zbankrutujemy :D

Dzisiaj mąż ma prasować ubranka, bo ja nie zdążyłam :( ale pomogę mu chętnie i będę składać na sofie :D

7 grudnia mam oficjalne rozdanie dyplomów mgr na uczelni.. tak bardzo chciałam jechać :( a raczej ciężko to widzę bardzo. Wiadomo, ze nie jest to nawet w 1/100 ważne w porównaniu do małej i jej bezpieczeństwa. Jestem wściekła na uczelnie, ze tak długo z tym zwlekali.. obrony mieliśmy wszyscy w lipcu. A zawsze marzyło mi się ubrać togę i biret :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 05:29

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpisz przez kopniaki? Ja jestem już tak przyzwyczajona od ponad miesiąca, że śpię jak naparza :P bo inaczej nigdy bym nie spała... Od trzech dni ruchy są nieco inne ale ogólnie to on nawet śpiąc (chyba,że nigdy nie śpi) się wierci i kopie.

Weeekend!!! - a czekajcie w ciąży jestem i nie ma to znaczenia :D no może takie, że mam męża na cały dzień i mogę sobie marudzić i przynosi mi co chcę :D :P

Mam taką ochotę na mcdonalda, że masakra :P

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nawet nie kopniaki, tylko ogólnie nie chce mi się spać :/ otwieram oczy i koniec. Nic nie pomaga :P przejście się, kąpiel, liczenie baranów, męczenie oczu książka albo telefonem xd no nic :/ a w ciągu dnia tez nic nie śpię. Hania tez kopie i się kręci okropnie jakby w ogóle nie spała :/ może dlatego tak mają, bo jak nie chodzimy dużo to ich nie kołysamy do snu :P ale spać coś muszą jednak.

Do mnie o 10 wpadają przyjaciółki na kawe, a potem mąż ogarnia dom, prasuje ubranka, składa łóżeczko :D ja dzielnie mu pomagam psychicznie i fizycznie ile będę mogła :P potem pewnie jakiś obiad, może przejedziemy się gdzieś nie daleko coś zjeść albo pewnie coś nam przywiezie, bo do gotowania dzisiaj już go nie będę ciągnęła.

Dawno nie miałam McDonalda już :P w ciąży mi się zdarzyło ale kfc. Jednak zrobiłaś mi trochę smaka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 08:06

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jak w I trymestrze i nawet jak śpię dobrze w nocy to i w dzień :D
    Nagle się kładę i odpływam na 2 godziny albo i więcej, potem się budzę i nie wiem co się stało :D :P

My też zamawiamy jeśli nie porobi zakupów albo zrobi i jest już późno :P

Smaka na maka :D hahaha może wyśle go po mc :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pospałam :) teraz kawka po śniadanku.

Katepr
    A jak to jest z drugim porodem. Czy jak pierwsza jest CC to druga z automatu musi być tez CC czy znasz przypadki że przy drugim można rodzić naturalnie. Jest jakieś ryzyko dla matki,dziecka.? Bo tak wszyscy dookola a jak pierwsza cesarka to druga też.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Znowu dzisiaj nici ze spania i pobudka o 4.30:O mam nadzieje, ze to przejściowe i nie będę tak wstawać z kurami już do końca ciąży :P albo o zgrozo przez najbliższy rok jeśli Hani się tak uwidzi :P

Kurczę, chyba zamknęłam wyprawkowe zakupy. Jeszcze tylko jakieś klapki do szpitala.. i wymyśliłam sobie organizer taki przenośny na pieluszki i akcesoria do przewijania i koniec bo zbankrutujemy :D

Dzisiaj mąż ma prasować ubranka, bo ja nie zdążyłam :( ale pomogę mu chętnie i będę składać na sofie :D

7 grudnia mam oficjalne rozdanie dyplomów mgr na uczelni.. tak bardzo chciałam jechać :( a raczej ciężko to widzę bardzo. Wiadomo, ze nie jest to nawet w 1/100 ważne w porównaniu do małej i jej bezpieczeństwa. Jestem wściekła na uczelnie, ze tak długo z tym zwlekali.. obrony mieliśmy wszyscy w lipcu. A zawsze marzyło mi się ubrać togę i biret :).
    Spróbuj zdrzemnąć się dzień ,bo wiem po sobie,że taka kumulacja zmęczenia dajew kość. No ja dziś jak nowo narodzona:)
    A wyprawka fakt ..jakoś trudno ją zamknąć. Ja myślałam że mam wszystko ale a to koszule dokupie,bo mało a to jakiś kosmetyk dokupić,majtki poporodowe jednak:)
    No szkoda,ze osobiście nie odbierzesz dyplomu...ale tak jak mówisz są rzeczy ważne i ważniejsze a swoją drogą gratuluje:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie śpisz przez kopniaki? Ja jestem już tak przyzwyczajona od ponad miesiąca, że śpię jak naparza :P bo inaczej nigdy bym nie spała... Od trzech dni ruchy są nieco inne ale ogólnie to on nawet śpiąc (chyba,że nigdy nie śpi) się wierci i kopie.

Weeekend!!! - a czekajcie w ciąży jestem i nie ma to znaczenia :D no może takie, że mam męża na cały dzień i mogę sobie marudzić i przynosi mi co chcę :D :P

Mam taką ochotę na mcdonalda, że masakra :P
    Fakt u nas weekend dzien jak co dzień. Chociaż nie..u mnie duża różnica. Wszyscy w domu ,i do szkoły dziewczyn szykować nie muszę i mam więcej pomocy. Lubimy weekendy co?
    Masz męża wykorzystaj to (McDonald's;))
    Mnie wczoraj na frytki naszło..a zeby było zdrowiej dorobiłam surówki :)

Zasypiając kładę sie zawsze grzecznie na bok najepiej lewy a w nocy jak się przebudzam leże na wznak. Wiem,że to nienajlepszy pozycja ale chyba teraz najwygodniejsza dla mnie/ dziecka skoro tak się dzieje. Robię to nieświadomie przez sen.Na boku bezpieczniej ..:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 10:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie druga noc z rzędu przespana z przerwa na siku. Cudowne to :)
    Mój Czarek jest bardzo grzeczny :) kopniaki mnie nie budza. Jedynie wiem, że się gmera gdy wstane na siku i znów się klade to on tez chyba szuka dobrej pozycji, chwile się pokreci i cisza :) No i standardowo ma swoje godziny i trochę się kręci gdy tata wstaje po godzinie 6 i potem około 9 :) A tak to naprawdę spokojne dziecko. Zobaczymy po porodzie.

olkakarolka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i za miesiac, 17 grudnia będziemy już o tej godzinie w szpitalu i będzie oczekiwanie na CC :)

Kendy, Lisa24, Marin, olkakarolka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnie 3 dni bardzo się uspokoiła gramoli się tylko wieczorem ale już nie tak szaleńczo jak dziki konik. Rano trochę mi da znać że żyje i jest cisza. Ona ma takie fazy przekręca się inaczej czy coś no chyba że to już ten czas że ruchy słabną. W środę mam wizytę zobaczymy jak podrosła

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś mój Skarbek okłada w okolicach pępka. Normalnie mi go wykopuje na wierzch.
    Robi się wystający i zachwile wraca do siebie..:) z córką już ok 5 mca miałam wystający pępek a teraz jeszcze nie jest na zewnątrz aczkolwiek coraz bardziej wychodzi.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A no i za miesiac, 17 grudnia będziemy już o tej godzinie w szpitalu i będzie oczekiwanie na CC :)
    Ale to emocje co?? Ja też coś czuję że w tym tygodniu przed świętami będę miała CC

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ