STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam pępek praktycznie tak samo głęboki jak miałam przed ciążą u mnie się wszystko rozkłada na boki więc i brzuch mniejszy.
Dziś jestem niestety w słabej formie. W nocy mnie bolał brzuch był twardy jak skała po nospie trochę zelżało ale i tak nie jest jakoś super poza tym mdłości mnie męczą.
Dziewczyny co macie na obiad? nie mam pomysłu
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja dziś się zastanawiam między barszczem ukraińskim a plackami ziemniaczanymi ale takimi innymi bo z papryką świeża i płatkami owsianymi. Znalazłam jakiś taki przepis i do tego śmietaną. Jedno dziś drugie jutro..dziś chyba zupa jutro placki bo się trochę nasprzatalam i już nie wystoje przy plackach. I wafli mi się chce takich domowych z czekolada...hmmm.
A potem relaks. Będę szyła poscielkę synusiowi i spróbuję uszyć poduszkę rogala do karmienia. Mam materiały na to więc koszty żadne a zobaczę czy to wygode i czy sprawdzi się u nas:)i obiecałm córeczce pościel dla Barbie,muszę dotrzymać słowa:) więc mam co robić .Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 13:07
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Kendy można rodzić naturalnie jeśli pierwszy poród był przez cc. Siostra mojego męża tak miała.
normalnych rozmiarow. .ale z drugiej strony moja lekarka zna moja sytuację i całą historię zdrowotna i wiem ,że dobrze zdecyduje co dla mnie i dziecka najlepsze i najbezpieczniejsze. -
Kendy wrote:Spróbuj zdrzemnąć się dzień ,bo wiem po sobie,że taka kumulacja zmęczenia dajew kość. No ja dziś jak nowo narodzona:)
A wyprawka fakt ..jakoś trudno ją zamknąć. Ja myślałam że mam wszystko ale a to koszule dokupie,bo mało a to jakiś kosmetyk dokupić,majtki poporodowe jednak:)
No szkoda,ze osobiście nie odbierzesz dyplomu...ale tak jak mówisz są rzeczy ważne i ważniejsze a swoją drogą gratuluje:)
Dziękuję bardzo :*! Szkoda mi bardzo bo jak już byłam mała i oglądałam filmy amerykańskie to sobie tak to w głowę wbiłam hahaa jeszcze praca została wyróżniona wiec i tak mnie będą czytać
ale tak to już w życiu bywa
Zdrzemnęłam się na godzinkę przed przyjęciem dziewczyn, może teraz ma chwilkę tez się udakupiłam jeszcze (jak nie mogłam spać
) Małej do spania taki spiworek bo z okazji dnia wcześniaka maja promocje 30% jak się wpisze hasło „wcześniak” i wychodzi (wydaje mi się
) dobra cena http://medbestshop.eu/produkt/pierwsze-ubranko-noworodkamedbest-primo/
Ten pakiet smart na Allegro to złoza bardzo mnie to wciągnęło, czekam teraz na 7 paczek
nawet nie wiem kiedy to się stało
ale wyprawka już koniec koniec ! Wzięłam jeszcze świąteczne skarpetki dla mnie dla mamy i siostry to im dorzucę do prezebtow
i nam do salonu świąteczne poduszki bo tez w fajnej cenie a i kolorem będą nam pasować. Dostawa za darmo to hulaj dusza, piekła nie ma
-
Po mnie na obiad dzisiaj chodzi ten mcdonald s o którym Seli wspomniała haha
ale z drugiej strony jak pomyśle ile to chemii to mam trochę wyrzuty sumienia. Może lepiej jakiś zdrowszy Burger
a może raz na długi długi czas nic się nie stanie... zobaczymy co mój mąż na to
ale on lubi spełniać moje zachcianki xD chyba czuje się wtedy bardziej potrzebny, zawsze chętnie jedzie jak mu tylko o czymś wspomnę a nawet nie zdążę poprosić, czasami to mi nawet już głupio
tak się zastanawiam, jak tu potem wrócić do codzienności po tej ciąży, chociaż z drugiej strony już nie mogę się doczekać jak będę mogła znowu spac na brzuchu
, zjeść oscypka, mieć więcej siły, jechać na gorące źródła albo na narty, normalnie się schylać czy napić lampki wina do kolacji
rozmarzyłam się
-
Lisa24 wrote:Dziękuję bardzo :*! Szkoda mi bardzo bo jak już byłam mała i oglądałam filmy amerykańskie to sobie tak to w głowę wbiłam haha
a jeszcze praca została wyróżniona wiec i tak mnie będą czytać
ale tak to już w życiu bywa
Zdrzemnęłam się na godzinkę przed przyjęciem dziewczyn, może teraz ma chwilkę tez się udakupiłam jeszcze (jak nie mogłam spać
) Małej do spania taki spiworek bo z okazji dnia wcześniaka maja promocje 30% jak się wpisze hasło „wcześniak” i wychodzi (wydaje mi się
) dobra cena http://medbestshop.eu/produkt/pierwsze-ubranko-noworodkamedbest-primo/
Ten pakiet smart na Allegro to złoza bardzo mnie to wciągnęło, czekam teraz na 7 paczek
nawet nie wiem kiedy to się stało
ale wyprawka już koniec koniec ! Wzięłam jeszcze świąteczne skarpetki dla mnie dla mamy i siostry to im dorzucę do prezebtow
i nam do salonu świąteczne poduszki bo tez w fajnej cenie a i kolorem będą nam pasować. Dostawa za darmo to hulaj dusza, piekła nie ma
Też znowu czekam na 7 paczek.ale już koniec póki co:) wyprawka ogarnięta i prezenty na mikołajki też. Potem dopiero na święta coś zamówię. Bo takie rzeczy jak mydło szare czy żel do higieny intymnej do szpitala to już tu mi maz w aptece czy Rossmanie kupi. Ale ten Smart prawda..chwyt bo dobierasz do 40zl by darmowa wysyłka była i tak to dobierzesz tamto dobierzesz i potrzeby rosną
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Też mam smarta ale w sumie kupujemy rzeczy które i tak byśmy kupili zapłaciłam za rok z góry i w sumie ta kwota już mi się pewnie 5-krotnie zwróciła
Ciuszki czy rzeczy pielęgnacyjne dla dziecka w sumie łatwo uzbierać do 40 zł. Ja często kupuję kapsułki do prania czy chusteczki wyłapujące kolor o wiele taniej niż w sklepie i jak dla mnie smart jest super bo i tak bym kupiła
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dla mnie tez smart jest super bo mnóstwo kasy na przesyłkach zaoszczędziłam
ale często właśnie dobieram do tych 40 no i mniej przemyślam zakupy bo wcześniej było „ o fajne, 50 zł spoko, coooo 15 zł przesyłka to przesada” a teraz „ o fajne, 50 zł spoko, o smart biorę!”
ale absolutnie nie żałuje, ze wykupiliśmy i tez na rok
-
My już po obiadku
Placki wyszły super, chrupiące mniam
Teraz leżakowanko
Miłego popołudnia dziewczyny.
Lisa24, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Kendy można rodzić sn po cc. Ale to zalezy tez z jakiego powodu mialas pierwsze cc. Ile lat temu też. Sprawdza się bliznę starą i kontroluje ją podczas porodu. Generalnie lekarze zawsze w razie co sa przygotowani na ciecie. Ale owszem zdarza się ze kobiety po cc rodza sn. I to mysle ze wcale jie tak rzadko.
U mnie na obiad spaghetti bolognese
Ja na allegro praktycznie nie kupuje. Teraz jedno zamowienie zrobilam dla malej jakis pierdol.
-
My też juz po obiedzie. Jednak barszyczyk i kurczaczek byl. I zrobiłam te wafle z kremem kakaowym ,chłodzą się
Ale póki co sił brak. Leżakowanko u mnie tez teraz . Siły wrócą to pomyślimy co dalej. Nic na siłę
Katepr
Aha ,dzięki za odpowiedź
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 15:55
-
spaceangel wrote:Ja zrobiłam frytki mam maszynkę do krojenia więc szybko poszło. Na razie leże i się nudzę ale nie chce mi się nic robić
A ty masz już łóżeczko i komodę skręcone? -
Kendy wrote:https://www.mojegotowanie.pl/przepis/przepyszny-wafel-domowy
A takie.
Coś takiego moja mama robiła,smak dzieciństwa naszło mnie dziś
Aaaau nas w domu/rejonie nazywa się andrut
często z dżemem albo krówka
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
No
to to
Moje dziewczyny zamiast krówki kupiły mleko skondensowane ale też wyszło. Robiłam pół na pół z masą kakaowa i mlekiem skondensowanym . Kakaowe wygrywają
A na kolację domowe hot dogi. Seli dała smaka z tym makiem i tak myślałam co mi się chce i wymyśliłam hot dogi