WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że kilka razy dziennie zaglądam do sypialni i patrzę na komode, łóżeczko, obrazki na ścianie. Czasami też zaglądam do szuflad i cieszę oko tymi małymi ciuszkami :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo ;) mamy powieszony napis HANIA na ścianie i uwielbiam na niego patrzeć i sobie o niej myśleć ;D

Kendy mi na brzuchu tez już chyba wszystkie możliwe żyły widać :O mam zielona sieć na nim :P nie wiem juz skąd wezmę więcej skory jak on dalej będzie rosnąć (a będzie ):O

Szaleństwo, przespałam cała noc bez żadnego wstawania do wc :D ale Mała faktycznie zaczęła mnie kopać w nadbrzuszu wiec poszła do góry w końcu :) może się obkreci od razu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zyl... Chyba mam gruba skore :p ale mam wrazenie, ze w ciagu tych kilku dni poszalal i rosnie mega ;)

My wstalismy o 8, sniadanie, kawka... i spac mi sie mega chce ;p i chyba zasne ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pobudkę o 5 ale dospałam jeszcze aż do teraz. Wstaje na śniadanko :)

A brzuchy chyba tak już teraz będą rosnąć,bo i dzieci szybko rosną :)

I chyba już wszystkie nie możemy się doczekać naszych maluchów i świrujemy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli na zatoki fajny jeszcze jest olejek olbas niuchać. Dodatkowo jakiś mucosolvan mozesz lykać zeby Ci splywalo z zatok no i plukanie i smarkanie na zmiane :D dopiero co wyszlam z tych zatok . Paracetamolu bralam 1000mg jednorazowo ale szczerze za wiele to nie pomagało :/ dopiero wlasnie plukanie i ciągle wysmarkiwanie no i pewnie mi antybiotyk tez pomogl bo mi jak nic po jednej stronie zrobilo sie bakteryjne zapalenie.

Kendy nie szalej juz z laktatorem bo sobie poród przyspieszysz :p nie wolno :p
    Ja ciuszki poskladalam w komodzie, ogarnelam ze nie mam pajaców na 62 :D musze dokupić. Generalnie mam bardzo malo ciuszkow, bidnie :D ale wiem po poprzednim razie ze niema co szaleć bo niektorych nawet nie zalozylam młodemu.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, ze mam mega sucho w nosie... nie mam kataru a czuje, ze gdzies cos zalega... albo mam tak wysuszone... 34%wilgotnosci mamy w mieszkaniu. Jakis szal ostatnio :/ non stop chodzi nawilzacz i rozwieszamy pranie na grzejnikach.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te pierwsze dni zanim zaczelam mucosolvan brac i wachac ten olbas tez w nosie sucho a zatoka mnie za przeproszeniem napieprzała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:11

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znosze bol ale trzeba zadzialac nim sie to rozwinie :p

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Jasne wiem,że nie wolno. Jednorazowy wybryk. Obiecuję,że się nie powtórzy :)

katepr lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17e4ebceba93.jpg
    Gdy mąż zrobi kawę...od serca :):):)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy do teściów na obiad. Wiaodmo, szybki żeby dużo nie siedzieć, ale mieszkają kilometr od nas wiec 1 min samochodem :P

Kendy widać, ze Twój mąż przepełnia Cię miłością :D

A do jakiego rozmiaru macie narazie ubranka?? Ja mam w sumie najwiecej 62, 56 bardzo malutko i może kilka 68.. i kurczę nie wiem teraz w która stronę iść, czy to zostawić i wszystko wyjdzie w praniu przy małej

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten olbas na początku ciąży wlewałam do miski z gorącą wodą, ręcznik na głowę i w ten sposób robiłam inhalacje. Działało super.
    Ubranek jeszcze wszystkich nie mam skompletowanych z rozmiarem 56 nie będę przesadzać najwięcej mam 62, w środę się dowiem konkretnie ile młoda waży to i ubranka będzie mi lepiej zaplanować.
    Moja córka też poszła do góry teraz czuje jak się okręca pod żebrami a że tam mam mało skóry to aż sztywne się całe robi :) Brzuch nadal mam mały i nie wiele rośnie, zrobił się zwałek pod żebrami taki bardziej sztywny i to tyle. Czasem zastanawiam się gdzie się mieści te 2 kilo szczęścia :)
    Ostatnio mało ruchów czuję przypuszczam że dlatego że zmieniła pozycję. Czasem jak nie czuję ruchów i położę się plecach to widzę jak brzuch się delikatnie rusza w okolicach podżebrowych i nieco niżej ale ja tego nie czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 11:50

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzięki mamie na rok :D hahahaha

Mój mąż dziś takie porządki robi... :D Normalnie w szoku jestem, a na obiad zrobimy pizze ale nie wiem co na nią nałożyć jeszcze.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teraz najbardziej czuje rozciąganie i widać dokładnie w którym miejscu się rozciąga, robią mi się takie góry na brzuchu :P czasami mam wrażenie ze mi brzuch pęknie i sama sobie przez niego wyjdzie

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie złożył łóżeczko i tez się skrząta i sprząta bo wspomniałam coś o bałaganie, teraz żałuje i mi głupio bo wcale nie jest zle.. a jest niedziela. Przez to leżenie to już zaczynam zdziwiac, nie wiem jak on wytrzyma ze mną te najbliższe tygodnie :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    My dzisiaj idziemy do teściów na obiad. Wiaodmo, szybki żeby dużo nie siedzieć, ale mieszkają kilometr od nas wiec 1 min samochodem :P

Kendy widać, ze Twój mąż przepełnia Cię miłością :D

A do jakiego rozmiaru macie narazie ubranka?? Ja mam w sumie najwiecej 62, 56 bardzo malutko i może kilka 68.. i kurczę nie wiem teraz w która stronę iść, czy to zostawić i wszystko wyjdzie w praniu przy małej
    Oj tak przepełnia dosłownie i w przenośni :)
    Co do ciuszkow. Ja mam też najwięcej na 62 i troche mniej na 56 i 68. Ale za to mam różne i koszulki,kaftaniki,body kopertowe,zwykle ,na długi,na krótki,śpioszki,półspioszki,pajace i nawet takie śpiochy bez stópek,dresiki,bluzy i sweterki.Mam wszystko :) skarpetki czapeczki,rajstopki różne rozmiary,buciki.Narazie wyprane i wyprasowane do rozmiaru 68 i jakieś pojedyncze sztuki na 74.
    Miłego obiadku. Uważaj na siebie.Jakoś tak nie do końca dosłownie do tego leżenia podchodzicie. :)No ja jak miałam zalecone to leżałam,naprawdę konkretnie .
    Do mnie za to dziś teście na kawę przyjeżdżają.A wyczułam to bo rano upiekłam moja szarlotkę i mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 12:12

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj nudzę więc biorę się za pranie:) później może poprasuje:) cholercia, posegregowalam i chyba z 7 pralek trzeba będzie puścić dzisiaj:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Mój właśnie złożył łóżeczko i tez się skrząta i sprząta bo wspomniałam coś o bałaganie, teraz żałuje i mi głupio bo wcale nie jest zle.. a jest niedziela. Przez to leżenie to już zaczynam zdziwiac, nie wiem jak on wytrzyma ze mną te najbliższe tygodnie :P
    No nie fajnie jest leżeć i wydawać polecenia.Tez mnie to krępowało. Wolałabym 1000 razy bardziej sama wstać i to zrobic. Ale nieraz miałam wrażenie ,że pewnie rzeczy tylko ja widzę inni nie chcą zobaczyć.:)
    Naszczescie to już za mną . Póki co wynagradzam im tą opiekę nade mną i domem gdy ja leżałam 2 m-ce plackiem . Robię dobre obiadki,pichce ciasta ,desery..powoli i z przerwami ale się kulam :)
    Lisa to czekamy na zdjęcie łóżeczka :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    A ja się dzisiaj nudzę więc biorę się za pranie:) później może poprasuje:) cholercia, posegregowalam i chyba z 7 pralek trzeba będzie puścić dzisiaj:)
    No plany masz fajne ale na moje oko nie dasz rady dziś wszystkiego ogarnąć:) bynajmniej ja bym nie dała:) ja prasowałam chyba 2 miesiace:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ