X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Kendy mam poprane ciuszki do rozmiaru 68 i kilka sztuk na 74. A ogólnie to na pierwszy rok życia nie muszę nic kupować, bo mam od siostry i od znajomych :) Pewnie i tak jak coś się spodoba, to kupię, ale wiem że będzie bez szaleństw :)

Strasznie nie chce mi się robić obiadu... Mam takiego lenia, że szok...

No i witam się w 35 tygodniu :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis orbituje miedzy sofa a lozkiem :) i mam wrazenie jakby juz 16-17 byla...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sporo dostałam,kilka też miałam po córce neutralnych ale i sporo też dokupiłam:) nie odmówiłabym sobie tej przyjemności:).

Też mam lenia. Nie chce mi się..dopiero skończyłam śniadanie i szarlotkę i już muszę za obiad się zabierać ,bo dziś placki...ehhh a męża chce w wyrze potrzymać jeszcze dziś,niech się wykuruje bo jutro do pracy noi wczoraj on robił hot- dogi.W weekendy zazwyczaj on gotuje. Nie ma na kogo zwalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 12:50

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy co dziś na obiad macie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No plany masz fajne ale na moje oko nie dasz rady dziś wszystkiego ogarnąć:) bynajmniej ja bym nie dała:) ja prasowałam chyba 2 miesiace:)

Z praniem na spokójnie ogarne bo będę odrazu suche wyciągać:) suszarka to jest mój najlepszy przyjaciel, zaraz po zmywarce;) A prasowanie masz rację, też stawiamnze do stycznia zejdzie mi:) No ale nie wiem czy będę wszystko pracowała, zobaczę jak suszenie będą wyglądały ciuszki, jeszcze w loveli nigdy nie pralam;) wczoraj co kupiłam jeszcze płyn do płukania, nie wiem czy potrzebny, czy coś daje ale wzielam;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilismy pizze, ja z salami, papryka zielona, kukurydza i papryczka zielona na sosie pomidorowym, maz na bbq tez z salami itp. ale on dodal jalapeno :p

Wlasnie moja jest w piekarniku :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam najwiecej 56, chetnie jak juz urodzimy wymienie sie z kims kto ma wiecej 62 a bedzie potrzebowal 56 hahah bo moja "mala" pewnie w polowe tych 56 nie wejdzie, boze jestem głupia :D 68 tez mam kilka szt ale nie prałam. Od nikogo nic nie dostalismy takze bede na bieżąco kupować

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mogliśmy odkupić kombinezon od kuzynki, bo ma chłopaka 5 miesięcy a już w 74 wchodzi :P A podobno prababcia kupiła mu na narodziny komplet zimowy xD a urodził się 26.05 także ten... :) ale już mamy, a oni za późno powiedzieli. a tak to mamy tyle ciuszków bo ja kupowałam - uwielbiam, moja mama... i nic po nikim nie dostaliśmy, nikt też nic nie mówił, nie mam takich znajomych a sama też się nie prosiłam.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Z praniem na spokójnie ogarne bo będę odrazu suche wyciągać:) suszarka to jest mój najlepszy przyjaciel, zaraz po zmywarce;) A prasowanie masz rację, też stawiamnze do stycznia zejdzie mi:) No ale nie wiem czy będę wszystko pracowała, zobaczę jak suszenie będą wyglądały ciuszki, jeszcze w loveli nigdy nie pralam;) wczoraj co kupiłam jeszcze płyn do płukania, nie wiem czy potrzebny, czy coś daje ale wzielam;)
    Ja miałam pralkę z suszarką i nie byłam zadowolona. Co prawda w zimę wygoda. Suche ubrania się wyciąga i w mieszkaniu wilgoci nnie ma ale...te ubrania po sulszeniu w ogóle nie pachniały mimo wlewania dużej ilosci dobrego płynu i były tak pogniecione,że żelazko nieraz nie dawało rady gdzie po zakupie suszarki wymieniłam żelazko na lepsze.Teraz kupiłam sama pralkę.
    A prasowanie mi się ciągnęło ale czas był sił mało więc powolutku prasowałam kiedy miałam wenę a ta rzadko nadchodziła:)

I narobiłam się z tymi placuchami ale dobre takie inne. Następne placki po porodzie,chyba,że smaży kto inny.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zrobilismy pizze, ja z salami, papryka zielona, kukurydza i papryczka zielona na sosie pomidorowym, maz na bbq tez z salami itp. ale on dodal jalapeno :p

Wlasnie moja jest w piekarniku :D
    Smacznego !

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja mam najwiecej 56, chetnie jak juz urodzimy wymienie sie z kims kto ma wiecej 62 a bedzie potrzebowal 56 hahah bo moja "mala" pewnie w polowe tych 56 nie wejdzie, boze jestem głupia :D 68 tez mam kilka szt ale nie prałam. Od nikogo nic nie dostalismy takze bede na bieżąco kupować
    Ja tak miałam z córką. Praktycznie wszystko 56 poszło w odstawkę. Dlatego teraz zdecydowanie stawiałam na 62:)
    A o z doświadczenia wiem,że ciuszki to idą...na pranie przy tylu domownikach trzeba trochę poczekać ,więc wolę więcej mieć:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Smacznego !

a była pycha <3

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o dziewczynie na innym forum,że ma termin CC ustalony tylko 1 dzień przed terminem porodu z om.Z córką też miałam CC na dwa dni przed terminem z om. To chyba mnie ponosi,że nastawiam się na termin CC" przed świętami"to jednak dwa tygodnie szybciej. Ale nasza Zośka też ma sporo wczesniej. Pewnie przez ten okres świateczny. Chyba ryzykownie tak czekać z planowanym CC do samego konca( do terminu). Z córką np już w szpitalu w noc przed CC dostawałam zastrzyki rozkurczowe,bo skurcze się nasilały a pod prysznicem chwilę przed CC odszedł mi czop śluzowy więc gdyby mnie nie pocięli i tak bym zaraz urodziła. I tak dumam i dumam. Już chce wiedzieć :)

A do wizyty tydzień i jeden dzień .brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a slyszycie czasem takie jakby trzaskanie albo strzelanie w brzuchu? Takie jak niektórzy z palców strzelają.
    Dziś młody mnie porządnie skopał i właśnie podaczas tego kopania coś mi tak trzasnęło z z boku w dole brzucha..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie śpiworek do wózka? I czy w ogóle kupujecie?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka nie... Ale dwa razy piardnął :D tak normalnie i zawibrowało :P do tego normalny odgłos pierda był :D

Kendy z Wro nasza styczniówka, która się tu jakoś nie udziela :P ale mówiła, że ma termin jakoś na 5.01 a cc ustalone na 2.01 :)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magdoczka nie... Ale dwa razy piardnął :D tak normalnie i zawibrowało :P do tego normalny odgłos pierda był :D

Kendy z Wro nasza styczniówka, która się tu jakoś nie udziela :P ale mówiła, że ma termin jakoś na 5.01 a cc ustalone na 2.01 :)

Haha, serio? :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a slyszycie czasem takie jakby trzaskanie albo strzelanie w brzuchu? Takie jak niektórzy z palców strzelają.
    Dziś młody mnie porządnie skopał i właśnie podaczas tego kopania coś mi tak trzasnęło z z boku w dole brzucha..
    Mi chrupią kości przy przekręcaniu się z boku na bok. Tak jakby kości miednicy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie śpiworek do wózka? I czy w ogóle kupujecie?
    Ja mam ciepły kombinezon dla dziecka i poscielkę do wózka z ciepłym wypełnieniem i opcjonalnie kocyk jeszcze. Poza tym wózek mam tak pięknie obudowany ,że uchroni dziecko przed zimnem i wiatrem .Mogę tak przedłużyć bude i osłonkę ,że tylko mała szparka zostanie. Śpiworka nie kupuje. Wydaje mi się nie potrzebny w moim przypadku :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Właśnie ..ja pierwotny termin taki na karcie ciąży mam na 6.01. ale z USG zwykłego i prenatalnego i z wszystkich aplikacji wychodzi na 2/3.01. może trochę naiwnie myślę,że synka przed świętami przywitam na świecie. Trochę się sugerue nasza Zośką,bo podobny termin mamy a ona już 17.12 do szpitala.No zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2018, 14:52

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ