STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:Mi chrupią kości przy przekręcaniu się z boku na bok. Tak jakby kości miednicy
Ja też mam problem z przekręcaniem się, ale nic nie chrupieTylko teraz przy kopniakach chrupnęło. Może mały kopnął mnie w miednicę
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie siedzę na allegro i przeglądam śpiworki.
Na warsztatach "bezpieczny maluch" mocno podkreślali, żeby do fotelika kupić spiworek z wycięciami na pasy, taki, że najpierw wsadza się dół śpiworka, przeciąga pasy, wkłada dziecko, zapina pasy i zasuwa górę śpiworka. Podobno jest to dużo bezpieczniejsze przy wypadku, a przy długich trasach też łatwo odkryć dziecko, niż rozbierać z kombinezonku.
Na początku polowałam na OLX na oryginał od naszego Maxi Cosi, ale teraz właśnie kupię coś uniwersalnego na allegro, żeby mógł też posłużyć do wózka jakby co. -
Kendy, ja mam osobno pralkę i suszarkę obok siebie stoją, to jest spoko, suszarka po wystudzeniu studzić ubrania obracając je jeszcze i nic nie jest pogniecione:) wcześniej miałam taką starała suszarkę to wyxiagalam wszystko pomiete jak szmaty:)
Ja spiworek do wózka uszylam, co wcale ie wyszlo taniej, ale chciałam żeby był dopasowany do mojego wózka:) No i wzór taki jak chciałammateriał można kupić jaki się chce:) jeszcze w przyszłym tyg chce uszyć spiworek do fotelika tak jak Elmuszka pisze z wycięciem i na pasy:)
WGL jeszcze tyle do zrobienia jest A to tylko kilka tygodni zostało... dobrze że wszystko kupione:) -
Mammamia11 wrote:Kendy, ja mam osobno pralkę i suszarkę obok siebie stoją, to jest spoko, suszarka po wystudzeniu studzić ubrania obracając je jeszcze i nic nie jest pogniecione:) wcześniej miałam taką starała suszarkę to wyxiagalam wszystko pomiete jak szmaty:)
Ja spiworek do wózka uszylam, co wcale ie wyszlo taniej, ale chciałam żeby był dopasowany do mojego wózka:) No i wzór taki jak chciałammateriał można kupić jaki się chce:) jeszcze w przyszłym tyg chce uszyć spiworek do fotelika tak jak Elmuszka pisze z wycięciem i na pasy:)
WGL jeszcze tyle do zrobienia jest A to tylko kilka tygodni zostało... dobrze że wszystko kupione:)
A może ..ja miałam dwa w jednym więc pewnie gorsze jakościowo..często jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. -
Elmuszka wrote:Ja właśnie siedzę na allegro i przeglądam śpiworki.
Na warsztatach "bezpieczny maluch" mocno podkreślali, żeby do fotelika kupić spiworek z wycięciami na pasy, taki, że najpierw wsadza się dół śpiworka, przeciąga pasy, wkłada dziecko, zapina pasy i zasuwa górę śpiworka. Podobno jest to dużo bezpieczniejsze przy wypadku, a przy długich trasach też łatwo odkryć dziecko, niż rozbierać z kombinezonku.
Na początku polowałam na OLX na oryginał od naszego Maxi Cosi, ale teraz właśnie kupię coś uniwersalnego na allegro, żeby mógł też posłużyć do wózka jakby co. -
Czkawkę ma też ostatnio często...
Ale pierd mega :p jeden był taki, że przy koleżance mojej... Aż się zawstydziłam bo głośno jakbym to ja...a ostatnio jak sama siedziałam. Szkoda,że nie można tego uchwycić
Ja z usg mam u jednego lekarza 3.01 ale gin stwierdził, że jak to dwa różnicy z om to nie ma różnicy i wpisane mam 1.01 Ale czuje, że urodzę po 37tc czyli w połowie grudnia -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, a slyszycie czasem takie jakby trzaskanie albo strzelanie w brzuchu? Takie jak niektórzy z palców strzelają.
Dziś młody mnie porządnie skopał i właśnie podaczas tego kopania coś mi tak trzasnęło z z boku w dole brzucha..
Spiworek do fotelika kupilam w smyku, akurat byla jakas promocja i zakupy powyzej 140 zl rabatowano o 40 zl. Dokupilam pare rzeczy i mialam jakis wiekszy rabat niz te 40 zl.
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/447838/s/smiki-spiworek-do-fotelika-czarny/
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
O ja dziś kupiłam ostatecznie taki:
https://allegro.pl/kiziamizia-spiworek-do-gondoli-fotelika-0-13-zima-i7576390507.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xOFQxODoyOToxMi44MjRaO2J1eWVyOzM5YTgwOWZkNjM3YmI0Mjk4ZWU0YzllNDRmZjU3OGFkNjA2MWNkMWU1ZTljODRmYWRkMGYxODhhNmExYTlhYTY%3D
Zobaczę czy będzie pasować do fotelika... -
Ja mam śpiworek podobny do tego co ma Mammamia, ale w innym kolorze. A ciuszki mam w rozmiarówce 44, 50, 52 ,56, 62, 68. Może kilka sztuk większych, ale jeszcze ich nie prałam i nie szykowałam. Jak wyrośnie z tych małych to zacznę wymieniać w komodzie z kolejnymi rozmiarowkami. Ale ja mam dużo ciuszków używanych odkupionych od znajomych, z lumpeksu, no i mama moja poszalała z tymi miniaturkami, bo ja się urodziłam mała 2200g i 46 cm. Ale lekarz raczej nie daje szans ze mój synuś będzie taki mały.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kendy jesli masz cc tylko dlatego ze mialas je poprzednio to nie zrobią Ci 2 tyg przed terminem
muszą byc wskazania medyczne zeby tak szybko rozwiązać ciąże. A najlepiej jakby samoistnie skurcze sienzaczęły i wtedy cc
Apropo ciuszkow to zalezy duzo od malucha przy moim synku nie schodziły mi wcale szybko. Ani nie ulewał, ani nic nam bokiem nie wylatywało z pieluchy także naprawde pranie standardowo nam szlo. A mimo ze mial 58cm i 3830 to chodził chwilke w ciuszkach 56 ale ja lubie dopasowane a nie wiszące, mysle ze corcie też wcisne w wiekszosc tych 56, przynajmniej nie wygladaja na takie male moze killa rzeczy jest jakby bardziej na 50 na moje oko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 08:59
-
Hej.
Ja ma tylko dwa pajacyki w rozmiarze 50 niechcąco kupione i może że 2 pary body. Ale ja nie obstawiam u siebie takiego maluszka. Będą dla córki dla lalek :)Narazie synuś szedł zgodnie z normą okolo50 centyla ale coś czuję,że mi teraz wystrzelił i ze 2,5kg ma:)
Katepr a Ty kiedy masz wizyte teraz?
Pewnie masz racje. Bardziej na styczeń lub koniec grudnia trzeba się nastawiać.To ja wolę spokojnie poczekać niż mieć jakieś wskazania medyczne,niech sobie zdrowo rośnie
A jakoś mi bezpiecznej się wydaje zaplanowane CC. Można wszystko odpowiednio przygotować . Jak już ma być to tak wolę niż nagle skurcze i szybka akcja.Samo znieczulenie anastezjologa musi być na spokojnie przygotowane. Z córką jakiś stary dziadek wkuwał mi się 8 razy w kręgosłup..nie mógł znaleźć odpowiedniego miejsca ..serio! Myślałam,że tam zejdę.
Miłego dnia życzę. Ja dziś się lenie, Kto ze mną?kurze wytre tylko i pranie jedno ogarnę, obiadek mam gotowy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 09:36
-
Kendy ja oczywiście się lenie
Pospałam do 8, zjadłam musli i wzięłam jedne leki, wzięłam prysznic i leżę.Kendy lubi tę wiadomość
-
Ja 30ego mam wizyte
to będzie 33+1 , jak młoda będzie miała 2500g to wpadne w depresje :p
Kendy tym razem moze byc tak samo z tym znieczuleniem niestetyu niektorych raz dwa mozna sie ladnie wbic, a wlasnie czasem trudno, akurat u nas starszy anestezjolog robi to lepiej wiec watpie zeby to byla wina tego kłucia tyle razy. Oby tym razem.szybciej sie udało ale tak jak mowie moze być podobnie.
Ja się lenie ale zaraz na zakupy muszę jechać, nienawidze tego. Jeszcze moje ulubione świąteczne czekoladki goplany teraz są... :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 10:04
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, a Wy też macie non stop takie twarde brzuchy? Zwłaszcza nad pępkiem?
Katepr, myślisz, że to normalne na tym etapie?
Ale masz twardy tak sam z siebie caly czas czy czujesz stopniowe twardnienie? Bo ogólnie skora, macica, wszystko jest rozciagniete do granic mozliwosci no i jeszcze pewnie maluch.cos tam ma wypięte
Katepr, chodzi Ci o czekoladki te marcepanowe? Uwielbiam
Ja dziś pięknie pospalam, nic mnie nie bolało, dopiero pol godzinki.przed wstaniem żebra dowalily do pieca
Dziś wizyta o 14:30, tlumacze Czarkowi, że ma ładnie buzie pokazac, bo ostatnio tylko siusiakiem swiecil, a buzia schowana. Może to ostatnia lub przedostatnia wizyta
Muszę się jeszcze ruszyc i zagotowac sloiki z bigosem, bo wczoraj z M zrobilismy pełny garnek
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019