X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy tak ;) juz nie podano by mi zastrzyku i lekarz dlatego tez nie wysylal mnie do szpitala.

Mammamia ja raz mialam przez dwa dni :p tak brzuch sie wyginal jak przy orgazmie i bolalo mnie. A teraz nie mam.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też nie mam skurczy, albo nie umiem ich jeszcze odróżnić. Czasami zrobi się napięty brzuch, ale nie wiem czy to akurat to.
    Właśnie włożyłam do pralki pokrowiec od materacyka i to by bylo już naprawdę ostatnie pranie :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w obu ciążach miałam ,są podobne i szybko je już miałam ,bo od połowy ciazy ale wiele razy je konsultowałam i nie są niebezpieczne nie mają wpływu na szyjkę . Bynajmniej do tej pory tak było. Zobaczymy na tej wizycie jak będzie.
    I nie da się ich przegapić moje są bardzo odczuwalne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozpoznaję po tym że to jest to samo uczucie jak przy orgazmie a że miałam już kilka razy od początku ciąży to wiem. Ostatnio zdarza mi się często w nocy ja biorę magne b6 forte 4x dziennie ale akurat na skurcze to nie pomaga jeżeli ma być to będzie. Na szczęście u mnie się kończy na 2/3 razach dziennie jak bardzo mi to dokucza to biorę nospę.
    Wczoraj mi się tak miło zrobiło bo mąż mi zaczął jakieś dziwne pytania zadawać "kiedy poczułaś pierwszy ruch", "kiedy się dowiedziałaś i kiedy mi powiedziałaś" mówię mu że słabo to pamiętam ( a wydaje się że wczoraj 2 kreski zobaczyłam) a on no spróbuj sobie przypomnieć. Zwlekłam z łóżka zaintrygowana po co mu to zajrzałam mu przez ramię i się okazało że dostał książeczkę pamiątkową od siostry w której można wklejać zdjęcia usg i zapisywać te wszystkie szczegóły a'la jakie miałam zachcianki ciążowe i czy myślałam że to chłopiec czy dziewczynka :D Ja nie jestem aż taka sentymentalna i mnie to rozczuliło że on chce sobie to wypełnić i pokazać Emilce jak dorośnie :)
    Jutro mam wizytę zobaczę co z małą i wodami płodowymi bo to mnie martwi. Matko jaka ja jestem śpiąca pojechałam do sklepu ale zimno u nas brr około -1 i wieje.
    Dziś znów krokiety a jutro pierogi

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką książkę :D też sobie zapisuje :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie taką zrobię ;p

Narazie dziś leżymy sobie...ale zaraz za obiad trzeba się brać .nie chce mi się .szybko mi dziś dzień ucieka. Nic nie zrobiłam .

A jak Wam brzuszki rosną? Ja się zmierzyłam właśnie. U mnie już 118cm:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam sobie na dzień matki :P taki pierwszy prezent imieninowo - matkowy :P

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja mam nadwagę i sporo tłuszczu na brzuchu sprzed ciąży i obecnie jestem porządnie najedzona i mój brzuch ma nieco ponad 100 cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:24

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jednak jest ogroooommy:) wszyscy mi to mówią ..z góry mi wydaje się nie za duży normalny ale z boku :) jest wielki.
    Nic dziwnego że mi ciężko ...
    A dziś gorszy dzień..lenia mam ,skurcze też ,kręgosłup boli i żołądek chyba od tego magnezu ,żelaza...nospy..sporo tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 14:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Serio? To mnie uspokoiłas:) jak przeliczyłam że to średnio skurcz co 10-13 min to zaczęłam trochę panikowac. Tym bardziej,że są one już dłuższe i silniejsze niż jeszcze miesiąc temu.
    Czyli zwiększamy magnezik,doraźnie nospa i leżymy i spokojnie czekam do wizyty,bo już przez myśl mi przechodziły wycieczki na IP czy do ginki prywatnie przyspieszyć.
    Też ci jazda autem już nie służy? Ja ostatnio miałam skurcz musiałam stanąć.

Ja mam podobnie jak katepr. Gdy już mnie lapie to w ciągu dwoch godzin jest tego sporo. Ale odkad biorę regularnie magnez to jest nawet spoko.
    Tylko ja bardziej czuję takie napinanie, albo cmienie miesiaczkowe. Zdarzylo mi się też dokładnie 5 razy w odstepach tygodbiowych po jednym hmm...jak dla mnie skurczu krzyzowym. Normalnie czulam jakby ktoś zlapal kregoslup, zdusil i po 5 sekundsch puscil.
    Ginekolog mi mówiła, że teraz o tym czasie to już jest normalne, tak może być już...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się dziś nic nie chce. Ale chcę jeszcze wykroic poszewki na poduchy w salonie. Pozniej już nie będę miała kiedy szyc ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję już na waga stawać A o mieszaniu brzucha nie myślę nawet :) haha ;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff… ból trochę przeszedł, zmiękł też brzuch, ale nadal lekko napięty. Przy niektórych pozycjach jeszcze czuć takie nadrywanie w okolicach jajników, ale już nie aż tak jakby miały mi się te ścięgna pozrywać.

W brzuchu na dzień dzisiejszy mam 91cm.

Z treści maila, wynika, że aby dostać te pieluszki to trzeba mieć aktywną kartę rossnę, no i spodziewać się dzidziusia lub w pierwszym miesiącu życia dziecka.

Dostałam kolejnego maila z rossmanna, że przy najbliższych zakupach mogę odebrać olejek Babydream za 1 grosz.

"Witaj,

Już niedługo zostaniesz wspaniałym, wyjątkowym Rodzicem. Gratulujemy i cieszymy się razem z Tobą!

Dziękujemy, że jesteś w naszym programie i mamy nadzieję, że zarówno w okresie oczekiwania na dziecko, jak i po narodzinach maleństwa będziesz cieszyć się benefitami programu Rossnę! – rabatami, poradami, ale też niespodziankami.

Pierwszą z nich przygotowaliśmy już teraz – coś wyjątkowego do pielęgnacji rosnącego wraz z Twoim maleństwem brzuszka – olejek na rozstępy babydream!

Przy najbliższych zakupach w naszych drogeriach weź olejek z półki, a okazując aktywną kartę Rossnę! otrzymasz go za 0,01zł!"

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy mieć aplikacje rossman i w niej jest zakładka karta jak jesteś zalogowana to wystarczy pokazać kod kreskowy karty który jest pokazany w aplikacji rossmana w zakładce karta

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj dzień szybko zleciał.. wzięłam immunoglobuline w końcu.. kardiolog kazała mi przyjść za tydzień jeszcze.

Te tygodnia mi teraz mega szybko uciekają, jeden za drugim :) im bliżej porodu, tym mam większy mętlik w głowie, gdzie rodzić :/ czy brać położna na wyłączność..

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawałek czopa mi odpadł !! :O wiem, że kawałek i że może to 3 tygodnie przed porodem być... Ale już mnie to przeraża :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Serio?
    Torba spakowana ??:)
    Czytam ,że jeśli czop odchodzi przed 36 TC to trzeba udać się do lekarza. A co Ty o tym myślisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 17:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    Serio?
    Torba spakowana ??:)

nie :P ale to tylko kawałek :) i czop podobno może odpaść 3 tyg przed, także mentalnie się nastawiam tak na okolice tego 11.12 :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się możesz nastawiac ,Gabryś tu rządzi ;) może skonsultuj to ..jednak już jakiś czas szyjka ci się skraca .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli może 3 tyg przed a może kilka godzin przed.. może skonsultuj się z lekarzem?

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ