X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co przeczytałam to maila wysyłają między 34 tyg ciąży a pierwszym skończonym miesiącem życia dzidziusia :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem w 34 tc i maila brak :-( Chyba na że to skończony musi być :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    To ja jestem w 34 tc i maila brak :-( Chyba na że to skończony musi być :-)

Ja dostalam maila w 33+5 ;p

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie dostałam maila, i mam 32 tydzień. Wiec troche dziwiłam sie jak dostałam pampersy, ale fajna niespodzianka.
    Mój kot wyszalał sie na dworze a teraz grzeje dupke przed kominkiem :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    A ja nie dostałam maila, i mam 32 tydzień. Wiec troche dziwiłam sie jak dostałam pampersy, ale fajna niespodzianka.
    Mój kot wyszalał sie na dworze a teraz grzeje dupke przed kominkiem :)

Moj nie wychodzacy - zaplakalabym sie jakby cos mu sie stalo. Ma balkon 10m2 osiatkowany ale budowa i smog...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza kotka by sie zapłakała jak by nie mogła wychodzić :) ale my mieszkamy na wsi, sąsiedzi wiedzą że to nasz kot, a ona trzyma sie tylko ulicy na której mieszkamy.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam super plan dzis lezec w lozku i nic nie robic, ale sie dowiedziałam, ze w czwartek moje dziecko ze swoja grupa przedszkolna bierze udzial w pokazie mody ekologicznej i mam czas do jutran przygotowac mu jakis stroj :/ szkoda, ze wczesniej o tym nie mówili. Masakra, nie moge mu nie zrobic :( aaa

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Nasza kotka by sie zapłakała jak by nie mogła wychodzić :) ale my mieszkamy na wsi, sąsiedzi wiedzą że to nasz kot, a ona trzyma sie tylko ulicy na której mieszkamy.

Ja duze miasto, same ulice... No i mainecoon, nie znal wybiegu. Wybiegl raz na korytarz w bloku to wydygal :p

Czarnaiwi, papier, gazety... Butelki i dacie rade :D

dZhdp1.png

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka zwykły dachowiec przygarnięta z ulicy, ale zawsze mi sie podobały mainecoon. I jak niechce wypuścić to drapie po oknach.
    Czarnaiwi, to masz zajecie teraz :D

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam dzisiaj w Rossmannie... Maila nie dostałam, chyba że go usunęłam bez przeczytania :P Ale wiem, że jedna dziewczyna na YouTube mówiła, że też nie dostała maila i po prostu zapytała się obsługi i dostała. Też tak zrobię :)

Endokrynolog zaliczony. Następna wizyta dopiero w kwietniu. Byłam też w Ikei. Przedłużyłam o miesiąc adapter do pasów bezpieczeństwa, ale raczej już nie będę jeździć. Po co ryzykować. Teraz chwila odpoczynku i biorę się za obiad. Dziś będzie kurczak słodko-kwaśny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:26

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Moja kotka zwykły dachowiec przygarnięta z ulicy, ale zawsze mi sie podobały mainecoon. I jak niechce wypuścić to drapie po oknach.
    Czarnaiwi, to masz zajecie teraz :D
    Moj drze sie pod balkonem i wali 65calowym tv na scianie... takze ten :p mam obawy ile tv wytrzyma bo jak go ignorujemy to idzie zawsze tv walnac bo wie, ze sie reaguje.

dZhdp1.png

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty to jednak mądre są :D
    Paulina pewnie że sie spytaj zawsze to paczka pampersów wiecej :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Mialam super plan dzis lezec w lozku i nic nie robic, ale sie dowiedziałam, ze w czwartek moje dziecko ze swoja grupa przedszkolna bierze udzial w pokazie mody ekologicznej i mam czas do jutran przygotowac mu jakis stroj :/ szkoda, ze wczesniej o tym nie mówili. Masakra, nie moge mu nie zrobic :( aaa
    Skąd ja to znam :) zawsze na ostatnią chwilę.:) My ostatnio robiliśmy plakaty o zdrowym odżywianiu:) powodzenia

Seli
    Gratuluje dotrwania do 35 TC czyli wg twojego gina już luz?

Paulina
    Ja już też zrezygnowałam z podróży autem ,skurcze mnie łapią podczas jazdy. Jeżdżę tylko na badania i do lekarza nigdzie indziej.W sumie to z jakichkolwiek wyjść już zrezygnowałam. Ruszam się z domu tylko jak muszę.

Mąż się ze mnie bracha...:)kąpie się wieczorami i w dzień ostatnio codziennie prysznic,depilacja ..śmieje się,ze mnie ,że do porodu się szykuje,że panikuje że zaraz rodzić będę...zaprzeczyła bym ale jak tak pomyślę to chyba ma trochę racji..;)świrować zaczęłam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy 5 to nie jest duzo w godzine :) ja zawsze mam te skurcze kolo godziny, poltorej i jest ich conajmniej 15-20. :p jak juz mnie zlapie to trzyma, ostatnio autem musialam jechac masakra

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, za tydzien wizyta i bedzie skonczony 35 :) i bedzie mozna nieco odetchnac, calkowity luz bedzie przy donoszonej.
    Ale jak na kolejnej wizycie bedzie dobrze to juz taki rezim surowy w lezeniu nie bedzie.

W ogole... nie wiem czy to mozliwe, ale chyba szyjka sie wydluzyla? Niby juz raz tak sie stalo w ciazy u mnie o centymetr. Poczulam ja dzis przy aplikacji luteiny. A do tej pory za nic nie daloby sie jej dotknac... chyba, ze cos sie obnizylo?

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy 5 to nie jest duzo w godzine :) ja zawsze mam te skurcze kolo godziny, poltorej i jest ich conajmniej 15-20. :p jak juz mnie zlapie to trzyma, ostatnio autem musialam jechac masakra
    Serio? To mnie uspokoiłas:) jak przeliczyłam że to średnio skurcz co 10-13 min to zaczęłam trochę panikowac. Tym bardziej,że są one już dłuższe i silniejsze niż jeszcze miesiąc temu.
    Czyli zwiększamy magnezik,doraźnie nospa i leżymy i spokojnie czekam do wizyty,bo już przez myśl mi przechodziły wycieczki na IP czy do ginki prywatnie przyspieszyć.
    Też ci jazda autem już nie służy? Ja ostatnio miałam skurcz musiałam stanąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:53

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Aha no tak dziś zaczęty ,35.,ja jutro zaczynam .To czekamy na skończony 35. Ale 34 skończony jest,więc jeśli chodzi o płucka dziecka teoretycznie powinno być już ok,skoro sterydy podają do 34 TC a później już nie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    A bierzesz coś na te skurcze?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem jakąś dziwna bo WGL nie wiem co to ten skurcz, albo po prostu nie mam albo nie wiem że mam;)

Młody tak się wypina że trzymając taką na brzuchu aż się teraz nastraszyla jak się ruszył... ale to takie cudowne uczucie jak ta.mala istotna tam jest, rusza się, żyje sobie we mnie. Kurde nie moge się doczeka już go:) w niedziele popralam wszystko, wczoraj złożyłam i się nie mogę napatrzec na te ciuszki:) jedno pudełko do złożenia zostało z siedmiu;) tyle tych szmatek jest A kompletnie nie wiem które do szpitala wybrac;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie biore 2xdzien magnez. A jak mam skurcze i czuje że są bolesne bardzo to wtedy łykam aspargin i buscopan doraźnie

Mammamia nie musisz miec ja w 1 ciazy tez niewiedzialam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 13:05

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ