X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy na poniedziałek się nie wepchać do gina :P

I zobaczę co dalej, bo to nie był duży kawał, chyba, ze wcześniej coś przegapiłam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz tak poprostu zadzwonić do swojego gina i zapytać co w tej sytuacji? Czy on nie jest taki dostepny?. Ja bym do swojej zadzwoniła .A jeśli nie to pojechałabym na IP. Do poniedziałku bym zwariowała. A wcześniej się nie da?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie uważam tego za jakiś szał :P mojej koleżance cały czop odpadł i już prawie dwa tygodnie nic ;) a to był kawałek bez krwi. Więc też bez przesady chyba.

Na maile odpisuje w pięć minut, a zadzwonić też mogę, jest bardzo dostępny, ale nie chce jakoś strasznie panikować.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A męża masz w domu?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz. Ja uważam że zapytać nie zaszkodzi. Zna się facet i cię prowadzi ,zna twoją sytuację będzie wiedział czy warto panikować czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:08

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam męża w domu ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam, może mnie wciśnie jutro jeśli uzna, że to potrzebne.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze Seli. Niech oceni sytuację ktoś kto się zna a nie ty na przykładzie koleżanek :)

A coś ta dziewczyna z FB się odzywała? Jak u niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:14

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, wszyscy mówią, że jak odpada bez krwi,a w dodatku kawałek to raczej o niczym nie świadczy jeszcze ;)

A Aga jest trzymana, pod stałą kontrolą i nie wiadomo czy urodziła. Podobno chcą podtrzymać ją. Bo wczoraj zaczęła krwawić, odeszły jej wody. Ona jest w UK więc nie wiem na jakiej zasadzie tam funkcjonuje, ale napisała, że jest pod opieką więc trzymamy kciuki i czekamy niecierpliwie.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zapytać nie zaszkodzi jeżeli chodzi o mnie to jakby mi kawałek odpadł to już bym pewnie w szpitalu była :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po odejściu wód można tak przetrzymywać ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam straszne bóle miesiączkowe brzuch trochę sztywniejszy nie dobrze mi :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się Kendy :P

Speceangel a nospa i magnez?

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam i do tego espumisan bo wzdęcia mam. Młoda jeszcze się boleśnie rozpycha

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Mocno boli?

Mi jakoś po nospie trochę ustąpiło. I ja dziś cały dzień przeleżałam. Też dziś kiepsko się czuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:30

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje się w sumie dobrze... Dużo więcej leże ostatnio to może dlatego inaczej :P nie mam czym się zmęczyć - no chyba tym leżeniem tylko ;)

Skurczy nie mam, brzuch się nie napina, nie twardnieje... Może na noc trochę jak zjem :P bo dziś to też pojadłam porządnie jak na mnie hahaha :D ale korzystam jak mam apetyt bo potem zdarzają się dni, że nie chce mi się wcale jeść.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy no jest jeszcze znośnie ale bardzo nieprzyjemnie. Wydaje mi się że nie mam najniższego progu bólu ale ciężko powiedzieć w sumie. W ogóle tak jak ty mam średni dzień nie przypominam sobie kiedy ostatnio wzięłam 2 nospy w jednym dniu.. o dziwo mała wiariuje od rana

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u mnie apetyt zerowy rano bułka czy coś takiego w małej ilości i potem pół dnia mnie mdli potem ledwo wciskam obiad i znów mdli i wzdym. Zamieniłyśmy się pamiętam że też nie miałaś apetytu :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak ci nie przejdzie,też się skontaktuj z lekarzem.

Mnie trochę katepr uspokoiła. Poza tym póki co 1 nospa mi pomogła i magnez.

Seli
    Dobrze,że pojadłas..będziesz miała siłę rodzić :)
    Żartuje. Oby sobie synek jeszcze poczekał ze dwa tygodnie chociaż .

U mnie dziś jak na mnie apetyt też kiepski. Żołądek ćmi,ciężko coś wcisnac.
    Ale tak już chyba będzie raz lepszy dzień raz gorszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:36

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel dokładnie :D ja nadrabiam dziś hahaha :D

dZhdp1.png

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ