X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy na poniedziałek się nie wepchać do gina :P

I zobaczę co dalej, bo to nie był duży kawał, chyba, ze wcześniej coś przegapiłam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz tak poprostu zadzwonić do swojego gina i zapytać co w tej sytuacji? Czy on nie jest taki dostepny?. Ja bym do swojej zadzwoniła .A jeśli nie to pojechałabym na IP. Do poniedziałku bym zwariowała. A wcześniej się nie da?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie uważam tego za jakiś szał :P mojej koleżance cały czop odpadł i już prawie dwa tygodnie nic ;) a to był kawałek bez krwi. Więc też bez przesady chyba.

Na maile odpisuje w pięć minut, a zadzwonić też mogę, jest bardzo dostępny, ale nie chce jakoś strasznie panikować.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A męża masz w domu?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz. Ja uważam że zapytać nie zaszkodzi. Zna się facet i cię prowadzi ,zna twoją sytuację będzie wiedział czy warto panikować czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:08

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam męża w domu ;)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam, może mnie wciśnie jutro jeśli uzna, że to potrzebne.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze Seli. Niech oceni sytuację ktoś kto się zna a nie ty na przykładzie koleżanek :)

A coś ta dziewczyna z FB się odzywała? Jak u niej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:14

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, wszyscy mówią, że jak odpada bez krwi,a w dodatku kawałek to raczej o niczym nie świadczy jeszcze ;)

A Aga jest trzymana, pod stałą kontrolą i nie wiadomo czy urodziła. Podobno chcą podtrzymać ją. Bo wczoraj zaczęła krwawić, odeszły jej wody. Ona jest w UK więc nie wiem na jakiej zasadzie tam funkcjonuje, ale napisała, że jest pod opieką więc trzymamy kciuki i czekamy niecierpliwie.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zapytać nie zaszkodzi jeżeli chodzi o mnie to jakby mi kawałek odpadł to już bym pewnie w szpitalu była :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po odejściu wód można tak przetrzymywać ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam straszne bóle miesiączkowe brzuch trochę sztywniejszy nie dobrze mi :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się Kendy :P

Speceangel a nospa i magnez?

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam i do tego espumisan bo wzdęcia mam. Młoda jeszcze się boleśnie rozpycha

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Mocno boli?

Mi jakoś po nospie trochę ustąpiło. I ja dziś cały dzień przeleżałam. Też dziś kiepsko się czuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:30

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje się w sumie dobrze... Dużo więcej leże ostatnio to może dlatego inaczej :P nie mam czym się zmęczyć - no chyba tym leżeniem tylko ;)

Skurczy nie mam, brzuch się nie napina, nie twardnieje... Może na noc trochę jak zjem :P bo dziś to też pojadłam porządnie jak na mnie hahaha :D ale korzystam jak mam apetyt bo potem zdarzają się dni, że nie chce mi się wcale jeść.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy no jest jeszcze znośnie ale bardzo nieprzyjemnie. Wydaje mi się że nie mam najniższego progu bólu ale ciężko powiedzieć w sumie. W ogóle tak jak ty mam średni dzień nie przypominam sobie kiedy ostatnio wzięłam 2 nospy w jednym dniu.. o dziwo mała wiariuje od rana

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli u mnie apetyt zerowy rano bułka czy coś takiego w małej ilości i potem pół dnia mnie mdli potem ledwo wciskam obiad i znów mdli i wzdym. Zamieniłyśmy się pamiętam że też nie miałaś apetytu :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak ci nie przejdzie,też się skontaktuj z lekarzem.

Mnie trochę katepr uspokoiła. Poza tym póki co 1 nospa mi pomogła i magnez.

Seli
    Dobrze,że pojadłas..będziesz miała siłę rodzić :)
    Żartuje. Oby sobie synek jeszcze poczekał ze dwa tygodnie chociaż .

U mnie dziś jak na mnie apetyt też kiepski. Żołądek ćmi,ciężko coś wcisnac.
    Ale tak już chyba będzie raz lepszy dzień raz gorszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 18:36

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel dokładnie :D ja nadrabiam dziś hahaha :D

dZhdp1.png

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ