Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wszy to epidemia we wszystkich szkolach.... Nagminnie co roku jak sie okazuje.

Jeju, mojego meza dopadlo... Chodzi i gada, ze mam juz spac i lezec i nie wstawac nawet na siku... bo on sie boi, ze urodze ;p Mam nadzieje, ze mu przejdzie. Przejal sie jakos mocno mimo, ze lekarz ma luz, ja tez...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co masz sikać pod siebie? :D :D hehe

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa... mam pranka. W nocy poleje wode na podloge i zrobie akcje porodowa :D ale wtedy dopiero by sie wystraszyl :D mam ochote tak zrobic ale boje sie, ze on zawalu dostanie :p i nie wiem jak on ze mna to ogarnie. Moze chwilowa panika? Tak sie angazuje i w ogole zalezy mu by byc... Ale teraz mam watpliwosci czy on da rade ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli oszczędź małżonka :):):) jeszcze ci padnie i będziesz miała kłopot:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 21:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli oszczędź małżonka :):):) jeszcze ci padnie i będziesz miała kłopot:)

Duze, czarne worki mam... Tylko dzwigac mi nie wolno hehehehe :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... zarlabym dzis... serio. Jeszcze nigdy tyle w ciagu dnia nie zjadlam i w ogole nie czuje sie pelna. Dalej bym jadla :o

Ale zaraz zasne... Na innej grupie ktos zapytal o dawke luteiny i te co maja tyle co ja to wlasnie duza spia, chyba to od tego tak. Skoro wszystkie mamy podobne objawy przy takiej dawce.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Boższsz..co za noc. Nie wyspałam się ani ja ani mąż przeze mnie. Wierciłam się,stękałam ale mi było źle. Strasznie bolał mnie kręgosłup i żołądek i przy zmianie pozycji krocze i chyba wszystko. I wstałam z jeszcze więęększyyym brzuchem :)
    I pierwszy raz śnił mi się mój dzidziuś. Właściwie nie mój. Bo w tym szpitalu gdzie rodziłam panowała zasada,że dają matce pierwsze lepsze dziecko do karmienia i do domu. Dają te, które akurat najbardziej płacze i niekoniecznie trafia się na swoje.Dopiero po kilku dniach to weryfikują i dochodzą które czyje i podmieniają właściwie:) masakra co?

Ahhh liczę na lepszy dzień niz wczoraj a póki co spróbuję trochę jeszcze odespać te nieszczęsna noc.
    A jak u was,?
    Seli czop na swoim miejscu ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy o Boże jaki sen!!!

Efekt naszej pracy, rycerz Jaś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8a74a1143cb.jpg

OlinkaO, Lisa24 lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja dopiero sie obudzilam. W nocy zgaga meczyla i w ogole... Dawno tak zle nie spalam.

Czopu polowa pewnie na swoim miejscu ;p bo dwa kawalki odpadly wczoraj. Jeden taki dosc pokazny ale mysle, ze to nie calosc.

Kendy niezly sen :p

Czarnaiwi to dopiero stroj!!

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam właśnie... Też budziłam sie w nocy. Pora na śniadanie i idę na KTG. Obiad na szczęście na dzisiaj mam, więc po powrocie leżakowanko :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero otworzyłam oczy :P w sumie noc przespałam cała z przerwa o 6 jak mąż szedł do pracy.

Kendy to był chyba jakiś koszmar :O

Czarnaiwi super strój ;) macie talent !

Mam dzisiaj cały dzień leżenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 09:40

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy o Boże jaki sen!!!

Efekt naszej pracy, rycerz Jaś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8a74a1143cb.jpg
    Super rycerz ekologiczny :)

No sen można zakwalifikować do koszmarów.

Ja dziś robię grochówkę. I w ogóle sporo dziś mam do ogarnięcia ale nic ponad siły. Zobaczymy jaki będzie dzień. Narazie córę do szkoły wyprawiam . Jemy owsiankę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już od dawna śni się mój synuś. Jestem podatna na sny, tzn. jak sobie go wyobrażam, albo widzę na usg jego buzie, nosek, a nawet włosy ostatnio to potem mi się śni.
    Chociaż niedawno rodzina teściowej i ona sama straszyli mnie ze dziecko jest wychudzone, bo ja nie przytyłam za dużo i mam za mały brzuch i w ogóle złe się odżywiam bo za mało jem to śniło mi się, ze rodzę, a mały wyglądał jak oskubany kurczak taki wychudzony, i powiedziałam żeby mąż nie przychodził go zobaczyć bo go nie pokocha. Ale ja go przytulałam...
    wystraszą głupim gadaniem ciężarna a potem jak się nie martwić i cieszyć tym magicznym czasem....

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie te czasy... Nie je sie za dwoje a dla dwoch i nie musisz tyc nie wiadomo ile... 300 kalorii wiecej potrzebujemy niz normalnie ;)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem tyle co przed ciążą, a przytylam już 15 kg :-(
    Seli, a skąd wiedziałaś, że to czop, a nie np. śluz po lutce?

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło ostatnio, że Mała urodziła się bez paluszków u raczek, takie kikuty miała :( W ogóle jak śni mi się dziecko, to tylko i wyłącznie coś złego...

Czekam na KTG i szybko do domu, bo zimno dzisiaj na dworze. A moja kurtka zimowa ledwo ledwo się dopina.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wchodzę czasami zobaczyć ns inne przyszłe mamy i zauważyłam, ze chyba tylko u nas nie ma żadnych bliźniaków :P
    Chyba, ze są tylko nie wiem??

Ja cały drugi trymestr stałam na +3, potem w dwa tygodnie poszło na +6 i teraz jest już około +9 :( ale u mnie w rodzinie wszystkie kobiety tyją najwiecej i najszybciej w trzecim trymestrze niestety :/ mam nadzieje ze juz powoli wyhamuje :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie pospalam:) tak milutko w łóżeczku A trzeba wstać i iść do sklepu po coś na śniadanie, wcz9raj nie chciało mi się wychodzić i dziś nic nie ma... :) A tam pewnie tak zimnooooo...
    Miłego dnia dzisiaj;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A ja jem tyle co przed ciążą, a przytylam już 15 kg :-(
    Seli, a skąd wiedziałaś, że to czop, a nie np. śluz po lutce?

Sluzu po lutce nie da sie pomylic :p biore 4 tabsy dopochwowo od tygodnia, wczesniej dwie to taki bialy, grudowaty. A czop to taka zelka, gesta, zupelnie inna niz sluz.

dZhdp1.png

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ