STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy masz racje, zaleceń trzeba się trzymać i już
na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo
w końcu tu nie chodzi o nas tylko o nasze dzieci
i obojętne czy to liczenie ruchów, wizyta u lekarza rodzinnego, stomatologa czy cokolwiek innego. Jeśli położna wyraźnie powiedziała żebyś liczyła, to ciężko żebyś potem do niej przyszła i świeciła oczami, bo nie masz. Tak samo jak z konsultacjami. Zreszta wizyta u stomatologa i zadbanie o uzębienie w trakcie ciąży to nie tylko głupi wymysł tylko naprawdę ważna sprawa.
Ale mam dzisiaj kiepski dzień na jedzenie :o mdli mnie cały dzień. Zjadłam tylko o 12 płatki z mlekiem i nie mogę nic więcej.. mam wyrzuty sumienia przez todobrze, ze mam chociaż jakiś zapas tłuszczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 15:47
Kendy lubi tę wiadomość
-
Umieram tu :p robie za ciocie innych dzieci :p moge chociaz chwile popilnowac
mam sasiadke znow
ale jest wykonczona i spi to staram sie tez nie przeszkadzac.
Maz zaraz przyjdzie to mi legginsy i bluzke da. Juz moge normalnie sie ubrac.
Mysle o jakis podpaskach... tylko by byly bez tej folii, plastiku. Sa jakies bawelniane? Eko? -
Lisa
Dokładnie:)
Może miętowa herbata trochę poprawi Ci samopoczucie i uda sie coś jeszcze dziś zjeść.
No ja takich problemów w ciąży nie mam:)
Tylko zgaga daje popalić i nieraz refluks i ból żołądka gdy dziecko uciska.Ale jem mniejsze porcje a częściej i jest trochę lepiej.Ratuje sie mlekiem ,jogurtem a w razie problemów żołądkowych miętą gorącą.
Seli
To trochę Ci raźniej będzie . -
Marin zzo jest darmowe,nie trzeba 'dawać w łape" i zależy od anestezjologa ktory po konsultacji z polozna i lekarzem i ogladnieciu wynikow decyduje. A tak w ogole lekarz nie odbiera porodu
wpada w trakcie zmierzyć rozwarcie dać zlecenia a potem wpada na końcówke popatrzeć czy wszystko ok i zszyć :p
Seli ja po tych 2 dniach duzych podkaldow uzywalam zwykle z belli tzn takie na noc wydluzone do tylu, w razie czego
Byly spoko, mysle ze mozesz normalne uzywacnawet niewiem czy sa eko podpaski
a bawelniane to chyba sa wszystkie :
-
Na konsultacje do anastezjologa koło 37-38 tc, bez umawiania sie, musze miec ze soba aktualna morfologię i układ krzepnięcia. Porodówka w moim szpitalu cudna, sale wyposażone, nawet wanna do porodu w wodzie jest, bardzo nam sie podobało.
Wróciliśmy i kurier przywiózł łóżeczko, jutro mam miec dostawę z gemini. Spokojniejsza jestem.
Aaaa, pytanie mam. Położna mi powiedziała, ze bardzo rzadko nacinają krocze i powinnam je masować... Czy któraś z was masuje sobie krocze ????Reni lubi tę wiadomość
-
Mega ja nie masuje ale chce kupić aniball, taki balonik do ćwiczeń które zapobiegną nacięciu
a jak bedzie potrzeba to i tak natną nie zawsze da rade bez naciecia
Fajnie ze porodowka Wam 'podeszła'Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 18:16
Mega lubi tę wiadomość
-
Ja chciałam masować bardzo ale nie wiem teraz czy mogę.. niby jest bardzo dobrze ale mam dalej leżeć przynajmniej do tego wyjazdu, a. W sumie nie zapytałam czy mogę masować. Katepr a ogólnie masowanie krocza jest niezalecane przy skracaniu szyjki?? Jak wytrzymam do 37 to tez chce kupić aniball
)
-
katepr wrote:Marin zzo jest darmowe,nie trzeba 'dawać w łape" i zależy od anestezjologa ktory po konsultacji z polozna i lekarzem i ogladnieciu wynikow decyduje. A tak w ogole lekarz nie odbiera porodu
wpada w trakcie zmierzyć rozwarcie dać zlecenia a potem wpada na końcówke popatrzeć czy wszystko ok i zszyć :p
Seli ja po tych 2 dniach duzych podkaldow uzywalam zwykle z belli tzn takie na noc wydluzone do tylu, w razie czego
Byly spoko, mysle ze mozesz normalne uzywacnawet niewiem czy sa eko podpaski
a bawelniane to chyba sa wszystkie :
A co do pieniędzy, no cóż, dużo rzeczy w Polsce mamy za free tylko z reguły dostaje się to tym co maja znajomości, załatwione, bądź dadzą łapę. Przynajmniej w mojej okolicy tak się to odbywa.
Nie żebym była pierwszą chętną do zzo, ale jakoś uspokaja mnie myśl ze jak już nie będę mogla wytrzymać to poza gazem będzie coś w zanadrzu, choć wiem że niekoniecznie będzie mi dane z tego skorzystać.
-
Seli, a czy Gabryś przybiera na wadze? Jak Twoja laktacja? Mam nadzieję że jutro będzie lepsza obsada na oddziale w ciągu dnia i będziesz mogła spędzić u Małego tyle czasu ile będziesz chciała. A może już wkrótce będzie opcją żebyś mogła Go przytulić
-
U mnie w szpitalu zzo praktycznie mało kto dostaje. Położna mówiła ze że względu na brak dostepnosci anestezjologa i pielęgniarki anestezjologicznej w czasie porodu.
Będę rodzic w małym szpitalu.
Jeżeli chodzi o krocze to moja położna twierdzi ze bardzo mała ilość pacjentek u nas w szpitalu ma nacinanie krocze.no ale wiadomo zależy od wielkości i ułożenia dziecka .
Miłego dnia dziewczyny
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry! U mnie dziś pochmurny dzień, a było już tak ładnie. I wieje okropnie. Dobrze że nie musimy nigdzie wychodzić, zaszyjemy się w domu. Mój M już pytał gdzie choinkę postawimy, chcę ze mną wszystko uzgodnić w razie gdyby nie było mnie już przed świętami.
Ktoś ma dzisiaj wizytę?
Seli co u Was? -
Dzień dobry
Dzisiaj już po spaniu. Noc nawet ok, trochę się pokrecilam w łóżku, ale nie wstawałam.
Dziś wizyta. Tylko bardzo późno, bo o 21:20. Może zadzwonią, że mam być wcześniej!!! Plisssssss!!!! -
Helooo:)
U mnie nocka spoko,dobrze mi sie spało a pierwsza myśl po obudzeniu ..29 dni...tak chyba już teraz będzie
To powodzenia na wizycie Paulina.
Wiem jak czekanie do wieczornej wizyty wkurza. Też większą część ciąży tak chodziłam do lekarza. Nie można sie doczekać:)Samych dobrych wieści życzę .
U nas też pochmurnie i chyba zimno. Naszczescie też se nie muszę wyłaniać z chatki. Jakie plany na dziś macie? A co na obiad,U mnie spaghetti bolognese i dalej Kurowanko .
Seli
Wiesz już ile Gabryś będzie w inkubatorku? A ile w szpitalu,?
-
Ja dzisiaj tez troche lepiej spałam, mam dzisiaj wizytę na 11:45, mam nadzieje ze opoźnienia żadnego nie bedzie. Ciekawe czy dzisiaj przyjdzie komoda
-
Mega
Tobie też powodzenia. Dobrych informacji.
Z przygotowaniami ,wyprawka ruszyłaś jak burza:) dobrze,bo już nie wiele czasu zostało
Ja mam jeszcze parę drobiazgów do ogarnięcia. Torba spakowana ale muszę uzupełnić kosmetyczkę i ja spakować i kupić bielizne i dokupić jeszcze jedna koszule do karmienia .A dla dzidziusia zostało mi tylko wypranie i wyprasowanie poscielki i zascielenie łóżeczka ale to planuje na świeżo przed samym pójściem do szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 08:42
Mega lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj na obiad krupnik z karkówka
Do łóżeczka musimy jeszcze dokupić materac. Myślałam, ze z tym nam sie uda zaoszczędzić, bo moi rodzice obiecali, ale... Miał byc nowy, a okazało sie ze używany, w dodatku oni pała papierosy i cały śmierdział masakrycznie. Wiem ze chcieli dobrze i az mi głupio, ze materac wyładował na śmietniku. -
No nie ma żartów, z ta wyprawka to Seli mnie zmobilizowała
Zostały drobiazgi: fotelik, wanienka, kocyk. Pranie, prasowanie i spakowanie torby. Myśle ze to sobie na spokojnie szybko ogarnę. Jutro zacznę pranie
No i jeszcze przedpokój musimy ogarnąć, trzeba zdrapać stara tapetę, maz wpadł na pomysł pomalowania go farba strukturalna, mam nadzieje ze pójdzie szybko -
No takie późne wizyty są słabe... Ale cóż poradzić. Moja pani doktor ma tyle pacjentek... Oczywiście będę dzwonić czy jest opóźnienie. Obawiam się, że przed północą wrócimy do domu...