X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to tak jak z tymi zębami niby wymagane ale co ci zrobią uwagę do dzienniczka wstawią? Rodzić zabronią? hehe. Jak Tobie to nie przeszkadza to możesz liczyć ważne żebyś była spokojna

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr u mnie też kopie przy zmianie ale tylko na prawy bok. Ona nie lubi na prawym a ja na lewym i tak sobie negocjujemy hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A na jakiej uczelni? :D dsw?
    Uniwersytet medyczny :)

Apropo dentysty, tez się właśnie muszę wybrać i sprawdzić czy się tam nic nie zmieniło przez te kilka miesięcy ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:47

klz99vvjhysycx8i.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jeden skurcz, to chyba nic złego ;) A na jakim poziomie był? U mnie dzisiaj na KTG zero skurczy :)

Właśnie nie wiem jak odczytac ten poziom, nie wiem czy to jest jakoś przeliczane może? Bo gdy zaczęłam odczuwac ten skurcz to na tym calym aparacie ktg cyfry podeszly na 120 z groszem, a na papierku jest najwyzszy punkt na 70. Więc nie wiem :D Ale babka mnie przytrzymala godzine na tym ktg.

No i nie wiem, może przepowiadajace też ktg lapie, nie wiem to moja pierwsza tak.daleka ciąża :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Coś mnie ciotowato brzuch pobolewa... Też tak macie?

Jutro chcemy z mężem zrobić sobie mini sesje ciążową w domu. Profesjonalnej nie robimy, bo to spory wydatek i wolimy wydać te pieniądze na sesję noworodkową. Mam kilka pomysłów, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Też tak ma czasem. Ginka mówiła, że tak juz może być teraz ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy to tak jak z tymi zębami niby wymagane ale co ci zrobią uwagę do dzienniczka wstawią? Rodzić zabronią? hehe. Jak Tobie to nie przeszkadza to możesz liczyć ważne żebyś była spokojna
    Wiadomo,że nie! Ale dlaczego mam się stawiać i nie stosować do zaleceń ? Nie widzę sensu. Jak trzeba i może to w jakikolwiek sposób ułatwić ocene sytuacji lekarzom to ja jestem za!

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Właśnie nie wiem jak odczytac ten poziom, nie wiem czy to jest jakoś przeliczane może? Bo gdy zaczęłam odczuwac ten skurcz to na tym calym aparacie ktg cyfry podeszly na 120 z groszem, a na papierku jest najwyzszy punkt na 70. Więc nie wiem :D Ale babka mnie przytrzymala godzine na tym ktg.

No i nie wiem, może przepowiadajace też ktg lapie, nie wiem to moja pierwsza tak.daleka ciąża :D
    Wydaje mi się, że przepowiadajace ktg też łapie. W końcu skurcz to skurcz :) 70 to już chyba konkretny skurcz. Tak mi się wydaje, bo też do końca się na tym nie znam. Pewnie Katepr nam tu więcej powie ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mega Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy z tym wiekiem macie? ;) ja z moim to chyba bardziej sie na oddział geriatryczny nadaje niż na porodówkę ;)

Dzisiaj chcemy sie wybrać do szpitala na "dni otwarte" - maja co środę, wiec warto skorzystać. Poza tym chce dopytać o znieczulenie, piszą, ze maja dostępne, ale tylko dla pacjentek po konsultacji anastezjologicznej.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Uniwersytet medyczny :)

Apropo dentysty, tez się właśnie muszę wybrać i sprawdzić czy się tam nic nie zmieniło przez te kilka miesięcy ciąży :P

Tak cos kojarzylam ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mam pojęcia gdzie iść rodzić :O serio.. nie wiem. Już każdy możliwy w Krakowie przewertowałam i dalej nie jestem zdecydowana.. narazie i tak jakby się coś zaczęło dziać to mam jechać do uniwersyteckiego, bo jest 3st. A w terminie to nie mam pojęcia co zrobić :P zanim się zdecyduje gdzie jechać to jeszcze zdążę w domu urodzić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:23

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam w razie zagrozenia, ze tam gdzie moj lekarz i dobry oddzial dla wczesniaka.

Uhh... Tak mnie drazni teraz to, ze tak malo mam synka. I musialam ryczacego go zostawic i z pelna pielucha... Serce mi peka bo nie wiem czy w ogole sie nim zajela ktoras. Te co sa dzis to jakies kiepskie od 10...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja zdecydowalam w razie zagrozenia, ze tam gdzie moj lekarz i dobry oddzial dla wczesniaka.

Uhh... Tak mnie drazni teraz to, ze tak malo mam synka. I musialam ryczacego go zostawic i z pelna pielucha... Serce mi peka bo nie wiem czy w ogole sie nim zajela ktoras. Te co sa dzis to jakies kiepskie od 10...
    To jest właśnie najgorsze przy wcześniakach że nie możesz go po prostu zabrać. Ale już niedługo

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    To jest właśnie najgorsze przy wcześniakach że nie możesz go po prostu zabrać. Ale już niedługo

Oby... sprobuje isc znow za jakies 30 min...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli.
    A ty już przewijałaś synka?
    Na rękach go możesz potrzymać czy w inkubatorku jest cały czas?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przewijalam... jest caly czas w inkubatorze :( znow sie robi ruch na oddziele i jest jakas kiepska zmiana bo jestem ograniczona z widzeniem :(

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponad 100 to konkretny skurcz :) ale generalnie skurcze na ktg sie ocenia jak jest ich iles a nie jeden :D wtedy sie tworzą takie gory piękne i widac czy sa regularne i jak mocne.

Spaceangel ma racje, ze szpitala nie odesla z braku karty ruchow dziecka. Pozatym.oni sobie zrobia swoje ktg zawsze przy przyjeciu, to jak i ile.dziecko sie ruszalo 4tyg przed porodem raczej nikogo nie interesuje ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dziewczyny co wy z tym wiekiem macie? ;) ja z moim to chyba bardziej sie na oddział geriatryczny nadaje niż na porodówkę ;)

Dzisiaj chcemy sie wybrać do szpitala na "dni otwarte" - maja co środę, wiec warto skorzystać. Poza tym chce dopytać o znieczulenie, piszą, ze maja dostępne, ale tylko dla pacjentek po konsultacji anastezjologicznej.
    U mnie też zzo jest dostępne. Nawet konsultacje z anestezjologiem już ogarnęłam ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem. Nie wydaje mi się że podadzą zzo wszystkim chętnym. Poza tym ostateczna decyzja należy do lekarza odbierajacego poród. Więc wydaje mi się że mimo iż jest ono nieodpłatne to bez pieniędzy się go nie dostanie. Ale może się mylę.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa ...jak koszuli do karmienia sie do szpitala nie kupi też nie wygonią;) jak zapomni się pampersów dla dziecka czy podkładów poporodowych dla siebie też nie zabronią rodzić. Jak nie zrobi sie konsultacji u lekarza rodzinnego ,czy stomatologa też urodzić trzeba. Może nawet jakby się nie miało wszystkich ważnych badań też by do porodu dopuścili,no bo przecież nie zabronią rodzić.:) Tylko po co?? Po to są zalecenia,wymagania by się do nich stosować i ja skoro każą będę liczyć ruchy no bo dlaczego nie?? Z lenistwa? Po co ;):)Kto nie musi, nie chceb niech nie liczy:).Dobrze mieć nawet w razie tfutfu gdy dziecko nagle zmniejszy aktywność swoją co mnie zaniepokoi i pojadę na izbę będę mogła pokazać jak jest na codzien a jak w danym dniu.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ale nikt nie neguje tego, że liczysz ruchy ;) Gdyby mi ginka kazała, to też bym liczyła. Luz kochana :*

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wyluzowana :):):)

Seli
    Jeszcze trochę:) każdy dzień przybliża Cię do tego by tulić Gabrysia dniami i nocami :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ