STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy a na gardło polecam picie naparu z imbiru (wyzera bardzo ladnie), do tego plukanki wodą z solą lub herbatką septosan. A przy drapaniu gardła siemię lniane, fajnie nawilza.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:U mnie plytki raz wzrastaja a raz spadaja. Przedostatnio miałam 182, a ostatnio 163. Ale ginekolog mi mowila, że martwić się bedziemy jesli spadna ponizej 100. A z szyjka tak jak piszesz - jak najbardziej mógł byc to zakres bledu.
No właśnie, u mnie w szpitalu trzeba mieć min. 100, żeby zzo podali. A teoretycznie mam jeszcze 6 tygodni i teraz się stresuję, co będzie
-
Zośkaaa wrote:A w sumie po co z lekarzem rodzinnym?
Z anastezjologiem to jasna sprawa przy cc, ale ja będę miala chwilę przed cc. Z badan tez nie mam wymyslow. Początkowo kazała mi zrobic morfo i tarczyce, ale na wizycie stwierdzila, ze w sumie bez sensu bo i tak w szpitalu robia swoje wyniki. Także dziś zrobilam tylko hiv, hbs, hcv i vdrl i to na tyle.
Byłam teze na KTG dziś i wyszedl mi jeden skurcz. Czekam na odpowiedz ginki, bo wyslalam jej zdjęcie. Mam nadzieję, że przez ten jeden skurcz nie będę musiała jechac do szpitala. -
Zośkaaa wrote:A w sumie po co z lekarzem rodzinnym?
Z anastezjologiem to jasna sprawa przy cc, ale ja będę miala chwilę przed cc. Z badan tez nie mam wymyslow. Początkowo kazała mi zrobic morfo i tarczyce, ale na wizycie stwierdzila, ze w sumie bez sensu bo i tak w szpitalu robia swoje wyniki. Także dziś zrobilam tylko hiv, hbs, hcv i vdrl i to na tyle.
Byłam teze na KTG dziś i wyszedl mi jeden skurcz. Czekam na odpowiedz ginki, bo wyslalam jej zdjęcie. Mam nadzieję, że przez ten jeden skurcz nie będę musiała jechac do szpitala.
Z powodu pojedynczego skurczu chyba nie sądzę.
A na ktg przepowiedajace pokazuje? -
Zośkaaa wrote:Kendy a na gardło polecam picie naparu z imbiru (wyzera bardzo ladnie), do tego plukanki wodą z solą lub herbatką septosan. A przy drapaniu gardła siemię lniane, fajnie nawilza.
Dziękuję wszystkim za rady. Będę testować,bo coś czuję że coś się święci.
Lisa24, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Mnie też coś znowu rozkłada gardlo drapie, katar i w ogóle.źle się czuję. Tantum verde też można
Kendy u nas badania swoje pobierają w szpitalu czy to sn czy cc..
Może fakt zdarza pobrać przed cesarka . -
Staram sie miedzy czasie Was podczytywac ale latwo nie jest
Laktacja ruszyla, teraz zanioslam dwie porcje. oddycha sam, ogolnie ma lekka zoltaczke, inne badania w porzadku. Moze za 3-4 dni moze go przeniosa na taki inny pokoj gdzie bym z nim byla
Zostalam sama na sali, ogolnie pusto tu... pewnie ze 2 tygodnie tu bede... Ale najwazniejsze, ze Gabrys jest silaczem -
Lisa24 wrote:„Pole rumiane” słodka ta Twoja córka Kendy
A wiesz co ? Twoja też będzie taka słodka
Seli
Super. Twoje mleko to najlepsze co może być teraz dla Gabrysia.
Super,że Gabryś sam oddycha i wszystkie badania ok . Jeszcze chwila i będziecie razem. Ty cały czas do końca będziesz z nim w szpitalu ? Chyba tak bo karmienie co? -
Lisa, czyli Twoje marzenie o odebraniu dyplomu się spełni. Gratuluję.
Katepr, dziś dowiedziałam się ze i u mnie w szpitalu nie ma Dolarganu. Ale to i dobrze bo to chyba nic dobrego. Pozostaje gaz i naturalne sposoby łagodzenia bólu, które już widzę jak mi pomogą
Lisa24, Mega lubią tę wiadomość
-
Coś mnie ciotowato brzuch pobolewa... Też tak macie?
Jutro chcemy z mężem zrobić sobie mini sesje ciążową w domu. Profesjonalnej nie robimy, bo to spory wydatek i wolimy wydać te pieniądze na sesję noworodkową. Mam kilka pomysłów, zobaczymy co z tego wyjdzie -
Lisa swietnie u mnie rozdanie jest 7.12 i moj chyba chce osobiscie odebrac dyplom mgr hahahaha
Ja nie mialam zadnego znieczulenia... Tu nie maja anastezjologa, jedynie do cc... mialam tylko miejscowo znieczulone na szycie. Ale... Nie bylo tak zle :p blagalam o jakies znieczulenie ale jak powiedziala, ze tutaj nie podaja no to coz. Pogodzilam sie z tym xD
Moj krolewicz oczka rano otworzyl duze, szaroniebieskie, takie ciemne Moje cyce juz tak ruszyly, ze dzis sprobuje tylko laktatorem odciagac bo po 4 sciagnelam recznie 20 ml!!Mega, Marin, Kendy, katepr, Lisa24, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
Dobry wszystkim. Nocka fatalna... Obudziła mnie po północy mega zgaga, wstałam, poszłam siku, wzięłam rennie. I było po spaniu do 4:30. Jestem nieprzytomna...
Córa zaczyna dzisiaj próbne egzaminy gimnazjalne i dostała okres.... A zawsze pierwszy dzien ma fatalny...
Wczoraj ogarnęłam zamowienie apteczne, czekam na komodę i moge prac ubranka jestem spokojniejsza, bo zostały właściwie drobiazgi do kupienia. Jak pojedziemy po fotelik to od razu tam kupimy wanienkę i przewijak. Dzisiaj musze jeszcze ogarnąć jakieś staniki do karmienia i prześcieradełko do łóżeczka. No i polować na promocje pampersow, bo ceny teraz sa zabójcze... -
Witam się i ja .Zaczynamy 36 tydzień . Do przywitania synka na świecie został równy miesiąc:)Za miesiąc o tej porze będę już w szpitalu...
Do mojego męża chyba też tak naprawdę dopiero zaczyna to dochodzić
Wczoraj przytulił mnie,pocałował i podziękował mi za to,że noszę naszego synka pod sercem.:)Miłe to było.
I zaczął planować pępkowe ...heh
Ja trochę zwiekszyłam dawkę aspsrginu wczoraj i obyło się bez skurczy w nocy.Za to poleżalam wiecej zaczęłam normalnie sikać,ba nawet ponad normę,bo 4 razy w nocy wstawałam. Także leżenie myślę pomaga w pozbyciu się wody z organizmu. Już nie czuje się taka napuchnięta.
Ból okresowy miałam raz do tej pory, ale myślę,że to normalne zjawisko i tak już będzie:) ostatni miesiąc dziewczyny !( No niektóre troszkę więcej)
Miłego dnia!
Ktoś dziś wizytuje?Seli miała;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 07:50
Mega, Lisa24 lubią tę wiadomość