STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nie wykluczam żadnej opcji, bo nie wiem jak będzie. Jeśli chodzi o Dolargan, to położna mówiła, że nikt mi go nie poda np. przy 8 cm, bo lek nie będzie miał czasu się wydalić z organizmu przed narodzeniem dziecka. Jest jeszcze gaz rozweselajacy, ale nie na wszystkich działa.
-
W szpitalu w którym chcę rodzić mówią ze jeśli wcześniej odbędziemy odpowiednią konsultację z anestezjologiem to możemy z tego skorzystać. Niestety większość znajomych czy z rodziny rodziła gdzie indziej, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce. Tez się trochę obawiam tego wklucia w kręgosłup.
Mega lubi tę wiadomość
-
Często tak jest, bo mało jest anestezjologów i nie ma tez kto podać
U mnie bratowa rodziła pierwsze bez i drugie na znieczuleniu. Trzecie planuje bez, bo twierdzi, ze bóle były do przeżycia a za to dużo szybciej urodziła
Ja już po gin) ii wszystko dobrze!
szyjka nawet nie drgnęła. Dzidzius poszedł do góry i już na nią teraz nie uciska
Dostałam nawet zielone światło na wyjazd na oficjalne odebranie dyplomu
tylko mam do tego czasu dalej leżeć i po powrocie sprawdzimy od razu co i jak. Mega się cieszę
OlinkaO, Paulina_2603, Seli lubią tę wiadomość
-
U mnie jest zzo. Poprzednim razem nie zdazylam, teraz jak zdaze to chętnie no ale watpie ze sie uda
Olinka bo zakres czasu w jakim mozna podac zzo jest dosc waski, w dodatku badania muszą byc na swiezo zrobione. Wiadomo ze nikt przy koncu porodu nie poda zzo, tak samo na samym poczatku. Ale u nas dosc czesto jest z tego co widzialam
Dolarganu u nas niema, gaz brałam i do dupy... :p
-
Lisa24 wrote:Często tak jest, bo mało jest anestezjologów i nie ma tez kto podać
U mnie bratowa rodziła pierwsze bez i drugie na znieczuleniu. Trzecie planuje bez, bo twierdzi, ze bóle były do przeżycia a za to dużo szybciej urodziła
Ja już po gin) ii wszystko dobrze!
szyjka nawet nie drgnęła. Dzidzius poszedł do góry i już na nią teraz nie uciska
Dostałam nawet zielone światło na wyjazd na oficjalne odebranie dyplomu
tylko mam do tego czasu dalej leżeć i po powrocie sprawdzimy od razu co i jak. Mega się cieszę
A ja od dziś zapisuje ruchy. Do godz.21 jeszcze tyle czasu a mi już miejsca w rubryce brakuje:) mój szalony aktywny syneczekWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:30
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:Ale ja mam dzisiaj lenia:) wrocilam z miasta, prezenty kupione, badania zrobione ale zap9mnialam recepty wykupic:) i tak jak zjadłam na kanapie przed tv tak siedzę do teraz. A cała góra prania obok do składania lezy:) nie mam mocy;)
Jednak prezenty ogarnęłaś,Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:45
-
Katepr
Jak cesarkę mam 28 grudnia to dobrze jeszcze zrobić świeża morfologię w grudniu i mocz?Ostatnie badania mam z 15 listopada.
Lekarka nic nie mówił,w szpitalu też nic nie mowili. A przed mi pewnie nie zdarza zbadać bo idę do szpitala w dniu cesarki. Chyba lepiej zrobić ,to nie majątek. -
Zośka
A ty przed CC masz jakąś konsultacje z anastezjologiem i lekarzem rodzinnym? U mnie do szpitala tego wymagają . Jeszcze stomatolog ale to mam odhaczone.
Jeszcze jakies badanie mikrobiologiczne na nosicielstwo gronkowca MRSA. Ktoś coś o tym wie? To chyba u rodzinnego? Lekarz w szpitalu w takim pędzie mi przekazywał informacje,że nie nadąrzyłam przetrawić a co dopiero dopytaćto jakoś wymaz z gardła i nosa .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:54
-
Cześć dziewczyny. Robię kartki okolicznościowe również urodzinowe dla dzieci. Może będzie któraś z Was zainteresowana
https://m.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID88-IDxtUl6.html/#position=2&page=2
PozdrawiamW życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
Kendy, jak byłam chora to brałam te
https://www.doz.pl/apteka/p63688-Prenalen_Gardlo_z_malina_i_propolisem_pastylki_do_ssania_bez_cukru_16_szt.
Są całkiem spokogardło przestało bolec. Moja bratowa, która tez jest w ciąży i miała zapalenie gardła dostała je od lekarza. Kazał jej jeszcze psikać tantum verde, tylko potem od razu płukać gardło wiec nie wiem czy miało to sens
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:16
-
Dziewczyny, a jak u Was z płytkami krwi? U mnie z każdą kolejną morfologią jest coraz mniej - spadło już z 270 do 160.. Boję się co będzie dalej.
I miesiąc temu miałam szyjkę 4cm, a teraz 3,5 cm. Ale mierzone przez różnych lekarzy i na różnych sprzętach. Więc może to granica błędu?
-
Kendy wrote:Zośka
A ty przed CC masz jakąś konsultacje z anastezjologiem i lekarzem rodzinnym? U mnie do szpitala tego wymagają . Jeszcze stomatolog ale to mam odhaczone.
Jeszcze jakies badanie mikrobiologiczne na nosicielstwo gronkowca MRSA. Ktoś coś o tym wie? To chyba u rodzinnego? Lekarz w szpitalu w takim pędzie mi przekazywał informacje,że nie nadąrzyłam przetrawić a co dopiero dopytaćto jakoś wymaz z gardła i nosa .
A w sumie po co z lekarzem rodzinnym?
Z anastezjologiem to jasna sprawa przy cc, ale ja będę miala chwilę przed cc. Z badan tez nie mam wymyslow. Początkowo kazała mi zrobic morfo i tarczyce, ale na wizycie stwierdzila, ze w sumie bez sensu bo i tak w szpitalu robia swoje wyniki. Także dziś zrobilam tylko hiv, hbs, hcv i vdrl i to na tyle.
Byłam teze na KTG dziś i wyszedl mi jeden skurcz. Czekam na odpowiedz ginki, bo wyslalam jej zdjęcie. Mam nadzieję, że przez ten jeden skurcz nie będę musiała jechac do szpitala.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, a jak u Was z płytkami krwi? U mnie z każdą kolejną morfologią jest coraz mniej - spadło już z 270 do 160.. Boję się co będzie dalej.
I miesiąc temu miałam szyjkę 4cm, a teraz 3,5 cm. Ale mierzone przez różnych lekarzy i na różnych sprzętach. Więc może to granica błędu?
U mnie plytki raz wzrastaja a raz spadaja. Przedostatnio miałam 182, a ostatnio 163. Ale ginekolog mi mowila, że martwić się bedziemy jesli spadna ponizej 100. A z szyjka tak jak piszesz - jak najbardziej mógł byc to zakres bledu.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:Lisa
Dziękuję
Czarnaiwi
Dzięki:)
Ale pierwsze słyszę. Z wody utlenionej? Woda z solą chyba też ok ?Kendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml