X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie brały 2 siostry, mówiły że lżej sie rodzi ale jedna miała przez to jakieś problemy z kręgosłupem, musiała bym je bardziej podpytać.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wykluczam żadnej opcji, bo nie wiem jak będzie. Jeśli chodzi o Dolargan, to położna mówiła, że nikt mi go nie poda np. przy 8 cm, bo lek nie będzie miał czasu się wydalić z organizmu przed narodzeniem dziecka. Jest jeszcze gaz rozweselajacy, ale nie na wszystkich działa.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w którym chcę rodzić mówią ze jeśli wcześniej odbędziemy odpowiednią konsultację z anestezjologiem to możemy z tego skorzystać. Niestety większość znajomych czy z rodziny rodziła gdzie indziej, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce. Tez się trochę obawiam tego wklucia w kręgosłup.

Mega lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często tak jest, bo mało jest anestezjologów i nie ma tez kto podać :/
    U mnie bratowa rodziła pierwsze bez i drugie na znieczuleniu. Trzecie planuje bez, bo twierdzi, ze bóle były do przeżycia a za to dużo szybciej urodziła :P

Ja już po gin :)) ii wszystko dobrze!:D szyjka nawet nie drgnęła. Dzidzius poszedł do góry i już na nią teraz nie uciska :) Dostałam nawet zielone światło na wyjazd na oficjalne odebranie dyplomu ;) tylko mam do tego czasu dalej leżeć i po powrocie sprawdzimy od razu co i jak. Mega się cieszę ;)

OlinkaO, Paulina_2603, Seli lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam dzisiaj lenia:) wrocilam z miasta, prezenty kupione, badania zrobione ale zap9mnialam recepty wykupic:) i tak jak zjadłam na kanapie przed tv tak siedzę do teraz. A cała góra prania obok do składania lezy:) nie mam mocy;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest zzo. Poprzednim razem nie zdazylam, teraz jak zdaze to chętnie no ale watpie ze sie uda :D
    Olinka bo zakres czasu w jakim mozna podac zzo jest dosc waski, w dodatku badania muszą byc na swiezo zrobione. Wiadomo ze nikt przy koncu porodu nie poda zzo, tak samo na samym poczatku. Ale u nas dosc czesto jest z tego co widzialam :)
    Dolarganu u nas niema, gaz brałam i do dupy... :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Często tak jest, bo mało jest anestezjologów i nie ma tez kto podać :/
    U mnie bratowa rodziła pierwsze bez i drugie na znieczuleniu. Trzecie planuje bez, bo twierdzi, ze bóle były do przeżycia a za to dużo szybciej urodziła :P

Ja już po gin :)) ii wszystko dobrze!:D szyjka nawet nie drgnęła. Dzidzius poszedł do góry i już na nią teraz nie uciska :) Dostałam nawet zielone światło na wyjazd na oficjalne odebranie dyplomu ;) tylko mam do tego czasu dalej leżeć i po powrocie sprawdzimy od razu co i jak. Mega się cieszę ;)
    Lisa super wiadomości. Leżenie się opłacało. Tak trzymaj . Nie rozszalej sie nam tylko za bardzo.:)

A ja od dziś zapisuje ruchy. Do godz.21 jeszcze tyle czasu a mi już miejsca w rubryce brakuje:) mój szalony aktywny syneczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:30

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Ale ja mam dzisiaj lenia:) wrocilam z miasta, prezenty kupione, badania zrobione ale zap9mnialam recepty wykupic:) i tak jak zjadłam na kanapie przed tv tak siedzę do teraz. A cała góra prania obok do składania lezy:) nie mam mocy;)
    Nie dziwię sie. Trochę jednak dziś ogarnelas. Ja dziś też aktywnie kręcę się po domu. Ciągle coś do zrobienia.Noi córcia chora to się trzeba poopiekowac. Coś mnie gardło zaczyna pobolewać. Poza domowymi sposobami coś aptecznego bez recepty na gardło w ciąży jest? Co można ? Mąż zaraz z Córką do lekarza idzie to by mi coś kupił w aptece.

Jednak prezenty ogarnęłaś,:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:45

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Jak cesarkę mam 28 grudnia to dobrze jeszcze zrobić świeża morfologię w grudniu i mocz?Ostatnie badania mam z 15 listopada.
    Lekarka nic nie mówił,w szpitalu też nic nie mowili. A przed mi pewnie nie zdarza zbadać bo idę do szpitala w dniu cesarki. Chyba lepiej zrobić ,to nie majątek. :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    A ty przed CC masz jakąś konsultacje z anastezjologiem i lekarzem rodzinnym? U mnie do szpitala tego wymagają . Jeszcze stomatolog ale to mam odhaczone.
    Jeszcze jakies badanie mikrobiologiczne na nosicielstwo gronkowca MRSA. Ktoś coś o tym wie? To chyba u rodzinnego? Lekarz w szpitalu w takim pędzie mi przekazywał informacje,że nie nadąrzyłam przetrawić a co dopiero dopytać :/ to jakoś wymaz z gardła i nosa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 16:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Robię kartki okolicznościowe również urodzinowe dla dzieci. Może będzie któraś z Was zainteresowana

https://m.olx.pl/oferta/kartki-recznie-robione-CID88-IDxtUl6.html/#position=2&page=2

Pozdrawiam :)

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, jak byłam chora to brałam te
    https://www.doz.pl/apteka/p63688-Prenalen_Gardlo_z_malina_i_propolisem_pastylki_do_ssania_bez_cukru_16_szt.
    Są całkiem spoko ;) gardło przestało bolec. Moja bratowa, która tez jest w ciąży i miała zapalenie gardła dostała je od lekarza. Kazał jej jeszcze psikać tantum verde, tylko potem od razu płukać gardło wiec nie wiem czy miało to sens :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:16

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy na bol gardla najlepsze plukanka z wody utlenionej..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Dziękuję :)

Czarnaiwi
    Dzięki:)
    Ale pierwsze słyszę. Z wody utlenionej? Woda z solą chyba też ok ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z płytkami krwi? U mnie z każdą kolejną morfologią jest coraz mniej - spadło już z 270 do 160.. Boję się co będzie dalej.
    I miesiąc temu miałam szyjkę 4cm, a teraz 3,5 cm. Ale mierzone przez różnych lekarzy i na różnych sprzętach. Więc może to granica błędu?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy na ból gardła możemy Glimbax plyn do płukania. Moja doktor mi zaleciła na gardło.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Kendy na ból gardła możemy Glimbax plyn do płukania. Moja doktor mi zaleciła na gardło.
    Znam,dzięki:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Zośka
    A ty przed CC masz jakąś konsultacje z anastezjologiem i lekarzem rodzinnym? U mnie do szpitala tego wymagają . Jeszcze stomatolog ale to mam odhaczone.
    Jeszcze jakies badanie mikrobiologiczne na nosicielstwo gronkowca MRSA. Ktoś coś o tym wie? To chyba u rodzinnego? Lekarz w szpitalu w takim pędzie mi przekazywał informacje,że nie nadąrzyłam przetrawić a co dopiero dopytać :/ to jakoś wymaz z gardła i nosa .

A w sumie po co z lekarzem rodzinnym? o.O
    Z anastezjologiem to jasna sprawa przy cc, ale ja będę miala chwilę przed cc. Z badan tez nie mam wymyslow. Początkowo kazała mi zrobic morfo i tarczyce, ale na wizycie stwierdzila, ze w sumie bez sensu bo i tak w szpitalu robia swoje wyniki. Także dziś zrobilam tylko hiv, hbs, hcv i vdrl i to na tyle.
    Byłam teze na KTG dziś i wyszedl mi jeden skurcz. Czekam na odpowiedz ginki, bo wyslalam jej zdjęcie. Mam nadzieję, że przez ten jeden skurcz nie będę musiała jechac do szpitala.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z płytkami krwi? U mnie z każdą kolejną morfologią jest coraz mniej - spadło już z 270 do 160.. Boję się co będzie dalej.
    I miesiąc temu miałam szyjkę 4cm, a teraz 3,5 cm. Ale mierzone przez różnych lekarzy i na różnych sprzętach. Więc może to granica błędu?

U mnie plytki raz wzrastaja a raz spadaja. Przedostatnio miałam 182, a ostatnio 163. Ale ginekolog mi mowila, że martwić się bedziemy jesli spadna ponizej 100. A z szyjka tak jak piszesz - jak najbardziej mógł byc to zakres bledu.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa
    Dziękuję :)

Czarnaiwi
    Dzięki:)
    Ale pierwsze słyszę. Z wody utlenionej? Woda z solą chyba też ok ?
    1 lyzeczka wody utlenionejn+ pol szklanki wody. Ja osobiscie wiecej daje tej wody utlenionej. Tak plucze gardlo tez moj 6 latek. Wody z sola probowalam ale mialam odruch wymiotny niestety..

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ