X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się nie wyspalam:( jakoś późno bardzo poszłam spac:) ale w nocy zrobiłam sobienfarsz na pierogi, z grzybami i kapustą, takie wigilijne bo mam mega ochotę na nie i dzisiaj na obiad będą ;) i może ogórkowa zrobię też to będę miała obiad na trzy dni, tylko nie wiem czy mi zapał nie minie jak się podniosą i do kuchni pójdę:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może link do jakiejś rozsądnej listy wyprawkowej? Wydaje mi się, że mam już wszystko, ale wolałabym się upewnić.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim wizytującym życzę samych dobrych wiadomości;)

Co do późnych wizyt.. moja mama ostatnio była umówiona do endokrynologa na 22.30:O

Noc przeszła całkiem fajnie ;) wyspalam się i dalej zalegam w łóżku. Dzisiaj są fajne świąteczne posciele w lidlu:)) muszę kogos wysłać, bo bardzo mi się taka marzy na święta

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie ubranka szykujecie na powrót ze szpitala?

Bo ńie wiem czy taki zestaw to nie za mało: body z długim rękawkiem, śpioszki, puchaty kombinezon, czapeczka (teściowa mi mówi zeby dac dwie - cienka bawełniana i na to zimowa), i taki opakowany do śpiworka w foteliku.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega ale to chyba dosyc cieplo i tak? Puchaty kombinezon i jeszcze dodatkowo spiworek do fotelika. Ja bym dala jedno albo drugie. Ja planuje body krotki rekaw + pajac, na to cienki polarowy pajac i w tym do spiworka. I tak mi sie wydaje, ze to chyba za duzo. Czapke tylko grubą.

Mega lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znalazłam jeszcze zamiennik anibala, podobne urzedzenie z NUK, dużo tańsze bo można kupić za 80 zl. Słyszałyście coś może o nim?? Czy tak samo skuteczny jak anibal?:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam chyba body z długim + polspiochy, na to taki ciepły grubszy pajac i do spiworka w foteliku :) no i oczywiście zależy, czy będzie -10, 0 czy +10 :D bo u nas teraz to wszystkiego można się spodziewać :) a i mam taka ocieplana czapeczkę, w razie potrzeby taki zapinany trojkat pod szyjkę i rękawiczki cieplejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:06

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega dla mnie za dużo. Ja ubiore body dł, spodenki na to pajac zwykly welurowy i tak ubrany maluch do spiwora w nosidelku ;) u nas bedzie około -5 , napewno nie bedzie na plusie.
    Dwie czapki mnie zabiły :D mam jedna zimowa. Pozatym nie wybierasz sie chyba na spacer odrazu tyle co przejscie od drzwi do auta i z auta do domu

Lisa widzialam on zupelnie inaczej dziala, tzn nie dziala tylko zaciskasz na nim miesnie . A aniball pompujesz kazdego dnia i wypychasz az dojdziesz do srednicy 30-32cm (zaczyna sie od okolo 16cm). Wejdz sobie na forum lovi tam dziewczyny na biezaco pisza o postepach a potem o porodach..opinie ma świetne. Ja sie skusze, ale czekam na ostatnie usg okolo 36tyg z wagą bo jak bedzie 4kg to nie mam co ćwiczyć i tak mnie natną pewnie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:10

Mega lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Ja linka nie mam . Sama sobie listę robiłam i chyba mam wszystko co trzeba, nic więcej mi do głowy nie przychodzi ..mogę ci spisać może coś pomoże..

Mega
    Ja mam 2 zestawy. Na 56 i 62. Mam body ( długi rękaw),półśpiochy/ śpiochy i kaftanik i potem kombinezon misia i jeszcze kocyk do okrycia i pieluszkę na buźkę.Mysle że wystarczy ,bo kombinezon mam gruby i ciepły gdyby był cieńszy może jeszcze jakiegoś pajacyka cieplejszego bym ubrała.

Pamiętam jak położna odradzała mi przy corce welurowe ubranka. One nie oddychają. Teraz nie kupiłam nic welurowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:10

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka a napisz co masz, te listy sa zawsze mega obszerne, nie sugerowalabym się

Kendy ale ten pajac bedzie tylko na ta chwile dojechania do domu ;) a drygi welurowy mam na zaraz po porodzie. Tak to w domu nie bede.welurowych uzywac ale w takich sytuacjach sa fajne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:12

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam czapkę zimowa i szaliczek i rękawiczki.i Sue zastanawiam czy pod tą ciepła czapę dawać jeszcze cienka bawełniana ? Chyba za dużo bo jeszcze kaptur od kombinezonu można narzucić. Spakowałam ale czy ubiorę,zobaczymy

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach, ja dopiero za tydzień :)

A odnośnie nacinania krocza, to ja raczej poinformuję zespół prowadzący, że jeśli zauważą, że skóra wokół robi się biała, albo główka ma problemy z przejściem to żeby cieli bez wahania.
    Przeczytałam, że:
    *po pierwsze, mimo, że rozciągliwa błona śluzowa pochwy poddaje się często naporowi główki bez uszkodzenia, to mimo to, dochodzi przy tym jednak do niewidocznych dla oka uszkodzeń mięśni i powięzi dna miednicy, co może skutkować w późniejszym czasie wypadaniem macicy i wymagana jest operacja plastyczna, oraz lepiej mieć kontrolowane nacięcie, niż uszkodzenie tkanek przez pęknięcie niekontrolowane, bo taka rana goi się gorzej.
    *A po drugie, stwierdzono, że pokonywanie oporów, jakie stwarzają tkanki krocza rodzącej się główce, pociągać mogą za sobą ciężkie obrażenia ośrodkowego układu nerwowego płodu (niebezpieczeństwo gwałtownej zmiany ciśnienia wewnątrzczaszkowego i powstanie śródczaszkowych wylewów krwawych).

Niestety znamy taki przypadek w rodzinie, gdzie bardzo długo rodziła moja kuzynka i główka nie chciała przejść, nacięcie krocza zrobili za późno, bo dopiero przed samym vaccum, co później okazało się, że doprowadziło do wylewów w mózgu. Chłopiec przez ponad miesiąc był w szpitalu i ze strachu lekarze dzień w dzień robili mu tomografie, usg przezciemiączkowe i inne badania. Oczywiście noworodek w reakcjach na bodźce miał odchylenia, rehabilitacja przez ponad rok i częste kontrole u neurologa. Kiedy wszystko się ustabilizowało (niby), to dostał napadów padaczkowych, takich zewnętrznych, i okazuje się, że miał też bezobjawowe "wewnętrzne" wcześniej. No i szkoda nam tego małego, bo jest super pogodnym i grzecznym chłopcem, i dużo przeszedł mimo że jeszcze nie ma dwóch lat... :(

Więc w świetle tego, mój Mąż powiedział wczoraj do mnie tak - "Trudno kochanie, będziesz musiała poświęcić swoją pipeczkę, dla dobra synka".
    Nie ma co na siłę upierać się, co do wyidealizowanego porodu (bez nacięć, bez bólu), bo każdy przypadek jest inny...
    no i życzę, każdej z nas, by nie miała komplikacji i nie musiała później przechodzić przez takie, czy inne niemiłe historie.

Kendy, Mega, Reni lubią tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może wyrzućmy swoje listy i zweryfikujemy, może któras coś skorzysta czy coś się przypomni

Chociaż każdy szpital też ma inne wymogi. U mnie np ubranek dla dziecka nie trzeba, tylko pieluchy i chusteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka no u nas nie trzeba o tym informowac, kazda polozna wie kiedy trzeba naciac, to jakby podstawowa wiedza ... Ja chce cwiczyc bo samo naciecie mi nie przeszkadzalo ale niestety rana mi sie rozeszla i mi sie strasznie dlugo goilo i brzydko . Mam nadzieje ze z cwiczeniami natną mnie chociaz troche mniej albo wcale, ale ja jestem jak najbardziej za nacieciem . Zawsze tez pytaja Ciebie o zdanie czy chcesz ochrony krocza czy nie, czy wyrazasz zgode na naciecie jak bedzie potrzeba itd.
    Bez bólu to chyba poród nie istnieje :p
    Olinka jeszcze dodam ze bardzo rzadko glowka stoi na tyle dlugo w kroczu zeby powodowac takie powiklania o ktorych napisalas, nikt na sile nie bedzie trzymal glowki w kroczu bo trzeba je ochronic, przykro mi ze akurat trafilo na Twoją kuzynkę. Czasem nawet mimo naciecia glowka sie cofa albo rodząca niema sily jej wypchnac ale mowie bardzo rzadko trwa to tak dlugo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:26

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dokladnie...kazdy szpital ma swoje wymagania. Ja nie mam listy pakowalam.sie z.glowy

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    W twoim przypadku nic dziwnego. :)że z głowy się pakowałas. A rodzisz w szpitalu,w którym pracujesz?
    Jutro wizyta co ? Na którą?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile obstawiasz,że córa waży? Ja co do mojego się pomyliłam...obstawiałam więcej,mąż zgadl:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!

Paulina, odnosnie GBS to dostałam wczoraj smsa z rejestracji, że jest ujemny! :) Pewnie też dostaniesz :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    A Ty jak się trzymasz? Odliczasz dni do CC? Gotowa już,spakowana?
    Nas nacięcia krocza ominą ale za to gdzie indziej nas ponacinaja ale za to konkretnie :) ja już mam takie doświadczenia za sobą:) ale wszystko do przeżycia a dla takiego celu warto, wszystko się wytrzyma.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:41

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pobranie GBS z odbytu jest straszne? Jakoś przeraża mnie myśl, że lekarz ma mi gmerać w odbycie :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ