STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka, co do przebrania dla męża to u mnie jest tak że może on po prostu wziąć sobie coś wygodnego, np krótkie spodenki(bo podobno na porodowce jest cieplo), klapki gumowe (w razie gdyby chciał wejść i pomoc Ci coś pod prysznicem), i położna też mówiła ze dobrze jest jak weźmie sobie koszulę rozpoznania w razie gdyby matka nie mogła kangurowac a tata byłby chętny.
-
Sęli, bądź dzielna, trzymaj się. Kendy dobrze mówi,najważniejsze że z Gabrysiem wszystko ok. Nie łam się! Zobacz dziś już 5 dni zleciało, a z każdym dniem Maluch jest co raz silniejszy. Nim się obejrzysz będziesz tuliła Go w ramionach. Staraj się nie denerwować bo podobno to szkodzi laktacja.
-
A ja właśnie dostałam wiadomość od kuzynki męża, ze jest już po cc. Miała dzisiaj planową. Mega zazdroszczę, ze ma już po wszystkim i dzidziusia przy sobie;) słodziak ogromny.
Spaceangel dokładnie, nie zamartwiaj się na zapas. Możliwe, ze to fałszywy alarm.. nie czytaj internetu teraz bo tam jest zazwyczaj opisany najgorszy możliwy przebieg. Koleżanka mojej siostry zaraziła się toxo w trakcie ciąży (nie wiem który tydzień dokładnie), brała leki do końca i z tego co wiem dzidzius urodził się zdrowywiec głowa do góry i narazie nie bombarduj się tymi informacjami. Lekarz tez pewnie wie co robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 14:32
-
Seli u mnie w szkole rodzenia położna nas przestrzegała, ze po kilku dniach od porodu często robi się taki zastój i żeby broń Boże się tym nie zamartwiać i nie zniechęcać tylko dzielnie walczyć, wiec głowa do góry zobaczysz ze będzie wszystko dobrze :* a bakterie już pokonałas nie jedną wiec to ona Ciebie powinna się obawiać a nie Ty jej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 14:34
-
Kendy wrote:Elmuszka
Tak to właśnie jest. Kręcą nosem w szpitalach na duże bagaże a tyle wszystkiego wymagają
Też mam jedną zimowa czapę ciepła i na później troszkę cieńsza. Co do ciuszkow. Myślę ,że dobrze by było byś zaopatrzyła się w kilka rzeczy na 56. Chociaż ze 3 body,że 2 komplety śpioszek i kaftanikow,1 polśpochy i ze 3 pajace.To takie minimum mysle.Bo jak dzidziuś będzie mniejszy.Śpiochow nie podwiniesz ,pajacyka też.Ale jak uważasz.Pampersy ja mam 1 one mają przedział od 2,kg-5 kg więc będą ok na każdego noworodka.
Jutro może mi mąż komodę złoży, to będę mogła poukładać ciuszki, przeliczę jeszcze te ciuszki na 56. W sumie mam też trochę takich z poucinanymi metkami itp- muszę to przejrzeć.
Najbardziej to cieszę się z nosidła, udało mi się upolować za 350 nosidło warte 600 -
Ja juz po wizycie. Młody wierzga, wazy około 2140, brzuszek ma mniejszy o 2 tygodnie, ale kazał sie tym nie stresować, wszystko jest w normie. Tym bardziej, ze ani ja, ani maz do dryblasów nie należymy. Pobrał mi wymaz ba paciorkowce. Tylko cisnienie mi sie u niego rozszalało, przepisał mi dopegyt, mam mierzyć cisnienie 4 razy dziennie i w poniedziałek podejść do niego. Zawsze cos...
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Marin wrote:Mega, czyli z Młodym wszystko dobrze, oby tak dalej. A jakie miałaś ciśnienie?
-
Bakteria wywolala porod i zakazila wody... Ale w badaniach Gabrysia jest ok, dostaje antybiotyk na zas.
Pieknie butla zjadlprzebieralam go, karmilam, maz tez byl. Zupelnie inaczej. Tak ciesze sie z kazdej osranej i osikanej pieluchy, ze moge pobyc i to zrobic. Cudowna sprawa. Oby tak dalej.
Ja sie zryczalam, ale juz wiem, ze bede pol nocy u niegotylko sciagam duze ilosci mleka. Rozkrecilo sie tak pieknie! Moge oddzial karmic :p dobrze, ze na gemini kupilam zelowe oklady - na zimno i na cieplo, okragle do piersi. Cud!! Przed na cieplo, po na zimno.
Powiem Wam jeszcze, ze ile tu lekarzy... I to jakich... American dream :p napakowani, przystojni... nic tylko isc sie badachahahaha
Paulina_2603, Elmuszka, Magdoczka, olkakarolka, Mega lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze Seli, że masz pokarm, bo Twoje mleko jest teraz najlepsze dla Gabrysia.
A ta bakteria to naprawdę cholerstwo... Szkoda, że przyczyniła się do przedwczesnego porodu, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. Głowa do góry :*
Jak mi się dłuży czas... Jeszcze ponad 2 godziny do wizyty... -
No najgorsze to to, ze nie ma sie obok, ze chce sie przytulic ale dzieli cie plastik.
Ale caly czas mysle o tym, ze juz coraz blizej... nie bedziemy wiecznie tu gnic... no i wypisy jutro sa... zostane sama znow ;p a jakos nikt nie rodzi ostatnio ;p -
Seli
Zdjęcie cudowne. Jak trzyma Cię synek za palca . Cudny widok. Super ,że mogłaś go dziś nakarmić i przewinąć i z każdym dniem będzie coraz lepiej. Nie dawaj się tylko złym nastrojom ,bo musisz być silna dla GabrysiaWidzisz coś złego się działo dlatego organizm zareagował i poród rozpoczął się wcześniej.
Ja tak bardzo nie mogę się doczekać . Próbuje sobie tłumaczyć ,że powinnam wykorzystać ten ostatni luźniejszy czas,zbierać siły i odpocząć i cierpliwie czekac ale o ta cierpliwość to cholernie ciężko. Już żyje tym dniem cesarki,odliczam i o niczym innym myśleć nie mogę. -
A ja wylądowałam na IP, bo w porowaniu z ubieglymi dniami dzis duzo mniej sie malutka ruszala...jestem po ktg.. wg zapisu dziecko sie caly czas rusza a ja podczas badania poczulam moze 4 ruchy
czekam jeszcze na badanie przez lekarza. Obok bicia serca sie pokawial jeszcze jeden jakis zapis z cyframi duzymi i bylo tam ok 20-25 , wiecie to znaczy?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:A ja wylądowałam na IP, bo w porowaniu z ubieglymi dniami dzis duzo mniej sie malutka ruszala...jestem po ktg.. wg zapisu dziecko sie caly czas rusza a ja podczas badania poczulam moze 4 ruchy
czekam jeszcze na badanie przez lekarza. Obok bicia serca sie pokawial jeszcze jeden jakis zapis z cyframi duzymi i bylo tam ok 20-25 , wiecie to znaczy?