X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Czarnaiwi ten drugi zapis to skurcze ale poziom 20-25 to praktycznie zaden ;)

Seli super :)

Paulina co tak pozno te wizyty :D jak wrocisz to ja już bede spać :p
    No widzisz... Tyle pacjentek ma moja pani doktor. Jestem już po ktg. A jeszcze przede mną jedna pacjentka...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czarnaiwi
    Trzymaj się oby wszystko było ok!!daj znać.
    Jestem już w domu. Usg i ktg prawidłowe, do kontroli za tydzień, akurat wtedy mam wizytę.. Mała waży 2540 g :) niech już nie straszy.

Elmuszka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Jestem już w domu. Usg i ktg prawidłowe, do kontroli za tydzień, akurat wtedy mam wizytę.. Mała waży 2540 g :) niech już nie straszy.
    Możesz odetchnąć. To całkiem sporaśna ta Twoja Mała.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Super ,że wszystko ok:) waga fajna :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze Paulina da znać i idziemy lulu;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże już te nasze maluszki:)
    Ja dzisiaj chyba nie będę spala... młody tak kopie, nie wiem mam wrażenie że w kregoslup... boli to bardzo. Jak tatuś chciał pomacac brzuszek to chyba z 20min lezelismy A ten ani drgnie, a jak mąż już zasnął to sobie robi w brzuchu zabawe:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie też automatycznie się uspokaja gdy tatuś chce zobaczyć harce :)
    Też dziś aktywny był . Mało co spał w dzień, za to teraz już chyba ma sieste:)
    Dziś z mężem się droczyliśmy.nawzajem do kogo będzie podobny i synek potwierdził kopniaczkiem,że będzie synuś mamusi :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :)
    Młoda podkoksowala i waży 2967g. Jestem w szoku :) W 3,5 tygodnia ponad kilogram!!! Ale pani doktor powiedziała, że teraz niekoniecznie musi dużo przybrać. Stwierdziła, że miała wyrzut apetytu :D
    Wszystko jest dobrze. Szyjka długa i zamknieta, no i główka zaczyna schodzić w dół i dlatego mogę czuć to kłucie. GBSy pobrane. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pewnie już ostatnia. Aha! Badanie było już trochę bolesne i ginka mówiła, że teraz już tak bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 23:22

Seli, katepr, Marin, Zośkaaa lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) klocuszek fajny:) Cieszę się,że wszystko ok , oby tak do końca

Spokojnej nocy wszystkim..przespanej smacznie ;)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) po 5 zobaczylam moja buziulke bez ani jednej rurki :) karmimy sie juz butla tylko z moim mlekiem :D

I moje dziecie zrobilo takie kupsko... dobrze, ze mial tetre bo pol inkubatora byloby zapchane ;p wczoraj nam siknal do gory a dzis puscil fontanne... Masakra :D

Mega, Paulina_2603, Magdoczka, Marin, Reni lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Seli ekstra :):):):):):):)
    Mumuśka Seli już zakochana na amen:):):)to widać;)

A ja zaraz do lekarza rodzinnego lecę by uzupełnił dokumenty do CC.
    W poniedziałek spotkanie z anastezjologiem.

A mój mężuś kochany wczoraj wieczór spędził na pieczeniu chleba i swojskiego pasztetu byśmy miały pyszne śniadanko.
    Tylko kurcze trochę się obawiam,bo dawał do pasztetu trochę wątróbki...a wiem,że w ciąży nie powinno się jej jeść. Ale to ze względu na Wit A nie wolna jej przedawkować ale trochę w pasztecie chyba nie zaszkodzi...no tak pachnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 07:36

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy w małej ilości na pewno nie zaszkodzi ;) jedz śmiało! Smacznego :*

Seli będziecie mieć z synkiem wesoło ;) minęło 5 dni od narodzin a tu już tyle zmian ;)

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie wiem jaki masz przepis na pasztet, ja jak pieke to mam około 10-15dkg wątróbki, wiec z cała reszta jak to sie wymiesza to to jest mikra ilośc. Mnie z mojego przepisu wychodzi 6-7 foremek pasztetu.

Uciekam zaraz na badania. Młody sie buntuje bo musze byc na czczo.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze moglaby zaszkodzic jakby sie duzo jadlo jej :p

Imprezujecie dzis? :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbki jest ok 1/4 .3 foremki wyszły. Zjadłam jedną kanapeczke.Bede jeść z umiarem:)a trudno,bo dobry ..z ogorem .mmm

U nas imprezy żadnej nie planujemy. Może znajomych zaprosimy na pasztet i chleb i jakieś grzane piwko i tyle :)zobaczymy

Miłego dnia.
    To Seli jak już możesz ucałuj synalka od forumowych cioć;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie moge. Dalej inkubator mimo wszystko.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to myślę że jak dobrze przybiera i ciepło trzyma to go wypuszcza w przyszłym tygodniu :) ja jestem po pobraniu krwi. Zobaczymy popołudniu.. Drogie te badania 50 zł za igg i igm. Wyszedł mi hemoroid to mój drugi w życiu hehe idę chyba spać z powrotem.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie. Do srody mnie na pewno nikt nie wypisze bo mam antybiotyk ;p zobaczymy ile beda nas trzymac. Pewnie i tak by sie tyle zeszlo.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeszcze nie moge. Dalej inkubator mimo wszystko.
    To nic...poczekamy :);):)

Spaceangel
    Współczuję nowej dolegliwości ;)
    To czekamy na wynik,kiedy będzie? Zaciskam kciuki:)

Seli
    Siedz z synkiem jak najdłużej co w domu będziesz robić.Wariowac. Zbierajcie siły:)

Ale zimnica dziś. Dobrze,że miałam auto...do lekarza blisko ale nie ryzykowałam.Nawet czapę ubrałam i szal zimowy. Teraz gorąca herbatka z córką pod kołderką.

Co na obiad robicie ?
    Ja znalazłam fajny przepis na ziemniaki w mundurkach z piekarnika. Podpieks się je je do miękkości, potem nacina i faszeruje farszem ( masło,koperek,ser żółty,majonez ) i jeszcze raz do piekarnika ..do tego usadze jajko i zrobię świeżą surówkę z oliwą z oliwek :) będzie git.

Czy któraś z Was robiła zakupy online w Rossmanie ? Tak że odbierasz w sklepie za godzinę ? To działa fajnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak lepie, żeby trzymali o jeden dzień za długo niż o jeden za krótko. Zobaczycie jak szybko minie ;) na forum zacznie się rodzenie a Wy już dawno w domku w trójkę <3

Ja dzisiaj mam imprezę w łóżku! Zapowiedziałam mężowi ze jedyne o czym pragnę to kołderka. Ostatnio troszke sobie popuscilan i mnie mega nogi bolą, wiec wracam do wcześniejszego leżenia do tego 7.12.
    Odebrałam wczoraj wymazy i wszystko czysto :)
    Ewentualnie podjade szybko na jedna porodówkę z siostrą ogladnac, bo muszę się przecież w końcu zdecydować na jakiś szpital :O !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:05

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ