X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Czarnaiwi ten drugi zapis to skurcze ale poziom 20-25 to praktycznie zaden ;)

Seli super :)

Paulina co tak pozno te wizyty :D jak wrocisz to ja już bede spać :p
    No widzisz... Tyle pacjentek ma moja pani doktor. Jestem już po ktg. A jeszcze przede mną jedna pacjentka...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czarnaiwi
    Trzymaj się oby wszystko było ok!!daj znać.
    Jestem już w domu. Usg i ktg prawidłowe, do kontroli za tydzień, akurat wtedy mam wizytę.. Mała waży 2540 g :) niech już nie straszy.

Elmuszka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marin Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Jestem już w domu. Usg i ktg prawidłowe, do kontroli za tydzień, akurat wtedy mam wizytę.. Mała waży 2540 g :) niech już nie straszy.
    Możesz odetchnąć. To całkiem sporaśna ta Twoja Mała.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Super ,że wszystko ok:) waga fajna :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze Paulina da znać i idziemy lulu;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże już te nasze maluszki:)
    Ja dzisiaj chyba nie będę spala... młody tak kopie, nie wiem mam wrażenie że w kregoslup... boli to bardzo. Jak tatuś chciał pomacac brzuszek to chyba z 20min lezelismy A ten ani drgnie, a jak mąż już zasnął to sobie robi w brzuchu zabawe:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie też automatycznie się uspokaja gdy tatuś chce zobaczyć harce :)
    Też dziś aktywny był . Mało co spał w dzień, za to teraz już chyba ma sieste:)
    Dziś z mężem się droczyliśmy.nawzajem do kogo będzie podobny i synek potwierdził kopniaczkiem,że będzie synuś mamusi :)

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :)
    Młoda podkoksowala i waży 2967g. Jestem w szoku :) W 3,5 tygodnia ponad kilogram!!! Ale pani doktor powiedziała, że teraz niekoniecznie musi dużo przybrać. Stwierdziła, że miała wyrzut apetytu :D
    Wszystko jest dobrze. Szyjka długa i zamknieta, no i główka zaczyna schodzić w dół i dlatego mogę czuć to kłucie. GBSy pobrane. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pewnie już ostatnia. Aha! Badanie było już trochę bolesne i ginka mówiła, że teraz już tak bedzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 23:22

Seli, katepr, Marin, Zośkaaa lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) klocuszek fajny:) Cieszę się,że wszystko ok , oby tak do końca

Spokojnej nocy wszystkim..przespanej smacznie ;)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) po 5 zobaczylam moja buziulke bez ani jednej rurki :) karmimy sie juz butla tylko z moim mlekiem :D

I moje dziecie zrobilo takie kupsko... dobrze, ze mial tetre bo pol inkubatora byloby zapchane ;p wczoraj nam siknal do gory a dzis puscil fontanne... Masakra :D

Mega, Paulina_2603, Magdoczka, Marin, Reni lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Seli ekstra :):):):):):):)
    Mumuśka Seli już zakochana na amen:):):)to widać;)

A ja zaraz do lekarza rodzinnego lecę by uzupełnił dokumenty do CC.
    W poniedziałek spotkanie z anastezjologiem.

A mój mężuś kochany wczoraj wieczór spędził na pieczeniu chleba i swojskiego pasztetu byśmy miały pyszne śniadanko.
    Tylko kurcze trochę się obawiam,bo dawał do pasztetu trochę wątróbki...a wiem,że w ciąży nie powinno się jej jeść. Ale to ze względu na Wit A nie wolna jej przedawkować ale trochę w pasztecie chyba nie zaszkodzi...no tak pachnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 07:36

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy w małej ilości na pewno nie zaszkodzi ;) jedz śmiało! Smacznego :*

Seli będziecie mieć z synkiem wesoło ;) minęło 5 dni od narodzin a tu już tyle zmian ;)

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie wiem jaki masz przepis na pasztet, ja jak pieke to mam około 10-15dkg wątróbki, wiec z cała reszta jak to sie wymiesza to to jest mikra ilośc. Mnie z mojego przepisu wychodzi 6-7 foremek pasztetu.

Uciekam zaraz na badania. Młody sie buntuje bo musze byc na czczo.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze moglaby zaszkodzic jakby sie duzo jadlo jej :p

Imprezujecie dzis? :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątróbki jest ok 1/4 .3 foremki wyszły. Zjadłam jedną kanapeczke.Bede jeść z umiarem:)a trudno,bo dobry ..z ogorem .mmm

U nas imprezy żadnej nie planujemy. Może znajomych zaprosimy na pasztet i chleb i jakieś grzane piwko i tyle :)zobaczymy

Miłego dnia.
    To Seli jak już możesz ucałuj synalka od forumowych cioć;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie moge. Dalej inkubator mimo wszystko.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to myślę że jak dobrze przybiera i ciepło trzyma to go wypuszcza w przyszłym tygodniu :) ja jestem po pobraniu krwi. Zobaczymy popołudniu.. Drogie te badania 50 zł za igg i igm. Wyszedł mi hemoroid to mój drugi w życiu hehe idę chyba spać z powrotem.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obchodzie. Do srody mnie na pewno nikt nie wypisze bo mam antybiotyk ;p zobaczymy ile beda nas trzymac. Pewnie i tak by sie tyle zeszlo.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeszcze nie moge. Dalej inkubator mimo wszystko.
    To nic...poczekamy :);):)

Spaceangel
    Współczuję nowej dolegliwości ;)
    To czekamy na wynik,kiedy będzie? Zaciskam kciuki:)

Seli
    Siedz z synkiem jak najdłużej co w domu będziesz robić.Wariowac. Zbierajcie siły:)

Ale zimnica dziś. Dobrze,że miałam auto...do lekarza blisko ale nie ryzykowałam.Nawet czapę ubrałam i szal zimowy. Teraz gorąca herbatka z córką pod kołderką.

Co na obiad robicie ?
    Ja znalazłam fajny przepis na ziemniaki w mundurkach z piekarnika. Podpieks się je je do miękkości, potem nacina i faszeruje farszem ( masło,koperek,ser żółty,majonez ) i jeszcze raz do piekarnika ..do tego usadze jajko i zrobię świeżą surówkę z oliwą z oliwek :) będzie git.

Czy któraś z Was robiła zakupy online w Rossmanie ? Tak że odbierasz w sklepie za godzinę ? To działa fajnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak lepie, żeby trzymali o jeden dzień za długo niż o jeden za krótko. Zobaczycie jak szybko minie ;) na forum zacznie się rodzenie a Wy już dawno w domku w trójkę <3

Ja dzisiaj mam imprezę w łóżku! Zapowiedziałam mężowi ze jedyne o czym pragnę to kołderka. Ostatnio troszke sobie popuscilan i mnie mega nogi bolą, wiec wracam do wcześniejszego leżenia do tego 7.12.
    Odebrałam wczoraj wymazy i wszystko czysto :)
    Ewentualnie podjade szybko na jedna porodówkę z siostrą ogladnac, bo muszę się przecież w końcu zdecydować na jakiś szpital :O !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:05

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ