STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No chodzi o mnie, nie o niego. Tak poloznicy zadecydowali. Co neonatolog na to? Nie wiem. Dzis jest wsciekla to boje sie odezwac. A i tak co innego mowi i co innego jest... to juz mi wszystko jedno.Fajnie jakby przeniesli go na drugi oddzial to tam inne zasady odwiedzin i opieki.
-
Seli i pewnie niebawem Go przeniosą. Głową do góry.
Wyobraźcie sobie że przespałam całą noc. Wstałam, zjadłam śniadanie i zasnęłam na kanapie przed tv. Wlaśnie wstalam i idę po kawę bo jie mogę odkleic głowy od poduszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 11:05
-
Marin
Ja polecam kupić . Może się przydać do pobudzenia laktacji. Lepiej mieć a nie potem meża wysyłać by latał kupował nerwowo. Takie moje zdanie. Jednak ja nie inwestowałam w jakiś wypasiony,drogi,elektryczny z tego względu ,że przy córce korzystałam z laktatora sporadycznie i teraz liczę ,że też tak będzie. Bardzo sprawdził się by pobudzić laktację i potem gdy miałam nawał pokarmu i tak nabrzmiałe piersi ,że mała nie mogła chwycić to wtedy trochę musiałam odciągnąć. Dziecka raczej nie zostawiałam na długo więc nie przydawał się do całkowitego odciągania pokarmu.Ale może być różnie. Mam zwykły,ręczny z Akuku. Sprawdziłam jest fajny,lekko chodzi.Mi pasuje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 11:15
-
Dzis
Ja kupilam reczny avent natural ale w szpitalu dostalam elektryczny i dokupilismy lovi elektryczny. Mnie uratowal. Ale warto sie wstrzymac i zobaczyc jak sie sprawdzi w szpitalu bo mozna wypozyczyc. -
Ja dzisiaj robię rybę z frytkami.
Przyszłam z labo, wypiłam inkę, nastawiłam pranie i padłam na łóżko. Obudziła mnie siostra telefonem
Musze isc cos zjeśćKendy lubi tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Jestem po wizycie
Młoda podkoksowala i waży 2967g. Jestem w szokuW 3,5 tygodnia ponad kilogram!!! Ale pani doktor powiedziała, że teraz niekoniecznie musi dużo przybrać. Stwierdziła, że miała wyrzut apetytu
Wszystko jest dobrze. Szyjka długa i zamknieta, no i główka zaczyna schodzić w dół i dlatego mogę czuć to kłucie. GBSy pobrane. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pewnie już ostatnia. Aha! Badanie było już trochę bolesne i ginka mówiła, że teraz już tak bedzie...
Kawał kobietki! Mam nadzieje, że mój mały też ładnie przybral, bo ostatnio szału nie bylo. Czyli jeszcze się widzicie. U mnie od poniedzialku dwa tygodnie czekania i szpital. Czekam, czekam!
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
My kupiliśmy lovi prolactis elektryczny, wiec starszy model ale ma dużo bardzo dobrych opini i była na niego spora promocja. Mam ten komfort, ze zawsze będę miała komu odsprzedać jesli karmienie nie wypali
Zosia jak ten czas leci2 tygodnie
zazdro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 12:17
-
Lisa24 wrote:My kupiliśmy lovi prolactis elektryczny, wiec starszy model ale ma dużo bardzo dobrych opini i była na niego spora promocja. Mam ten komfort, ze zawsze będę miała komu odsprzedać jesli karmienie nie wypali
Zosia jak ten czas leci2 tygodnie
zazdro
To ja go mamjest swietny :p
Ja.mam mielonego rybnego... i dziwnie zielona zupe... ale kij ze wszystkim. Gabrysia przenosza na lzejsza sale i mam dostep do niego 24/24Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam laktator elektryczny canpol bo była na niego akurat promocja (160zl). Ale nie mogę narazie nic o nim powiedzieć. Myśle ze opinie są tak różne o laktatorach jak różne są sytuacje i potrzeby mamusiek.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
czarnaiwi wrote:Jestem już w domu. Usg i ktg prawidłowe, do kontroli za tydzień, akurat wtedy mam wizytę.. Mała waży 2540 g
niech już nie straszy.
Paulina_2603 wrote:Jestem po wizycie
Młoda podkoksowala i waży 2967g. Jestem w szokuW 3,5 tygodnia ponad kilogram!!! Ale pani doktor powiedziała, że teraz niekoniecznie musi dużo przybrać. Stwierdziła, że miała wyrzut apetytu
Wszystko jest dobrze. Szyjka długa i zamknieta, no i główka zaczyna schodzić w dół i dlatego mogę czuć to kłucie. GBSy pobrane. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Pewnie już ostatnia. Aha! Badanie było już trochę bolesne i ginka mówiła, że teraz już tak bedzie...
Seli wrote:Dzien dobrypo 5 zobaczylam moja buziulke bez ani jednej rurki
karmimy sie juz butla tylko z moim mlekiem
I moje dziecie zrobilo takie kupsko... dobrze, ze mial tetre bo pol inkubatora byloby zapchane ;p wczoraj nam siknal do gory a dzis puscil fontanne... Masakra
Co do laktatora to ja dostałam używany ręczny od bratowej, porządnie go wymyję, jak będzie awaryjna sytuacja, to będę używać, wiem, że w szpitalu można pożyczyć też więc dopiero po porodzie będę decydować. Jak mi się przyda elektryczny to dopiero zainwestuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 13:12
-
Seli to super wiadomość
) nim się obejrzymy a będziesz pisać, ze wychodzicie do domu
Byłam na tej porodówce, w sumie chyba się zdecyduje na ten szpital, całe skrzydło w której jest położniczy i porodówka jest nowowybudowane, działa od września, podobno najnowocześniejszy sprzed w malopolsce. Położne wydają się bardzo miłe. Wiadomo, ze najważniejsze doświadczenie itd ale tego nie sprawdzę od tak xd rozmawiałam z jedna mama, która przyszła na kontrole z 3 tyg maluszkiem i bardzo chwaliła porodówkę i oddział. Sale są duże, jedno i dwuosobowe z łazienkami. Ona miała podpisaną umowę z położną.. i tak się teraz zastanawiam. A czy ktoś z naszego forum bierze tez prywatnie sobie położną? Co o tym myślicie? Nie wiem nawet jak to wyglada.. dzwonię do niej jak zacznę rodzic i ona przyjeżdża i cały czas ze mną siedzi itd?? Katepr a u Was tez tak można załatwić?? -
Lisa u nas w zadnym szpitalu nie mozna miec poloznej z zewnatrz i uwazam.to za dobrą rzecz. Mamy mlodą dosc kadre w wiekszosci, laski sie starają a pensje dostaja wiec dla mnie bezsensu brac osobno polozną i placic. Ale to moje zdanie
Laktator mialam reczny kupowalam przy wyjsciu ze szpitala zajezdzajac do apteki bo musialam pobudzic laktacje bardziej.. niestety po 5min myslalam ze reka mi odpadnie, tym
razem zamowilam elektryczny ale z ali wiec dałam 80zł za niego
U nas po wizycie wszystko w porządku, mała waży 2130g wiec uff 50 centyl. Niestety w wynikach widzę że główka na 35tydzien :o mam nadzieje ze to będzie błądniestety musze zrobic obciążenie glukozą łee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 13:27
-
Mam laktator ręczny z aventa po siostrze nie wiadomo jak będzie z karmieniem wiec go wyparzę na razie na tym poprzestanę
Kendy wyniki dopiero późnym popołudniem, Mam nadzieję..
To co znalazłaś jest dość popularne w Anglii jako baked potato ogromnego ziemniora wypychają najczęściej serkiem, majonezem i szczypiorem im b bardziej tłuste tym u angoli lepiej.moja ulubiona wersja to jednak tuńczyk z puszki + majonez i szczypiorek mojemu mężowi chyba najbardziej smakuje mięso mielone+boczek+ sos pomidorowyWłaśnie kilka puszek tuńczyka mi się pałęta po szafkach może zrobię
11.2017 - aniołek 8tc