STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak już mam:) przy pierwszej ciąży też taki wielki był chyba nawet wiekszy. Lekarze do samej cesarki żartowali ,że dwójkę wyciągają
Ale w poniedziałek w poczekalni do anastezjologa były jeszcze 2 ciężarne i podobnych rozmiarów jak ja..więc chyba nie jestem az takim wyjątkiem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:20
-
Ale mi się słabo zrobiło,poty mnie oblały gorąco...mały zaczal solidnie szaleć. Myślałam że ciśnienie mi skoczyło..zmierzyłam i 99/62. Taki spadek ciśnienia nie jest groźny dla dziecka ??co zrobić. Kawę wypić? W poniedziałek powiem gince o tym ciśnieniu.
Ale czytam że to się zdarza w ciąży i jako dolną granicę przyjmuje się przy ciężarnych 90/60.wiec nie ma co panikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:50
-
spaceangel wrote:kendy też mam takie niskie ostatnio jak im tam mdlałam to miałam jeszcze niższe.położna nie mówiła że to groźne poprostu od tego słabo się robi i poty oblewają kazała kawę wypić.
-
F*** plomba mi wypadła a miałam mieć temat z głowy. Do dupy ta moja dentystka. Sympatyczna jako człowiek ale specjalista najlepszym nie jest,ciągle mi wypadają plomby..z jednym zębem po pół roku chodzę..zrobię to w nastepnym plomba wypada i tak bez końca. Na 19.12 dopiero mnie zapisała...super...na 9 dni przed porodem napewno się dokulam.Najgorsze,że co próbowałam zmienić dentystę..było gorzej i drożej i do niej wracałam...a wybredna nie jestem. Strasznie trudno u nas o dobrego dentystę...musiałam się wygadać
-
katepr wrote:Spaceangel Twoj to jest maly w ogole nie ciazowy gdzie to dziecko
zazdroszcze bo moj jednak odstaje niezle :p
11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka zgrabniutki brzuszek
Jak się cieszę, że zaraz idę spaćCały dzień walczyłam z mega sennością. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie ok...
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Hej. Był u Was Mikołaj? U mnie był
grzeczna byłam.
Krótka nocka:) Córka o 5 zrobiła pobudkę,że Mikołaj był i są prezenty. A matka do 1 w nocy czatowała aż córka zaśnie by móc prezenty popakowac i podłożyć. Córka z emocji i przejęcia spać nie mogła a matka że zmęczenia odwrotnie paczki podłożyła i w połowie nocy musiała odmieniac..dyskretnietak to jest jak się na ostatnią chwilę zostawia
Ale jak na Mikołaja przystało wypiłam sobie w nocy ciepłe mleczko i zagryzłam ciasteczkiem :)a rodość dziecka uśmiech...bezcenne uwielbiam to:)
Zmykam robić wszystkim śniadanko...a potem biorę się za oponki:)
Miłych Mikołajek. -
Do synka Mikolaj przyjdzie dzis w przedszkolu a drugi od nas w sobote bo nie wyobrazam sobie zeby mogl isc do przedszkola bez pobawienia sie tym co dostal..
A do mnie przyszedl wczesniej- na black friday zlitował się i kupił mi irobota roombe (polecam).
Cos mnie w krzyzu boli, tez miewacie takie bole? A dzis o 5 obudzilam mnie impreza w brzuchu, czulam sie jakbym miala w brzuchu grajacego perkusiste- tak raczkami uderzala
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Czerniawi, jaki wspaniałomyślny Mikołaj. Ja bóli ciążowych raczej nie mam. Jedynie trochę dyskomfort odczuwam w górnej cz brzucha, przy żebrach mi Mały buszuje,ucieka. Staram się siedzieć w miarę prosto, wyciągnięta żeby miał więcej miejsca.
Kendy, oponki, mniam... aż mi ślinka cieknie. -
U mnie też Mikołaj dopiero w święta. Nie śpię od 3, obudził mnie ból brzucha, później kot sie krecił po łóżku.
Czarnaiwi mi dokucza tylko rwa kulszowa a plecy jak dłużej siedzę.
Marin też staram sie prostować przy siedzeniu bo mi mały nogi w żebra wciska. Ale dzisiaj też szalał nad ranem rączkami po pachwinie a teraz śpi -
U mnie nie było Mikołaja, przynajmniej nie halasowal i mogłam spokojnie spać
Nawet nie wstałam na siku. Mała też była spokojna, mam nadzieję że w ciągu dnia się ożywi. A teraz śniadanko
Rubi współczuję rwy... Mi pomogła fizjoterapeutka. Dwa masaże i ból zniknął.