STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak już mam:) przy pierwszej ciąży też taki wielki był chyba nawet wiekszy. Lekarze do samej cesarki żartowali ,że dwójkę wyciągają

Ale w poniedziałek w poczekalni do anastezjologa były jeszcze 2 ciężarne i podobnych rozmiarów jak ja..więc chyba nie jestem az takim wyjątkiem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:20

-
Ale mi się słabo zrobiło,poty mnie oblały gorąco...mały zaczal solidnie szaleć. Myślałam że ciśnienie mi skoczyło..zmierzyłam i 99/62. Taki spadek ciśnienia nie jest groźny dla dziecka ??co zrobić. Kawę wypić? W poniedziałek powiem gince o tym ciśnieniu.
Ale czytam że to się zdarza w ciąży i jako dolną granicę przyjmuje się przy ciężarnych 90/60.wiec nie ma co panikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 14:50

-
No nie fajne to. Dlatego strach gdziekolwiek samemu wyjść ,bo można zemdleć w każdej chwili. Wyczytałam,że dużo wody trzeba pić to też pomaga. Noi kawkę spilam ciśnienie już w normie.spaceangel wrote:kendy też mam takie niskie ostatnio jak im tam mdlałam to miałam jeszcze niższe.położna nie mówiła że to groźne poprostu od tego słabo się robi i poty oblewają kazała kawę wypić.

-
F*** plomba mi wypadła a miałam mieć temat z głowy. Do dupy ta moja dentystka. Sympatyczna jako człowiek ale specjalista najlepszym nie jest,ciągle mi wypadają plomby..z jednym zębem po pół roku chodzę..zrobię to w nastepnym plomba wypada i tak bez końca. Na 19.12 dopiero mnie zapisała...super...na 9 dni przed porodem napewno się dokulam.Najgorsze,że co próbowałam zmienić dentystę..było gorzej i drożej i do niej wracałam...a wybredna nie jestem. Strasznie trudno u nas o dobrego dentystę...musiałam się wygadać

-
Też się czasem zastanawiam może dlatego tak się tam przepycha że mam wrażenie że mi skóra pęknie gdyby nie rosła prawidłowo to bym się pewnie martwiła ale taki widocznie mój urokkatepr wrote:Spaceangel Twoj to jest maly w ogole nie ciazowy gdzie to dziecko
zazdroszcze bo moj jednak odstaje niezle :p

11.2017 - aniołek 8tc
-
Elmuszka zgrabniutki brzuszek

Jak się cieszę, że zaraz idę spać
Cały dzień walczyłam z mega sennością. Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie ok...
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Hej. Był u Was Mikołaj? U mnie był
grzeczna byłam.
Krótka nocka:) Córka o 5 zrobiła pobudkę,że Mikołaj był i są prezenty. A matka do 1 w nocy czatowała aż córka zaśnie by móc prezenty popakowac i podłożyć. Córka z emocji i przejęcia spać nie mogła a matka że zmęczenia odwrotnie paczki podłożyła i w połowie nocy musiała odmieniac..dyskretnie
tak to jest jak się na ostatnią chwilę zostawia 
Ale jak na Mikołaja przystało wypiłam sobie w nocy ciepłe mleczko i zagryzłam ciasteczkiem :)a rodość dziecka uśmiech...bezcenne uwielbiam to:)
Zmykam robić wszystkim śniadanko...a potem biorę się za oponki:)
Miłych Mikołajek.
-
Do synka Mikolaj przyjdzie dzis w przedszkolu a drugi od nas w sobote bo nie wyobrazam sobie zeby mogl isc do przedszkola bez pobawienia sie tym co dostal..
A do mnie przyszedl wczesniej- na black friday zlitował się i kupił mi irobota roombe (polecam).
Cos mnie w krzyzu boli, tez miewacie takie bole? A dzis o 5 obudzilam mnie impreza w brzuchu, czulam sie jakbym miala w brzuchu grajacego perkusiste- tak raczkami uderzala

10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Czerniawi, jaki wspaniałomyślny Mikołaj. Ja bóli ciążowych raczej nie mam. Jedynie trochę dyskomfort odczuwam w górnej cz brzucha, przy żebrach mi Mały buszuje,ucieka. Staram się siedzieć w miarę prosto, wyciągnięta żeby miał więcej miejsca.
Kendy, oponki, mniam... aż mi ślinka cieknie. -
U mnie też Mikołaj dopiero w święta. Nie śpię od 3, obudził mnie ból brzucha, później kot sie krecił po łóżku.
Czarnaiwi mi dokucza tylko rwa kulszowa a plecy jak dłużej siedzę.
Marin też staram sie prostować przy siedzeniu bo mi mały nogi w żebra wciska. Ale dzisiaj też szalał nad ranem rączkami po pachwinie a teraz śpi
-
U mnie nie było Mikołaja, przynajmniej nie halasowal i mogłam spokojnie spać
Nawet nie wstałam na siku. Mała też była spokojna, mam nadzieję że w ciągu dnia się ożywi. A teraz śniadanko 
Rubi współczuję rwy... Mi pomogła fizjoterapeutka. Dwa masaże i ból zniknął.