X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Wiesz mi lekarze też kazali brać kilka razy dziennie nospe ale ninadużywałabym tego. Ja biorę jedną jak mnie martwią skurcze,gdy są częste,bolesne i silne. A kilka dziennie nie szalałabym .
    Właśnie ostatnie 2 dni miałam bardzo czeste skurcze, a dzisiaj w nocy jeszcze doszedł ból w dole brzucha, a dopiero we wtorek mam wizytę.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam pół tabletki. Zjadłam kawalek wczorajszej pizzy i leżę przed tv. Jest już nasz Tata, niech się wykazuje.
    Mi mówiła gin żeby brać do 37 tyg, a położna na szkole R mówiła ze można do 38.
    Kendy, to nie jest ból tylko dyskomfort raczej.
    Powiem Wam że ustępuje, ale czy od nospy czy ze leżę.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie coś się nasze mamy nie odzywają. Ciekawe co u Nich, czy Seli do domu się pakuje?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ja też dzisiaj leżę i skurczy raczej brak ale wystarczy że wstane i trochr pochodzę pojawia sie skurcz, ale i tak jest lepiej niż wczoraj bo miałam kilka na godzine nawet leżąc.
    Wczoraj jak byłam w szpitalu oglądałam porodówke i z jednej z nich wywozili już dziewczyne po porodzie z takim ślicznym maleństwem na rękach. Mega sie wzruszyłam... :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzisiaj dzien lenia. Ledwo obiad zrobiłam - dobrze, ze wymyslilam spagetti to za duzo roboty nie ma, wstawiłam jedno pranie ciuszków, jak skończy to wstawię drugie. Matko nie myślałam ze tyle tego mam - jak leżały poskładane w kartonie to mi sie wydawało ze mało ich...
    A jutro wizyta kontrolna z moim ciśnieniem, ale widze, ze dawka ustalona ok, wiec jest dobrze :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego gina tez dzis wyszlo ze Mała waży 3 kg..
    Następna wizyta 27.12 ( wcześniej u innej na NFZ 17.12). Dostałam już skierowanie do szpitala..tak w razie "w"...

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Też walczę ze snem ..szkoda mi meczyc się w nocy a tak by było gdybym sobie drzemkę ucieła. I bez drzemki ciężko w nocy spać...

Marin
    Nieraz trzeba odleżeć swoje,organizm sie dopomina.

Rubin
    Jasne,że wez nospe jak trzeba Ważne by nie przesadzać. Może jedna pomoże ,po co od razu taka dawka.

A że jednemu dziecku nie zaszkodzi,nie znaczy że drugiemu też.

Mnie dziś bolą kości w okolicy pochwy..więzadła czy co to..boli na dole przy każdym ruchu.Dziecko naciska już chyba solidnie .
    I zauważyłam ,że znowu z piersi wiecej siary mi wycieka i bywa już nie przezroczysta a biaława,gęstsza..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    U mojego gina tez dzis wyszlo ze Mała waży 3 kg..
    Następna wizyta 27.12 ( wcześniej u innej na NFZ 17.12). Dostałam już skierowanie do szpitala..tak w razie "w"...
    Klopsik:) Najważniejsze,że wszystko ok.
    Ja zobaczę w poniedziałek ile mój waży a zasuwa z waga tak myślę. Brzuch każdego ranka wiekszy,jakby mi ktoś w nocy dopompowywal;)
    A ty masz CC planowo ? Skierowanie na CC dostałaś ? Na kiedy tp?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:12

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasze forumowe mamusie pewnie dzieci " pochłonęły" całkowicie :) Nic dziwnego ,tożto te maleństwa najważniejsze:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Klopsik:) Najważniejsze,że wszystko ok.
    Ja zobaczę w poniedziałek ile mój waży a zasuwa z waga tak myślę. Brzuch każdego ranka wiekszy,jakby mi ktoś w nocy dopompowywal;)
    A ty masz CC planowo ? Skierowanie na CC dostałaś ? Na kiedy tp?
    Nie.ja rodzę sn. Termin z miesiaczki na 9.01. Ale pierwszy porod 36+6, teraz już szyjka skrócona,niewiadomo czy do 9.01 wytrwam

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Wiesz mi lekarze też kazali brać kilka razy dziennie nospe ale ninadużywałabym tego. Ja biorę jedną jak mnie martwią skurcze,gdy są częste,bolesne i silne. A kilka dziennie nie szalałabym .
    Magnez nie powstrzyma skurczy porodowych. Ja wueczorem przed poroden wzielam 2 tabletki. I nospe bo mialam napiety brzuch. I co? I guzik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:19

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja tez mam dzisiaj dzien lenia. Ledwo obiad zrobiłam - dobrze, ze wymyslilam spagetti to za duzo roboty nie ma, wstawiłam jedno pranie ciuszków, jak skończy to wstawię drugie. Matko nie myślałam ze tyle tego mam - jak leżały poskładane w kartonie to mi sie wydawało ze mało ich...
    A jutro wizyta kontrolna z moim ciśnieniem, ale widze, ze dawka ustalona ok, wiec jest dobrze :)
    Noi fajnie,że ciśnienie się unormowało.
    Też lubię robić spaghetti szybko i sprytnie :)
    Ja się mega cieszę,że jestem już gotowa praktycznie bo już o siły naprawdę coraz gorzej. Dużo już leże .
    Ale jeszcze pranie ,prasowanie i pościelenie pościeli ale to zaplanowałam na okolice 20 grudnia .

A Wy kiedy szykujecie łóżeczka już tak na cacy?
    I coś pisałyście o wietrzeniu materaca. Chyba około 15 grudnia odpakuje ,niech pooddycha a po 20 zascielam i mam kocyk do przykrycia by kurzu nie zbierało i niech czeka na bobaska .Dobry plan?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Nie.ja rodzę sn. Termin z miesiaczki na 9.01. Ale pierwszy porod 36+6, teraz już szyjka skrócona,niewiadomo czy do 9.01 wytrwam
    Aha rozumiem. Ale skierowanie już do przyjęcia na konkretny termin?
    I pierwszy poród ok? Dzidziuś zdrowy ?już pisałas chyba ale przypomnij.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Aha rozumiem. Ale skierowanie już do przyjęcia na konkretny termin?
    I pierwszy poród ok? Dzidziuś zdrowy ?już pisałas chyba ale przypomnij.
    Nie ma wpisanego terminu, tylko napisane w razie jakich objawow nalezy sie zglosic. Wiadomo, ze bez tego skierowania tez by mnie przyjeli:)
    Tak synek od razu po porodzie byl ze mna, wszystko bylo z nim ok:)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dokladnie mam tak samo... Gdybym teraz zrobiła drzemkę, to noc byłaby ciężka.

Czarnaiwi też już masz klopsika :) Ja też wizytuje 17 grudnia - ciekawe czy dotrwam :P I na tej wizycie też mam dostać skierowanie w razie W.

Moja ginka ostatnio mówiła, że ze wzgledu na tą moją pseudo cukrzycę ciążową, teoretycznie w przerwie między świętami a sylwestrem powinnam być przyjęta do szpitala na indukcje porodu, ale zrobimy jak uważamy. Mówiła, że po prostu musi nas o tym poinformować, bo takie są zalecenia, ale i tak sami postanowimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:26

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czernaiwi, trójka z przodu ;)
    Ja swojego za tydzień będę ważyć. Stawiam na 3300.
    Kendy, może faktycznie trzeba trochę odpocząć. Wczoraj trochę podreptałam i moze to z tego.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Magnez nie powstrzyma skurczy porodowych. Ja wueczorem przed poroden wzielam 2 tabletki. I nospe bo mialam napiety brzuch. I co? I guzik ;)
    Wiem Zosiu. To są skurcze nie do zatrzymania. A jak się czujesz? Jak synuś? Jak jego wyniki?Wiadomo co spowodowało szybszy poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Nie ma wpisanego terminu, tylko napisane w razie jakich objawow nalezy sie zglosic. Wiadomo, ze bez tego skierowania tez by mnie przyjeli:)
    Tak synek od razu po porodzie byl ze mna, wszystko bylo z nim ok:)
    No to dobrze. Nie miał oznak wcześniactwa ,nic?10/10?
    To może taka twoja uroda:) torba spakowana ??

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko też planuję ok 20 ogarnąć i przykryć narzuta z łóżka.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Nie dajemy się zatem. :)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ