STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:Wiesz mi lekarze też kazali brać kilka razy dziennie nospe ale ninadużywałabym tego. Ja biorę jedną jak mnie martwią skurcze,gdy są częste,bolesne i silne. A kilka dziennie nie szalałabym .
-
Wzięłam pół tabletki. Zjadłam kawalek wczorajszej pizzy i leżę przed tv. Jest już nasz Tata, niech się wykazuje.
Mi mówiła gin żeby brać do 37 tyg, a położna na szkole R mówiła ze można do 38.
Kendy, to nie jest ból tylko dyskomfort raczej.
Powiem Wam że ustępuje, ale czy od nospy czy ze leżę. -
Marin ja też dzisiaj leżę i skurczy raczej brak ale wystarczy że wstane i trochr pochodzę pojawia sie skurcz, ale i tak jest lepiej niż wczoraj bo miałam kilka na godzine nawet leżąc.
Wczoraj jak byłam w szpitalu oglądałam porodówke i z jednej z nich wywozili już dziewczyne po porodzie z takim ślicznym maleństwem na rękach. Mega sie wzruszyłam... -
Ja tez mam dzisiaj dzien lenia. Ledwo obiad zrobiłam - dobrze, ze wymyslilam spagetti to za duzo roboty nie ma, wstawiłam jedno pranie ciuszków, jak skończy to wstawię drugie. Matko nie myślałam ze tyle tego mam - jak leżały poskładane w kartonie to mi sie wydawało ze mało ich...
A jutro wizyta kontrolna z moim ciśnieniem, ale widze, ze dawka ustalona ok, wiec jest dobrze -
U mojego gina tez dzis wyszlo ze Mała waży 3 kg..
Następna wizyta 27.12 ( wcześniej u innej na NFZ 17.12). Dostałam już skierowanie do szpitala..tak w razie "w"...
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Paulina
Też walczę ze snem ..szkoda mi meczyc się w nocy a tak by było gdybym sobie drzemkę ucieła. I bez drzemki ciężko w nocy spać...
Marin
Nieraz trzeba odleżeć swoje,organizm sie dopomina.
Rubin
Jasne,że wez nospe jak trzeba Ważne by nie przesadzać. Może jedna pomoże ,po co od razu taka dawka.
A że jednemu dziecku nie zaszkodzi,nie znaczy że drugiemu też.
Mnie dziś bolą kości w okolicy pochwy..więzadła czy co to..boli na dole przy każdym ruchu.Dziecko naciska już chyba solidnie .
I zauważyłam ,że znowu z piersi wiecej siary mi wycieka i bywa już nie przezroczysta a biaława,gęstsza..
-
czarnaiwi wrote:U mojego gina tez dzis wyszlo ze Mała waży 3 kg..
Następna wizyta 27.12 ( wcześniej u innej na NFZ 17.12). Dostałam już skierowanie do szpitala..tak w razie "w"...
Ja zobaczę w poniedziałek ile mój waży a zasuwa z waga tak myślę. Brzuch każdego ranka wiekszy,jakby mi ktoś w nocy dopompowywal;)
A ty masz CC planowo ? Skierowanie na CC dostałaś ? Na kiedy tp?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:12
-
Kendy wrote:Klopsik:) Najważniejsze,że wszystko ok.
Ja zobaczę w poniedziałek ile mój waży a zasuwa z waga tak myślę. Brzuch każdego ranka wiekszy,jakby mi ktoś w nocy dopompowywal;)
A ty masz CC planowo ? Skierowanie na CC dostałaś ? Na kiedy tp?
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy wrote:Wiesz mi lekarze też kazali brać kilka razy dziennie nospe ale ninadużywałabym tego. Ja biorę jedną jak mnie martwią skurcze,gdy są częste,bolesne i silne. A kilka dziennie nie szalałabym .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:19
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mega wrote:Ja tez mam dzisiaj dzien lenia. Ledwo obiad zrobiłam - dobrze, ze wymyslilam spagetti to za duzo roboty nie ma, wstawiłam jedno pranie ciuszków, jak skończy to wstawię drugie. Matko nie myślałam ze tyle tego mam - jak leżały poskładane w kartonie to mi sie wydawało ze mało ich...
A jutro wizyta kontrolna z moim ciśnieniem, ale widze, ze dawka ustalona ok, wiec jest dobrze
Też lubię robić spaghetti szybko i sprytnie
Ja się mega cieszę,że jestem już gotowa praktycznie bo już o siły naprawdę coraz gorzej. Dużo już leże .
Ale jeszcze pranie ,prasowanie i pościelenie pościeli ale to zaplanowałam na okolice 20 grudnia .
A Wy kiedy szykujecie łóżeczka już tak na cacy?
I coś pisałyście o wietrzeniu materaca. Chyba około 15 grudnia odpakuje ,niech pooddycha a po 20 zascielam i mam kocyk do przykrycia by kurzu nie zbierało i niech czeka na bobaska .Dobry plan? -
czarnaiwi wrote:Nie.ja rodzę sn. Termin z miesiaczki na 9.01. Ale pierwszy porod 36+6, teraz już szyjka skrócona,niewiadomo czy do 9.01 wytrwam
I pierwszy poród ok? Dzidziuś zdrowy ?już pisałas chyba ale przypomnij. -
Kendy wrote:Aha rozumiem. Ale skierowanie już do przyjęcia na konkretny termin?
I pierwszy poród ok? Dzidziuś zdrowy ?już pisałas chyba ale przypomnij.
Tak synek od razu po porodzie byl ze mna, wszystko bylo z nim ok:)
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy dokladnie mam tak samo... Gdybym teraz zrobiła drzemkę, to noc byłaby ciężka.
Czarnaiwi też już masz klopsikaJa też wizytuje 17 grudnia - ciekawe czy dotrwam
I na tej wizycie też mam dostać skierowanie w razie W.
Moja ginka ostatnio mówiła, że ze wzgledu na tą moją pseudo cukrzycę ciążową, teoretycznie w przerwie między świętami a sylwestrem powinnam być przyjęta do szpitala na indukcje porodu, ale zrobimy jak uważamy. Mówiła, że po prostu musi nas o tym poinformować, bo takie są zalecenia, ale i tak sami postanowimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:26
-
Zośkaaa wrote:Magnez nie powstrzyma skurczy porodowych. Ja wueczorem przed poroden wzielam 2 tabletki. I nospe bo mialam napiety brzuch. I co? I guzik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 17:26
-
czarnaiwi wrote:Nie ma wpisanego terminu, tylko napisane w razie jakich objawow nalezy sie zglosic. Wiadomo, ze bez tego skierowania tez by mnie przyjeli:)
Tak synek od razu po porodzie byl ze mna, wszystko bylo z nim ok:)
To może taka twoja uroda:) torba spakowana ??