STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Tak się fajnie spało...zmiana pozycji i skurcz pośladkałydkę to naciagniesz i mija..a co z pośladkiem??
Strasznie męża rozbawiły moje żale przez sen z tego powodua jak go ochrzanilam że się ze mnie śmieje to od syna po żebrach dostałam...już męska solidarność,
Bobisia
Ja też bym była taka" wredna ". Też bym sobie nie życzyła gości na chwilę przed porodem,bo jakby nie było jest to męczące i kłopotliwe. A każda gospodyni na gości chce się naszykowac i jak najlepiej ugościć i chociażby chatę lepiej wysprzątać. I wiadomo nie położysz się kiedy chcesz czy potrzebujesz. itp. A już po porodzie to tym bardziej nie czas na gości .To czas dla was na przyzwyczajanie się do nowej sytuacji .Poza tym kobieta w połogu też różnie się czuje. Z dołu leci,z piersi leci.Dlaczego masz się czuć jakoś niekomfortowo we własnym domu a napewno przy bracie męża to się krępować będziesz..chociażby czaić się po kątach z karmieniem piersią...po co Ci to. Jasno bym powiedziała zapraszam ale w innym terminie,bo to nie dobry moment i każdy powinien to zrozumieć. Zacznijmy w ogóle od tego że jakoś myślę każdy powinien mieć jakiś instynkt samozachowawczy i nie wbijać się do kogoś w takich chwilach.
Planuje dziś leniwy dzień a Wy?
Ogarnę z grubsza dziś domek,na obiad rybka z ziemniakami i surówką z marchewki .A tak lenimy się z córa. Chyba ostatni dzień razem w domku.W poniedziałek już pójdzie do szkoły .W ogóle znowu weekend...jak mi czas zasuwa..
Miłego dnia..wracam do spania może się uda:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 07:02
Mega lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Z moja siostra tez mam super kontakt i by nie było problemu bo wiem zeby mi pomogła. Najgorsze ze maja juz bilety. A najlepsze jest to ze mojego M brata dziewczyna ma tutaj w mieście całą rodzinę a zawsze pcha się do nas.
Uf...
Ja dzisiaj planuje również lenouchowanie. Dekoracje pierników. Ogarnę z grubsza mieszkanie i zrobię obiad i leżenie. Chociaż dzisiaj idę wieczorem dla plotki. Cżyli mało leniwiehehe
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kendy wrote:A macie problem z zatkanym nosem?Od kilku dni mnie to męczy..zle mi się oddycha. I to nie jest takie przeziębieniowe,nie mogę tego wysmarkać. A gdzieś czytałam że to od hormonów ciążowych może tak być...
Paulina padłaś już?przez to pewnie tez okropnie chrapie.
Druga nocka z rzędu wyspana - cuda jakieś
Zaraz sie zbieram do mojego lekarza, moze uda mi die go namówić na podglad Młodego - czy dobrze przybiera i rośnie, bo mnie to martwi. Wczoraj miał spokojniejszy dzien, a matka juz schizy miała -
Bobisia w ogóle nie rozumiem pomysłu z ich strony, żeby zwalić się do Was do mieszkania tuż przed lub po porodzie!!! To niepoważne!! Tak jak pisze Kendy, trzeba mieć trochę instynktu i wiedzieć jak się zachować. Jak bym na Twoim miejscu się nie zgodziła...
A tak w ogóle to dzień dobryPogoda parszywa... Zjem śniadanie i idę na KTG a później do fryzjera
Miłego dnia!!
-
Paulina_2603 wrote:Bobisia w ogóle nie rozumiem pomysłu z ich strony, żeby zwalić się do Was do mieszkania tuż przed lub po porodzie!!! To niepoważne!! Tak jak pisze Kendy, trzeba mieć trochę instynktu i wiedzieć jak się zachować. Jak bym na Twoim miejscu się nie zgodziła...
A tak w ogóle to dzień dobryPogoda parszywa... Zjem śniadanie i idę na KTG a później do fryzjera
Miłego dnia!!
Mnie nawet nie dziękując za gościnę itd.
A z M nie chce się kłócić.
Ale teraz postawie ma swoim.
U mnie też ponuro.
Dziewczyny miłego dnia. Powodzenia na wizytach;[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej, po wczorajszej wizycie dzidzi ma 2580g, w 4 tygodnie dorobił się równo całego kilograma! Jestem w szoku. Miałam pobrana próbkę na GBS i badanie szyjki palpitacyjne dość bolesne, ale widziałam u lekarza ze coś próbuje wymacać, ale ostatecznie powiedział ze jest dobrze, nadal długa i zamknięta wiec nie zanosi się na wcześniejszy poród. Mimo to mam trochę brudny śluz. Kazał już odstawić definitywnie aspargin.
Co do gości , to ja tez będę mieć w środku stycznia siostrę męża z żoną, ale ja mieszkam u teściów wiec tu się mnie nikt nie pyta o zdanie. Natomiast mam zamiar się w ogóle na nie nie oglądać, jak będę musiała w nocy wstać i ukołysać płaczące dziecko to nie będę zamykać się pokoju bo inni śpią tylko jak będę chciała to pójdę do salonu, do kuchnie, może będzie trzeba podgrzać mleko, itp itd. Jak się ktoś nie wyśpi to chyba mógł to przewidzieć ze z małym dzieckiem w domu luksusów nie będzie...? Mam tylko nadzieje ze się wszyscy tego spodziewają a nie jakieś nagle oburzenie mi zrobią ....
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Olinka dzidziuś pewnie też miał wyrzut apetytu
Też byłam w szoku. Nasza kruszyna w 3,5 tygodnia przybrała 1200 g
W tym okresie dzieciaczki najwięcej rosną
-
Prosze o kciuki. Nasza 12 doba :p a druga wspolna noc. Musi waga byc ladna to nas wypuszcza... ale ladnie mi je, szczegolnie noca je nawet 70 na jedno karmienie
Dokarmiam go noca jakims nan dla wczesniakow. Sama nie wiem co robic aby nas tylko wypuscili...
Jeszcze ja mam zapalenie pecherza a w srode mialam podany ostatni antybiotyk... wieczorem zajrzal do mnie jeszcze moj ginekolog, mowie mu o tym pecherzu to sie zalamal ;p mowi, ze juz wymyslam, ze moglabym do domu isc, cos ugotowac bo maz zabiedzony, ze ostatnio jak go widzial to wygladal lepiej ;pi tyle ze smieszkow :p
-
Bobisia mam takie samo zdanie jak dziewczymy, dziwię się, że wogóle ktoś na taki pomysł wpaść- ok faceci czasem nie myślą, no ale żeby dziewczyna tego brata nie wpadła, że to trochę niefajnie?!
Seli to super, że Gabryś ma taki apetyt..już coraz bliżej do domku, najważniejsze, że jesteście razem
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Witam się przy kawce:) córa do mnie do wyrka się wbiła i dospałyśmy z Olafkiem do 10:) wyspani
Synuś chyba jeszcze się dobrze nie wybudził bo dziś spokojnie.
Bobisia
Powodzenia z nieproszonymi gośćmi .
Olinka
Współczuję ...ale olewalabym to jak Ty i nie przejmowała się
Ale fajnie napisałaś siostra męża z żoną ?( W sumie można i tak w tych czasach,)
Dobrze,że dzidzia ładnie przybiera:)
Paulina
Wyspałas się?
Seli
Super wieści ! Silny dzielny chłopczyk ! Teraz Ty się bierz w garść ,bo Gabryś się stara byście do domku szli a twój pęcherz co odwala?!
Mega
Powodzenia na wizycie.
A do mnie właśnie doszło,że to moje ostatnie luźniejsze tygodnie i stawiam na odpoczynek i dużo snu. Jak sobie pomyślę jakie będę miała zaraz Kongo wdomu z trójką dzieci w tym z jednym noworodkiem. Córke do szkoly wyprawić,lekcje,obiad ,obowiązki w domu i maluszek..ahh i tak nie mogę się doczekać:)ale siły trzeba zbieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 11:26
-
Seli super!
Bobisia no bez jaj, w zyciu bym sie nie zgodzila na odwiedziny w takim okresie
Ja pozalatwialam wszystko z rańca i teraz odpoczywam. Mała od wczoraj jakoś mniej aktywna, cos tam sie poruszy i cisza, pewnie juz ciasno. To mowicie ze teraz okolo 1kg na miesiac? Masakra to moja w 37 ma miec 3200? Noł noł :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 11:38
-
Jestem po drugiej nieszczęsnej wizycie na zakaźnym. Nie potrzebnie jechałam wiedziałam że tak będzie. Ledwo spojrzał na te wyniki i on mi nic nie może dać bo za późno i patrzy się na mnie kiedy wyjdę
no ale jak się zapytałam to łaskawie odpowiedzial że mam przeciwciała i nie wiadomo kiedy była infekcja i jakby coś było małej to byłoby już raczej widać na USG. Ale wyników mi nie chciał pokazać i sam ledwo w nie zajrzał. Żeby tylko odchaczyć że wizyta była i z głowy mam se iść. Jeżeli jeszcze kiedyś się zdecydujemy na drugie dziecko to już nigdy nie pójdę na nfz choćbym miała pół miesiąc jeść chleb z margaryną hehe
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy wrote:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2215198725425561&id=1614482698830503
Kendy, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
-
Właśnie mi przyszły papierki lakmusowe zrobiłam sobie test na śluz bo ostatnio coś mokro mam. papierek praktycznie się nie zabarwił więc wychodzi na to że odczyn jest w kolorze papierka pomarańczowy kwaśny więc to na szczęście nie wody. Mam nadzieję
u mnie młoda żywotna jak zawsze bardzo się rozpycha pod żebrami to muszę się prostować ewentualnie gmera rączkami przy szyjce albo kopie mi prawy bok. jestem wtedy w stanie wyczuć jej stopę
11.2017 - aniołek 8tc
-
katepr jak mi na ostatnim USG robił wyliczenia wagi końcowej to mówił że dzieciaki od mniej więcej 33 tygodnia przybierają od 200-230g tygodniowo ale wyliczenia trzeba robić na bazie też wcześniejszego tempa wzrostu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:50
11.2017 - aniołek 8tc