Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, teraz czekamy na informacje od Ciebie. Mam nadzieję że już wkrótce i Ty napiszesz nam ze jesteście z Czarkiem w domu.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrazenie, ze Gabrys sie zmienia z dnia na dzien :D w domu sie ozywil, teraz spi slodko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie wszystko dobrze ;) jestem we Wrocławiu, dyplom odebrany, uroczysty obiad z deserem zjedzony :P do domu wracamy jutro. Jestem zmęczona po całym dniu ale czuje się wspaniale :) bardzo uważaliśmy i nie szaleliśmy, mam nadzieje, ze na wizycie u gin szyjka dalej zostanie bez zmian ;)

Seli gratulacje ;) super wiadomość. Kurczę ale ten czas leci, Gabrys ma już prawie 2 tygodnie a co dopiero na suwaczku był jeden dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:17

Seli, Elmuszka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super!! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluje Lisa dyplomu :)
    A kiedy masz wizytę ?

No czas zasuwa jak szalony. Ja dziś czytam o oznakach porodu itp..czuje już,że to blisko...max 3 tygodnie od dziś dokładnie i to jest maksymalny czas naszego oczekiwania a biorąc pod uwagę fakt jak mi tydzień za tygodniem leci ..to tylko chwilka. Już dużo z córką o tym rozmawiam,szykuje ja na nową sytuację. I chyba mam większą potrzebę snu..cała noc spałam,rano dodrzemałam i teraz tez parę minutek drzemki.Organizm zbiera siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dawalam sobie 2 tygodnie na porod a mnie i tak zaskoczyl :) a w domu duzo lepiej. Duzo luzu :) a maly nie jest absorbujacy tak mocno. Pewnie noca da czadu :D nasza kochana perełka :)

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To gratuluje Lisa dyplomu :)
    A kiedy masz wizytę ?

No czas zasuwa jak szalony. Ja dziś czytam o oznakach porodu itp..czuje już,że to blisko...max 3 tygodnie od dziś dokładnie i to jest maksymalny czas naszego oczekiwania a biorąc pod uwagę fakt jak mi tydzień za tygodniem leci ..to tylko chwilka. Już dużo z córką o tym rozmawiam,szykuje ja na nową sytuację. I chyba mam większą potrzebę snu..cała noc spałam,rano dodrzemałam i teraz tez parę minutek drzemki.Organizm zbiera siły.

13 grudnia ;) w środę.

A córeczka jak się zapatruje na braciszka ?:) cieszy się i nie może doczekać czy jeszcze troszke z dystansem?;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli koniecznie jakąś sliczną fote z domku poprosimy :D :D

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W doooomuuuu!!!! :D

No moj pecherz okropny :p
    Suuuuper!!!!!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a ile lat ma Twoja córka? Super, że starsza córko-siostra ;) będzie matką chrzestną. To już prawie dorosła kobieta, wiec też pewnie dużo Ci pomoże. Fajnie :) W ogóle jak się Ciebie czyta, to odnoszę wrażenie, że jesteś mega ciepłą i rodzinną osobą.

Aha! A włoski skrocilam sobie po prostu. Może trochę krócej niż zwykle, ale teraz nie wiadomo kiedy będzie możliwości żeby wyjść do fryzjera ;)

I jeszcze jedno! Jeśli macie coś do kupienia w Smyku, to na marke Smiki są mega rabaty. My kupiliśmy śpiworek do nosidełka i mufke do wózka. Powinniśmy zapłacić 170 zł, a po rabacie wyszło 107 z groszami więc super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:42

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wstawię jutro :P

W domu... Okazuje się, że z dzieckiem łatwiej niż z kotem :P

A goście to powiedziała mi tylko koleżanka, że chciałaby mnie odwiedzić, jest z Warszawy i nie widziałyśmy się dawno.

Teść nas odebrał ze szpitala, chce przyjechać jutro z teściową ale możliwe, że przyjedzie sam :P także ten. Ale szaleje :) Moi rodzice może przyjadą na dzień, dwa za dwa tygodnie. Kuzynostwo w styczniu pewnie bo święta i nie chcą małego męczyć w takim okresie. Także nikt się tu nie pcha za bardzo, cieszy mnie to. Ja odpocznę :P
    Ogólnie to brzuszka już też takiego nie mam, nie puchnę, nic się nie dzieje :P Miewałam ostatnie tak 3 dni skurcze i jakby mi coś opadło w środku ale to w sumie nic takiego. Jak to ma tak wyglądać to jest bosko :P

Wiecie co? Tak bałam się nacięcia... A dziś odważyłam się w domu zobaczyć :P i mam tylko jakby malusią rankę na jakieś 5mm i w ogóle śladu blizny, czegokolwiek :P także nie wierzę w to aż :p :D

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no bo zrosło Ci się ładnie, fajnie ;) mowilam ze to nie takie złe :p mnie bardziej w połogu meczýło nie spanie po nocy plus wieczne krzyki mlodego w dzień, bo ogolnie to tez sie szybko super czulam

Wlasnie a jak koty reaguja??

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, lepiej napisz jutro jak zareagowała teściowa, jeśli się pojawi oczywiście.

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot :) Drugiego dawno oddaliśmy, jakoś w czerwcu ;P
    Kot powąchał, obserwuje i podchodzi ale ogólnie ostrożnie :)

mój młody nie płacze :P ogólnie śpi prawie cały dzień, w nocy co chwila jeść chce, pampera wali i tyle...

Ja wiem, że pośpię, bo mąż przejmie też małego ;) jutro ugotuje rosół, posprzątamy badziej bo nie ogarnął chaty. Jestem trochę przerażona... Ale w sumie ciągle do mnie jeździł albo coś załatwiał urzędowo, np. meldunek xD

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli z jednej strony plusem takiego długiego pobytu w szpitalu jest to, że teraz jesteś już na chodzie. Najgorsze przetrwałas w szpitalu ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to było nie widzenie dziecka, strach o zdrowie i życie.
    Fizycznie czułam się super, nie brałam przeciwbólowych w sumie, krwawienie było lekkie już drugiego dnia. A godzine po porodzie ja przeciez chodziłam :P jako jedyna weszłam na sale na nogach nie na wózku na luzie :P Jakby miało być tak drugi raz to mogę rodzić :P i być w połogu, gorzej z byciem w ciąży :P bo dla mnie ciąża była dużo gorsza niż pierwszy dzień po porodzie :P niż pierwsze godziny po porodzie :P :D Nic nie boli, normalnie chodzisz, wszystko można robić. Krwawienie to nawet nie jak okres bo nie bolesne... Tylko obkurczanie macicy dawało się odczuwać, szczególnie odciągając mleko :P ale no... bez przesady :)

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli gratulacje ale ci zazdroszczę :) koniecznie zdawaj nam relacje jak wam idzie :)

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś padł :P
    Trzymam go przy sobie, oglądamy yt. Między czasie karmienie, pampery i kąpiel :)

Ja chyba idę też spać póki i on najedzony śpi, trochę się namęczył pogadując i wiercąc się to może pośpi długo :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze sie wtrace w wasz watek. Seli mam do oddania nan dla wczesniakow jak bys byla zainteresowana to priv. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 21:13

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wizyty u mojego mam wizytę i ktg 13 grudnia. Szczerze wątpie żeby dał mi się namówić na następne skierowanie. Jestem bardzo zmęczona.. Pogadałam dziś z kumpela okazało się ze jej kuzyn jest ginekologiem prywatnym w innym mieście. Pogadałam z nim chwilę i powiedział mi że ewentualne zmiany od tokso byłoby już widać na USG a miałam robione prywatnie jakoś 3 tygodnie temu i że na tym etapie mała powinna już sobie poradzić.Tego pię zamierzam trzymać. Co do spania jak przyjechałam po wizycie poszłam spać na 2 godziny i teraz znów jestem wykończona. Mam więcej twardnien i skurczy więc rzeczywiście już się powoli wszystkie będziemy szykować do porodu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ