X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, teraz czekamy na informacje od Ciebie. Mam nadzieję że już wkrótce i Ty napiszesz nam ze jesteście z Czarkiem w domu.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrazenie, ze Gabrys sie zmienia z dnia na dzien :D w domu sie ozywil, teraz spi slodko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie wszystko dobrze ;) jestem we Wrocławiu, dyplom odebrany, uroczysty obiad z deserem zjedzony :P do domu wracamy jutro. Jestem zmęczona po całym dniu ale czuje się wspaniale :) bardzo uważaliśmy i nie szaleliśmy, mam nadzieje, ze na wizycie u gin szyjka dalej zostanie bez zmian ;)

Seli gratulacje ;) super wiadomość. Kurczę ale ten czas leci, Gabrys ma już prawie 2 tygodnie a co dopiero na suwaczku był jeden dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:17

Seli, Elmuszka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super!! Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluje Lisa dyplomu :)
    A kiedy masz wizytę ?

No czas zasuwa jak szalony. Ja dziś czytam o oznakach porodu itp..czuje już,że to blisko...max 3 tygodnie od dziś dokładnie i to jest maksymalny czas naszego oczekiwania a biorąc pod uwagę fakt jak mi tydzień za tygodniem leci ..to tylko chwilka. Już dużo z córką o tym rozmawiam,szykuje ja na nową sytuację. I chyba mam większą potrzebę snu..cała noc spałam,rano dodrzemałam i teraz tez parę minutek drzemki.Organizm zbiera siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 18:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dawalam sobie 2 tygodnie na porod a mnie i tak zaskoczyl :) a w domu duzo lepiej. Duzo luzu :) a maly nie jest absorbujacy tak mocno. Pewnie noca da czadu :D nasza kochana perełka :)

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To gratuluje Lisa dyplomu :)
    A kiedy masz wizytę ?

No czas zasuwa jak szalony. Ja dziś czytam o oznakach porodu itp..czuje już,że to blisko...max 3 tygodnie od dziś dokładnie i to jest maksymalny czas naszego oczekiwania a biorąc pod uwagę fakt jak mi tydzień za tygodniem leci ..to tylko chwilka. Już dużo z córką o tym rozmawiam,szykuje ja na nową sytuację. I chyba mam większą potrzebę snu..cała noc spałam,rano dodrzemałam i teraz tez parę minutek drzemki.Organizm zbiera siły.

13 grudnia ;) w środę.

A córeczka jak się zapatruje na braciszka ?:) cieszy się i nie może doczekać czy jeszcze troszke z dystansem?;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli koniecznie jakąś sliczną fote z domku poprosimy :D :D

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W doooomuuuu!!!! :D

No moj pecherz okropny :p
    Suuuuper!!!!!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a ile lat ma Twoja córka? Super, że starsza córko-siostra ;) będzie matką chrzestną. To już prawie dorosła kobieta, wiec też pewnie dużo Ci pomoże. Fajnie :) W ogóle jak się Ciebie czyta, to odnoszę wrażenie, że jesteś mega ciepłą i rodzinną osobą.

Aha! A włoski skrocilam sobie po prostu. Może trochę krócej niż zwykle, ale teraz nie wiadomo kiedy będzie możliwości żeby wyjść do fryzjera ;)

I jeszcze jedno! Jeśli macie coś do kupienia w Smyku, to na marke Smiki są mega rabaty. My kupiliśmy śpiworek do nosidełka i mufke do wózka. Powinniśmy zapłacić 170 zł, a po rabacie wyszło 107 z groszami więc super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 20:42

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wstawię jutro :P

W domu... Okazuje się, że z dzieckiem łatwiej niż z kotem :P

A goście to powiedziała mi tylko koleżanka, że chciałaby mnie odwiedzić, jest z Warszawy i nie widziałyśmy się dawno.

Teść nas odebrał ze szpitala, chce przyjechać jutro z teściową ale możliwe, że przyjedzie sam :P także ten. Ale szaleje :) Moi rodzice może przyjadą na dzień, dwa za dwa tygodnie. Kuzynostwo w styczniu pewnie bo święta i nie chcą małego męczyć w takim okresie. Także nikt się tu nie pcha za bardzo, cieszy mnie to. Ja odpocznę :P
    Ogólnie to brzuszka już też takiego nie mam, nie puchnę, nic się nie dzieje :P Miewałam ostatnie tak 3 dni skurcze i jakby mi coś opadło w środku ale to w sumie nic takiego. Jak to ma tak wyglądać to jest bosko :P

Wiecie co? Tak bałam się nacięcia... A dziś odważyłam się w domu zobaczyć :P i mam tylko jakby malusią rankę na jakieś 5mm i w ogóle śladu blizny, czegokolwiek :P także nie wierzę w to aż :p :D

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no bo zrosło Ci się ładnie, fajnie ;) mowilam ze to nie takie złe :p mnie bardziej w połogu meczýło nie spanie po nocy plus wieczne krzyki mlodego w dzień, bo ogolnie to tez sie szybko super czulam

Wlasnie a jak koty reaguja??

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, lepiej napisz jutro jak zareagowała teściowa, jeśli się pojawi oczywiście.

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot :) Drugiego dawno oddaliśmy, jakoś w czerwcu ;P
    Kot powąchał, obserwuje i podchodzi ale ogólnie ostrożnie :)

mój młody nie płacze :P ogólnie śpi prawie cały dzień, w nocy co chwila jeść chce, pampera wali i tyle...

Ja wiem, że pośpię, bo mąż przejmie też małego ;) jutro ugotuje rosół, posprzątamy badziej bo nie ogarnął chaty. Jestem trochę przerażona... Ale w sumie ciągle do mnie jeździł albo coś załatwiał urzędowo, np. meldunek xD

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli z jednej strony plusem takiego długiego pobytu w szpitalu jest to, że teraz jesteś już na chodzie. Najgorsze przetrwałas w szpitalu ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to było nie widzenie dziecka, strach o zdrowie i życie.
    Fizycznie czułam się super, nie brałam przeciwbólowych w sumie, krwawienie było lekkie już drugiego dnia. A godzine po porodzie ja przeciez chodziłam :P jako jedyna weszłam na sale na nogach nie na wózku na luzie :P Jakby miało być tak drugi raz to mogę rodzić :P i być w połogu, gorzej z byciem w ciąży :P bo dla mnie ciąża była dużo gorsza niż pierwszy dzień po porodzie :P niż pierwsze godziny po porodzie :P :D Nic nie boli, normalnie chodzisz, wszystko można robić. Krwawienie to nawet nie jak okres bo nie bolesne... Tylko obkurczanie macicy dawało się odczuwać, szczególnie odciągając mleko :P ale no... bez przesady :)

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli gratulacje ale ci zazdroszczę :) koniecznie zdawaj nam relacje jak wam idzie :)

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś padł :P
    Trzymam go przy sobie, oglądamy yt. Między czasie karmienie, pampery i kąpiel :)

Ja chyba idę też spać póki i on najedzony śpi, trochę się namęczył pogadując i wiercąc się to może pośpi długo :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze sie wtrace w wasz watek. Seli mam do oddania nan dla wczesniakow jak bys byla zainteresowana to priv. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 21:13

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mojej wizyty u mojego mam wizytę i ktg 13 grudnia. Szczerze wątpie żeby dał mi się namówić na następne skierowanie. Jestem bardzo zmęczona.. Pogadałam dziś z kumpela okazało się ze jej kuzyn jest ginekologiem prywatnym w innym mieście. Pogadałam z nim chwilę i powiedział mi że ewentualne zmiany od tokso byłoby już widać na USG a miałam robione prywatnie jakoś 3 tygodnie temu i że na tym etapie mała powinna już sobie poradzić.Tego pię zamierzam trzymać. Co do spania jak przyjechałam po wizycie poszłam spać na 2 godziny i teraz znów jestem wykończona. Mam więcej twardnien i skurczy więc rzeczywiście już się powoli wszystkie będziemy szykować do porodu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ