STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiu abyscie szybko wyszli do domu i bylo ok
Speaceangel duzo stresu bylo i zmartwien. Teraz tez jeszcze mam obawy o oddech i o jego glowke.
Zamowilismy babysens, bede spokojniejsza.
-
Dzień dobry
Ale ja śpię ostatnio,prawie do 10:)
Teraz czas na kawkę...tak mi kawa z nowego ekspresu smakuje że zaczęłam pić 2 dziennie ale to takie mleczne latte więc mam nadzieję,że nie przesadzam...wszędzie piszą,że bezpieczna dawka to nawet 3 filiżanki dziennie ..(200+300g)
Zosiu super ,że jest coraz lepiej. Jak już możesz przytulić synka to już jest pięknie.Zbierajcie siły i do domku.
Mammamia
Może to nie czop a gęste upławy. Niby w końcówce ciąży się zmieniaja. Ja mam trochę bardziej obfite i bardziej gęste mleczno białe ale przynajmniej już ich nie pomylę z wodami a na chorobowe nie wyglądają więc jestem spokojna .
Obserwuj się i byle do wizyty :)a jak nadal coś zauważysz co Cię niepokoi warto przyspieszyć wizytę.
Właśnie Seli i Zosi zazdrościmy bo mają w ramionach swoje skarby ale lekko nie mają, dzielne mamy:) niech czekają maluszki na swój czas:)wystarczy wcześniaczkow:)
A jak ktoś jest wierzący dziś miedzy12-13 jest godzina łaski Matki Boskiej..można się pomodlić.
Miłej sobotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:53
-
Na 5 10 15 rzadko kiedy nie ma.przecen
ale srednio te ciuchy mi sie podobaja, jakosc tez. Zalezy pewnie co, ale dla starszaka pamietam ze body byly idealne w kroku a rekawy 2 razy za dlugie
My tez dzis chyba kupimy choinke bo nastepne wolne maz ma 22.12 tylko nie widzialam zeby juz gdzies sprzedawalimozemy przy lesniczowce ale tam pewnie sa bez doniczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:04
-
Kendy stresu i obaw juz sie nigdy nie pozbede. Mam nadzieje, ze kontrolne badania beda ladne
Ja juz rosol ugotowalam, na jutro kurczak zapanierowany, posprzatalam troche i reszte maz robi by nie poczul sie malo potrzebny :p hehehe a ja mam sobie lezec. I tak patrze sobie na swoj skarbek.
A i po ciazy zostalo mi 3 kg -
Badania mam ustalone w różnych tygodniach życia Gabrysia
A nocka to już się domyślam ;P taka jak ostatnie, ale mimo to sypiam do 8 czy mogę nawet 9 i w ciągu dnia też kimnąć się więc spokojnie. Biorę się za piernik dziś wieczorem -
Seli wrote:Badania mam ustalone w różnych tygodniach życia Gabrysia
A nocka to już się domyślam ;P taka jak ostatnie, ale mimo to sypiam do 8 czy mogę nawet 9 i w ciągu dnia też kimnąć się więc spokojnie. Biorę się za piernik dziś wieczorem -
My dziś po wizycie- wszystko ok. Szyjka zamknięta, twarda, jak nie będzie skurczy ani nic, to możemy na święta jechać. USG dopiero po świętach. Mogę brać żelazo mniej regularnie, np. co drugi dzień!!!!
Dziś cudny dzień- jadłam pierwszą pizzę od ponad pół roku! Znalazłam knajpę gdzie można zjeść certyfikowaną bezglutenową pizzę i zeżarłam prawie całą sama, taka byłam szczęśliwa, że mogę zjeść jak każdy normalny człowiek!
I świętowaliśmy z mężem 10 lecie znajomości
Seli, Mega lubią tę wiadomość
-
Oj tak :p maz tez zaskoczony, ze tak sie krzatam i w sumie robie wszystko przy malym
A szczesliwa jestem. Bo mam go juz przy sobie i nikomu nie oddammam nadzieje, ze to koniec przykrosci :p
Mega lubi tę wiadomość
-
Tez mam liczyć ruchy rano i wieczorem i zapisywać czas w jakim naliczyłam 10 ruchów. Ale tak sie zastanawiam - liczycie kopniaki, kazdy jako osobny ruch?
Dzisiaj sie wystraszyłam rano, bo miałam przybrudzona wkładkę, a na papierze jakby gesty śluz lekko podbarwiony na brunatno. Jakby kawałeczek czopa.... Nie mam skurczy, nic mnie ńie boli, nic sie nie dzieje, Młody szaleje w brzuchu tak samo. Po obiedzie spałam ponad 2 godziny. Maz cały czas zerka na mnie podejrzliwie i pyta czy wszystko ok -
Seli
Napewno koniec. Już teraz będzie tylko pięknie
Elmuszka
To super że wieści dobre i że sobie pojadłas. Wiem jaka to radość
A ile waży dzidziuś?
Mega
To szykuj się,coś się chyba świeci
Nie wiem czy bym na izbę nie pojechała skontrolować w takiej sytuacji.
A ruchy nie ,że każdy kopniak tylko okresy aktywności jako jeden. Tak mi położna mówiła. Rusza się ,stawiam kreseczkę...potem przerwa i kolejna aktywność kilka ruchów nastepna kreseczka ,każdy kopniak to miejsca by brakło:)
A widzę,że my z ciążą na tym samym etapie.
My zrobiliśmy przemeblowanko i jestem z nas dumna. Mam super dojście do łóżeczka,komody ,i regału dla dziecka wszystko w zasięgu reki będę miała praktyczniewpadliśmy dzisiaj na najbardziej optymalne rozwiązanie :)coś czułam,że jest jeszcze jakaś opcja:)
Katepr
Masz choinkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:18
-
Mega, w takiej książeczce od położnej mam o metodach liczenia ruchow- jest napisane, ze liczymy wyraznie oddzielone ruchy.
Kendy- on nie robi USG na wizycie, wiec nie wiem... po świętach mam dostać skierowanie na takie ostatnie przedporodowe USG. 23.11 Zosiek ważyla 2 kg, ciekawe do ilu dobijeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:27
Mega lubi tę wiadomość