X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, czekaj lepiej...niech się na świat nie pcha ;)

Seli lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu abyscie szybko wyszli do domu i bylo ok :)

Speaceangel duzo stresu bylo i zmartwien. Teraz tez jeszcze mam obawy o oddech i o jego glowke.

Zamowilismy babysens, bede spokojniejsza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel pamietaj tylko zeby w szpitalu te wyniki na toxo pokazać po porodzie neonatologowi. :)

Zoska super ze coraz lepiej :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ale ja śpię ostatnio,prawie do 10:)
    Teraz czas na kawkę...tak mi kawa z nowego ekspresu smakuje że zaczęłam pić 2 dziennie ale to takie mleczne latte więc mam nadzieję,że nie przesadzam...wszędzie piszą,że bezpieczna dawka to nawet 3 filiżanki dziennie ..(200+300g)

Zosiu super ,że jest coraz lepiej. Jak już możesz przytulić synka to już jest pięknie. :) Zbierajcie siły i do domku.

Mammamia
    Może to nie czop a gęste upławy. Niby w końcówce ciąży się zmieniaja. Ja mam trochę bardziej obfite i bardziej gęste mleczno białe ale przynajmniej już ich nie pomylę z wodami a na chorobowe nie wyglądają więc jestem spokojna .
    Obserwuj się i byle do wizyty :)a jak nadal coś zauważysz co Cię niepokoi warto przyspieszyć wizytę.

Właśnie Seli i Zosi zazdrościmy bo mają w ramionach swoje skarby ale lekko nie mają, dzielne mamy:) niech czekają maluszki na swój czas:)wystarczy wcześniaczkow:)

A jak ktoś jest wierzący dziś miedzy12-13 jest godzina łaski Matki Boskiej..można się pomodlić.

Miłej sobotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:53

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli monitor oddechu ? fajna sprawa. Zośka nie śpieszy mi się ja się urodziłam równo w 36 tygodniu z odklejającym się łożyskiem oby u mnie nic się nie działo. katepr zamierzam to zrobić jak tylko będę rodzic.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 5.10.15 fajne przeceny. Śliczne bluzeczki i body za kilkanaście złotych

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jedziemy kupić choinkę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    My dziś jedziemy kupić choinkę
    I ubieracie dziś? My chyba za tydzień ...albo postawimy się mężowi i ubierzemy dziś ..w końcu mamy większośc:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 5 10 15 rzadko kiedy nie ma.przecen :D ale srednio te ciuchy mi sie podobaja, jakosc tez. Zalezy pewnie co, ale dla starszaka pamietam ze body byly idealne w kroku a rekawy 2 razy za dlugie :D

My tez dzis chyba kupimy choinke bo nastepne wolne maz ma 22.12 tylko nie widzialam zeby juz gdzies sprzedawali :/ mozemy przy lesniczowce ale tam pewnie sa bez doniczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 11:04

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was też taki spadek aktywności dzieciaczków. Zapisuje ruchy od prawie dwóch tygodni i widzę różnicę a dziś to już się niepokoje ...zjadłam ptasie mleczko, mandarynkę i czekam....:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra..łaskawie przeturlał się przez brzuch poszła fala po ptasim mleczku:)mandarynka nie zrobiła na nim wrażenia:) uffff

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy stresu i obaw juz sie nigdy nie pozbede. Mam nadzieje, ze kontrolne badania beda ladne :)

Ja juz rosol ugotowalam, na jutro kurczak zapanierowany, posprzatalam troche i reszte maz robi by nie poczul sie malo potrzebny :p hehehe a ja mam sobie lezec. I tak patrze sobie na swoj skarbek.

A i po ciazy zostalo mi 3 kg :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie będziemy jeszcze ubierać mamy ciętą więc na razie wstawimy ją do wody w najzimniejszym pomieszczeniu. Trzeba było wybrać teraz bo rok temu się spóźniliśmy i były przebrane

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania mam ustalone w różnych tygodniach życia Gabrysia :)

A nocka to już się domyślam ;P taka jak ostatnie, ale mimo to sypiam do 8 czy mogę nawet 9 i w ciągu dnia też kimnąć się więc spokojnie. Biorę się za piernik dziś wieczorem ;D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Badania mam ustalone w różnych tygodniach życia Gabrysia :)

A nocka to już się domyślam ;P taka jak ostatnie, ale mimo to sypiam do 8 czy mogę nawet 9 i w ciągu dnia też kimnąć się więc spokojnie. Biorę się za piernik dziś wieczorem ;D
    Chyba nadrabiasz to leżenie ostatnimi czasy:) miło się Ciebie czyta...daje od Ciebie szczęściem ma kilometry :);):)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie- wszystko ok. Szyjka zamknięta, twarda, jak nie będzie skurczy ani nic, to możemy na święta jechać. USG dopiero po świętach. Mogę brać żelazo mniej regularnie, np. co drugi dzień!!!!

Dziś cudny dzień- jadłam pierwszą pizzę od ponad pół roku! Znalazłam knajpę gdzie można zjeść certyfikowaną bezglutenową pizzę i zeżarłam prawie całą sama, taka byłam szczęśliwa, że mogę zjeść jak każdy normalny człowiek!
    I świętowaliśmy z mężem 10 lecie znajomości :)

Seli, Mega lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :p maz tez zaskoczony, ze tak sie krzatam i w sumie robie wszystko przy malym :D

A szczesliwa jestem. Bo mam go juz przy sobie i nikomu nie oddam :) mam nadzieje, ze to koniec przykrosci :p

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam liczyć ruchy rano i wieczorem i zapisywać czas w jakim naliczyłam 10 ruchów. Ale tak sie zastanawiam - liczycie kopniaki, kazdy jako osobny ruch?

Dzisiaj sie wystraszyłam rano, bo miałam przybrudzona wkładkę, a na papierze jakby gesty śluz lekko podbarwiony na brunatno. Jakby kawałeczek czopa.... Nie mam skurczy, nic mnie ńie boli, nic sie nie dzieje, Młody szaleje w brzuchu tak samo. Po obiedzie spałam ponad 2 godziny. Maz cały czas zerka na mnie podejrzliwie i pyta czy wszystko ok :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Napewno koniec. Już teraz będzie tylko pięknie :)

Elmuszka
    To super że wieści dobre i że sobie pojadłas. Wiem jaka to radość ;)
    A ile waży dzidziuś:)?

Mega
    To szykuj się,coś się chyba świeci :)
    Nie wiem czy bym na izbę nie pojechała skontrolować w takiej sytuacji.
    A ruchy nie ,że każdy kopniak tylko okresy aktywności jako jeden. Tak mi położna mówiła. Rusza się ,stawiam kreseczkę...potem przerwa i kolejna aktywność kilka ruchów nastepna kreseczka ,każdy kopniak to miejsca by brakło:)
    A widzę,że my z ciążą na tym samym etapie.

My zrobiliśmy przemeblowanko i jestem z nas dumna. Mam super dojście do łóżeczka,komody ,i regału dla dziecka wszystko w zasięgu reki będę miała praktycznie :) wpadliśmy dzisiaj na najbardziej optymalne rozwiązanie :)coś czułam,że jest jeszcze jakaś opcja:)

Katepr
    Masz choinkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, w takiej książeczce od położnej mam o metodach liczenia ruchow- jest napisane, ze liczymy wyraznie oddzielone ruchy.
    2v9rrjm.jpg
    Kendy- on nie robi USG na wizycie, wiec nie wiem... po świętach mam dostać skierowanie na takie ostatnie przedporodowe USG. 23.11 Zosiek ważyla 2 kg, ciekawe do ilu dobije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:27

Mega lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ