X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz niedlugo pojawi sie wiecej dzieciaczkow :D wspolczuje Wam samopoczucia na koncowce.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z ciążą donoszoną <3 Aż sama w to nie wierzę :) Czasami to do mnie nie dociera... Teraz już ostatnia prosta. Mam wrażenie, że brzuch mi trochę opadł, bo lepiej mi się oddycha i tak jakby zgaga odpuściła. Brzuch się napina, czasami boli ciotowato. Ciekawe kiedy Mała wyjdzie... Jestem ciekawa jaka będzie, do kogo podobna :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Ale emocje co ? Ja też nie wierzę,że to już tak blisko. Moja donoszona w środę to też lada moment :)
    Jutro wizyta. Ciekawe jak tam. A ty kiedy wizytę masz?Ciekawe czy jeszcze będzie jedna wizyta przed CC..w sumie za dwa tygodnie święta..więc nie wiem.

Zaraz zaczną się porody kolejne :):):)

W sumie to jak na takie zmiany w organizmie i taki ciężar nie czuje się az tak źle jak mi się momentami wydaje :)chyba trochę za dużo narzekam. To już końcówka końcówki a ja całkiem nieźle śmigam po kuchni :) na raty ale sporo się jeszcze robi:) jeszcze przy przygotowaniach świątecznych pomogę..mam nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, to prawda są emocje. Dzisiaj byłam u spowiedzi, na końcu poprosiłam księdza o błogosławieństwo na ten nadchodzący czas. Odmówił tak piękną modlitwę, taką od serca, że miałam ciarki od czubka głowy do palców u stóp. A później na jednej pieśni się poryczalam.
    Wizytę mam za tydzień w poniedziałek, ciekawe czy dotrwam :)
    Ja też niby jestem na chodzie, ale najszczesliwsza czuje sie na kanapie :P I jeszcze to chodzenie dwa razy w tygodniu na ktg... Ale jak mus to mus, trzeba się jakoś dotoczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:49

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też większość czasu na kanapie :):):)ale i tak jestem dumna z siebie ,że jeszcze daje radę z obowiązkami w domu. W weekendy to mam labe ,nie wiele robię,bo mam wszystkich w domu ale w tygodniu jest co robić .Też się modlę by wszystko było dobrze.Ale w kościele już bym nie wysiedziała. Byłam ostatnio na mszy za babcie ciężko było...
    Ja nie mam w ogóle ktg. Pytałam o to się u mojej gin tylko w uzasadnionych przypadkach robią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:56

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to ktg tylko ze względu na cukrzycę ciążową, której jak dla mnie nie mam, bo cukier jest ok, a jem wszystko. No ale muszę chodzić. Przynajmniej wiem, że u Małej wszystko ok :)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Dobrze,że jesteś pod kontrolą. Lepiej za dużo tej opieki ,niż za mało:)

Myślę,że teraz Mega będzie następna i dopiero Ty..jeszcze troszkę poczekasz:)
    A ja...hmmm ciekawe czy dotrwam do planowanego CC. Dla mnie fakt że maksymalnie...MAKSYMALNIE za 19 dni przytulę synka to też mega emocje. U mnie choć tyle pewnego,że wiem że dłużej czekać nie będę .I nowy rok przywitamy cała piątką..coś pięknego ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Was to sie czuje jak 'sto lat za murzynami" u mnie dopiero skończony 34tydz takze masa czasu.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Ale nie nasz wrażenia że czas zasuwa,?
    Ja pamiętam jak chwilę temu na suwaczku miałaś 31tc..gonisz nas:)a tu już 34 TC. Też poważnie :)a synka w którym TC urodziłaś?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 06:34

Paulina_2603, Elmuszka, 8485 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jaki słodziak! A jakie ma fafulce do całowania! Cudowne minki robi <3

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Seli jaki słodziak! A jakie ma fafulce do całowania! Cudowne minki robi <3

o tak :D jest mistrzem minek :D i dziubka :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Seli to zrozumiałe. I może tak się umówmy ,że nie cytujemy żadnych zdjęć by każdy mógł swobodnie wstawic co chce i usunąc w każdej chwili :)

A synuś przecudny :):):) boski i ten uśmiech. Powiem Ci szczerze,że spodziewałam się takiej drobinki,kruszynki a to taki fajniutki konkretny noworodek :)
    Gratuluje ślicznego synka rodzicom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 13:34

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dnia na dzień mam wrażenie, że tak nabiera papuśków bardziej :D
    I na usg było widać, że będzie miał pultynki :D

Ale wierzga się... masakra. W brzuchu było idento. On śpi i wierci się, skopuje wszystko, jest bardzo energiczny.
    Dziś zaczął mi się unosić na rękach, próbować na nogach jak leży na brzuszku. Przeraża mnie trochę to :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,silny chłopczyk :)a jak się czujesz w roli mamy? Nocki w miarę?

Patrzę na Gabrysia i wyobrażam sobie,że mój już też taki człowieczek mały...tylko jeszcze w brzuszku:)

Do kogo bardziej podobny Gabriel ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 13:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tata :D skóra zdjęta :P

A ja czuje się super, ogarniam i chatę, siebie, małego :) Mąż poszedł na trochę na uczelnie, chciał bym mu zabroniła :P wieczorem zabawiał małego wczoraj, ja pospałam, ogólnie tylko od 1 do 3 nie spał a potem były krótkie przebudzanki na butle, pampera i dalej kima :) Teraz też dużo śpi, miałam drzemkę, zrobiłam ten piernik, gotuje obiad teraz i zaraz odpalę sobie TV :P

Kendy, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u swojego gina mam w piątek. Od wczoraj staram sie duzo leżeć i odpoczywać. Wszystko robię w zwolnionym tempie. Miałam isc do rodzicow jutro na pierogi, ale pierogi przyjdą do mnie. I bardzo dobrze :)

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli synek cudny. Juz nie moge sie do mojego doczekać. Po 5 latach czekania wreszcie bedzie moj cud. <3

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skrycie pragnęłam od dawna, jeszcze w liceum :P i mówiłam, że będzie Gabryś. Po diagnozie endometriozy, operacji... Wyparłam to :P ciesze się, że mąż mnie namówił :P w sensie, że chciałam już ale bałam się badań, leczenia jakiegoś i porażek. a teraz mam takiego cudaka :D

Paulina_2603, Mega lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, Gabryś jest prześliczny, cudowne zdjęcia :-)

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ