X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz niedlugo pojawi sie wiecej dzieciaczkow :D wspolczuje Wam samopoczucia na koncowce.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z ciążą donoszoną <3 Aż sama w to nie wierzę :) Czasami to do mnie nie dociera... Teraz już ostatnia prosta. Mam wrażenie, że brzuch mi trochę opadł, bo lepiej mi się oddycha i tak jakby zgaga odpuściła. Brzuch się napina, czasami boli ciotowato. Ciekawe kiedy Mała wyjdzie... Jestem ciekawa jaka będzie, do kogo podobna :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Ale emocje co ? Ja też nie wierzę,że to już tak blisko. Moja donoszona w środę to też lada moment :)
    Jutro wizyta. Ciekawe jak tam. A ty kiedy wizytę masz?Ciekawe czy jeszcze będzie jedna wizyta przed CC..w sumie za dwa tygodnie święta..więc nie wiem.

Zaraz zaczną się porody kolejne :):):)

W sumie to jak na takie zmiany w organizmie i taki ciężar nie czuje się az tak źle jak mi się momentami wydaje :)chyba trochę za dużo narzekam. To już końcówka końcówki a ja całkiem nieźle śmigam po kuchni :) na raty ale sporo się jeszcze robi:) jeszcze przy przygotowaniach świątecznych pomogę..mam nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, to prawda są emocje. Dzisiaj byłam u spowiedzi, na końcu poprosiłam księdza o błogosławieństwo na ten nadchodzący czas. Odmówił tak piękną modlitwę, taką od serca, że miałam ciarki od czubka głowy do palców u stóp. A później na jednej pieśni się poryczalam.
    Wizytę mam za tydzień w poniedziałek, ciekawe czy dotrwam :)
    Ja też niby jestem na chodzie, ale najszczesliwsza czuje sie na kanapie :P I jeszcze to chodzenie dwa razy w tygodniu na ktg... Ale jak mus to mus, trzeba się jakoś dotoczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:49

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też większość czasu na kanapie :):):)ale i tak jestem dumna z siebie ,że jeszcze daje radę z obowiązkami w domu. W weekendy to mam labe ,nie wiele robię,bo mam wszystkich w domu ale w tygodniu jest co robić .Też się modlę by wszystko było dobrze.Ale w kościele już bym nie wysiedziała. Byłam ostatnio na mszy za babcie ciężko było...
    Ja nie mam w ogóle ktg. Pytałam o to się u mojej gin tylko w uzasadnionych przypadkach robią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 12:56

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam to ktg tylko ze względu na cukrzycę ciążową, której jak dla mnie nie mam, bo cukier jest ok, a jem wszystko. No ale muszę chodzić. Przynajmniej wiem, że u Małej wszystko ok :)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Dobrze,że jesteś pod kontrolą. Lepiej za dużo tej opieki ,niż za mało:)

Myślę,że teraz Mega będzie następna i dopiero Ty..jeszcze troszkę poczekasz:)
    A ja...hmmm ciekawe czy dotrwam do planowanego CC. Dla mnie fakt że maksymalnie...MAKSYMALNIE za 19 dni przytulę synka to też mega emocje. U mnie choć tyle pewnego,że wiem że dłużej czekać nie będę .I nowy rok przywitamy cała piątką..coś pięknego ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Was to sie czuje jak 'sto lat za murzynami" u mnie dopiero skończony 34tydz takze masa czasu.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Ale nie nasz wrażenia że czas zasuwa,?
    Ja pamiętam jak chwilę temu na suwaczku miałaś 31tc..gonisz nas:)a tu już 34 TC. Też poważnie :)a synka w którym TC urodziłaś?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 06:34

Paulina_2603, Elmuszka, 8485 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jaki słodziak! A jakie ma fafulce do całowania! Cudowne minki robi <3

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Seli jaki słodziak! A jakie ma fafulce do całowania! Cudowne minki robi <3

o tak :D jest mistrzem minek :D i dziubka :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Seli to zrozumiałe. I może tak się umówmy ,że nie cytujemy żadnych zdjęć by każdy mógł swobodnie wstawic co chce i usunąc w każdej chwili :)

A synuś przecudny :):):) boski i ten uśmiech. Powiem Ci szczerze,że spodziewałam się takiej drobinki,kruszynki a to taki fajniutki konkretny noworodek :)
    Gratuluje ślicznego synka rodzicom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 13:34

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dnia na dzień mam wrażenie, że tak nabiera papuśków bardziej :D
    I na usg było widać, że będzie miał pultynki :D

Ale wierzga się... masakra. W brzuchu było idento. On śpi i wierci się, skopuje wszystko, jest bardzo energiczny.
    Dziś zaczął mi się unosić na rękach, próbować na nogach jak leży na brzuszku. Przeraża mnie trochę to :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,silny chłopczyk :)a jak się czujesz w roli mamy? Nocki w miarę?

Patrzę na Gabrysia i wyobrażam sobie,że mój już też taki człowieczek mały...tylko jeszcze w brzuszku:)

Do kogo bardziej podobny Gabriel ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 13:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały tata :D skóra zdjęta :P

A ja czuje się super, ogarniam i chatę, siebie, małego :) Mąż poszedł na trochę na uczelnie, chciał bym mu zabroniła :P wieczorem zabawiał małego wczoraj, ja pospałam, ogólnie tylko od 1 do 3 nie spał a potem były krótkie przebudzanki na butle, pampera i dalej kima :) Teraz też dużo śpi, miałam drzemkę, zrobiłam ten piernik, gotuje obiad teraz i zaraz odpalę sobie TV :P

Kendy, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę u swojego gina mam w piątek. Od wczoraj staram sie duzo leżeć i odpoczywać. Wszystko robię w zwolnionym tempie. Miałam isc do rodzicow jutro na pierogi, ale pierogi przyjdą do mnie. I bardzo dobrze :)

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli synek cudny. Juz nie moge sie do mojego doczekać. Po 5 latach czekania wreszcie bedzie moj cud. <3

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skrycie pragnęłam od dawna, jeszcze w liceum :P i mówiłam, że będzie Gabryś. Po diagnozie endometriozy, operacji... Wyparłam to :P ciesze się, że mąż mnie namówił :P w sensie, że chciałam już ale bałam się badań, leczenia jakiegoś i porażek. a teraz mam takiego cudaka :D

Paulina_2603, Mega lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, Gabryś jest prześliczny, cudowne zdjęcia :-)

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ