X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wszystko ok, to coś z wczoraj już się nie pojawiło, ale sluz to to nie był, taki gumowaty glutek:) w nocy od 3 nie mogłam spać, nastawiam chleb do pieczenia i o 6 jak zapachniało w domu to wstałam odrazu, najadłem się i cały dzień leżę, jakoś mi dzisiaj ciężko, całe krocze mnie boli jak chodzę to brzuch czuje jakbym do kolan miała... A młody szaleje sobie w najlepsze:)
    Teraz się motywuje wstać i zrobić sałatkę na kolację ale nie wiem czy mi się uda:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11w3vwz.jpg słabo czarne bombki na niej widac:) ale sa:) jeszcze kojarzy czarne czekaja na zawieszenie ale kleju mi braklo:( ale już i tak jest świątecznie w mieszkaniu:)

Elmuszka, Marin, 8485 lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupimy mala choinke, zywa w doniczce :) musze poszukac bombek na nia albo cos :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega jak na brunatno brudna to już trzeba siebie obserwować :) moja córcia ma dziś spokojniejszy dzień teraz siedze w wannie to coś tam się kręci. Lubi ciepełko. Udało wylicytować paczkę ciuchów używanych jeszcze jedna, karton od siostry przyjdzie to wypiorę,przejrze i nie wiele już mi będzie trzeba dokupić jakieś pierdółki. Torba prawie spakowana pokój dla młodej gotowy. Dziś mąż mi musiał pomóc ubrać buty a wczoraj jak mu pokazałam jak ogoliłam okolice porodu to oboje się śmialiśmy że wyglądam tam jak facet z łysymi zakolami :D

Marin, Mega lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My kupimy mala choinke, zywa w doniczce :) musze poszukac bombek na nia albo cos :p
    Od kilku lat mamy żywą i zawsze idziemy kupić mała a wracamy z wielkoludem 1,90 :) mamy specjalny stojak z taką jakby fosą na wodę wokół. Bardzo mało spada igieł i zazwyczaj trzymamy ja do końca stycznia albo dłużej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia piękna choinka. Mega wypasiona.

Ja mam plamienia od czwartku , ale myśle ze dzisiaj już jest mniejsze po tych kilku dniach, wiec się raczej kończy. Może jakieś naczynko pękło albo krwiaczek się zrobił na szyjce? W końcu strasznie ciężko mi ostatnio z tym moim słodkim ciężarem.... synek nie daje mi żadnych forów, ja mała i drobna a on uparcie duży chłopak. Kiepsko to widzę, w sensie poród przy takiej dysproporcji.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Każde plamienie/ krawienie lepiej skonsultować!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia piękna choinka u nas to bardziej twórczy chaos zawsze milion bombek z kilku stylów i kolorów :D

Kendy masz zdolne dziewczyny ja się wezmę w tygodniu za maślane ciasteczka w wielkim słoju potrafią stać nawet 2 miesiące i są kruchutkie pycha :)

Olinka z plamieniami lepiej do gina - nie musi być poród może być infekcja

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w czwartek miałam wizytę, i wszystko było dobrze, i z szyjka i z czystością (infekcji nie było widać). Miałam pobranie GBS, wiec może przez to tez plamię. W końcu jakaś ingerencja była.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka jak grzebal przy szyjce to plamienia mogą byc, jesli chodzi o to zes drobna i szczupla to na szczescie nic to nie ma.do rzeczy, wrecz zauwazylam ze swietnie rodza takie kobitki. Wazna jest tylko miednica a na zewnatrz kto jak wyglada to nieistotne :p

Choinki nie mam, szkoda gadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 22:12

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    No właśnie w czwartek miałam wizytę, i wszystko było dobrze, i z szyjka i z czystością (infekcji nie było widać). Miałam pobranie GBS, wiec może przez to tez plamię. W końcu jakaś ingerencja była.
    To aż tak gmerał przy pobieraniu gbsu? ja w sumie praktycznie nic nie poczułam ale tak jak mówi katepr mógł coś tam naruszyć

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO położna mi wspominała ze po pobraniu Gbs bądź po badaniu ginekologicznym można plamic bo szyjka jest bardzo ukrwiona i mógł lekarz coś naruszyć.
    Ale wiadomo każda z nas by się martwila.

OlinkaO lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie mala bo kot, bo nie ma tez miejsca na to. Kupujemy takie marketowe, male :)

Jejciu, kazdy dzien z tym brzdącem jest cudowniejszy ;) wczoraj maz sie nim caly wieczor zajmowal, plakal (maz). Potem mi w lozku tez sie zryczal, ze jest szczesliwy i jestesmy wspaniali. Ehhh :D ja na szczescie emocjonalnie w domu czuje sie super.

Mega, Kendy lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sel. uczuciowy ten twój mąż :) od mojego usłyszeć kocham cię na zasadzie wyznania a nie odpowiedzi to już sukces :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam okropna noc twardnienie praktycznie non stop do tego okropne bóle miesiączkowe. W. pewnym momencie tak mnie boleśnie złapało że myślałam że rodzę. Po nospie trochę odpuściło ale już częste te twardnienia i bóle mam. Tak już pewnie będzie do porodu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Sel. uczuciowy ten twój mąż :) od mojego usłyszeć kocham cię na zasadzie wyznania a nie odpowiedzi to już sukces :D

Hehehe, moj czesto mowi, a teraz sie tak rozczula, ze nie moge :) to juz ja bardziej stabilna :D haha

dZhdp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie myśle ze pomału czop zaczyna odchodzić, Młody sie rusza cały czas, skurczy nie mam, wiec jest ok. dzisiaj kończę prasowanie, jutro trzeba dokupić resztę brakujących rzeczy i jestem gotowa.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel u mnie to samo. Brzuch sie nie spina tylko jak siedze albo leze i wczoraj w nocy tez bolesne skurcze, masakra jak tak bedzie przez kilka tygodni jeszcze :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ale mi się długo śpi ostatnio :) tylko te skurcze pośladkow męczą.

Ale dzień zaczęłam szklanką świeżowyciskanego przez męża soku ,teraz kawka i pierniczek:) ( wracam do 1 kawki dziennie)

Seli
    To jest takie przeżycie,takie emocje,że każdego twardziela zmiękczy:) mój też nie z takich wylewnych ale jeśli chodzi o dzieci,rodzinę...
    Cudnie Wam się życie wywróciło do góry nogami i to za sprawą tej jednej małej istotki.
    Ja już swojej małej istotki nie mogę się doczekać..coraz bliżej ..max 19 dni.

Ja też mam napięcia brzucha ale są jakieś inne już..ale w nocy nie czuje ich wcale,śpię.

Mega
    Bądź czujna.:)Może zwolnij trochę tempo by maluch choć do tego 38 tc dotrwał. A kiedy masz wizytę?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr trzeba już się do tego przyzwyczajać hehe. U mnie jeszcze dochodzą rewolucję żołądkowe jelita aż piszczą biedne ściśnięte ciężko pracują. dopóki nie pójdę do toalety to mnie mdli brzuch boli gazuje masakra. Muszę się pilnować żeby nie zjeść za dużo bo się czuję okropnie a ciężko jest bo chodzę głodna jak wilk.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ