STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Gabryś padł
Trzymam go przy sobie, oglądamy yt. Między czasie karmienie, pampery i kąpiel
Ja chyba idę też spać póki i on najedzony śpi, trochę się namęczył pogadując i wiercąc się to może pośpi długo
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli, super wieści, gratulacje.
A tak pytanie dodatkowe, czy ktoś się decyduje na bankowanie krwi pępowinowej itp.?Seli lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Paulina_2603 wrote:Kendy a ile lat ma Twoja córka? Super, że starsza córko-siostra
będzie matką chrzestną. To już prawie dorosła kobieta, wiec też pewnie dużo Ci pomoże. Fajnie
W ogóle jak się Ciebie czyta, to odnoszę wrażenie, że jesteś mega ciepłą i rodzinną osobą.
Aha! A włoski skrocilam sobie po prostu. Może trochę krócej niż zwykle, ale teraz nie wiadomo kiedy będzie możliwości żeby wyjść do fryzjera
I jeszcze jedno! Jeśli macie coś do kupienia w Smyku, to na marke Smiki są mega rabaty. My kupiliśmy śpiworek do nosidełka i mufke do wózka. Powinniśmy zapłacić 170 zł, a po rabacie wyszło 107 z groszami więc super
A jak się zrobi coś dla siebie nawet podetnie włoski to od razu samopoczucie lepsze
Moja córka w lutym skończy 8 lat:) fakt rodzina jest dla mnie najważniejsza.:)udało mi się stworzyć taką rodzinę i taki dom o jakim marzyłam a jakiego nie miałam więc doceniam bardzo jak wiele mam.
czarnaiwi lubi tę wiadomość
-
OlinkaO wrote:Seli, super wieści, gratulacje.
A tak pytanie dodatkowe, czy ktoś się decyduje na bankowanie krwi pępowinowej itp.?
Seli miło się czyta takie posty:) rodzinka w komplecie:)
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Seli wrote:To wstawię jutro
W domu... Okazuje się, że z dzieckiem łatwiej niż z kotem
A goście to powiedziała mi tylko koleżanka, że chciałaby mnie odwiedzić, jest z Warszawy i nie widziałyśmy się dawno.
Teść nas odebrał ze szpitala, chce przyjechać jutro z teściową ale możliwe, że przyjedzie samtakże ten. Ale szaleje
Moi rodzice może przyjadą na dzień, dwa za dwa tygodnie. Kuzynostwo w styczniu pewnie bo święta i nie chcą małego męczyć w takim okresie. Także nikt się tu nie pcha za bardzo, cieszy mnie to. Ja odpocznę
Ogólnie to brzuszka już też takiego nie mam, nie puchnę, nic się nie dziejeMiewałam ostatnie tak 3 dni skurcze i jakby mi coś opadło w środku ale to w sumie nic takiego. Jak to ma tak wyglądać to jest bosko
Wiecie co? Tak bałam się nacięcia... A dziś odważyłam się w domu zobaczyći mam tylko jakby malusią rankę na jakieś 5mm i w ogóle śladu blizny, czegokolwiek
także nie wierzę w to aż :p
Miło się czyta takie optymistyczne relacje. Oby dalej było tak bezproblemowo. Dobrze,że goście się nie pchająa teście i rodzice zwariują na punkcie wnuka ..zobaczysz mimo że się teściowa wczesniej nagadała
-
Moj tata wariuje
tesc tez. Nie powiem
ale mamy duzo czasu dla siebie i nikt sie nie bedzie wpychal. Zapowiedzialam tez zero caluskow itp.
A propo mleka, to pochwale sie :p biore udzial w badaniach nad mlekiem matki i sytuacja rodzicow wczesniaka. Badania beda opublikowane, ciekawia mnie.
A w poniedzialek moze zglosze sie do banku mleka. Chce oddawac bo w 20 min odciagam nawet 150 ml mleka. I duze zapasy juz mam :p a nie moge byc krwiodawca bo nie mam dobrych zyl do kucia itp. A jesli moge oddawac mleko to chce -
Marin wrote:Seli, super pomysł z tym mlekiem. Moja położna ze szkoły rodzenia by Cię pochwaliła. Jakiś inny Maluszek będzie mógł skorzystać
Taką mam nadziejetylko musza mnie przebadac. Mozliwe, ze w poniedzialek sie zglosze. Zobacze jak sie ogarniamy :p
-
Kendy wrote:Fajny gest Seli.
A ty karmisz Gabrysia piersią czy odciagasz i podajesz z butelki? A jak świeżo upieczony Tatus? Dumny chodzi co?
Troche piersia, troche moim z butlamusi sie uczyc, idzie mu dobrze ale jeszcze nie na tyle by sie najadac. Ale butla jest na rzadanie.
Kendy lubi tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:Wiecie co, wieczorem zauważyłam dziwne coś, mam dużo śluzu ogólnie takiego mlecznego, a teraz pojawił się taki jakby glut, ciągnący gesty... to może być czop? Nie jakiś wielki kawałek tego czegoś ale do tej pory nie miałam Nic takiego...
na spokojnie nie denerwuj się
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mammamia11 wrote:Wiecie co, wieczorem zauważyłam dziwne coś, mam dużo śluzu ogólnie takiego mlecznego, a teraz pojawił się taki jakby glut, ciągnący gesty... to może być czop? Nie jakiś wielki kawałek tego czegoś ale do tej pory nie miałam Nic takiego...
-
Marin my jeszcze z tydzień na pewno posiedzimy. Dziś rozmawialam z dr. Wyniki ma wszystkie super. Jeśli chodzi o krew. Ale niestety obraz płuc jeszcze nie jest najlepszy, aczkolwiek lepszy niż był, wiec powoli wszystko schodzi. Zmienili mu antybiotyki, dodatkowi ma leki wziewne. Mleczka dostaje coraz wiecej i pięknie je trawi, a co za tym idzie, nie dokucza mu głód, dodatkowo myślę, że już wyplukal się z niego moj lek przeciwpadaczkowy i jest zupelnie innym dzieckiem
Dodatkowo gdy już nie jest podpiety do wszystkiego to ma luz i jest naprawdę aniołkiem, histeryczne wrzaski się skonczyly, pielegniarki go chwala
No i dziś się tulilismy!
Dostalam go do kangurowania
Od razu odechcialo mi się spac i momentalnie znalazlam dogodna dla siebie pozycje co jeszcze mi się nie zdarzylo tak szybko po nacieciu krocza
To niesamowite jak dziecko się uspokaja. Był akurat po myciu, dostal mleczko, chwilę popatrzyl i odlecial w moich ramionach
Nie drgnąl nawet powieka, tak spokojnie i gleboko spal. A mama nie mogła się napatrzec
Paulina_2603, Mammamia11, czarnaiwi, OlinkaO, Mega, Marin, Agnuka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mammamia11 wrote:Wiem wiem że nawet jeśli to czop to nie oznacza że zaraz urodze, chociaż już się tak nie mogę doczekać że szok, a do lekarza za tydzień mam, w tym tyg jej nie ma. Seksów u nas nie było już nawet nie pamiętam co to takiego hahaha;)
to spokojnie poczekaj na lekarza jeżeli nic więcej się nie dzieje nie ma skurczy, wody nie odpływają i nie ma plamien to na spokojnie. też się nie mogę doczekać ale to co przeżyły Seli i Zosia z wcześniakami to ja nie dziękuję poczekam
Seli lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc