X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Gabryś padł :P
    Trzymam go przy sobie, oglądamy yt. Między czasie karmienie, pampery i kąpiel :)

Ja chyba idę też spać póki i on najedzony śpi, trochę się namęczył pogadując i wiercąc się to może pośpi długo :)
    spanie kiedy dziecko śpi to dobry nawyk więc odpoczywaj :*

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, super wieści, gratulacje.

A tak pytanie dodatkowe, czy ktoś się decyduje na bankowanie krwi pępowinowej itp.?

Seli lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kendy a ile lat ma Twoja córka? Super, że starsza córko-siostra ;) będzie matką chrzestną. To już prawie dorosła kobieta, wiec też pewnie dużo Ci pomoże. Fajnie :) W ogóle jak się Ciebie czyta, to odnoszę wrażenie, że jesteś mega ciepłą i rodzinną osobą.

Aha! A włoski skrocilam sobie po prostu. Może trochę krócej niż zwykle, ale teraz nie wiadomo kiedy będzie możliwości żeby wyjść do fryzjera ;)

I jeszcze jedno! Jeśli macie coś do kupienia w Smyku, to na marke Smiki są mega rabaty. My kupiliśmy śpiworek do nosidełka i mufke do wózka. Powinniśmy zapłacić 170 zł, a po rabacie wyszło 107 z groszami więc super :)
    Solidna obnizka:)
    A jak się zrobi coś dla siebie nawet podetnie włoski to od razu samopoczucie lepsze :)
    Moja córka w lutym skończy 8 lat:) fakt rodzina jest dla mnie najważniejsza.:)udało mi się stworzyć taką rodzinę i taki dom o jakim marzyłam a jakiego nie miałam więc doceniam bardzo jak wiele mam.:)

czarnaiwi lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:

A tak pytanie dodatkowe, czy ktoś się decyduje na bankowanie krwi pępowinowej itp.?
    My. Przy pierwszym synku bankowalismy i teraz tez.

Seli miło się czyta takie posty:) rodzinka w komplecie:)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To wstawię jutro :P

W domu... Okazuje się, że z dzieckiem łatwiej niż z kotem :P

A goście to powiedziała mi tylko koleżanka, że chciałaby mnie odwiedzić, jest z Warszawy i nie widziałyśmy się dawno.

Teść nas odebrał ze szpitala, chce przyjechać jutro z teściową ale możliwe, że przyjedzie sam :P także ten. Ale szaleje :) Moi rodzice może przyjadą na dzień, dwa za dwa tygodnie. Kuzynostwo w styczniu pewnie bo święta i nie chcą małego męczyć w takim okresie. Także nikt się tu nie pcha za bardzo, cieszy mnie to. Ja odpocznę :P
    Ogólnie to brzuszka już też takiego nie mam, nie puchnę, nic się nie dzieje :P Miewałam ostatnie tak 3 dni skurcze i jakby mi coś opadło w środku ale to w sumie nic takiego. Jak to ma tak wyglądać to jest bosko :P

Wiecie co? Tak bałam się nacięcia... A dziś odważyłam się w domu zobaczyć :P i mam tylko jakby malusią rankę na jakieś 5mm i w ogóle śladu blizny, czegokolwiek :P także nie wierzę w to aż :p :D
    Seli
    Miło się czyta takie optymistyczne relacje. Oby dalej było tak bezproblemowo. Dobrze,że goście się nie pchają :) a teście i rodzice zwariują na punkcie wnuka ..zobaczysz mimo że się teściowa wczesniej nagadała ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    I może faktycznie tego się trzymaj,bo póki co pomocy nie masz żadnej w tej sytuacji a się zadręczasz i o tym myślisz . Mam nadzieję że ta rozmowa z tym gin Cię trochę uspokoiła. Będzie dobrze..skoro mówią że na USG ok:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, będzie dobrze, musi być.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:

My nie bankujemy.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tata wariuje ;) tesc tez. Nie powiem :) ale mamy duzo czasu dla siebie i nikt sie nie bedzie wpychal. Zapowiedzialam tez zero caluskow itp.

A propo mleka, to pochwale sie :p biore udzial w badaniach nad mlekiem matki i sytuacja rodzicow wczesniaka. Badania beda opublikowane, ciekawia mnie.
    A w poniedzialek moze zglosze sie do banku mleka. Chce oddawac bo w 20 min odciagam nawet 150 ml mleka. I duze zapasy juz mam :p a nie moge byc krwiodawca bo nie mam dobrych zyl do kucia itp. A jesli moge oddawac mleko to chce :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, super pomysł z tym mlekiem. Moja położna ze szkoły rodzenia by Cię pochwaliła. Jakiś inny Maluszek będzie mógł skorzystać <3

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny gest Seli.
    A ty karmisz Gabrysia piersią czy odciagasz i podajesz z butelki? A jak świeżo upieczony Tatus? Dumny chodzi co?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Seli, super pomysł z tym mlekiem. Moja położna ze szkoły rodzenia by Cię pochwaliła. Jakiś inny Maluszek będzie mógł skorzystać <3

Taką mam nadzieje :) tylko musza mnie przebadac. Mozliwe, ze w poniedzialek sie zglosze. Zobacze jak sie ogarniamy :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Fajny gest Seli.
    A ty karmisz Gabrysia piersią czy odciagasz i podajesz z butelki? A jak świeżo upieczony Tatus? Dumny chodzi co?

Troche piersia, troche moim z butla :) musi sie uczyc, idzie mu dobrze ale jeszcze nie na tyle by sie najadac. Ale butla jest na rzadanie.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wieczorem zauważyłam dziwne coś, mam dużo śluzu ogólnie takiego mlecznego, a teraz pojawił się taki jakby glut, ciągnący gesty... to może być czop? Nie jakiś wielki kawałek tego czegoś ale do tej pory nie miałam Nic takiego...:(

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Wiecie co, wieczorem zauważyłam dziwne coś, mam dużo śluzu ogólnie takiego mlecznego, a teraz pojawił się taki jakby glut, ciągnący gesty... to może być czop? Nie jakiś wielki kawałek tego czegoś ale do tej pory nie miałam Nic takiego...:(
    Ciężko tak stwierdzić jeżeli nie uprawialiście seksu dziś lub wczoraj to może być czop. Przy seksie,podnieceniu i dniach płodnych sporo jest tego śluzu przeźroczystego ciągnącego się. Ale nie martw się na zapas czop może odejść nawet kilka tygodni przed porodem. Jak się martwisz to idź do gina niech sprawdzi szyjkę :) na spokojnie nie denerwuj się

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Może to być czop, ale nie musi. Jeśli masz możliwość, to umów się na wizytę do swojego lekarza.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem że nawet jeśli to czop to nie oznacza że zaraz urodze, chociaż już się tak nie mogę doczekać że szok, a do lekarza za tydzień mam, w tym tyg jej nie ma. Seksów u nas nie było już nawet nie pamiętam co to takiego hahaha;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin my jeszcze z tydzień na pewno posiedzimy. Dziś rozmawialam z dr. Wyniki ma wszystkie super. Jeśli chodzi o krew. Ale niestety obraz płuc jeszcze nie jest najlepszy, aczkolwiek lepszy niż był, wiec powoli wszystko schodzi. Zmienili mu antybiotyki, dodatkowi ma leki wziewne. Mleczka dostaje coraz wiecej i pięknie je trawi, a co za tym idzie, nie dokucza mu głód, dodatkowo myślę, że już wyplukal się z niego moj lek przeciwpadaczkowy i jest zupelnie innym dzieckiem :) Dodatkowo gdy już nie jest podpiety do wszystkiego to ma luz i jest naprawdę aniołkiem, histeryczne wrzaski się skonczyly, pielegniarki go chwala :D No i dziś się tulilismy! <3 Dostalam go do kangurowania :) Od razu odechcialo mi się spac i momentalnie znalazlam dogodna dla siebie pozycje co jeszcze mi się nie zdarzylo tak szybko po nacieciu krocza :D To niesamowite jak dziecko się uspokaja. Był akurat po myciu, dostal mleczko, chwilę popatrzyl i odlecial w moich ramionach :) Nie drgnąl nawet powieka, tak spokojnie i gleboko spal. A mama nie mogła się napatrzec :D

Paulina_2603, Mammamia11, czarnaiwi, OlinkaO, Mega, Marin, Agnuka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Wiem wiem że nawet jeśli to czop to nie oznacza że zaraz urodze, chociaż już się tak nie mogę doczekać że szok, a do lekarza za tydzień mam, w tym tyg jej nie ma. Seksów u nas nie było już nawet nie pamiętam co to takiego hahaha;)
    hehe to tak jak u nas nie mam siły na seks chociaż chęci by się znalazły :) to spokojnie poczekaj na lekarza jeżeli nic więcej się nie dzieje nie ma skurczy, wody nie odpływają i nie ma plamien to na spokojnie. też się nie mogę doczekać ale to co przeżyły Seli i Zosia z wcześniakami to ja nie dziękuję poczekam :D

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wreszcie się doczekałaś jeszcze troszkę i będziecie w domu :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 820 821 822 823 824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ