X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) ja dzisiaj wstałam, śniadanko, stroiki na drzwi zrobiłam z bombek bo mi sporo ich zostalo:) teraz leżę, czekam aż myjka do okien mi się naladuje i w kuchnii okienko dzisiaj chce umyć.
    Chociaż dzisiaj jakoś mi ciężko, czuje takie klucie na dole, ale nie jakoś w środku tylko jakby mi ktoś się wbijal w skórę do samego środka, nie wiem jak to opisać. WGL jak chodzę mam wrażenie że młody mi wypadnie zaraz haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 12:57

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, co za wał z tego lekarza. Miejmy nadzieję że ma choć trochę wiedzy i faktycznie gdyby coś było nie tak to byłoby to widoczne w usg. Trzymajcie się dzielnie! Kiedy masz teraz wizytę u gina, ciekaw jak on to skomentuje?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Super filmik, myślałam że padne ze śmiechu, ale niewiem czy pokazać mężowi :D
    Ja płakałam ze śmiechu :) mężowi wysłałam też:)..,różnie faceci reagują ,trzeba dobrze przemyśleć poród rodzinny:)...nie no ja i tak bym zaryzykowała i rodzilabym z mężem;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia, podtrzymuje stanowisko dziewczyn, nigdy w życiu.
    Seli, kciuki zaciśnięte, powodzenia.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja płakałam ze śmiechu :) mężowi wysłałam też:)..,różnie faceci reagują ,trzeba dobrze przemyśleć poród rodzinny:)...nie no ja i tak bym zaryzykowała i rodzilabym z mężem;)
    Ja się zastanawiam czy wysłać swojemu. Idziemy rodzić razem i nie wiem jak to może zadziałać na niego. Żeby mi się nie rozmyślił ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    No naprawdę ta olewka lekarza dobijająca. Wszędzie trzeba walczyć,dopominac się i prosić. Mnie też wkurzała ta olewka odnośnie tak ważnego dla mnie i dziecka zastrzyku z immunoglobuliny. Może prywatnie jakoś lekarz chorób zakaźnych?A co twój gin na to? On cię wysłał do zakaźnego ?

Mammamia
    Pokaż ta czarna choinkę :)
    Zwolnij jak słabiej się czujesz..okno nie zając..:)
    My może w weekend ubierzemy choinkę. Ja już chce posiedzieć wieczorkiem przy choinkowych lampkach z dobrą herbatka :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja się zastanawiam czy wysłać swojemu. Idziemy rodzić razem i nie wiem jak to może zadziałać na niego. Żeby mi się nie rozmyślił ;)
    Jeśli to go może nastraszyć to lepiej nie..choć tam nic nie jest pokazane drastycznego raczej tak dla śmiechu :)ten drugi tatuś najlepszy co się wydarł z radości i pytał czy to napewno jego córka ...to są mega emocje...:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Jeśli to go może nastraszyć to lepiej nie..choć tam nic nie jest pokazane drastycznego raczej tak dla śmiechu :)ten drugi tatuś najlepszy co się wydarł z radości i pytał czy to napewno jego córka ...to są mega emocje...:):):)
    Myślę że nie jest takim mieczakiem jak ten co stoi w kącie :D i przygląda się z daleka. Ewentualnie będzie mógł wyjść w kulminacyjnym momencie ;)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Dziewczyny chce was się doradzić. Brat mojego męża chxe przyjechać z zagranicy do nas na początku stycznia ze swoją dziewczyną. Tylko ja albo juz będę po porodzie albo niedługo on nastąpi. Po remoncie mamy dostępny tylko salon. Czy dla was to tez byłby problem mieć dwóch dodatkowych lokatorów w mieszkaniu krótko przed lub po porodzie????
    Czy tylko ja jestem taka "wredna" ze nie chce ich ugoscic. Proszę szczerze.
    Bobisia, jeśli oni przyjeżdzają bo muszą coś załatwić, potrzebują noclegu, no to bym rozważyła. Ale jeśli to typowe odwiedziny to nie ma szans! Możesz grzecznie odmówić i zaprosić ich bliżej wiosny!
    Ja też mam cyklicznie gościa co miesiąc, ale sam się zapowiedział, że bliżej terminu porodu będzie brał hotel i to jest fair!

Spaceangel- współczuję takiego doświadczenia z lekarzami! masakra.... teraz nie byłaś u ginekologa, tylko u zakaźnego? Co na to Twój gin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 13:41

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Myślę że nie jest takim mieczakiem jak ten co stoi w kącie :D i przygląda się z daleka. Ewentualnie będzie mógł wyjść w kulminacyjnym momencie ;)
    Moj M też bedzie ze mną, narazie mówi że go to nie stresuje i nie rusza, ale że pracuje z moim tatą wiem że ostatnie dni ciągle sprawdza telefon czy nie przegapił jakiegoś telefonu odemnie :D

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel naprawde współczuję co to za lekarz, masakra, ale zobaczysz co Twój gin powie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też póki co się nie stresuje, ale powiedział, że nie wie jak będzie jak przyjdzie co do czego :D Oby mi tylko tam nie padł...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cwaniak z filmiku się śmiał:) ale jakby było nie wiem. Ale to raczej twardziel nie padłby,dałby radę...ale ze emocje by były wielkie to napewno po narodzinach córki płakał jak bóbr ze szczęścia:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień na pełnych obrotach... Najpierw byłam na KTG, wróciłam do domu, usiadłam na 10 minut, napilam się i zaraz do fryzjera wychodziłam. Fryzura na porodówke jest :D Ale wróciłam padnięta. Teraz leżakowanko :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Usg mi zrobił sam, nawet nic nie musiałam mowić. Posprawdzałam przepływy - wszysko ok, ilośc wód ok, szyjka długa, twarda i zamknięta - dzisiaj nie urodzę :)
    Młody od zeszłego czwartku przytył około 300 g - to chyba dobrze. Wazy 2430. Mam liczyć ruchy rano i wieczorem, dawka leku na cisnienie zostaje, bo sie ładnie unormowało. Jak sie cos zacznie dziać to juz spokojnie do mojego szpitala moge jechać, bo na tym etapie sie porodu juz nie wstrzymuje. No. Zaczyna sie robić poważnie :)
    Kolejne pranie wstawione. Myślałam ze wystarczy jeszcze jedno i mam wszystko poprane. No. I dostałam reklamówkę ciuszków od mojej siostry koleżanki. Także prania jeszcze cała masa...

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina
    Co robiłaś z włosami :) ja mam plan pare miesięcy po porodzie zrobić sobie matamorfoze,tak na wiosnę zaszaleje:)

Mega
    Super,że wszystko ok.

Seli
    Jak tam ? Wyszliście ?

Lisa
    Jak u Ciebie ?

U mnie już też leżakowanie po dobrym obiadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2018, 15:41

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W doooomuuuu!!!! :D

No moj pecherz okropny :p

Kendy, Marin, Paulina_2603, Mega, Elmuszka, Agnuka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra! No to pięknego czasu razem życze i względnie przespanych nocy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu jest cudnie :p a maly sie jakos rozbudzil i teraz padl chyba zmeczony ,:)

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W domu jest cudnie :p a maly sie jakos rozbudzil i teraz padl chyba zmeczony ,:)
    Ale to musi być słodkie, jak przywozi się Maluszka ze sobą do domu. Teraz juz mozesz Go tulic ile tylko chcesz. Powodzenia!!!

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ