X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mieliście trudności z zajściem w ciążę ?miałaś operacje ?

No widzisz ...marzenia się spełniają!!:)
    Ja też marzyłam...i straciłam już nadzieję a tu taka niespodzianka w najmniej oczekiwanym momencie ..taka moja nagroda po tym co przeszłam...mój mały wielki cud :)

Seli, Mega lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy w 40+5, jakos tak :p wlasnie ciagnie mi sie teraz bo wszystkie prawie juz jestescie 36 albo dalej, albo z dziecmi jak Seli :D a ja dalekooo w tyle :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała urodzić w terminie, czyli po nowym roku. Bardzo! :-)
    Katepr, masz jakieś sposoby, żeby nie urodzić wcześniej? ;-)

Mega lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Gabryś i Czarek się trochę pospieszyli:)
    Wiem,że takie czekanie męczy...chciałoby się już .ale trzeba czerpać z tego czasu co najlepsze. Przygotowywać się spokojnie,dużo odpoczywać i soedzac jak najwięcej czas z dziećmi,które już mamy ...zaraz ten czas trzeba będzie podzielić :) ja wychodzę z takiego założenia ..też już się niecierpliwie ale staram się robić wszystko to na co zaraz czasu mieć nie będę i jakoś leci :)
    We wtorek zacznę robić ten album. Mam ochotę machnąć skrzaty świąteczne bez szycia dostałam od kumpeli wyzwanie ale nie mam materiałów w domu na nie a specjalnie do miasta mi się nie chce. Zobaczę. Ale zajmę się też pakowaniem prezentów,ustalaniem menu świątecznego,lista zakupów...i czas zleci :)
    Katepr to pierwsza ciążę przenosiłaś ale teraz po 38 tc można trochę bezpiecznymi sposobami przyspieszyć ..zresztą już ty pewnie wiesz jakie to sposoby...może nie zawsze działają ale można :) choć mysle ze najlepiej to zostawić naturze...ona wie co robi:)

Mój dziś też taki spokojniejszy...przeciągnie się od czasu do czasu...dobrze że jutro wizyta bo ta jego ostatnio mniejsza aktywność mnie martwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 14:55

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam endometrioze, leczę się na nią od 8 lat ponad i miałam wycięty jajnik z jajowodem bo duży torbiel miałam. Stany zapalne, leczyłam się potem i mówili "albo teraz albo nigdy"... Wolałam nigdy niż bez studiów, domu, pracy i w ogóle mieć dziecko. Od lat rozmawialiśmy w razie wypadku o adopcji i in vitro.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jest przekochany ❤️ Ma piękny uśmiech. Teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać mojej Hani ❤️

Katepr a co ja mam powiedzieć :D ledwo skończony 33. w ogóle mam wrażenie jakbym miała w innym miesiącu rodzic niż reszta :P jeszcze Elmuszka jest ze mną chociaż ;)

Seli, Elmuszka lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli cudowny maluszek <3 I ten uśmieszek :) Super się Ciebie czyta, zmiana o 180 stopni ;) No i gratuluję ogarnietosci :D Przeszłas swoje i Gabryś teraz Ci to wszystko wynagrodzi.

My też sporo przeszliśmy... Prawie 4 lata starań, po drodze ciąża pozamaciczna i dwa poronienia, badania itd. Wiele wylanych łez, bezsilność, chęć poddania... Dlatego czasami do mnie to nie dociera, że za chwilę to marzenie się spełni. Czasami jak patrzę w lustro i widzę brzuch, to myślę sobie, że jeszcze niedawno zastanawiałam się jak to jest być w ciąży, jak rośnie brzuszek, a za chwilę nie będę już go miała :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dowierzałam, ale wszystko jest warte tego maleństwa :D Jesteśmy oboje bardzo zakochani. Nie możemy się nim nacieszyć.

A ja... W sumie cieszę się, że jestem po ciąży. Kilogramów nie wiele zostało, dobrze się czuje, jeszcze nigdy chyba tak dobrze się nie czułam :P

I nie wiem czy to takie uroki a początku... bo on się wierci, wierzga ale na śpiącego :P i naprawdę duzo zrobiłam w domu, teraz mąż się śmieje, że mnie nie poznaje bo i posprzątałam, ciasto zrobione, obiad zrobiony, ja wypoczęta, nawet drzemkę miałam :P i mały też zadbany :P

Paulina_2603, Kendy, Mega lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale śliczny !! Zazdroszczę z całego serca ale ja w sumie bardziej przez tą tokso chce już być pewna i spokojna że małej nic nie jest...

Kendy to jest normalne maluchom jest już teraz bardzo ciasno więc ciężko się ruszać a te ruchy to są często teraz przeciągania bardziej. Też odczułam zmianę już nie robi mi "dzikiego konika" teraz jest to wielka leniwa ryba pod skórą i już nie tyle tych ruchów jak kiedyś chociaż czkawka jej została do teraz więc jak się najem czekolady to mi czka koło szyjki :D

Katepr powiem Ci że szybko to mija.. 2 tygodnie różnicy wydaje się dużo a przecież nie dawno zaczynałyśmy pisać na tym forum o testowaniu i przyrostach bety :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po obiadku..i na sofke leżanko,może i bym podrzemała ale mąż sobie z domu kino zrobił.Film chyba na ful..lubi tak i te wszystkie łupanki,strzelanki a mnie szlak trafia jak tak dudni. Ale niech korzysta ..jak synek będzie to będzie zmuszony choć trochę przyciszyc. Nie zamierzam przyzwyczajać go do spania w głuchej ciszy ale przy tym by się nie dało.

Seli
    Przeszłaś też sporo. Widzisz tak miało być. Cieszcie się teraz tym czasem. A że taka obrotna jesteś to cos w tym jest że im więcej mama ma na głowie tym lepiej jest zorganizowana. Ja do dziś się zastanawiam jak ogarnialam dzieci pracując odwożąc do przedszkola ,szkoły,obiady rano o 5 gotowałam przed pracą ,bo jeszcze dziadków miałam pod opieką.A po pracy sprzątanie domu po całym dniu,lekcje,kolacja,prasowanie ubrań na następny dzień.. Wszystko się da:)teraz w ciąży to ja mam taką labe jakiej nie miałam kupę lat. No to korzystam bo po porodzie wpadnę znowu w mój wir:)

Lisa
    Wszystkie się doczekamy i Ty też:)

Paulina
    Też swoje wycierpiałaś i fakt piękne jest to ,że się udało,że marzenie się spełnia...zasłużyłaś:) już teraz będzie tylko pięknie :)

A jak podchodzicie do kwestii diety matki karmiącej? Tyle różnych opinii. Seli jesz wszystko czy uważasz?
    Ja chyba na początku zrezygnuje z wzdymajacych i smażonych rzeczy tak do 3 mca a potem powoli będę wprowadzać wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 15:52

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Niby to wiem że już może tak być a wolę jak szaleje. A byl z tych aktywnych więc takie lenistwo mnie zastanawia. Ale czkawkę też ma właśnie teraz po obiedzie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko, tak mówiły mi laktatorki i w ogóle. I że niby to mit z tym odstawianiem nabiału, bo mleko matki i tak ma laktozę :P
    A zjadłam w szpitalu trzy burgery z pasibusa z boczusiem, cebulką i młody żyje :P w piątek była pizza za mikołajki :P wczoraj rosołek, dziś kurczaczek pieczony.

Od neonatologa mam zalecenia by brać dha i dosypywać do mleka co drugie karmienie bebilon hmf. Ale moje dziecko tak się rozkręciło z jedzonkiem, że o 15 zjadł 50 ml i teraz o 16 już 40 ml :P

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam jeść wszystko. Mleko produkuje się z krwi, a nie z treści żołądkowej, więc nawet wzdymajace rzeczy można jeść. My mamy możemy to odczuć, ale maluszek nie :)

Seli, katepr lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam nastawienie, ze wszystko bo przecież mleko tworzy się z krwi itd itp. Jednak moja koleżanka ostatnio najadła się bigosu i trafiła z miesięcznym dzidziusiem u lekarza bo nie mógł się uspokoić, i faktycznie brzuszek cały twardy, wzdety :P wcześniej nie było żadnych problemów. Bardzo możliwe, ze to był czysty przypadek ;) ale przez ta sytuacje, będę mieć to w tyle głowy i się pewnie od razu na wszystko jednak nie rzucę tylko będę sprawdzać po trochę, po kolei :) ale odmawiać sobie całkowicie tez pewnie nie będę, jeśli nie będzie takiej potrzeby.
    Jak zobaczę, ze zjem kapustę czy grzyby a Mała będzie płakać pół nocy to jej nie powiem „ hej, nie udawaj, na pewno Ci nic nie zaszkodziło, mamaginekolog mówi, ze można wszystko jeść” :P tylko na następny raz sobie odpuszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:11

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna nam chyba 5 razy powtórzyła że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej rzetelnie przedstawiła wiedzę badania i argumenty więc na przyszłośc tego sie zamierzam trzymać. Mam nadzieję że się uda karmić p

Seli, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki...
    Siedzę teraz żeby ogarnąć dla małego lekarzy i co?... Terminy są na 3 miesiące :O
    a my musimy zrobić badania za 4 tygodnie... Liczyłam się z terminem, kasą (chcemy prywatnie), ale nie sądziłam, że prywatnie będę czekać 3 miesiące na neurologa.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, Gabryś jest cudowny <3 <3 Taki Słodziaczek!! Nie dociera do mnie że u mnie w brzuchu siedzi taki Bąbelek. Nie ogarniam

Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy w 40+5, jakos tak :p wlasnie ciagnie mi sie teraz bo wszystkie prawie juz jestescie 36 albo dalej, albo z dziecmi jak Seli :D a ja dalekooo w tyle :p
    Ja się czuję tak samo! I bym już tak chciała urodzić, żeby mieć Młodą przy sobie, strasznie na mnie wpływa, że większość już tak blisko porodu!
    Lisa24 wrote:
    Katepr a co ja mam powiedzieć :D ledwo skończony 33. w ogóle mam wrażenie jakbym miała w innym miesiącu rodzic niż reszta :P jeszcze Elmuszka jest ze mną chociaż ;)
    no właśnie właśnie! Dobrze, że jesteś Lisa!

Seli, piękności ten Twój Gabryś!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:13

Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, Katepr tak naprawde nie znacie dnia ani godziny ;) Przyklad Seli i Zosi
    Lisa, Ty też

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 18:14

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Elmuszka, Katepr tak naprawde nie znacie dnia ani godziny ;) Przyklad Seli i Zosi
    Lisa, Ty też
    Prawda! Ale niech Zosiek jeszcze posiedzi w brzuszku, nie wyganiam jej! Oby do stycznia poczekała, a ja chętnie odwiedzę teściów w święta! Samej mi się nie chce nic szykować :P

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 824 825 826 827 828 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ