STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam stresa, mąż musi na 2-3 dni wjechać i to kilkaset km od domu:( boje się, że się zacznie jak go nie będzie i w związku z tym muszę chyba załatwić żeby ktoś z nami był, bo przecież sama nie pojadę na porodówkę a jeszcze synek w domu. Wiem, że może panikuję
(
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy super wieści po wizycie
Ja mam dopiero za tydzień... W piątek przy okazji ktg podejdę do labo i zrobię morfologie i mocz. Będzie bardziej aktualny wynik do szpitala.
A drzemki to teraz robię z budzikiemDzisiaj 40 min ale nie wiem czy spałam czy tylko odpoczywalam z zamkniętymi oczami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:04
-
Czarnaiwi
A masz jakieś już sygnały ,coś się dzieje czy tak poprostu ?
Jeśli masz możliwość kogoś do siebie zaprosić i ma Cię to uspokoić,czemu nie .
A kiedy mąż jedzie ?
Paulina
Tez nieraz odpoczywam z zamkniętymi oczami niby drzemie ale jednak na czuju. Dla mnie w ogóle spanie w dzień to mega rzadkość.
Ja nie musze juz żadnych badań robić,anastezjolog też potwierdziła że te co mam będą ok. Konsultacje wszystkie odhaczone,badania aktualne porobione,torba spakowana ostatecznie ,tylko czekać
Jeszcze liczę że uda mi się ogarnąć plombę przed świętami,wizyta z ktg i wsio:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:18
-
Dzisiaj miałam trochę zabiegany dzień ogarnęłam obiad i sprzątanie potem trochę poleniuchowałam. Jak mąż wrócił to pojechaliśmy do rossmana obczaić promocję bo się zaczaiłam na chusteczki. W 1 rossmanie zabici i ranni zanim doszłam do chusteczek to nie było tego co chciałam więc wzięłam przecenione pieluchy 1 i 2 i poszłam do kasy. Nie naliczyło mi rabatu 10 zł na pieluchach więc oddałam. Rossman nr 2 ludzi nie było chusteczki były chociaż nie wszystkie te co chciałam
Wzięłam 8 paczek 2-paków chusteczek i lezę do kasy. Przy kasie znów problem bo się okazuje że promocja 2+2 jest tylko i wyłącznie na 4 różne kody kreskowe a ja miałam ten sam kod
Wróciłam się 15 minut myślałam i liczyłam i przy kasie mi naliczyło rabat i na pieluchy też mi naliczyło na szczęście. Mam teraz zapas ze 20 różnych paczek chusteczek a z pieluchami mam dylemat i na razie stanęło na tym że mam 3 małe paczki rozmiar 1 (2-5kg) i 4 paczki rozmiar 2 - 2x66 i 2x36 (3-6kg). Wszystko kupowane w promocji w intermarche, biedrze i rossmanie niezły mix marek:D
Na początek mam zapas a potem zobaczymy jaka się urodzi. Mojej siostry dzieci po urodzeniu od razu w dwójki wskakiwały i rozmiar ubrań 3-6mWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:20
11.2017 - aniołek 8tc
-
dziewczyny jak pakować do szpitala?
tzn. ile sztuk np podkładów na łóżko czy podkładów poporodowych? Ile sztuk pieluch?
czy jak mam body z długim rękawem to musze mieć kaftaniki??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:23
Mega lubi tę wiadomość
-
Zakupy ogarnięte - materac do łóżeczka, fotelik, wanienka ze stelażem, uff mamy juz wszystko
jestem spokojniejsza. Zostało mi tylko odhaczyć konsultacje u anastezjologa i czekamy. Plan porodu wypełniłam, badania mam wszystkie potrzebne zrobione. W piątek wizyta u gina
Kendy lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:dziewczyny jak pakować do szpitala?
tzn. ile sztuk np podkładów na łóżko czy podkładów poporodowych? Ile sztuk pieluch?
czy jak mam body z długim rękawem to musze mieć kaftaniki?? -
Reni wrote:dziewczyny jak pakować do szpitala?
czy jak mam body z długim rękawem to musze mieć kaftaniki??
Ciuchów do ubierania małej nie biorę w ogóle ze sobą a jeżeli masz na myśli wyjście ze szpitala to mąż mi dowiezie jak będzie nas odbierał i mam już przygotowany zestaw: Body, Śpiochy z długim,skarpetki na to gruby kombinezon zimowy ze stopkami i kapturem, czapka, rękawiczki, szalik i na to pójdzie kocyk. Jeżeli będzie naprawdę porządny mróz to coś jeszcze dołożę ale sądzę że to wystarczy. Nie można przegrzewaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:36
Mega lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy wrote:Czarnaiwi
A masz jakieś już sygnały ,coś się dzieje czy tak poprostu ?
Jeśli masz możliwość kogoś do siebie zaprosić i ma Cię to uspokoić,czemu nie .
A kiedy mąż jedzie ?jedzie w srode i wroci w piatek. Ech..
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
u nas jest wymagane
• DLA DZIECKA
1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
i tak się zastanawiam nad kaftanikami
oraz
7. flanelowe i tetrowe pieluchy. tzn. ile tego brać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:33
-
Spaceangel
Ale masz zapasyja też kupiłam po promocji chusteczki Nivea baby 3 paczki za 19.90 i dada biedronkowe 19.99 za 7 paczek( to tatuś upolował taka okazję,aż go pochwaliłam) więc mam zapas .My dada lubimy,sprawdziły się przy córce. Pampersów mam narazie paczkę 1 do szpitala i druga paczkę 1 w domu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:51
-
Ja dla dziecka biorę paczkę chusteczek i kilka pieluch, resztę daje szpital. Spakowałam jedna paczkę podkładów poporodowych i 5 podkładów na łóżko. To też zapewnia szpital, ale będę spokojniejsza ze swoimi w razie czego.
-
Reni
Ja podkładów na łóżko wzięłam 3 sztuki,podkładów poporodowych paczkę 10 sztuk. W domu mam zapas więc mąż mi dowiezie w razie potrzeby,bo bym się w torbę nie zmieściła. Ubranek dla dzidzi nie muszę,tylko na wyjscie. Pampersy i chusteczki biorę po całej paczce.
A w szpitalach jest zazwyczaj tak ciepło,a do tego noworodki tak w rozki opatulaja ,że myślę że jedna warstwa ubranek starczy np body długi rękaw + półśpiochy albo śpiochy i kaftanik albo pajacyk sam.
Wziełabym z 4 takie zestawy ..w sumie po sn to tylko dwa dni trzymają gdy wszystko ok więc nie ma co przesadzać z ilością a jeśli szpital blisko zawsze tatuś może dowiezc.
Ja dla dziecka nie muszę ubranek brać a torbę mam spora i to wypchana,że ledwo dopięta ..więc współczuję tym co muszą całą wyprawkę ze sobą brać.
Ja dla dziecka spakowałam ,pampersy,chusteczki,puderek,alantan,3 pieluszki tetrowe,jedna flanelowa,niedrapki,smoczek i to tyle .. wzięłam też laktator,osłonki na piersi,podkłady,podpaski,podkłady na łóżko,3 koszule,szlafrok,kapcie,klapki,2reczniki,staniki do karmienia 2 szt.,wkładki laktacyjne,kosmetyki,majtki wielorazowe siateczkowe, chyba tyle...ładowarka,powerbank,dokumenty ,kubek i wsio.
A butelkę dla dziecka bierzecie? Chyba szpital ma i dokarmiają jak jest potrzeba..no nie biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:04
-
Reni wrote:u nas jest wymagane
• DLA DZIECKA
i tak się zastanawiam nad kaftanikami
oraz
7. flanelowe i tetrowe pieluchy. tzn. ile tego brać?
Nie wiem co ci poradzić bo u nas wszystko co tu wymieniłaś dostarcza szpital na czas "pobytu" u nich. Położna wręcz odradzała brania ciuszków.
To wszystko takie ciepłe masz brać? to co u nich takie ogrzewanie słabe? U nas jak nas na szkole rodzenia wpuściła na porodówkę w ramach oprowadzenia to musiałam się rozebrać do krótkiego rękawka a dla maluchów ponoć mają jeszcze cieplej wiadomo że jeszcze ciepełka nie trzymają
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy wrote:Reni
Ja podkładów na łóżko wzięłam 3 sztuki,podkładów poporodowych paczkę 10 sztuk. W domu mam zapas więc mąż mi dowiezie w razie potrzeby,bo bym się w torbę nie zmieściła. Ubranek dla dzidzi nie muszę,tylko na wyście. Pampersy i chusteczki biorę po całej paczce.
A w szpitalach jest zazwyczaj tak ciepło,a do tego noworodki tak w rozki opatulaja ,że myślę że jedna warstwa ubranek starczym np body długi rękaw + półśpiochy albo i nawet bez albo śpiochy i kaftanik .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:49
11.2017 - aniołek 8tc
-
to patrzcie na to
• DLA DZIECKA
3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
7. flanelowe i tetrowe pieluchy.
kosmetyki do kąpieli?? myślałam, że wycierają po porodzie