X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić sałatkę na kolację...a wy napiszcie co nie co by było co poczytać :p

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam stresa, mąż musi na 2-3 dni wjechać i to kilkaset km od domu:( boje się, że się zacznie jak go nie będzie i w związku z tym muszę chyba załatwić żeby ktoś z nami był, bo przecież sama nie pojadę na porodówkę a jeszcze synek w domu. Wiem, że może panikuję :((

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy super wieści po wizycie :)

Ja mam dopiero za tydzień... W piątek przy okazji ktg podejdę do labo i zrobię morfologie i mocz. Będzie bardziej aktualny wynik do szpitala.
    A drzemki to teraz robię z budzikiem :D Dzisiaj 40 min ale nie wiem czy spałam czy tylko odpoczywalam z zamkniętymi oczami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:04

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    A masz jakieś już sygnały ,coś się dzieje czy tak poprostu ?
    Jeśli masz możliwość kogoś do siebie zaprosić i ma Cię to uspokoić,czemu nie .
    A kiedy mąż jedzie ?

Paulina
    Tez nieraz odpoczywam z zamkniętymi oczami niby drzemie ale jednak na czuju. Dla mnie w ogóle spanie w dzień to mega rzadkość.
    Ja nie musze juz żadnych badań robić,anastezjolog też potwierdziła że te co mam będą ok. Konsultacje wszystkie odhaczone,badania aktualne porobione,torba spakowana ostatecznie ,tylko czekać:)
    Jeszcze liczę że uda mi się ogarnąć plombę przed świętami,wizyta z ktg i wsio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam trochę zabiegany dzień ogarnęłam obiad i sprzątanie potem trochę poleniuchowałam. Jak mąż wrócił to pojechaliśmy do rossmana obczaić promocję bo się zaczaiłam na chusteczki. W 1 rossmanie zabici i ranni zanim doszłam do chusteczek to nie było tego co chciałam więc wzięłam przecenione pieluchy 1 i 2 i poszłam do kasy. Nie naliczyło mi rabatu 10 zł na pieluchach więc oddałam. Rossman nr 2 ludzi nie było chusteczki były chociaż nie wszystkie te co chciałam :D Wzięłam 8 paczek 2-paków chusteczek i lezę do kasy. Przy kasie znów problem bo się okazuje że promocja 2+2 jest tylko i wyłącznie na 4 różne kody kreskowe a ja miałam ten sam kod :D Wróciłam się 15 minut myślałam i liczyłam i przy kasie mi naliczyło rabat i na pieluchy też mi naliczyło na szczęście. Mam teraz zapas ze 20 różnych paczek chusteczek a z pieluchami mam dylemat i na razie stanęło na tym że mam 3 małe paczki rozmiar 1 (2-5kg) i 4 paczki rozmiar 2 - 2x66 i 2x36 (3-6kg). Wszystko kupowane w promocji w intermarche, biedrze i rossmanie niezły mix marek:D
    Na początek mam zapas a potem zobaczymy jaka się urodzi. Mojej siostry dzieci po urodzeniu od razu w dwójki wskakiwały i rozmiar ubrań 3-6m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:20

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak pakować do szpitala?
    tzn. ile sztuk np podkładów na łóżko czy podkładów poporodowych? Ile sztuk pieluch?
    czy jak mam body z długim rękawem to musze mieć kaftaniki??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:23

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakupy ogarnięte - materac do łóżeczka, fotelik, wanienka ze stelażem, uff mamy juz wszystko :) jestem spokojniejsza. Zostało mi tylko odhaczyć konsultacje u anastezjologa i czekamy. Plan porodu wypełniłam, badania mam wszystkie potrzebne zrobione. W piątek wizyta u gina :)

Kendy lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tzn. ile sztuk np podkładów na łóżko czy podkładów poporodowych? Ile sztuk pieluch?
    Reni ja na razie spakowałem 5 szt podkładów na łóżko, 2 paczki podkładów poporodowych - po 10 szt, mała paczka pieluch i chusteczki nawilżane. Wiecej u mnie w szpitalu nie wymagają - ani kosmetyków dla dziecka, ani ubranek.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Podkładów biorę paczkę czyli 10 sztuk mam też paczkę takich jakby grubych podpasek które szpital mi dał przy poronieniu a potem sama sobie dokupiłam.Położna w naszym szpitalu zapewniała że wszystko to dostarcza szpital bez problemu więc nie będę przesadzać. Pieluchy mam paczkę nie zaczętą pampers 22 sztuk te co za darmo z rossmana dostałam i do tego cała paczka chusteczek nawilżanych. Więcej nie będę brać liczę że będę w gronie tych szczęściar które wypuszczają na drugi dzień :P

Ciuchów do ubierania małej nie biorę w ogóle ze sobą a jeżeli masz na myśli wyjście ze szpitala to mąż mi dowiezie jak będzie nas odbierał i mam już przygotowany zestaw: Body, Śpiochy z długim,skarpetki na to gruby kombinezon zimowy ze stopkami i kapturem, czapka, rękawiczki, szalik i na to pójdzie kocyk. Jeżeli będzie naprawdę porządny mróz to coś jeszcze dołożę ale sądzę że to wystarczy. Nie można przegrzewać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:36

Mega lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czarnaiwi
    A masz jakieś już sygnały ,coś się dzieje czy tak poprostu ?
    Jeśli masz możliwość kogoś do siebie zaprosić i ma Cię to uspokoić,czemu nie .
    A kiedy mąż jedzie ?
    Nie mam sygnałów, poza tą skróconą szyjką no i wczesniejszym szybszym porodem :P jedzie w srode i wroci w piatek. Ech..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest wymagane
    • DLA DZIECKA
    1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
    2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;

i tak się zastanawiam nad kaftanikami

oraz
    7. flanelowe i tetrowe pieluchy. tzn. ile tego brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:33

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega u Ciebie CC.?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Nie mam sygnałów, poza tą skróconą szyjką no i wczesniejszym szybszym porodem :P jedzie w srode i wroci w piatek. Ech..
    A fakt. 36+6 pierwsze dziecko ?jeśli masz byc spokojniejsza zorganizuj kogoś w razie w.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Ale masz zapasy :) ja też kupiłam po promocji chusteczki Nivea baby 3 paczki za 19.90 i dada biedronkowe 19.99 za 7 paczek( to tatuś upolował taka okazję,aż go pochwaliłam) więc mam zapas .My dada lubimy,sprawdziły się przy córce. Pampersów mam narazie paczkę 1 do szpitala i druga paczkę 1 w domu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:51

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziecka biorę paczkę chusteczek i kilka pieluch, resztę daje szpital. Spakowałam jedna paczkę podkładów poporodowych i 5 podkładów na łóżko. To też zapewnia szpital, ale będę spokojniejsza ze swoimi w razie czego.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni
    Ja podkładów na łóżko wzięłam 3 sztuki,podkładów poporodowych paczkę 10 sztuk. W domu mam zapas więc mąż mi dowiezie w razie potrzeby,bo bym się w torbę nie zmieściła. Ubranek dla dzidzi nie muszę,tylko na wyjscie. Pampersy i chusteczki biorę po całej paczce.

A w szpitalach jest zazwyczaj tak ciepło,a do tego noworodki tak w rozki opatulaja ,że myślę że jedna warstwa ubranek starczy np body długi rękaw + półśpiochy albo śpiochy i kaftanik albo pajacyk sam.
    Wziełabym z 4 takie zestawy ..w sumie po sn to tylko dwa dni trzymają gdy wszystko ok więc nie ma co przesadzać z ilością a jeśli szpital blisko zawsze tatuś może dowiezc.

Ja dla dziecka nie muszę ubranek brać a torbę mam spora i to wypchana,że ledwo dopięta ..więc współczuję tym co muszą całą wyprawkę ze sobą brać.
    Ja dla dziecka spakowałam ,pampersy,chusteczki,puderek,alantan,3 pieluszki tetrowe,jedna flanelowa,niedrapki,smoczek i to tyle .. wzięłam też laktator,osłonki na piersi,podkłady,podpaski,podkłady na łóżko,3 koszule,szlafrok,kapcie,klapki,2reczniki,staniki do karmienia 2 szt.,wkładki laktacyjne,kosmetyki,majtki wielorazowe siateczkowe, chyba tyle...ładowarka,powerbank,dokumenty ,kubek i wsio.
    A butelkę dla dziecka bierzecie? Chyba szpital ma i dokarmiają jak jest potrzeba..no nie biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    u nas jest wymagane
    • DLA DZIECKA

i tak się zastanawiam nad kaftanikami

oraz
    7. flanelowe i tetrowe pieluchy. tzn. ile tego brać?

Nie wiem co ci poradzić bo u nas wszystko co tu wymieniłaś dostarcza szpital na czas "pobytu" u nich. Położna wręcz odradzała brania ciuszków.
    To wszystko takie ciepłe masz brać? to co u nich takie ogrzewanie słabe? U nas jak nas na szkole rodzenia wpuściła na porodówkę w ramach oprowadzenia to musiałam się rozebrać do krótkiego rękawka a dla maluchów ponoć mają jeszcze cieplej wiadomo że jeszcze ciepełka nie trzymają

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Reni
    Ja podkładów na łóżko wzięłam 3 sztuki,podkładów poporodowych paczkę 10 sztuk. W domu mam zapas więc mąż mi dowiezie w razie potrzeby,bo bym się w torbę nie zmieściła. Ubranek dla dzidzi nie muszę,tylko na wyście. Pampersy i chusteczki biorę po całej paczce.

A w szpitalach jest zazwyczaj tak ciepło,a do tego noworodki tak w rozki opatulaja ,że myślę że jedna warstwa ubranek starczym np body długi rękaw + półśpiochy albo i nawet bez albo śpiochy i kaftanik .
    u nas właśnie pokazywała te ciuszki szpitalne. Ubierają w śpiochy albo bodziaki i do tego rożek. Wiadomo nie jest to coccodrillo czy inny h&m ale na czas pobytu wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:49

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszeliście o tym noworodku z 1,8 promila?!? Brak słów po prostu... Takie osoby w ogóle nie powinny mieć dzieci!!

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to patrzcie na to
    • DLA DZIECKA
    3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
    4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
    5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
    6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
    7. flanelowe i tetrowe pieluchy.

kosmetyki do kąpieli?? myślałam, że wycierają po porodzie
    kocyk, śpiworek kurła może jeszcze łóżeczko dostawne przytargać

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ