STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:to patrzcie na to
• DLA DZIECKA
1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
7. flanelowe i tetrowe pieluchy.
kosmetyki do kąpieli?? myślałam, że wycierają po porodzie
kocyk, śpiworek kurła może jeszcze łóżeczko dostawne przytargaćnie zapomnij wanienki bo w kranie będziesz musiała wykąpać hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:11
Reni lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulina
Właśnie miałam o tym napisać
Też to czytałam...masakra ..matka ponad 2 promile. Córeczka 1,8.
To aż szlak człowieka trafia jak słyszy o czymś takim. Jeden walczy o takiego maluszka..bada się,stara latami dba o siebie całą ciążę ..a inni...brak słów.. -
Reni
Masakra te wymogi u Ciebie . To Ty ciężarówkę wynajmij na te walizki
Mega
Aha tak na wszelki wypadek...
A jak u Ciebie sytuacja ? To był czop? Coś jeszcze się pojawiło? Kiedy masz wizytę?a doczytałam w piątek. Ciekawe co tam się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 20:16
Mega lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Reni
Masakra te wymogi u Ciebie . To Ty ciężarówkę wynajmij na te walizki
Mega
Aha tak na wszelki wypadek...
A jak u Ciebie sytuacja ? To był czop? Coś jeszcze się pojawiło? Kiedy masz wizytę?
W piątek mam kontrole u gina, zobaczymy co tam słychaćKendy lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:to patrzcie na to
• DLA DZIECKA
1. 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
2. 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
3. skarpety, rękawiczki, czapeczki bez wiązania;
4. kocyk lub śpiworek, „rogal” przydatny przy karmieniu;
5. kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
6. paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn),
7. flanelowe i tetrowe pieluchy.
kosmetyki do kąpieli?? myślałam, że wycierają po porodzie
kocyk, śpiworek kurła może jeszcze łóżeczko dostawne przytargać
Reni, a Ty jesteś z Warszawy? Dobrze pamiętam?
U mnie w szpitalu warszawskim też trzeba to wszystko z wyjątkiem kosmetyków dla dziecka.
No ale z drugiej strony, nie chciałabym ubierać dziecka w szpitalne ciuszki, tylko w swoje
-
spaceangel wrote:Dzisiaj miałam trochę zabiegany dzień ogarnęłam obiad i sprzątanie potem trochę poleniuchowałam. Jak mąż wrócił to pojechaliśmy do rossmana obczaić promocję bo się zaczaiłam na chusteczki. W 1 rossmanie zabici i ranni zanim doszłam do chusteczek to nie było tego co chciałam więc wzięłam przecenione pieluchy 1 i 2 i poszłam do kasy. Nie naliczyło mi rabatu 10 zł na pieluchach więc oddałam. Rossman nr 2 ludzi nie było chusteczki były chociaż nie wszystkie te co chciałam
Wzięłam 8 paczek 2-paków chusteczek i lezę do kasy. Przy kasie znów problem bo się okazuje że promocja 2+2 jest tylko i wyłącznie na 4 różne kody kreskowe a ja miałam ten sam kod
Wróciłam się 15 minut myślałam i liczyłam i przy kasie mi naliczyło rabat i na pieluchy też mi naliczyło na szczęście. Mam teraz zapas ze 20 różnych paczek chusteczek a z pieluchami mam dylemat i na razie stanęło na tym że mam 3 małe paczki rozmiar 1 (2-5kg) i 4 paczki rozmiar 2 - 2x66 i 2x36 (3-6kg). Wszystko kupowane w promocji w intermarche, biedrze i rossmanie niezły mix marek:D
Na początek mam zapas a potem zobaczymy jaka się urodzi. Mojej siostry dzieci po urodzeniu od razu w dwójki wskakiwały i rozmiar ubrań 3-6m
Ta promocja 2+2 obejmuje też pieluchy? Bo jak tak przeglądam te produkty w necie, to pieluch nie widzę..
-
Reni wrote:dziewczyny jak pakować do szpitala?
tzn. ile sztuk np podkładów na łóżko czy podkładów poporodowych? Ile sztuk pieluch?
czy jak mam body z długim rękawem to musze mieć kaftaniki??
Reni wrote:oraz
7. flanelowe i tetrowe pieluchy. tzn. ile tego brać?
Położna mówiła mi że pieluch 5, ręcznik do kąpieli 1 trzeba u nas. I żeby nie brać jakiś ładnych, bo ręcznik i pieluchy pójdą od razu po porodzie do owinięcia i mogą się poplamić.
U mnie taka sama długa rozbudowana lista. Już bym wolała np. zapłacić w szpitalu za dostęp do podkładów i wszystkiego i nie tachać tego ze sobą.
Z drugiej strony, w tym moim szpitalu celebryci rodząto chyba nie jest tak źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:09
-
Spaceangel pieluchy kupilas w tej promocji 2+2?? Niby nie sa w tej promocji
Dla mnie w dupe z taka promocja, nie umiem.nigdy na sile nic wybrac dodatkowo bo jie moze sie nic powtorzyc a uzywam tylko.jednych chusteczek i plynu
Reni myslisz ze ktos bedzie Ci kazal pokazac co masz i ze beda liczyc te ubranka? Troszke olej, musieli pewnie cos napisac na odwal sie. Kosmetyki to tylko krem do tylka wez a jak nie chcesz kapac to do kapieli nie musisz nic miec,ew przelej do mniejszej buteleczki bo na 1 kapiel brac caly plyn to bezsens. Podkladow na lozko biore 3, podkladow w gatki biore 2paczki, tetry 3 flanele 2. Do tego kocyk. Jedna tetra robic bedzie za recznik do wytarcia po kapieli bo ja akirat mam zamiar sama sobie pod kranem młodą wykąpać :p ciuchy biore 3 zestawy : 2 pajace(1 na poporodzie odrazu) i jeden zestaw body+spodenki. Czapke jedną- tylko na po porodzie. Na oddziale polozniczym jest gorąco
U nas lipa,mlody poszedł spać ze stanem podgorączkowym więc ekstraczekam aż mnie zarazi a jeszcze nawet niewiem co to :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:46
Reni lubi tę wiadomość
-
Mojej szwagierce dzisiaj czop odszedł podobno razem z wodami (?) to jest możliwe ?
ale szybko poszła jej akcja, o 5 wody, o 6.30 rozwarcie na 5 cm, o 10.30 już akcja porodowa, ale dzidzius coś zle wszedł w kanał rodny i nie mógł przejsc, wiec skończyło się cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:43
-
Dzieeczyny, a jak u Was z tym lezeniem na plecach? Jak myślicie, szkodzi czy nie? Ja samo nocne spanie to mam zawsze na boku, bo spie z poduszką- wężem.
Ale w ciagu dnia jak czytam, cos ogladam to stale na plecach. Mam nadzieje ze jesli ja sie czuje dobrze to i Mloda nie ma z tego powodu dyskomfortu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:11
-
Dziekujemy
faktycznie wszystko poszło nagle a wód miała chyba sporo bo raz poszły porządnie w domu, raz na porodówce i jeszcze na końcu przy ostatniej próbuje parcia prosto na lekarza podobno
chłopczyk 3600 pewnie jakby doczekała do 40 to spokojnie 4kg by dobił, a ona bardzo drobna i niziutka.
Ja zawsze zasypiam na boku, na rogalu, ale często się budzę na plecach. W ciągu dnia tez się tak kładę bo mnie kręgosłup boli a to trochę pomaga, ale często zaczyna mnie wtedy łapać duszność. Czasami w nocy tez tak mam, ze budzę się zadyszana, nawet jak śpię na boku i wtedy tylko pozycja półwysoka