X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, dokładnie... Było czysto :P no i tak się stało, nic nie poradzę na to... Tyle nerwów i stresu co zjadłam to moje... Teraz małego prawie z rąk nie wypuszczam :)
    I lepiej mieć wszystko przygotowane... Bo jakby coś wcześniej się stało i Ty w szpitalu to mąż potem będzie miał ciężko ogarniać łóżeczko itp. Mój ciągle był prawie u mnie albo coś załatwiał z pracy, ode mnie i dobrze, że wszystko mieliśmy pod ręką... Ale jeżdżenie i dokupowanie np. pamperów dla wcześniaków, jakis dla mnie rzeczy... potem ciuszków, tak się mówi ale to się schodzi...

Dziś mąż różne rzeczy załatwia i wychodząc mówi "dziś go masz ciągle na głowie, sama się nim zajmujesz... " a ja nie czuje tego, w ogóle nie jest to jakoś męczące :P choć od wczoraj nauczył się drzeć i płakać :P i w sumie nie wiadomo o co bo zaraz potem zaczyna się śmiać :P

My na obiad mamy dziś mielone... Ale otworzyli dwie ulice stąd Tandyr House i mąż kupił haczapuri... Tak się tym zapchaliśmy,że nie wiem o której obiad zrobię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:57

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No to u mnie łóżeczko narazie na takim etapie...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8db48f505649.jpg
    Pościel wyprana,rożek też. W przyszłym tygodniu wyprasuje i już pościele :) i czekamy :)
    Matulu, jak pięknie!!!!
    I mnie w kompleksy wpędzasz, z ozdób dla Zosi to ja mam tylko cotton ballsy z pepco :P

Ja wczoraj też miałam kryzys straszny, poprosiłam męża żeby umył armaturę w łazience, zaczął jękolić, że może w weekend, może na raty. Rozbeczałam się i wykrzyczałam mu, że mam dosć proszenia o wszystko, że sama bym zrobiła wszystko a nie mogę, że mam dość... w ogóle też mi mało trzeba do płaczu i zmiany na stroju ostatnio...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale my mamy łóżeczko dostawne wiec skalda się go 3 min plus nałożenie prześcieradła. Reszta zrobiona ;) a i tak wszystkiego przewidzieć się nie da :(

Jak dobrze wiedzieć, ze to jednak nie tylko ja tak mam z tymi emocjami ;D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki rozmiar pieluch kupujecie dla noworodka? W większości 1 są na 2-4 kg, a 2 na 3-6 kg.
    Które lepiej zakładać takiemu brzdącowi, który rodzi się z wagą 3,5 kg?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dziś weszłam na pomaga się. ehe chore małe dzieci wiadomo jak to się skończyło

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka ja mam jedna 1 i jedna 2, potem dokupimy. Jak byłam mała to miałam bardzo alergiczną skore, mąż ma łuszczycę, wiec wole najpierw sprawdzić czy będą okej i później zrobić zapas ;)

My z mama właśnie wykorzystałyśmy promocje w rossmannie i nakupowalysmy rzeczy do pielęgnacji dla dzieci w domu dziecka, bo maja sporo niemowląt.. a robią u nas zbiórkę. Do tego dołączę ubranka, które dostałam od kuzynki a już nie wykorzystam bo mnóstwo tego mamy, a nawet bez sensu jest mi to prac, prasować i potem włożyć spowrotem do pudełka bo nie zdążymy ubrać wszystkiego, kiedy tam maluszki nie mają.. niestety dwie 17 letnie podopieczne są w ciąży.. jedna ma rodzic w styczniu druga w maju wiec myśle ze się przydadzą

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka na początek jedynki najlepsze. Chyba ze chcesz co siku/kupsko przebierac cale dziecko :p

Kendy slicznie, u mnie bedzie chłodno, lozeczko przescieradelko przewijak i tyle :p karuzele powiesze pozniej nawet niewiem gdzie ja mam..a moze kupie nowa :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:38

Magdoczka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 trzymam kciuki by maluszek posiedzial jak najdluzej, serce potem sciska gdy taki wczesniaczek cierpi.
    U mnie jakiś postep. Po dwóch dniach uzerania się ze wszystkimi na.oddziale i dopominania o to, że Czarek musi mieć mniejsze porcje z czestszym karmieniem dziś to doszlo do skutku... Wyjeli mu sonde, o co tez walczylam. Lekarka idiotka najpierw podniosla mu porcje z 55 na 60ml gdzie on na dwa razy wypije góra 50ml. Ale dzis w.koncu jest rozumna położna przy nim i mowila mi, że będzie walczyc o zmniejszenie porcji, bo na mniejszych przybiera poniewaz nie ulewa (no logika, nie?). No i wywalczyla. Z 60ml na 50ml. Bardzo się cieszę, że juz nie jest katowany butelka ze sondą w buzi. W końcu postęp w myśleniu tych wszystkich bialych fartuchow... Jestem wymiętolona psychicznie.
    Do tego jeszcze przy przyjeciu na.porodowke tak mi nieudolnie zakladaly wszystko, że mam caly siny prawy nadgarstek (jakby mąż mnie bil) i zastrzyk przecuwzakrzepowy tak mi wbila w ramie, ze chyba w miesien trafila i mam taki guzek :/ a w sobotę mina 2 tygodnie. Juz marze o powrocie do domu.

Elmuszka, olkakarolka, Mega lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu
    Jeszcze musisz trochę wytrzymac. Jeśli są postępy to najważniejsze. Wytrzymacie to i pewnie lada moment będziecie w domku a wtedy już z górki :)

Lisa
    Akurat te ozdoby kupiłam razem z kompletem pościeli. Miałam robić taka girlandę nad łóżeczkiem ale że przestawiłam łóżeczko i tam mam kinkiet to ozdoby wylądowały na łóżeczku. Teraz zasłaniają trochę szuflade wypełniona akcesoriami ale będę je też wykorzystywac do zdjęć na fotokocyku;)
    A gest z kosmetykami dla dzieci z domu dziecka cudny . My co roku kupujemy żywność dla biednych albo cała rodzina zamiast prezentów dla dorosłych bierzemy udział w jakiejś zbiórce charytatywnej. Trzeba pomagać.:)
    A co do leżenia jeszcze..masz racje ,że na początku gorzej się leży..bo masz w perspektywie leżenie nawet i 9 m-cy,różnie może być a ty lighcik .jeszcze max parę tygodni :)także głowa do góry:)
    Też mam dziś ogórkowa:)

Elmuszka,katepr
    Dziękuję:)

Narobilyscie mi smaka na maka:) ...i wysłałam męża po coś takiego na kolację ..ale chyba postawimy na burgery z frytkami może ciut zdrowsze :):):)

Ahh te zachcianki ciążowe jakieś zaraźliwe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 17:52

Mega, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dasz radę myśl o tym że jeszcze trochę i będziecie razem w domu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    A czemu już nie nasz wizyt takich ginekologicznych ? Wystarczy samo ktg? Właśnie na tym etapie wizyty są częstsze ..ja mam Teraz co dwa tygodnie. 20.12 chyba będzie ostatnia przed CC

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Spaceangel
    A czemu już nie nasz wizyt takich ginekologicznych ? Wystarczy samo ktg? Właśnie na tym etapie wizyty są częstsze ..ja mam Teraz co dwa tygodnie. 20.12 chyba będzie ostatnia przed CC
    mam wizyty co tydzień i przed każdą mam robione ktg aż do porodu. Co nie oznacza że gin cokolwiek sprawdza na wizycie pomimo sugestii :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) to ten twój gin na NFZ chyba co narzekałas co?
    A coś on jeszcze z tą toxo zamierza robić czy już temat zamknięty ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Aha :) to ten twój gin na NFZ chyba co narzekałas co?
    A coś on jeszcze z tą toxo zamierza robić czy już temat zamknięty ?
    nie on stwierdził że "nie ma co się martwić bo tokso szkodzi najbardziej na samym początku ciąży potem powinno być dobrze". Tak to cały czas ten sam. Wiesz nawet nie ma sensu zmieniać lekarza bo u nas każdy jest dokładnie taki sam z takim samym podejściem. Skoro zakaźny powiedział że nic się nie da zrobić to się nic nie da zrobić. Głową muru nie przebijesz.. jeżeli kiedyś jeszcze zajdę w ciąże to od początku będę chodziła tylko prywatnie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Na przyszłość ci się przyda ta wiedza a tak jak mówisz pewnych rzeczy nie przeskoczysz :) skoro kilku lekarzy mówi że jest ok to trzeba w to wierzyc:)

Zgaga jest,migdały są..testuje.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy też masz zgagę? ja od rana wymiotuję, mam mdłości ale to chyba zgaga najbardziej mi dokucza :/ w moim przypadku migdały nie pomagają. Staram się co chwila pić żeby rozrzedzić ten kwas jest trochę lżej ale i tak pali.
    Od rana mam duże uczucie wilgotności ale papierki lakmusowe uparcie pokazują ph kwaśne więc to nie wody tylko pewnie upławy gin mówił że się zwiększą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na wieczór mnie złapała ale dziś nie jest jeszcze taka tragiczna może migdały zadziałają. Narazie ustąpiło ale zaraz dowale sobie burgerem z frytami hehe:):):)
    Ale Tobie współczuję wymiotów. Nie zwracałam ani razu w ciąży.
    Chyba pozostaje zaufać papierkom. Ja nie sprawdzam wyluzowalam ale i nie mam niepokojących upławów póki co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:41

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu już niedlugo bedziecie w domku:)

Kendy piekny kacik, zazdroszcze umiejetnosci szycia..ja chyba nie mam talentu do takich rzeczy..

Aktualizacja brzucha, z przebieralni h&m haha
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2538ee32cc25.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:49

OlinkaO, Magdoczka, Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Dzięki.
    No nareszcie jakiś konkretny brzuszek.:) Widać u Ciebie 9 m-c. Fajnie wyglądasz:)
    Co kupiłaś? Te bluzeczkę ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czarnaiwi
    Dzięki.
    No nareszcie jakiś konkretny brzuszek.:) Widać u Ciebie 9 m-c. Fajnie wyglądasz:)
    Co kupiłaś? Te bluzeczkę ?
    Bluzka jest z hm ale kupilam ja juz jakis czas temu, teraz bylam mierzyc jeansy bo przecenione na 60-70 zl ale w sumie stwierdziłam ze juz nie ma sensu kupowac..jak sie juz wiecej w domu siedzi..

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ