STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa, dokładnie... Było czysto no i tak się stało, nic nie poradzę na to... Tyle nerwów i stresu co zjadłam to moje... Teraz małego prawie z rąk nie wypuszczam
I lepiej mieć wszystko przygotowane... Bo jakby coś wcześniej się stało i Ty w szpitalu to mąż potem będzie miał ciężko ogarniać łóżeczko itp. Mój ciągle był prawie u mnie albo coś załatwiał z pracy, ode mnie i dobrze, że wszystko mieliśmy pod ręką... Ale jeżdżenie i dokupowanie np. pamperów dla wcześniaków, jakis dla mnie rzeczy... potem ciuszków, tak się mówi ale to się schodzi...
Dziś mąż różne rzeczy załatwia i wychodząc mówi "dziś go masz ciągle na głowie, sama się nim zajmujesz... " a ja nie czuje tego, w ogóle nie jest to jakoś męczące choć od wczoraj nauczył się drzeć i płakać i w sumie nie wiadomo o co bo zaraz potem zaczyna się śmiać
My na obiad mamy dziś mielone... Ale otworzyli dwie ulice stąd Tandyr House i mąż kupił haczapuri... Tak się tym zapchaliśmy,że nie wiem o której obiad zrobię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:57
-
Kendy wrote:No to u mnie łóżeczko narazie na takim etapie...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8db48f505649.jpg
Pościel wyprana,rożek też. W przyszłym tygodniu wyprasuje i już pościele i czekamy
I mnie w kompleksy wpędzasz, z ozdób dla Zosi to ja mam tylko cotton ballsy z pepco
Ja wczoraj też miałam kryzys straszny, poprosiłam męża żeby umył armaturę w łazience, zaczął jękolić, że może w weekend, może na raty. Rozbeczałam się i wykrzyczałam mu, że mam dosć proszenia o wszystko, że sama bym zrobiła wszystko a nie mogę, że mam dość... w ogóle też mi mało trzeba do płaczu i zmiany na stroju ostatnio... -
Magdoczka ja mam jedna 1 i jedna 2, potem dokupimy. Jak byłam mała to miałam bardzo alergiczną skore, mąż ma łuszczycę, wiec wole najpierw sprawdzić czy będą okej i później zrobić zapas
My z mama właśnie wykorzystałyśmy promocje w rossmannie i nakupowalysmy rzeczy do pielęgnacji dla dzieci w domu dziecka, bo maja sporo niemowląt.. a robią u nas zbiórkę. Do tego dołączę ubranka, które dostałam od kuzynki a już nie wykorzystam bo mnóstwo tego mamy, a nawet bez sensu jest mi to prac, prasować i potem włożyć spowrotem do pudełka bo nie zdążymy ubrać wszystkiego, kiedy tam maluszki nie mają.. niestety dwie 17 letnie podopieczne są w ciąży.. jedna ma rodzic w styczniu druga w maju wiec myśle ze się przydadzą -
Magdoczka na początek jedynki najlepsze. Chyba ze chcesz co siku/kupsko przebierac cale dziecko :p
Kendy slicznie, u mnie bedzie chłodno, lozeczko przescieradelko przewijak i tyle :p karuzele powiesze pozniej nawet niewiem gdzie ja mam..a moze kupie nowa :pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:38
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
8485 trzymam kciuki by maluszek posiedzial jak najdluzej, serce potem sciska gdy taki wczesniaczek cierpi.
U mnie jakiś postep. Po dwóch dniach uzerania się ze wszystkimi na.oddziale i dopominania o to, że Czarek musi mieć mniejsze porcje z czestszym karmieniem dziś to doszlo do skutku... Wyjeli mu sonde, o co tez walczylam. Lekarka idiotka najpierw podniosla mu porcje z 55 na 60ml gdzie on na dwa razy wypije góra 50ml. Ale dzis w.koncu jest rozumna położna przy nim i mowila mi, że będzie walczyc o zmniejszenie porcji, bo na mniejszych przybiera poniewaz nie ulewa (no logika, nie?). No i wywalczyla. Z 60ml na 50ml. Bardzo się cieszę, że juz nie jest katowany butelka ze sondą w buzi. W końcu postęp w myśleniu tych wszystkich bialych fartuchow... Jestem wymiętolona psychicznie.
Do tego jeszcze przy przyjeciu na.porodowke tak mi nieudolnie zakladaly wszystko, że mam caly siny prawy nadgarstek (jakby mąż mnie bil) i zastrzyk przecuwzakrzepowy tak mi wbila w ramie, ze chyba w miesien trafila i mam taki guzek a w sobotę mina 2 tygodnie. Juz marze o powrocie do domu.Elmuszka, olkakarolka, Mega lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zosiu
Jeszcze musisz trochę wytrzymac. Jeśli są postępy to najważniejsze. Wytrzymacie to i pewnie lada moment będziecie w domku a wtedy już z górki
Lisa
Akurat te ozdoby kupiłam razem z kompletem pościeli. Miałam robić taka girlandę nad łóżeczkiem ale że przestawiłam łóżeczko i tam mam kinkiet to ozdoby wylądowały na łóżeczku. Teraz zasłaniają trochę szuflade wypełniona akcesoriami ale będę je też wykorzystywac do zdjęć na fotokocyku;)
A gest z kosmetykami dla dzieci z domu dziecka cudny . My co roku kupujemy żywność dla biednych albo cała rodzina zamiast prezentów dla dorosłych bierzemy udział w jakiejś zbiórce charytatywnej. Trzeba pomagać.
A co do leżenia jeszcze..masz racje ,że na początku gorzej się leży..bo masz w perspektywie leżenie nawet i 9 m-cy,różnie może być a ty lighcik .jeszcze max parę tygodni :)także głowa do góry:)
Też mam dziś ogórkowa:)
Elmuszka,katepr
Dziękuję
Narobilyscie mi smaka na maka:) ...i wysłałam męża po coś takiego na kolację ..ale chyba postawimy na burgery z frytkami może ciut zdrowsze
Ahh te zachcianki ciążowe jakieś zaraźliwe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 17:52
Mega, Lisa24 lubią tę wiadomość
-
Kendy wrote:Spaceangel
A czemu już nie nasz wizyt takich ginekologicznych ? Wystarczy samo ktg? Właśnie na tym etapie wizyty są częstsze ..ja mam Teraz co dwa tygodnie. 20.12 chyba będzie ostatnia przed CC
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy wrote:Aha to ten twój gin na NFZ chyba co narzekałas co?
A coś on jeszcze z tą toxo zamierza robić czy już temat zamknięty ?
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy też masz zgagę? ja od rana wymiotuję, mam mdłości ale to chyba zgaga najbardziej mi dokucza w moim przypadku migdały nie pomagają. Staram się co chwila pić żeby rozrzedzić ten kwas jest trochę lżej ale i tak pali.
Od rana mam duże uczucie wilgotności ale papierki lakmusowe uparcie pokazują ph kwaśne więc to nie wody tylko pewnie upławy gin mówił że się zwiększą
11.2017 - aniołek 8tc
-
Teraz na wieczór mnie złapała ale dziś nie jest jeszcze taka tragiczna może migdały zadziałają. Narazie ustąpiło ale zaraz dowale sobie burgerem z frytami hehe:)
Ale Tobie współczuję wymiotów. Nie zwracałam ani razu w ciąży.
Chyba pozostaje zaufać papierkom. Ja nie sprawdzam wyluzowalam ale i nie mam niepokojących upławów póki co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:41
-
Zosiu już niedlugo bedziecie w domku:)
Kendy piekny kacik, zazdroszcze umiejetnosci szycia..ja chyba nie mam talentu do takich rzeczy..
Aktualizacja brzucha, z przebieralni h&m haha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2538ee32cc25.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 18:49
OlinkaO, Magdoczka, Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kendy wrote:Czarnaiwi
Dzięki.
No nareszcie jakiś konkretny brzuszek. Widać u Ciebie 9 m-c. Fajnie wyglądasz:)
Co kupiłaś? Te bluzeczkę ?Kendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml