X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A dużo masz tych bakterii? U mnie 2 razy pod rząd wyszły nieliczne i lekarz kazał to olać ;-) i faktycznie wtedy miałam jakiś mętniejszy mocz.
    Ostatnie badanie już nie wykazało bakterii.
    No to ja może zrobię zwykłe badanie moczu, tylko kupię ten sterylny pojemnik i siebie zdezynfekuję całkowicie przed sikaniem. Może rzeczywiście nie ma co panikować :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Co do rozwarcia to koleżance 2 tyg przed term lek powiedział ze ma rozw 1,5 cm, a potem jej porod wywoływali, więc jakoś ta inf na mnie wrażenia nie zrobiła. Ale kto wie, nie ma na to schematu.
    A, Kendy, piękne królestwo dla Malego Księcia.
    Dziękuję :)
    Koleżanka koleżanką ..u ciebie może być różnie :)
    Wszystko gotowe masz? Torba ? Wyrko dla synka ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dziękuję :)
    Koleżanka koleżanką ..u ciebie może być różnie :)
    Wszystko gotowe masz? Torba ? Wyrko dla synka ?
    Tak, już właściwie wszystko gotowe. Zamknąć torbę i mozna jechać ;)
    W łóżeczku goły materac ale to 3 min roboty więc nawet jak wrócę z Małym do domu to to zrobię. Bo tak czekam z niektórymi rzeczami na ten syndrom wicia gniazda i jakoś tego nie czuje :(

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    My po wizycie. Najbardziej zdziwiła mnie moja waga a nie Małego, mam 15 kg na +. Niuń waży 3100. Rozwarcie 1,5, wody i przepływy ok. Na ktg wszystko ok, były dwa skurcze ale jakieś pojedyncze, o niczym nie świadczące. Po badaniu trochę plemię, tak krwawo, mam nadzieję że to nic złego.

Marin, a zauważyłaś jakieś objawy, które mogłyby wskazywać na rozwarcie? Odszedł Ci czop?
    Boję się iść do lekarza we wtorek - jeszcze też mi powie, że mam rozwarcie ;-) A ja tak bardzo chcę urodzić po nowym roku :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:37

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka jeśli chcesz sprawdzić czy masz bakterie, które są prosto mówiąc „złe” to tylko posiew. W badaniu ogólnym bakterie które wyjdą nie bierze się pod uwagę. Ja tez zawsze mam sterylne opakowanie ale przy oddawaniu jak się nie uważa zawsze można np. Dotknąć środek opakowania czy wieczka i już cos zasiać, zresztą w laboratorium tez inaczej taki mocz traktują. Po drugie bakterie bakteriom nie równe, najczęściej te co wychodzą w badaniu ogólnym nie są wymienione w posiewie bo należą one do fizjologicznej flory bakteryjnej. Jeśli chcesz dla pewności to zrob ale tylko posiew bo robienie drugi raz ogólnego, żeby zobaczyć czy są bakterie jest całkowicie bez sensu. Ale jeśli bad ogólne wyszło dobrze, nie ma leukocytów, krwinek czerwonych czy dużej ilości nabłonków to nie ma żadnego powodu do niepokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 14:43

Elmuszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, nic a nic.
    Właśnie się zastanawiam czy ja mam ten czop jeszcze tam gdzieś? Czy jak mam małe rozwarcie to znaczy ze czop już wypadł?
    W pn idę na ktg i sprawdzić czy coś się więcej ruszyło.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dostałem skierowanie do szpitala. Rozdarcie na 3cm, ale Młody ma podejrzenie hipotrofii. Słabo rośnie, albo geny, albo mój wiek, albo ciśnienie....
    Mega, trzymaj się! hipotrofia nie musi znaczyć nic złego! powodzenia!

Mega lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega my tez trzymamy mocno kciuki!

8485 a jak tam u Was po nocy??

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 jak tam jesteście jeszcze w dwupaku?
    Mega trzymamy kciuki nie martw się hipotrofią to takie poważne słowo a wcale nie musi
    bardzo złego oznaczać :) Za to jeżeli podejrzewają to mogą chcieć szybko wyjąć małego.
    Marin samo rozwarcie to jeszcze nie powód do zmartwienia ja możliwe że też mam i nawet nie wiem bo mi nikt nie sprawdza :P Za to jeżeli masz regularne skurcze mniej lub bardziej bolące to trzeba jechać no albo jak wody odejdą ale to wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 15:31

Mega lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, wiem, wiem. Nawet się tym nie przejmuje bo to już 38 tc więc to całkiem normalne. Najbardziej boję się że coś przegapię i pojadę za późno ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ja myślę,że tego nie da się przegapić. Zaufaj swojej intuicji i organizmowi. Napewno dosadnie da Ci znać ,że się zaczyna.:) Spokojnie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ma rację mi położna też to mówiła kobiety mają instynkt i wiedzą kiedy się zaczyna poród :) nawet jak pojedziesz wcześniej to cię nie wygonią

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha :D przypomina mi się: Kobiety wiedzą, po prostu wiedzą, nawet jeśli nie wiedzą to i tak wiedzą... Mam nadzieję dziewczyny że macie rację. To zostaje nam tylko cierpliwie czekać

Lisa24, Rubi27 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie..i próbujmy ten czas jak najlepiej wykorzystać..:) wiem,że ciężko bo już jesteśmy zmęczone i nie możemy się doczekać ,wsłuchujemy się obsesyjne w organizm czy daje znaki:) ale jeszcze trochę dziewczyny...a póki co napawajmy się jeszcze radością tych brzuszków i kopniaczkow bo jeszcze za nimi zatęsknimy.;)

Mój dziś dziwnie spokojny od czasu do czasu cos szturnie i to jak coś zjem tylko..i najlepiej słodkie...kurcze przecież nie mogę ciągle jeść dla mojego spokoju :)
    Wasze tez spokojniejsze ? U mnie wieczorami jak czas spać to wtedy bardziej poszaleje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 16:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, też tak mam, chciałabym aby mój Niuń był już ze mną ale trochę mi szkoda będzie chodzić bez brzuszka. We dwoje raźniej, zawsze jest się do kogo odezwać ;)
    Mój też włącza aktywność w nocy, jak pora spania się zbliża. Ale za to ostatnio ładnie przesypia noce. Nie budzi się jak ja wstaje do łazienki, ewentualnie przekreci się tylko delikatnie i daje mamie spać.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) tak w ciąży nigdy nie jest sie samemu :) zawsze pod sercem skarb:) Ale po porodzie taki maluszek to też ciągle przy mamusi :) też juz zaczynam myśleć o tym że mogę tęsknić ...dlatego cykam zdjęcia dotykam brzuszka,przyglądam się :)

I lenie się..bo to już ostatnie takie chwile. Mąż z córką w kinie,starsza wyszła z koleżankami a ja leżakuje sobie pod kocykiem ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 16:51

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dostałem skierowanie do szpitala. Rozdarcie na 3cm, ale Młody ma podejrzenie hipotrofii. Słabo rośnie, albo geny, albo mój wiek, albo ciśnienie....
    kciuki !!

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Magdoczka, nic a nic.
    Właśnie się zastanawiam czy ja mam ten czop jeszcze tam gdzieś? Czy jak mam małe rozwarcie to znaczy ze czop już wypadł?
    W pn idę na ktg i sprawdzić czy coś się więcej ruszyło.

Mi odpadlo troche bez rozwarcia, reszta jak mialam kolo 6 cm rozwarcia. Mozliwe, ze nie odpadl :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy ma rację mi położna też to mówiła kobiety mają instynkt i wiedzą kiedy się zaczyna poród :) nawet jak pojedziesz wcześniej to cię nie wygonią
    Tak nie do końca... Byłam świadkiem na IP, że dziewczynę ze skurczami co 10 min, odesłano do domu... Wszystko zależy od szpitala...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Tak nie do końca... Byłam świadkiem na IP, że dziewczynę ze skurczami co 10 min, odesłano do domu... Wszystko zależy od szpitala...
    masakra jaki szpital :D mi powiedziała Położna że co najwyżej jak przyjade za wcześnie to będę leżeć na ginekologii i czekać :D no chyba że nie wiem jakie obłożenie by było to może by odesłali

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ