X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kendy moja też ospala kilka ruchów ledwo w ciągu dnia. na razie się nie martwię jej pora szaleństw zaczyna się koło 12 w nocy jak się wtedy nie rozkręci to się będę martwić

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez odsylaja jak np. skurczy nie ma albo maja oblozenie

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak miala co 10min a rozwarcia zadnego to po co przyjmowac :p potem babki opowiadaja ze rodzily 24h :p

Mega a maluch przybrał za mało czy poprostu malo wazy?

Ehh mam nadzieje ze u mnie tez sie powoli cos tam sie dzieje, ale watpie bo nie czuje zadnego kłucia na dole ani nic, mloda raczej wysoko. Te zebra tak mnie bola :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 18:10

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    masakra jaki szpital :D mi powiedziała Położna że co najwyżej jak przyjade za wcześnie to będę leżeć na ginekologii i czekać :D no chyba że nie wiem jakie obłożenie by było to może by odesłali
    Największy szpital ginekologiczno-polozniczy w Wielkopolsce w Poznaniu. Zosia tam rodziła.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No jak miala co 10min a rozwarcia zadnego to po co przyjmowac :p potem babki opowiadaja ze rodzily 24h :p
    No dokladnie :) Nam położna powiedziała, że mamy jechać do szpitala jak skurcze będą co 5-6 minut i mamy daleko do szpitala lub jak będą co 4 minuty jak mamy blisko. My mamy blisko do aż trzech szpitali, więc mam nadzieję, że na luzie zdążymy.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam jechać jak skurcze co 5 minut ale nie odsyłają bo mieszkam w małym mieście i nie ma obłożenia. Tyle że poprostu leżysz i się nudzisz :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

Mega a maluch przybrał za mało czy poprostu malo wazy?

Ehh mam nadzieje ze u mnie tez sie powoli cos tam sie dzieje, ale watpie bo nie czuje zadnego kłucia na dole ani nic, mloda raczej wysoko. Te zebra tak mnie bola :/

Ja slyszalam o porodzie 36 h... a rekordzistka (moj faworyt) rodzila czwartek i piatek, na sobote i niedziele wyszla do domu (taka przerwa w rodzeniu xD) i wrocila rodzic w poniedzialek wiec rodzila 5 dni... i pisala ile to ona nie rodzi juz xD

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też dzisiaj leniwy:) czują że weekend i trzeba odpocząć po aktywnym tygodniu:) dopiero teraz się zaczął troszkę ruszać, tak w dzień to słabiutko się tylko przekrecal;)
    Mam dzisiaj ochotę na jakieś pieczywo i czosnkowe, wysłałam męża po bagietka mam nadzieję że będzie w sklepie bo jak nie to umrę chyba:)
    Dziś rozpoczęliśmy 37 tydzien, jeszcze tydzień i już będę spokojna jak by się zaczęło, choć brzuszek pobolewa na dole coraz mocniej i częściej kluje, i boję się wizyty w poniedziałek...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja slyszalam o porodzie 36 h... a rekordzistka (moj faworyt) rodzila czwartek i piatek, na sobote i niedziele wyszla do domu (taka przerwa w rodzeniu xD) i wrocila rodzic w poniedzialek wiec rodzila 5 dni... i pisala ile to ona nie rodzi juz xD

O rany xD

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Trzymam mocno kciuki. Widzisz odszedł czop to i rozwarcie się robi. Powodzenia.a dzidzia ile waży?Ciąża donoszona więc musi być ok:)
    2400 -;Nie przybrał przez tydzien. Szpital jest super, o 3 stopniu referencyjnosci. Co 2 godz sprawdzają tętno Młodego.6 fiolek krwi mi upuscili, cała dobę mam zbierać mocz do badania czy nie ma w nim białka. Czuje się zaopiekowana :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli u was też dziś leniwie u maluchów , może już tak będzie spokojniej .

Seli
    Hehe fajna historia ...można rodzić 5 dni..można :)
    A jak Gabryś się miewa dzisiaj ?

Zośka
    Jak u was? Kiedy do domku?

Mega
    Jak sytuacja ?

8485
    A jak u Was?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega
    O właśnie o Tobie myślałam ...:)
    To dobrze ,że czujesz się zaopiekowana. No waga trochę niska na ten tydzień. A na ostatniej wizycie nie sprawdzali przepływow? Dobrze,że w tej sytuacji jesteś w szpitalu pod opieką !

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Mega
    O właśnie o Tobie myślałam ...:)
    To dobrze ,że czujesz się zaopiekowana. No waga trochę niska na ten tydzień. A na ostatniej wizycie nie sprawdzali przepływow? Dobrze,że w tej sytuacji jesteś w szpitalu pod opieką !
    Sprawdzał. Przepływy mam wszystkie ok.

Kendy lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega nie przejmuj się niska waga jeszcze nie świadczy o tym że coś złego się maluszkowi dzieje oprócz tego że no nie rośnie. Mój mąż się urodził w terminie (!) z wagą 2300 całkowicie zdrowy i nawet go nie trzymali za długo no ale to było 34 lata temu :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg a moze cos zle zmierzyli? Wazne, ze jestes pod opieka a ciaza donoszona ;)

Gabrys jest cudowny, a my lapiemy najpiekniejsze chwile w trojke. Fajnie, ze maz w domu i mozemy sie soba nacieszyc wszyscy. Bo i ja mam przy okazji sporo czulosci :) maz mowi, ze jakis nowy level kochania mu sie po porodzie zalaczyl i nie ogarnia jakie to wspaniale :D zalaczyl mu sie romantyk hehehe ;)
    A ja? Szczerze nie sadzilam, ze to tak wyglada. Myslalam, ze bede umeczona, ze nie dam rady... ze dom bedzie zasyfiony i obiady na szybko. A jestem wypoczeta, normalnie ogarniamy mieszkanie i malego na zmiane bo to sama przyjemnosc. I moje marzenie sprzed 5 lat sie spelnilo, mam tego cudaka. Wiem, ze czeka nas przeprawa po specjalistach... Okulista, radiolog, neurolog, pediatra, fizjoterapeuta... Ale to nic. Damy rade. Gabrys silny jest ;)

A i dzis pepowina odpadla :D

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda jest już tak nisko że bęben mi się obija o uda i przy każdym ruchu czuje szyjkę no nie jest to przyjemne :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała szaleje cały dzień.
    Jestem wykończona ubieraniem choinki. Dwa dni to robiłam. Ale jest piękna, taka jak lubię <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f5e5e47ba13.jpg

Teraz tylko czekamy na najważniejszy PREZENT :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d70e4a9eaa.jpg

Marin, czarnaiwi, Lisa24, Kendy, Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a skąd masz takie bombeczki? Choinka bardzo ładna. Ja będę miała dopiero w przyszłym tyg :(

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Paulina, a skąd masz takie bombeczki? Choinka bardzo ładna. Ja będę miała dopiero w przyszłym tyg :(
    Tą akurat dostałam od koleżanki 4 lata temu... Wiedziała, że staramy się o dziecko. A całą masę bombek kupiliśmy w 3 lata. Zawsze po świętach robimy akcję z kupowaniem, bo są mega przeceny. Mamy tylko szklane polskie bombki :) W tym roku pewnie odpuścimy sobie, chyba że mąż sam pójdzie. I co roku kupujemy jedną taką wypasioną bombke na stoisku w galerii handlowej.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki, a piszecie plan porodu?

Didi90 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ