X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin to się szykuj ;)
    Niby mówią, że jak czop jest podbarwiony krwią, to akcja pójdzie szybko.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Marin to się szykuj ;)
    Niby mówią, że jak czop jest podbarwiony krwią, to akcja pójdzie szybko.
    Ciekawa jestem czy to To. Jak to ciezko jest robic cos pierwszy raz ;) jestem kompletnie zielona, aż mnie to śmieszy ze czloeiek moze byc taki ciemny. Przecież to takie ludzkie i naturalne a za pierwszym razem to taka wielka niewiadoma

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O się dzieje Marin :) szykuj się :)

U mnie też sprzątanie przy światecznych hitach...nawet sobie pozwoliłam trochę tyłkiem pokręcić (potańczyć) ..:) teraz chwila przerwy brzuch się napiał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 11:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin jak dla mnie możesz nie doczekać poniedziałku :p skoro śluz różowy, to może coś się zaczynać.

Ja odkurzyłam, pranie wstawione, zamówiłam w końcu fotelik! Jeszcze został mi materac :p
    Mały może zasnie po 12, a popoludniu niewiem jeszcze jakie plany. Nie lubie jak sama w weekend z małym siedzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 11:44

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że Marin będzie następna :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pelnia dopiero 22 ;)
    Katepr, a te brązowe jakby skrzepy to czop? Bo tego śluzu przezroczysto-różowego to bardzo mało.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje że Marin nie doczeka poniedziałku...a ja z terminem blisko niej .jeszcze te porządki ..może i u mnie się cos zadzieje .choć nie sądzę .. przerwa ...zaraz skończę sprzątać szafki w kuchni ,dobrze że do okien i firanek mam pomocnikow:)i dolne szafki też coreczka ogarnia.sama bym siadłla i płakała:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin jak dwa brazowe to bym napisala do gina... Taki czop podobno oznacza, ze gora dwa dni i rodzisz ;p ten bez sladu krwi dluzej (u mnie sie nie sprawdzilo urodzilam po 3 dniach)... Ale masz donoszona wiec bedzie dobrze :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin szykuj torbę :D niby czop może odejśc 2 tygodnie wcześniej ale jak widać na tym forum to szybciej się dzieje :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś jeszcze w łóżku leżymy. Mała mnie wczoraj zestresowała bo nawet o swoich godzinach się bardzo mało ruszała. Dzisiaj rano też mało ale na szczęście teraz się kręci. Ja planuje dziś ubrać choinke. Mąż będzie chyba montował bujako chustawke kupiliśmy używaną wczoraj przyszła :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam choinkę, żywą ale dziś raczej nie zdążę jej ubrać. Jak nic więcej nie będzie się działo to nigdzie nie jadę, nigdzie nie dzwonię.
    Torba spakowana :)
    Powiedziałam M ze chyba czop mi odpadł to chodzi uśmiechnięty ze mu się syn niedługo urodzi.

Seli, olkakarolka, Kendy, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mam choinkę, żywą ale dziś raczej nie zdążę jej ubrać. Jak nic więcej nie będzie się działo to nigdzie nie jadę, nigdzie nie dzwonię.
    Torba spakowana :)
    Powiedziałam M ze chyba czop mi odpadł to chodzi uśmiechnięty ze mu się syn niedługo urodzi.
    A masz cały czas jakiś zmieniony śluz, beżowy, różowy?
    Mi w nocy też coś wylecialo i tak sobie czekam co dalej. Mój gin jeszcze mi nie odpisał, a planowaną wizytę mam w środę.

U mnie mąż nic nie wie jeszcze, bo jak wczoraj już czułam, że coś się święci ( różowe niteczki w sluzie) i mu powiedziałam, że chyba do soboty on będzie miał dziecko na rekache, a nie firmową Wigilię to mnie wyśmiał, bo jego dziecko urodzi się w styczniu.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest sluz z krwia czy niteczkami to na dniach akcja ;p tak przynajmniej sie mowi i z forumowych przypadkow widze, ze rozkrecalo sie w ciagu dnia, gora dwoch.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziewczyny jak jest sluz z krwia czy niteczkami to na dniach akcja ;p tak przynajmniej sie mowi i z forumowych przypadkow widze, ze rozkrecalo sie w ciagu dnia, gora dwoch.
    Ja się zastanawiam, bo wcześniej 2-3 razy gdy korzystałam z toalety (ok. 25tc) to po dwójce miałam plamienia. No ale teraz to chyba już za długo. Tym bardziej, że to już kilka dni i mój organizm się chyba oczyszcza powoli. No ale czekamy :)

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja się zastanawiam, bo wcześniej 2-3 razy gdy korzystałam z toalety (ok. 25tc) to po dwójce miałam plamienia. No ale teraz to chyba już za długo. Tym bardziej, że to już kilka dni i mój organizm się chyba oczyszcza powoli. No ale czekamy :)
    A teraz jak czujesz? Ze to po dwojce? ;p mi z krwia reszte czopa na porodowce odpadlo. Przed byl przezroczysto bialy i jak zelka. Pisalam ginowi to mowil, ze taki to nie problem i czekamy do srody z piatku. Ale coz, nie doczekalam ;p

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka
    Fajnie ,pewnie też coś zaczyna się dziać.

Kurcze w końcu jesteśmy w 38 tc. Jakoś do mnie nie dochodzi,że ja też;)

Marin
    Noi fajnie,że mąż zadowolony a Ty jakaś spokojna sie wydajesz:) super :)

Spaceangel
    Fajnie się poleniliscie:) czasem tak trzeba.
    Pochwal się huśtawką

Ja lenie się w tygodniu sporo to sobie dziś trochę tempo narzuciłam .Za te porządki chyba fundne moim pomocnikom jakieś ciacho albo gorąca czekolade na mieście :)

Porządki skończone,teraz jeszcze świeże firaneczki mi powieszą..i będzie cudnie.
    A ja robię obiadek ,tzn ja zaczęłam maz kończy musiałam usiąść. ,bo skurcz... makaron z indykiem,szpinakiem i serem dziś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:14

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A masz cały czas jakiś zmieniony śluz, beżowy, różowy?
    Mi w nocy też coś wylecialo i tak sobie czekam co dalej. Mój gin jeszcze mi nie odpisał, a planowaną wizytę mam w środę.

U mnie mąż nic nie wie jeszcze, bo jak wczoraj już czułam, że coś się święci ( różowe niteczki w sluzie) i mu powiedziałam, że chyba do soboty on będzie miał dziecko na rekache, a nie firmową Wigilię to mnie wyśmiał, bo jego dziecko urodzi się w styczniu.
    Teraz juz mam czysto narazie. U mnie to bylo coś podobnego do plamień z początku ciazy, kiedy miałam krwiak. Poza tym żadnych innych objawów. No chyba ze coś przeoczyłam.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A teraz jak czujesz? Ze to po dwojce? ;p mi z krwia reszte czopa na porodowce odpadlo. Przed byl przezroczysto bialy i jak zelka. Pisalam ginowi to mowil, ze taki to nie problem i czekamy do srody z piatku. Ale coz, nie doczekalam ;p
    Nic mi nie jest. Maluch się rusza jak zwykle, więc wssystko jak zawsze:)

M&M
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w skończonym 37 tygodniu :-D Powoli nam się tu worek z dziećmi rozwiązuje :-P Ja to zamierzam dotrwać do nowego roku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 14:18

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Teraz juz mam czysto narazie. U mnie to bylo coś podobnego do plamień z początku ciazy, kiedy miałam krwiak. Poza tym żadnych innych objawów. No chyba ze coś przeoczyłam.
    No ja też mam w miarę czysto. No u mnie to był brązowy śluz i potem trochę różowego.

M&M
‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ