X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka moj tez sie ruszal normalnie, skurczy dostalam 3h po przyjeciu na porodowke :D tyle, ze mi te wody odplynely.

Ja bym w srode skonczyla 38... A teraz patrze na suwaczek i Gabrys ma juz 3 tygodnie! Jak ten czas zasuwa... zaraz skonczy pierwszy miesiac.

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    I ja się witam w skończonym 37 tygodniu :-D Powoli nam się tu worek z dziećmi rozwiązuje :-P Ja to zamierzam dotrwać do nowego roku ;-)
    Gratulujemy,dołączasz do 38 tygodniówek :)Hehe możesz sobie zamierzać ..widać nie my dyktujemy warunki :)

Mój mąż jest najlepszy ...drażnie się z nim ..pytam czy dziś rodzimy...on stracha łapie i się złości że nie bo on sie w pracy nieogarnął jeszcze :)

Widzicie ja nawet jak bym chciała to nie ma rodzenia,synek też ma zakaz,bo tata się jeszcze w pracy nieogarnał:):):) więc my czekamy ;)

Magdoczka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Martoszka moj tez sie ruszal normalnie, skurczy dostalam 3h po przyjeciu na porodowke :D tyle, ze mi te wody odplynely.

Ja bym w srode skonczyla 38... A teraz patrze na suwaczek i Gabrys ma juz 3 tygodnie! Jak ten czas zasuwa... zaraz skonczy pierwszy miesiac.

Fakt zaraz 3 tygodnie ale zleciało :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Pozostaje czekać co przyniosą kolejne dni :)

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu w sobote mowilam, ze moze na uczelnie nie pojedzie, albo ze powinien isc spac bo w nocy akcja ;p mowil bym go nie stresowala... a tu o. Nie pomylilam sie, akcja byla w nocy. Nawet moja mama myslala, ze to zarty sobie robimy z soboty. Bo z nia tez sie smialam. Moze synus wzial to na powaznie :D haha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja codziennie rozmawiam z córką że po wigilii jak najbardziej może sobie wychodzić :D coś czuję że jednak nie da się przekonać i nie wyjdzie przed terminem :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    hehe ja codziennie rozmawiam z córką że po wigilii jak najbardziej może sobie wychodzić :D coś czuję że jednak nie da się przekonać i nie wyjdzie przed terminem :P
    My mowilismy naszemu, ze po 11.12 albo po nowym roku... Coz ;p wolal listopad

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie. Brazowy czop nie oznacza porodu w ciagu 24h. Jedynie taki z krwią, z nitkami krwi ale żywej. Czop moze byc brazowy. Bardziej mi chodzilo o ten śluz :) do gina tymbardziej nie ma po co dzwonic, to ciaza donoszona, zaczna sie skurcze czy pojda wody to na ip ;)
    A jak czop kazdy inny niz z krwia to wtedy od kilku dni do nawet 3tyg :p

A ja dopiero na poczatku 36 tyg łeee. Moja szyjka nic sie nie rusza :p A mała czasem sie tak wypnie ze az boli. Synek byl delikatniejszy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 15:18

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz ;p myslalam, ze z brazowa tez sie liczy tak :D

No moja kolezanka urodzila w koncu 11.12 ;p juz poszla na wywolanie i samo sie rozkrecilo w szpitalu ;D a odpadl jej caly czop juz z poczatkiem listopada, ale na wizycie u gina szyjka byla lekko jedynie skrocona. Termin miala 3.12, nameczyla sie i juz miala dosyc.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała czop podbarwiony krwią i akcja zaczęła się, o ile się nie myle, tego samego dnia.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jak u Ciebie ? Cisza? Do pełni tydzień :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Paulina a jak u Ciebie ? Cisza? Do pełni tydzień :)
    U mnie cisza :) Właśnie mówiłam do męża, że gdybym rzeczywiście urodziła w tą pełnię, to byłyby niezłe jaja :D
    Ja olalam robotę :P Nie ucieknie. Byliśmy na zakupach spożywczych... Matko ile ludzi wszędzie. A co będzie dopiero za tydzień!!! Dlatego ogarnelismy to dzisiaj. Resztę rzeczy na święta kupimy na ryneczku na świeżo :) Chciałam robić pierniczki, ale nie chce mi się już dzisiaj babrać. Może jutro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 17:18

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne,nic na siłę:)
    Ja dziś miałam dobry dzień do sprzątania ale ja mam pomocników,sama bym już nie dała rady.
    Ja na zakupy spożywcze świąteczne już się nie wybiorę z mężem...już dłuższy czas nie jeździe z nim na zakupy. Słabo mi w tych kolejkach.
    A wy jak święta spędzacie? W domu czy jedziecie gdzieś?

Temperatura 37,5 na tym etapie ciąży jest normalna prawda? Jakaś czerwona jestem ..mąż mi zmierzyl temperature. Zmierzyłam też sobie ciśnienie ..ale ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 17:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    U mnie cisza :) Właśnie mówiłam do męża, że gdybym rzeczywiście urodziła w tą pełnię, to byłyby niezłe jaja :D
    Ja olalam robotę :P Nie ucieknie. Byliśmy na zakupach spożywczych... Matko ile ludzi wszędzie. A co będzie dopiero za tydzień!!! Dlatego ogarnelismy to dzisiaj. Resztę rzeczy na święta kupimy na ryneczku na świeżo :) Chciałam robić pierniczki, ale nie chce mi się już dzisiaj babrać. Może jutro ;)

ja pełnie przetrwałam :P wzięło mnie dzień później xD

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w diagnostyce i pp laktator. Resztę dnia leżałam i odsypiałam nieprzespaną w ogóle noc.
    Ja nie sprzątam nic, bo mąż wreszcie zamówił i montuje barierki na schodach, więc i tak mi wszystko nosi wszędzie. Ogarnę wszystko na spokojnie w poniedziałek, chyba że znajdę się w szpitalu to wtedy jak wrócę z maluszkiem.
    Choć jak mam nic nie zrobione to w ogole nie czuję,że jutro jest niedziela. Zakupów zero od czwartku, bo nie miał kto zrobić, ciasto żadne nie upieczone, obiad na jutro w proszku. Zawsze byłam ogarnięta i wszystko na tip top, a od kilku dni mi wszystko jedno jaki bałagan mój mąż i pies robią. A na święta ręką macham. W tym roku mi wszystko jedno. Nawet prezentów dla dzieci jeszcze nie zamówiłam, ale naprawdę w tym roku mam wszystko gdzieś. Mąż jak zwykle ma swój świat i nawet nie pamiętam pewnie, że trzeba zrobić zakupy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 17:37

Kendy lubi tę wiadomość

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty Seli to Nas wszystkich zaskoczyłaś:) ale i siebie pewnie najbardziej :) nic nie czułaś wcześniej? Nie no pisałaś że żartowałas do męża:) miałaś przeczucie ? Bo fizycznie chyba nic nie zapowiadało tego,no poza tym czopem ale pamiętam ,że nie brałaś tego za bardzo za pewnik :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ty Seli to Nas wszystkich zaskoczyłaś:) ale i siebie pewnie najbardziej :) nic nie czułaś wcześniej? Nie no pisałaś że żartowałas do męża:) miałaś przeczucie ? Bo fizycznie chyba nic nie zapowiadało tego,no poza tym czopem ale pamiętam ,że nie brałaś tego za bardzo za pewnik :)

czułam... ten apetyt... i potem w sobotę wieczorem... I w ogóle jakieś przeczucie. Jednak mówiłam sobie "psychiczna jesteś, pewnie znów przed wizytą sobie wymyślasz"... Ale jednak tym razem to nie były wymysły :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :) fakt ten twój apetyt pamiętam ..hehe. Widzisz organizm potrzebował...dawał Ci znaki byś podkarmila kluseczka swojego jeszcze by miał siły do walki:) Natura nie jest głupia:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No nie :) fakt ten twój apetyt pamiętam ..hehe. Widzisz organizm potrzebował...dawał Ci znaki byś podkarmila kluseczka swojego jeszcze by miał siły do walki:) Natura nie jest głupia:)

raczej siebie by organizm miał siły ;) bo nie sadzę by nasze kg wpływały na malucha :)
    ale czytałam w necie, że taki wzmożony apetyt to przygotowywanie się do porodu.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, też dokładnie pamiętam tę pizzę z boczkiem o 23 :-D Śmiałam się wtedy do męża, że ja takich zachcianek nie mam :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ