X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Haha, też dokładnie pamiętam tę pizzę z boczkiem o 23 :-D Śmiałam się wtedy do męża, że ja takich zachcianek nie mam :-)

moja jedyna była :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ubrałam choinki a mąż nie zmontował huśtawki takie lenie dzisiaj z nas :P
    Przyzwyczaiłam się przez ostatnie tygodnie że młoda się rusza bardzo często ale od 2 dni chyba się przestawiła na tryb "rzadko i boleśnie" to już chyba ta pora :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/379e1e390d85.jpg

U nas cały dzień wielkie sprzątanie, mąż przywiózł żywa choinkę no i sam ją ubrał, decydując ze w tym roku w kolorze biało-białym :) nie jest najgorzej, rozjaśniła pomieszczenie.

Marin lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My probujemy jutro ponownie z choinka :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    I jak Ci z tym? Podekscytowana co? Czy wolałabyś jeszcze poczekać?
    Jak nie rośnie to bez sensu żeby siedział w brzuchu. Zwiększyli mi dawkę leku na ciśnienie, dostałam dzisiaj clexane w brzuch. W poniedziałek mam być na czczo i na 90% będą wywoływać.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka my w tym roku tez stawiamy na biały :D

Seli powiem Ci ze mnie trochę teraz postraszylas bo ja właśnie od wczoraj chodzę z jakimiś dziwnymi przeczuciami i tez cały czas sobie mówię ze głupia jestem i zdziwiam. Ale mi sie rzadko kiedy przeczucia sprawdzają.. jak szlam do gin z dobrym nastawieniem to wyszło słabo, a jak z złym to było dobrze.. i takie :) mam nadzieje, ze tym razem tez będzie na odwrót ;)

Chociaż raz przeczucie się sprawdziło! Od zobaczenia pozytywnego testu pierwsze na myśl przyszło mi imię Hania, tak znikąd i potem cały czas czułam ze córeczka, no i jest nasza mała Hania ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mi czesto przeczucia sie sprawdzaja. Ale tu bylo tak inaczej. Jak wieczorem sie zle czulam to staralam sie wyprzec to :p

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Zosi i Czarka :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a to ja mam tak od tamtej nocy.. brzuch mi cały czas twardnieje ale to przecież normalne.. no i opadł nisko, ale ja przez cała ciąże nie miałam go wysoko wiec może teraz mi się wydaje i zdziwiam :P zresztą nie wiem czy Hania nie wróciła do ułożenia poprzecznego bo czuje ją po bokach i w obrębie pępka, a do tego mam dwa wybrzuszenia jak takie małe piłki, jedna niedaleko pępka po lewej stronie i druga skrajnie na prawym boku :P Teraz taki wysyp możliwych porodów na forum.. i to tez pewnie działa na psychikę. Musimy z Małą dzielnie czekac na Nowy Rok :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Super choinka:) spisał się mąż:)

Mega
    Jaaaa już w poniedziałek poznasz synka :) super ,zazdroszczę :)i trzymam mocno kciuki za ciebie i malucha.

Lisa
    Ja też mam takie wybrzuszenia podczas skurczu często po lewej i prawej stronie i okładanie stopkami w okolicy pępka . Mój jest poprzecznie ułożony .
    Wytrwajcie z Hania jeszcze troszkę :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega to żeby maluszek teraz dzielnie czekał na poniedziałku ;) i za niedługo będziecie się już tulić.

Zosia pewnie jak znajdzie tylko czas to nam napisze co tam u nich słychać ;))

Kendy, no właśnie.. dlatego wydaje mi się, ze wróciła do wcześniejszego położenia bo w 32tyg była na usg już główka w dół.. ale to może oznacza tez, ze wcale jej się tak strasznie nie spieszy jak nam się wydaje ;))
    A co do porządków to zazdroszczę Ci pomocników, nam właśnie takich teraz brakuje w domu ;P ale za dobrych kilka lat może Hania tez będzie nam przed świetami pomagać :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekendy przed wizytą właśnie zawsze miałam jakieś jazdy...
    Jakoś wiedziałam, że będzie to listopad, i tak myślałam, że połowa... i mówię, jeszcze do końca jest czas i pewnie wyjdzie bliżej końca... i no mam. Tak musiało być widocznie...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi bardzo opadł brzuch wcześniej miałam taką górkę tuż pod żebrami przypuszczam że pupka, teraz ten wzgórek jest trochę ponad pępkiem i ruchy czuje baardzo słabo muszę się wczuć żeby wyczuć.Przypuszczam że zeszła już tak nisko gdzie mam najwięcej tłuszczu i to tłumi bo jak czuje ruchy to raczej boleśnie w okolicach szyjki i po bokach brzucha. Mam nadzieję że się nie przekręciła do pozycji poprzecznej bo tak właśnie dziwnie ją odczuwam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 20:02

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel moja ginka mówiła, że na tym etapie jest już mało prawdopodobne, żeby dziecko zmieniło położenie.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Spaceangel moja ginka mówiła, że na tym etapie jest już mało prawdopodobne, żeby dziecko zmieniło położenie.
    Różnie bywa maluchy potrafią zaskakiwać. Syn kuzynki przekręcił się nie cały tydzień przed cesarką. Sama nie wiem to może być przez to że mi tak brzuch opadł mam takie uczucie. chciałabym żeby szalała jak zwykle niby normę 10 ruchów na godzinę wyrobiła rano ale i tak się martwię wiadomo rozsądek<serce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 20:54

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzisiaj nieźle szaleje. A po prysznicu tak sobie przysiadł niziutko na pęcherzu ,że nie mogłam kroku zrobić tak bolało ...mąż mnie musiał do łóżka doprowadzić ...niziutko buszuje..a brzuch jak stoję wyprostowana zasłania mi już miejsca intymne więc chyba się obniżył..ale z kolei jak stoję bokiem to wydaje mi jeszcze wysoko. ..:/sama nie wiem...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam właśnie problem z rozszyfrowaniem mojego brzucha. Jak patrzę z góry to wydaje mi się, że jest nisko, a jak od boku to że jeszcze nie opadł. Ale lepiej mi się oddycha, więc musiał pójść niżej. Powoli zbieram się pod prysznic i do spanka. Cel na jutro - pierniki!!

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza noc bezsenna do 5 dzisiaj zapowiada się powtórka, tak mnie bolą plecy i brzuch cały twardy że nie idzie się nawet położyć. Ja chce już styczen:)

Lisa24 lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia jak dobrze Cię rozumiem... nie śpię od 4. Kręgosłup boli 10 razy bardziej niż zawsze a mogę spać tylko na lewym boku bo na prawym ‚Mała dostaje jakieś wściekłości, ze aż boli, nawet się z nią negocjować nie da :P :skurcze okropne.. i oczywiście wc trylion razy bo jak inaczej :/ do tego jak nigdy nie jadłam na noc i rano tak teraz o 23 i 5 obowiązkowo jakiś jogurt bo z głodu umieram ;o

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczorajsza noc byla taka tragiczna, dzis na szczescie lepiej...

Nasypało u mnie śniegu, pewnie dziś sanki będą grane :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ