STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:Haha, też dokładnie pamiętam tę pizzę z boczkiem o 23 Śmiałam się wtedy do męża, że ja takich zachcianek nie mam
moja jedyna była -
Ja nie ubrałam choinki a mąż nie zmontował huśtawki takie lenie dzisiaj z nas
Przyzwyczaiłam się przez ostatnie tygodnie że młoda się rusza bardzo często ale od 2 dni chyba się przestawiła na tryb "rzadko i boleśnie" to już chyba ta pora
11.2017 - aniołek 8tc
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/379e1e390d85.jpg
U nas cały dzień wielkie sprzątanie, mąż przywiózł żywa choinkę no i sam ją ubrał, decydując ze w tym roku w kolorze biało-białym nie jest najgorzej, rozjaśniła pomieszczenie.Marin lubi tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Kendy wrote:I jak Ci z tym? Podekscytowana co? Czy wolałabyś jeszcze poczekać?
-
Olinka my w tym roku tez stawiamy na biały
Seli powiem Ci ze mnie trochę teraz postraszylas bo ja właśnie od wczoraj chodzę z jakimiś dziwnymi przeczuciami i tez cały czas sobie mówię ze głupia jestem i zdziwiam. Ale mi sie rzadko kiedy przeczucia sprawdzają.. jak szlam do gin z dobrym nastawieniem to wyszło słabo, a jak z złym to było dobrze.. i takie mam nadzieje, ze tym razem tez będzie na odwrót
Chociaż raz przeczucie się sprawdziło! Od zobaczenia pozytywnego testu pierwsze na myśl przyszło mi imię Hania, tak znikąd i potem cały czas czułam ze córeczka, no i jest nasza mała Hania -
Lisa mi czesto przeczucia sie sprawdzaja. Ale tu bylo tak inaczej. Jak wieczorem sie zle czulam to staralam sie wyprzec to :p
-
Seli a to ja mam tak od tamtej nocy.. brzuch mi cały czas twardnieje ale to przecież normalne.. no i opadł nisko, ale ja przez cała ciąże nie miałam go wysoko wiec może teraz mi się wydaje i zdziwiam zresztą nie wiem czy Hania nie wróciła do ułożenia poprzecznego bo czuje ją po bokach i w obrębie pępka, a do tego mam dwa wybrzuszenia jak takie małe piłki, jedna niedaleko pępka po lewej stronie i druga skrajnie na prawym boku Teraz taki wysyp możliwych porodów na forum.. i to tez pewnie działa na psychikę. Musimy z Małą dzielnie czekac na Nowy Rok
-
Olinka
Super choinka:) spisał się mąż
Mega
Jaaaa już w poniedziałek poznasz synka super ,zazdroszczę :)i trzymam mocno kciuki za ciebie i malucha.
Lisa
Ja też mam takie wybrzuszenia podczas skurczu często po lewej i prawej stronie i okładanie stopkami w okolicy pępka . Mój jest poprzecznie ułożony .
Wytrwajcie z Hania jeszcze troszkę
-
Mega to żeby maluszek teraz dzielnie czekał na poniedziałku i za niedługo będziecie się już tulić.
Zosia pewnie jak znajdzie tylko czas to nam napisze co tam u nich słychać )
Kendy, no właśnie.. dlatego wydaje mi się, ze wróciła do wcześniejszego położenia bo w 32tyg była na usg już główka w dół.. ale to może oznacza tez, ze wcale jej się tak strasznie nie spieszy jak nam się wydaje )
A co do porządków to zazdroszczę Ci pomocników, nam właśnie takich teraz brakuje w domu ;P ale za dobrych kilka lat może Hania tez będzie nam przed świetami pomagać ) -
Ja w weekendy przed wizytą właśnie zawsze miałam jakieś jazdy...
Jakoś wiedziałam, że będzie to listopad, i tak myślałam, że połowa... i mówię, jeszcze do końca jest czas i pewnie wyjdzie bliżej końca... i no mam. Tak musiało być widocznie... -
mi bardzo opadł brzuch wcześniej miałam taką górkę tuż pod żebrami przypuszczam że pupka, teraz ten wzgórek jest trochę ponad pępkiem i ruchy czuje baardzo słabo muszę się wczuć żeby wyczuć.Przypuszczam że zeszła już tak nisko gdzie mam najwięcej tłuszczu i to tłumi bo jak czuje ruchy to raczej boleśnie w okolicach szyjki i po bokach brzucha. Mam nadzieję że się nie przekręciła do pozycji poprzecznej bo tak właśnie dziwnie ją odczuwam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 20:02
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulina_2603 wrote:Spaceangel moja ginka mówiła, że na tym etapie jest już mało prawdopodobne, żeby dziecko zmieniło położenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 20:54
11.2017 - aniołek 8tc
-
A mój dzisiaj nieźle szaleje. A po prysznicu tak sobie przysiadł niziutko na pęcherzu ,że nie mogłam kroku zrobić tak bolało ...mąż mnie musiał do łóżka doprowadzić ...niziutko buszuje..a brzuch jak stoję wyprostowana zasłania mi już miejsca intymne więc chyba się obniżył..ale z kolei jak stoję bokiem to wydaje mi jeszcze wysoko. ..:/sama nie wiem...
-
Też mam właśnie problem z rozszyfrowaniem mojego brzucha. Jak patrzę z góry to wydaje mi się, że jest nisko, a jak od boku to że jeszcze nie opadł. Ale lepiej mi się oddycha, więc musiał pójść niżej. Powoli zbieram się pod prysznic i do spanka. Cel na jutro - pierniki!!
-
Mammamia jak dobrze Cię rozumiem... nie śpię od 4. Kręgosłup boli 10 razy bardziej niż zawsze a mogę spać tylko na lewym boku bo na prawym ‚Mała dostaje jakieś wściekłości, ze aż boli, nawet się z nią negocjować nie da :skurcze okropne.. i oczywiście wc trylion razy bo jak inaczej do tego jak nigdy nie jadłam na noc i rano tak teraz o 23 i 5 obowiązkowo jakiś jogurt bo z głodu umieram ;o