X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Czarnaiwi piękna córeczka zazdroszczę z całego serca że już jesteście razem. Mojej nie widziałam od połówkowych a wtedy była łysa więc pewnie taka się urodzi :D fajnie jakby miała włoski najlepiej po mężu czarne i kręcone ale jeszcze muszę poczekać żeby się przekonać bo ona nie daje się na razie przekonać do wyjścia :D
    Nie miałaś USG od połowowych ? Czy miałaś ale ty nie widzialas,bo lekarz nie pokazał?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg też lekarka pokazywała włosy nad uszami Adasia, ale ciekawe jak gęste będą. I ja i mąż mamy grube ciemne włosy, wiec jak młody będzie łysy to sie zdziwie :D
    Od wczoraj jak odszedł mi kawałek czopa cały czas schodzą ze mnie jakieś gluty, a lekarza mam dopiero po świętach, cały czas sie zastanawiam czy dotrwamy do tej wizyty.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Dziewczyny co na przeziębienie,ból gardła,uszów i okropny katar?herbatki ziołowe nie pomagają:(
    Ja właśnie jestem po wizycie u lekarza, póki katar nie jest ropny to raczej czosnki miody i maliny wchodzą w grę. Ale jakby było gorzej to antybiotyk

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy miałam kilka razy ale młoda była już główką w dół odwrócona w stronę kręgosłupa i nie dało rady zajrzeć :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam czopy odchodzą a mój to chyba jest zamontowany razem z datą ważności i tabliczką " wypadnę kiedy twoja córka zechce wyjść najwcześniej w 2019 roku" haha

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wam czopy odchodzą a mój to chyba jest zamontowany razem z datą ważności i tabliczką " wypadnę kiedy twoja córka zechce wyjść najwcześniej w 2019 roku" haha
    Mój chyba też :D

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Hahahaha dobre!
    Ja jestem w pierwszej ciąży i mąż sie wczoraj przeraził jak mu powiedziałam, chyba ze 4 razy pytał sie czy urodze dzisiaj w nocy, jak mówiłam że raczej nie to pytał czy nic nie przeczuwam :D

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko troche poszlo, napewno nie caly wiec pewnie reszta razem z córą :D

Goniąc marzenia możesz też apap jak bardzo boli i źle sie czujesz oraz tantum.verde psikacz lub tabletki. Na mnie zadne herbatki cytrynki i miody nie dzialaja :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mi tylko troche poszlo, napewno nie caly wiec pewnie reszta razem z córą :D

Goniąc marzenia możesz też apap jak bardzo boli i źle sie czujesz oraz tantum.verde psikacz lub tabletki. Na mnie zadne herbatki cytrynki i miody nie dzialaja :p
    prawda jest taka że jak już się rozkręci to trzeba swoje przecierpieć miodki i czosnki pomagają zatrzymać na bardzo wczesnym etapie i też nie zawsze :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Hahahaha dobre!
    Ja jestem w pierwszej ciąży i mąż sie wczoraj przeraził jak mu powiedziałam, chyba ze 4 razy pytał sie czy urodze dzisiaj w nocy, jak mówiłam że raczej nie to pytał czy nic nie przeczuwam :D
    ja wczoraj na mojego naburczałam bo stwierdził że po wigilii najlepiej żeby się urodziła albo nawet po nowym roku a że akurat trafił na zgagę która ostatnio pali mnie wieczorami jakbym smoka tam wyhodowała to stwierdziłam że niech sam sobie ponosi córkę do porodu. On by chyba w szpitalu 9 miesięcy leżał i płakał :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:51

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Dowiedziałam się tylko, że szyjka skrócona, rozpulchniona i gotowa na poród.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pewnie też by ciągle marudził i z łóżka nie wstawał jak pdzyszło by mu byc w ciąży. Gorączka 37 o on umiera, zwykły katar a już płaczę że go nos boli od smarkania :D

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    No to dużo się dowiedziałaś :) fajnie. To kiedy rodzisz?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Magdoczka
    No to dużo się dowiedziałaś :) fajnie. To kiedy rodzisz?

Oczywiście, że po nowym roku :-D

Tak to jest na nfz.. Szyjka zbadana tylko ręcznie. Do tego dostałam wręcz zjeba, że gbs nie zrobiony.. Tylko, że na poprzedniej wizycie mówił, że jeszcze za wcześnie (35tc.), a dziś się czepił, że jest bardzo późno i dziś laboratorium już zamknięte. Tylko, że to on mi ustala terminy wizyt, a przyjmuje tylko 2x w tygodniu. Kazał mi przyjść w czwartek i wepchnąć się w kolejkę po tego gbsa...
    Nie chciał mi dać skierowania na fibrynogen, mimo że mój szpital tego wymaga. A mi płytki krwi też mi lecą.. Podobno fibrynogen nie robi się na nfz, ale czytam, że jednak się robi.
    Ach.. jestem wkurzona po tej wizycie..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka ja też chodzę na nfz i nawet szyjki mi nie chce badac. trzeba było powiedzieć kretynowi że to on jest od zlecania badań w dobrym momencie. ja miałam gbs pobierany gdzieś w 33 tygodniu więc niech nie gada że 35 za wcześnie.. w szpitalu położna mówiła że nawet w 30 można pobrać. na nfz już słów nie mam :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Magdoczka ja też chodzę na nfz i nawet szyjki mi nie chce badac. trzeba było powiedzieć kretynowi że to on jest od zlecania badań w dobrym momencie. ja miałam gbs pobierany gdzieś w 33 tygodniu więc niech nie gada że 35 za wcześnie.. w szpitalu położna mówiła że nawet w 30 można pobrać. na nfz już słów nie mam :/
    Ja jutro mam wizytę ostatnią i ciekawe czy mi pobierze czy jednak machnie ręką i podadzą mi antybiotyk.

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kendy, ide na 17;)

GBS z pochwy wyszedł mi ujemny a z odbytu dodatni :/// wiec tez nie mam zbyt dobrego humoru. Niby się z tym liczyłam ze może wyjść dodatni bo ostatnie lata cały czas w szpitalu ale jednak miałam nadzieje, ze nie.. niby wiem, ze obecnie przy antybiotyku są małe szanse powikłań u maleństwa ale i tak mam wielkie obawy :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jutro będzie pobierał gbs :)

Lisa nie martw sie co druga kobita ma plus, kiedys sie tego nie sprawdzalo i to calkiem niedawno :p ciekawe.co.jeszcze wymysla ;)

Moj jeszcze szyjki nie bada, no moze jutro juz pomaca :p wczesniej mierzyl na usg a jak juz na fotelu to tylko patrzyl :p niema co za wiele grzebać w ciazy, oczywiscie na tym etapie co jestesmy to juz wypada.

Mam wyniki moczu takie farmazony ze hej, bede musiala powtorzyc :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katepr, w takim razie wyluzuje :)) ja już czekam w poczekalni , w sumie dramatu nie ma bo tylko jedna kobieta przede mną, a ja się tu nastawiłam na koczowanie, nawet książkę wzięłam ze sobą :D

Katepr a jak język?? Zeszło coś??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba po raz pierwszy w ciąży mam dziś doła.. Chce mi się ryczeć :-(
    Chyba zaczęłam bać się porodu..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ