X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa ja bardzo chętnie nawet w nowiu urodzę :D 6ty piękna data :p patrzę że synka urodziłam dzień przed nowiem hehe :p

Lisa24 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Lisa ja bardzo chętnie nawet w nowiu urodzę :D 6ty piękna data :p patrzę że synka urodziłam dzień przed nowiem hehe :p

I akurat na trzech króli jak znalazł :D to może faktycznie nów na Ciebie bardziej działa niż pełnia, tego się trzymaj :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina ty szczęściaro! trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. boleć pewnie będzie ale w perspektywie że zaraz się córa pojawi to wszystko się przejdzie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie hmm.. nie wzięłam magnezu na noc se myślę że może rzeczywiście blokuje przepowiadające. W efekcie żadnych skurczy nie miałam brzuch w ogóle nie twardniał a za to nogi mi drętwiały. zastanawiam się czy się śmiać czy płakać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 10:26

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Paulina !dziś przywitasz Córkę tylko o tym myśl:)

Lisa24
    Wczesniej;)

8485
    I na którą dobę miałas pokarm?
    Na 2 dobe mialam poczatki na 3 juz bylo o wiele lepiej

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sciagam ale musze walczyc zeby pil z piersi a nie 15 min czekac az sciagne zawsze to moje mleko jak nie bedzie wyjscia bede sciagac ale miejmy nadzieje ze sie nauczy

Mysle o kupienie tych nakladek silikonowych

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddziale patologii ciąży... Lekarz powiedział, że dzisiaj raczej nie urodze. Reasumując - wszystko idzie od dupy strony :/ bo powiedział, że powinni się zacząć od skurczy, a później wody (które cały czas odchodzą...). Szyjka jest odgieta do kości krzyżowej i potrzebuje czasu. Skurcze co 6-7 min. Bolą jak jasna cholera, jakby mi chciało kręgosłup na pół złamać... o badaniu już nie wspomnę... Ale muszę być twarda!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 10:58

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jestem na oddziale patologii ciąży... Lekarz powiedział, że dzisiaj raczej nie urodze. Reasumując - wszystko idzie od dupy strony :/ bo powiedział, że powinni się zacząć od skurczy, a później wody (które cały czas odchodzą...). Szyjka jest odgieta do kości krzyżowej i potrzebuje czasu. Skurcze co 6-7 min. Bolą jak jasna cholera, jakby mi chciało kręgosłup na pół złamać... o badaniu już nie wspomnę... Ale muszę być twarda!!

O rany.. współczuje :( nie brzmi ciekawie.. a dostałaś coś przeciwbóloweg chociaż czy znieczulenie? Czy się nie da/nie można na tym etapie?

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 nakładki jak dla mnie jeszcze bardziej wczesniakowi utrudnią ssanie

Paulina a oxy czemu nie podadzą?? Toż to normalnie nieludzkie :p oby sie szybciej szyjka poddała, dzis napewno urodzisz bo z lecacymi wodami nie przetrzymaja Cie do jutra no chyba ze w nocy po 24 bedzie juz finalna akcja, co za glupi lekarz :p

Lisa znieczulenie tylko na porodówce jak akcja jest w miare rozkrecona :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 11:11

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki żeby szybko sie coś ruszyło!

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez najpierw odeszly wody a skurcze byly pozniej i szyjka tez trzymala,po oxy podali mi hakas kroplowke na szyjke- mowili ze to czasem expresem dziala i faktycznie mniej niz minuta i juz czulam ze musze przec, nie wiem co to bylo.

A jak Ci wody odeszly to raczej powinni podganiac porod a nie klasc na oddzial.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ma rację niech rozkręcą oksytocyną a nie się bezsensu męczysz co za ludzie w tych szpitalach wszystko samo ma się robić a kobieta niech się męczy.. spróboj pogadać z lekarzem albo męża wyślij jeżeli jest z tobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 11:39

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kurcze trzymaj się dzielnie ...musisz przetrwac nie na wyjścia. Dzielna bądź !trzymam mocno kciuki.

U mnie też było ciężko ..bardzo ..dalej kazdy ruch boli. Rana ciągnie ,kręgosłup napieprza a trzeba sobie radzić przy dziecku samemu. Łzy lecą,zaciskam zęby i się nie poddaje a jeszcze ten brak laktacji mnie dobija ..mam kryzys jestem wykończona obolała brodawki mi popękały dotknąć się nie mogę . Dziecko głodne nerwowe ..ale mam nadzieję że będzie lepiej z córką też było ciężko o laktację a się udało i karmiłam 10 m-cy oby teraz też tak było...druga doba dopiero.albo już :/
    jeszcze przykro mi bo teście nawet nie przyszli wnuka zobaczyc..bo święta ,fryzjer ,praca...bo dupa...co może być ważniejszego?!!!dla chcącego nic trudnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 12:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina , a co za lekarz jest na porodówce dzisiaj i Ciebie prowadzi? Chyba za długo bez wód płodowych tez nie będą Cię trzymać, jak się nie ruszy to pewnie zrobią ostatecznie cc, czy się mylę?
    Słyszałam o przypadkach gdzie pomimo podania oxy raz, drugi tez na niektóre kobiety nie działało. A za duże dawki mogą bardzo obciążyć dziecko. Nie wiadomo gdzie i u kogo jest ta „granica”....

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ale Paulina ma skurcze, bardzo rzadko w takim przypadku oxy nie zadziała a dwa że jak narazie w ogóle jej nie dostała z tego co kojarze. Generalnie jest tak zazwyczaj ze jak odejda wody a nie ma akcji to po kilku godzinach sie oxy podaje , wody zawsze jakies zostaja to nie jest tak ze dziecko jest bez, no ale ryzyko zakażenia dziecka wzrasta z kazdą godziną, dlatego jestem zdziwiona ze odeslali Pauline na patologię zamaist podac oxy zeby te skurcze były częstsze i dłuższe. Zdarza się ze oxy nie dziala ale wtedy conajmniej 2 proby sa w odstepie 2 dni robione i dopiero jak nie zadziala to cc.

Kendy braku laktacji napewno nie masz. Przystawiaj malucha ile potrzebuje, a rozkręci laktacje i pojawi się nawał. Innej rady niema niestety. To maluch teraz ssąc ciagle piersi, programuje je na swoje zapotrzebowanie. Smarujesz czyms brodawki? Jest jakaś laktacyjna zeby zobaczyc czy maluch dobrze łapie? Trzeba przeżyć

Apropo tesciow serio bys chciala ich wizyte w szpitalu? Moze jestem dziwna ale ja to tylko mojego męża chetnie zobacze w odwiedzunach no i moze moją mamę zeby sie nie denerwowała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 12:33

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pomarudze, ze nas nie wypuszcza dzis do domu, teoretycznie mogliby wypisac no ale jest tak na pograniczu i lepiej poobserwować . Nie czuje wogole tych swiat, dla mnie moglby ich nie byc..ciezko jest..coraz ciezej zagryzac zęby..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kend. dużo smaruj maścią sutki. Siostrze to bardzo pomogło ja mam maść z ziaji której nie trzeba zmywać przed karmieniem. laktacja się rozkręci a ból zniknie zostanie za to synuś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 13:34

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Ale może jutro wyjdziecie.Trzymaj się .

Katepr
    No przykre to dla mnie. Blisko jestem z teściami,na moich rodziców liczyć nie mogę. I uważam narodziny wnuka za ppierwszorzędne wydarzenie,ważniejsze niż fyzjer czy nawet święta .Ale nic...olewam
    Mój maluch rzadko chce possać ogólnie chce do piersi by pospać. Wciskam mu na siłę ,wczoraj trochę ciumkal dziś gorzej.Pobudzam laktatorem to dostałam ochrzan, dokarmiłam w nocy mm za zgodą pani od noworodków bo był głodny dostałam zrypke od lekarki ..tak źle i tak nie dobrze. Nie ma kogoś kto by pomógł .Do krytyki wszyscy. A może trzeba poprostu cierpliwości której ja nie mam chwilowo :)
    Tłumaczą że po CC pokarm i na 9 dobę może się pojawić .Także walczę nie poddam się..a w laktatorze widziałam pierwsze kropelki więc jest nadzieja:)

Paulina
    Oby szybko poszło i cię nie wymęczyli za bardzo. Jestem z Tobą myślami !!

Leże sobie z moim skarbeczkiem przytulona ,dotykam jego gołych stopek ,patrzę na te sliczna buziuchne i jestem mega szczęśliwa. A jutro w perspektywie wyjście do domku i święta z moimi skarbami ❤mąż z dziewczynami zasuwają w kuchni szykują święta. To jest najważniejsze reszta to nic ...;)szczęściara ze mnie

Ps. Fakt w połogu też jest huśtawa nastrojów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:25

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Skurcze były już co 5 minut, ale się rozregulowaly... Teraz są co 7 minut. Polozna kazała iść pod prysznic i się położyć żeby zebrać siły, ale nie mogę leżeć, bo ból jest nie do zniesienia.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! I dla wszystkich, które obawiają się, że nie rozpoznają skurczy porodowych! Tego nie da się przeoczyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:48

Martoszka, Kendy, Zośkaaa lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ